Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012


Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

«Ολοι αισθάνονται ότι κάτι θα γίνει ..."κάτι θα γίνει ...


Είναι πλέον περισσότερο από σαφές ότι η κοινωνία είναι σε στάση αναμονής. Μια στάση αναμονής που στα μάτια πολλών έχει ξεπεράσει όλα τα επιτρεπτά όρια.
Η κατάσταση που επικρατεί εκφράζεται και αναλύεται με διαφορετικό τρόπο έτσι ώστε τα συμπεράσματα να τείνουν να δικαιώσουν και να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς και τα συμφέροντα του καθενός. 

Η κοινωνική - στο μεγαλύτερο εύρος της - σιωπή από κάποιους μεταφράζεται σαν υποσυνείδητη αποδοχή της συλλογικής ευθύνης για το γενικό κατάντημα. Το «όλοι μαζί φέραμε την χώρα σε αυτό το τέλμα», μεταφέρει αυθαίρετα την ευθύνη της αρνητικής κατάστασης από αυτούς τους λίγους που την επέβαλαν σαν αποτέλεσμα των συμφερόντων και των πράξεων τους, στην βάση της κοινωνίας. 

Αμβλύνοντας της ευθύνες και μοιράζοντας τες σε όλους ( ανεξάρτητα του ποσοστού) την «κοινή» αποτυχία, νομιμοποιεί έντεχνα στην συνείδηση ​​των πολιτών τους ...

υποτιθέμενους λίγους «ικανούς» που παραχαράζοντας το παρελθόν τους θα εμφανίζονται μόνιμα «διατεθειμένοι» να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά αυτό - δικαιολογώντας ακόμα και τις αθλιότερες των επιλογών τους.

Η «ηθικά δίκαιη» αυτοτιμωρία των πολιτών, είναι αυτή που συστηματικά προωθείτε από την εκάστοτε εξουσία και τα ΜΜΕ με σκοπό την ενοχοποίηση των μαζών. «Αφού τα κάναμε σκ @ τ @, ας τα λουστούμε». 

Κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι η κοινωνική αδράνεια εξηγείτε από την σφαίρα των κοινωνικό - ιατρικών μελετών. Ο λαός βρίσκετε σε κατάσταση συλλογικής κατάθλιψης. Συστηματικά από τα όργανα προπαγάνδισης των «ιδιοκτητών» του πλούτου (τηλεόραση, εφημερίδες, ράδιο), υπερτονίζετε το συλλογικό αδιέξοδο και η ατομική αδυναμία να ανταπεξέλθουμε στην καταιγίδα των εξωτερικών απαιτήσεων. Εμείς οι μικροί για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε θα πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι μπροστά στην θέληση των ισχυρών. Η διαρκής προβολή της συλλογικής αδυναμίας υποσυνείδητα αφομοιώνετε και ατομικά από τον καθένα από εμάς. 

Η κυβέρνηση σε αντιπροσωπευτικό και κυρίαρχο επίπεδο, διαρκώς «αποτυχαίνει» στους στόχους της παρόλο τον «αγώνα» και τις θυσίες που δίνει. Στο κοινωνικό μέτωπο, αποσπασματικές, αδιάφορες χωρίς στρατηγική και προοπτική απεργιακές κινητοποιήσεις,-σχεδιασμένες από το μακρύ χέρι των αφεντικών στις εργατικές ενώσεις -. Πάρα ΤΗΝ Μεγάλη συμμετοχή Κόσμου ΤΟΥ ΣΕ αυτές συνεισφέρουν Υπόγεια ΣΕ Αυτο ΤΟ Κλίμα απογοήτευσης 

Η συνεχής Παρουσίαση ΚΑΙ σχολιασμός Της παραβίασης ΚΑΙ πτώσης των υποτιθέμενων κόκκινων γραμμών σκοπό έχει να δείξει το ανούσιο κάθε αντίστασης. Ο λαός για ακόμα μία φορά πρέπει να αποδεχθεί τα χειρότερα. Τίποτα δεν έχει νόημα και πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό. 

Μία τρίτη ανάγνωση της κοινωνικής σιωπής είναι εκείνη που αντικαθιστά την ελπίδα με τον φόβο αυτού που θα έρθει. Ο φόβος της άγνωστης κατάστασης που μόνο σε ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου δίνει δείγματα γραφής. Αυτά που έζησαν οι παλιοί και κινδυνεύουμε να ζήσουμε και εμείς τώρα. 

Η πείνα που διαρκώς έρχεται και τριγυρνά γύρω μας. Το μεγάλο ξέσπασμα που διαρκώς αναμένετε και που ποτέ δεν φτάνει.Η εμφύλια σύγκρουση που είναι πρό των πυλών και επαναφέρει μνήμες ενός δύσκολου παρελθόντος. Καταστάσεις και επιλογές αποστειρωμένες από τις αιτίες που τις γέννησαν, παρουσιάζονται σαν δυσάρεστα γεγονότα προς αποφυγή και ο μόνος τρόπος αποφυγής τους είναι ο συμβιβασμός με το καθεστωτικό παιχνίδι, είναι η υποταγή και η ατομική απομόνωση. 

«Πού να μπλέκεις τώρα?», «Εσύ θα σώσεις τον κόσμο? »,« 1500000 άνεργοι τι στο καλό κάνουν, εγώ τουλάχιστον βγάζω και ένα 500αρικο ». Ρήσεις χωρίς τελειωμό για να δικαιολογούνται ο φόβος και η αντίσταση του καναπέ. 

Η ιστορία παίζει το δικό της παιχνίδι, και η στιγμή των εκπλήξεων είναι πάντα επτασφράγιστο μυστικό. Τα γεγονότα όμως ανεξάρτητα από τις αναλύσεις και τις προσδοκίες του καθενός, βαραίνουν την καθημερινότητά μας. 

Η κοινωνία αλλάζει και αυτή η αλλαγή συντελείται για ακόμα μια φορά με βίαιο τρόπο. Συντελείται με απίστευτη βαρβαρότητα εις βάρος του συντριπτικά μεγάλου μέρους του κοινωνικού σώματος το οποίο αν θέλει να αντέξει θα πρέπει να σπάσει την απομόνωσή του και να επιλέξει τους τρόπους αυτοπροστασίας και οργάνωσής του. 

Την φωτιά που κατακαίει την κοινωνία δεν την βάλαμε εμείς. Την έβαλαν οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, και την συντηρούν οι δημοσιογράφοι, οι δυνάμεις καταστολής, οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες. 

Χρέος όλων είναι να απαντήσουμε σε αυτό τον ακήρυχτο πόλεμο. Η σιωπή μας μετατρέπεται σε συνενοχή σε ένα έγκλημα που δεν θα αφήσει κανένα αλώβητο και κανένας δεν θα μπορέσει να ξεφύγει. 

Μπορούμε να επιλέξουμε να συμμετάσχουμε σε ένα μεταμοντέρνο πόλεμο συμμοριών για την επιβίωσή μας ή να ενταχθούμε στις ανθρώπινες δυνάμεις που αγωνίζονται για την δημιουργία ενός καλύτερου και δίκαιου κόσμου. 

Η επιλογή εξαρτάται από εμάς. Εκείνο όμως που δεν είναι δική μας απόφαση είναι το αν μπορούμε να επιλέξουμε να συμμετάσχουμε ή όχι. 

ΠΗΓΗ 
# http://www.apocalypsejohn.com/2012/11/kati-tha-ginei.html περισσότερο

http://enews-gr.blogspot.gr/2012/11/blog-post_3240.html#.UJej6mdpW3w
 


Πηγή

7 σχόλια:

 1. «Ολοι αισθάνονται ότι κάτι θα γίνει ..."
  ========================================
  ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΜΑΣ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ
  ΤΟ ΚΑΤΙ...ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΣ ΕΓΟ ,Ο ΔΕΙΛΟΣ....

  ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ....
  Απάντηση
 2. ΓΑΜΩΤΟ!!!
  ΕΑΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΔΕΙΛΙΑΖΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ;
  Απάντηση
 3. ΚΥΡΙΑ ΠΟΠΗ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΙΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΩΙΚΟΤΗΤΑ.
  ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΙΨΗ ... ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ..!!
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΝ
  ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ...!!!
  ΕΙΜΑΙ 52 ΕΤΩΝ...!! ΤΟ 1981 ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ 1000 ΜΕΤΑΡΥΘΜΗΣΕΙΣ. ΕΚΑΝΕ 100....!!!
  ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕ ΕΜΠΝΕΕΙ..... ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ..? ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ
  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ.
  ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ...!!
  ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΩΙΚΑ ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ.....!
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
  Απάντηση
 4. ΟΧΙ Παναγιώτη.
  ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!
  Ο ΛΑΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ, ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ, ΚΡΕΜΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.ΕΝΤΙΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
  Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια