Powered By Blogger

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Άγγελος ή Δαίμονας-Η πιο σκοτεινή πλευρά της Κατοχής έρχεται στο φως

Ζήμενς, Χίτλερ, Μεταξάς, Φον Κανάρης. Γληνός, Πάγκαλος, Τσολάκογλου, Ι. Ράλλης, Μανιαδάκης, Ρολφ Μέρκελ, Ζέρβας, Δωσίλογοι, Τάγματα Ασφαλείας...

Πόλεμος-Κατοχή-Αντίσταση.

Η πιο σκοτεινή περίοδος της δικτατορίας του Μεταξά και της γερμανικής κατοχής έρχεται στο φως, στο βιβλίο «Άγγελος ή Δαίμονας», που θα κυκλοφορήσει από τις.....
εκδόσεις Λιβάνη.

Η μυθιστορηματική βιογραφία του Ιωάννη Βουλπιώτη, ενός από τα πιο αμφιλεγόμενα πρόσωπα της κατοχής, γραμμένη από την κόρη του, συγκλονίζει, εξεγείρει και αποκαλύπτει τα εγκλήματα που έγιναν εις βάρος του ελληνικού λαού.

Η Ιζαμπέλα Παλλάσκα, κόρη του κατηγορούμενου για δωσιλογισμό αλλά και αποκατεστημένο τελικά Ιωάννη Βουλπιώτη, λύνει τη σιωπή της, αφού συγκέντρωσε πολύτιμο αδημοσίευτο υλικό από το αρχείο του πατέρα της. Το μυθιστόρημα «Άγγελος ή Δαίμονας», στηρίζεται σε αυθεντικά γεγονότα και διηγείται την πολυτάραχη ζωή του.

Η συγγραφέας προσπάθησε στη διαδρομή αυτού του μυθιστορήματος να αποστασιοποιηθεί από το γεγονός ότι ο ήρωάς του είναι ο πατέρας της. Αφηγείται ως επί το πλείστον τα ιστορικά γεγονότα διανθισμένα με κομμάτια της προσωπικής του ζωής. Έτσι δεν διστάζει να περιγράψει περιστατικά που τα έχει πληροφορηθεί από τον ίδιο ή τα έχει συλλέξει από το ευρύτερο περιβάλλον. Οι γυναίκες του, ταξίδια σε κοσμοπολίτικα μέρη, ίντριγκες εξουσίας, ατμόσφαιρα μιας από τις πιο δύσκολες εποχές που σημάδεψε τις ζωές μας.

epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια