Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ: Πώς πίνουν το αίμα της Ελλάδας

Στις 8 Ιουλίου 1937 οι NewYork Times είχαν γράψει για τη δυναστεία:

«Οι Rothschilds εισήγαγαν τον κανόνα του χρήματος στην ευρωπαϊκή πολιτική.
Δεν έχουμε πλέον έθνη αλλά οικονομικές επαρχίες».

Οι Rothschild υπολογίζεται ότι συνολικά εισπράττουν ημερησίως 5 δισ. δολάρια από τόκους!

Άδυτό τους είναι οι κρύπτες του χρυσού και....
των νομισμάτων, αλλά κανείς δεν θα τους συναντήσει δίπλα του παρόλο που συχνά θα αισθανθεί να παγώνει ηζωή του από τις αποφάσεις που αυτοί παίρνουν, ερήμην όλων μας!

Πολλοί τους θεωρούν κάτι σαν… χρηματοπιστωτικά βαμπίρ, πλάσματα απροσπέλαστα από τους «κοινούς θνητούς», ίσως διαφορετικά σε όλα από εμάς, μεταλλαγμένα από τη δύναμη που τους δίνει ένας απίστευτος πλούτος: είναι οι Ρότσιλντ, ίσως οι μόνοι αληθινοί βασιλιάδες σε αυτόν τονπλανήτη!

Εκείνο που οι Έλληνες δεν έχουν προσέξει είναι ότι στην Πανεπιστημίου υπάρχει όντως ένα δημιουργημένο από εκείνους άδυτο και κανείς δεν ξέρει όσους έχουν δικαιώματα αποφάσεων σε αυτό.

Η πρόσβαση είναι σχεδόν απαγορευμένη, ενώ μέσα σε αυτή τη στημένη στην άσφαλτο καθεδρική του θεού του πλούτου κρύβονται όσα όλοι εμείς αποκαλούμε χρήμα, οφειλές, πιστώσεις, υλικές αξίες, χρεόγραφα ήακόμη και χρυσάφι –κανείς δεν ξέρει πόσο κάθε φορά και πότε όλα αυτά μεγαλώνουν ή χάνουν μέρος της αξίας τους.

Πρόκειται για το μυστικό των μυστικών του κόσμου του χρήματος και μύστες τους είναι άνθρωποι σαν και εμάς, που όμως η ιδιότητα «εκπρόσωποι συμφερόντων Ρότσιλντ» που επιμελώς κρύβουν, τους καθιστά αυτομάτως μέλη ενός ιερατείου για το οποίο κανείς δεν ξέρει μέχρι πού φθάνει η αλήθεια για αυτούς και πού αρχίζει το ψέμα ή ο μύθος, που και αυτός έχει… αντίκρισμα αφού εξυπηρετεί την ανάγκη της επιβολής του δέους «άμα τη εμφανίσει» κάποιας υπογραφής ή «εντολής» των Ρότσιλντ!

ΟΙ ΑΜΥΗΤΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ…


Ένα ποσοστό πτώσης της τάξης του 50%,περίπου, του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου στους τελευταίους μήνες, όσο και, κυρίως, η τεράστια αρνητική απόκλισή του από τις διεθνείς αγορές μετοχών,που έχει φτάσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση με βασικούς δείκτες όπως ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 οφείλεται σε έναν «άγνωστο πόλεμο»!

Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών για τα έσοδα της δυναστείας Rothschild το 2001, δηλαδή τον τζίρο τους από τόκους δανείων (έτσι αποδίδονται με τραπεζικούς όρους τα όνειρα πολιτών και κρατών) που είχαν πουλήσει, το ποσό ξεπερνούσε τα 5δισ. δολάρια ημερησίως. Τότε το παγκόσμιο κρατικό χρέος υπολογίζονταν κοντά στα 10τρισ. δολάρια ενώ σήμερα αγγίζει τα 40 τρισ.

Τα δάνεια Rothschild ήταν από τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ οιRothschild είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας, καθώς υπήρξαν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό / κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη χώρα, παρέχοντας στην ΕΤΕ την άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους.

Ο ρόλος των Rothschild στην Ελλάδα υπήρξε από τότε και είναι ακόμη εξαιρετικά σημαντικός, και αυτό κάνει τις συμπτώσεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσες.

Έχοντας τον νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα στα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο, σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής,ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιομηχανίες.

Μέχρι του σημείου όπου τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέμεναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (μια εκτων οποίων είναι η περιβόητη NeubergerBerman), αλλά και οι πιθανότεροι μεγαλομέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία πήρε το ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας από την ΕΤΕ.

Το γεγονός πως η Neuberger Berman πρωταγωνίστησε στην πτώση της ΕΤΕ στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009 και φυσικά είναι συμφερόντων Rothschild, αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα, αξιοπερίεργη αλλά και παράδοξη, στατιστικά, σύμπτωση.

Δεν είναι, όμως, η μοναδική.

Η N.M. Rothschild & Sons υπήρξε σύμβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, σύμβουλος τηςCosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίος, της Eurobank και δεκάδων άλλωντραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ,ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ....

• Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν ταπρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε ηΕλλάδα μετά το 1821.

• Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος τηςΕλλάδας.

• Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτέςκαι μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζαςτης Ελλάδας (ΕΤΕ).

• Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας τον νομισματικό έλεγχοκαι τον έλεγχο της παραγωγής χρήματοςστην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου καιστα δύο επίπεδα.

• Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως της NeubergerBerman).

• Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας (η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα).

• Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχριπρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις (της ΔΕΗ και τηςΔημόσιας Επιχείρησης Αερίου), και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειώνστην Ελλάδα (Cosmote, ΕΛΠΕ, ΤράπεζαΕγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος,Eurobank κ.ά.)

ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Μια μικρή εβραϊκή κοινότητα, αποτελούμενη από έναν περιορισμένο αριθμό εβραϊκών οικογενειών από τη Γερμανία, ήρθε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα μετά την ανακήρυξή της ως πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Ελλάδας το 1834.

Ανάμεσά τους και ο χρηματιστής Μαξ ντε Ρότσιλντ, ο οποίος συμμετείχε στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα.

Μέσω της Δούκισσας της Πλακεντίας αποκτήθηκε μια μεγάλη έκταση γιατην ανέγερση της Συναγωγής (1843). ΗΔούκισσα εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1831 και ανέπτυξε μέσω της μελέτης της Βίβλου μια βαθιά συμπάθεια για τον Ιουδαϊσμό.

Το 1847 οι ελληνικές Αρχές απαγόρευσαν τη δημόσια περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα του Ισκαριώτη για ναμην προσβληθεί ο βαρόνος ντε Ρότσιλντ,ο οποίος βρισκόταν τότε στην Αθήνα.
Σε αντίποινα, ένα μέρος του πλήθους έκαψε την κατοικία του Ισραηλίτη Δαυίδ Πατσίφικο, Βρετανού υπηκόου και επίτιμου προξένου της Πορτογαλίας. Η βρετανική κυβέρνηση απαίτησε την καταβολή αποζημίωσης και, τελικά, ο υπουργός Εξωτερικών λόρδος Πάλμερστον απέκλεισε το 1850 με αγγλικά πλοία το λιμάνι του Πειραιά.
Το 1852 η Δημοτική Αρχή αποποιήθηκε τη δωρεά της Δούκισσας της Πλακεντίας για ανέγερση Συναγωγής. Αργότερα, τον Ιανουάριοτου 1897, ο Φερδινάνδος Ρότσιλντ πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη με το σκάφος του,σταμάτησε στη Χαλκίδα και συνάντησε εκπροσώπους της Εβραϊκής Κοινότητας, οι οποίοι του έθεσαν τα οικονομικά κυρίως προβλήματα που αντιμετώπιζε η Κοινότητα. Ο βαρόνος ανταποκρίθηκε άμεσα στηνέκκληση της Κοινότητας προσφέροντας οικονομική ενίσχυση στις πολυμελείς οικογένειες που είχαν μείνει άστεγες λόγω τουκαταστροφικού σεισμού που είχε χτυπήσειτην πόλη πριν από δυόμισι χρόνια. Επίσης,συνέβαλε οικονομικά στην κατασκευή ενός τοίχου περιμετρικά στο εβραϊκό νεκροταφείο της Χαλκίδας.

Ο βαρόνος Φερδινάνδος Ρότσιλντ, μεταξύ άλλων επαφών που είχε, συνάντησε και τον υπουργό Ι. Κωλέττη για θέματα που αφορούσαν στην Εβραϊκή Κοινότητα.

Στη συνέχεια ο βαρόνος επισκέφθηκετη Θεσσαλονίκη, όπου ασχολήθηκε με επιχειρηματικές δραστηριότητες, καλλιεργώντας παράλληλα στενούς δεσμούς με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης.

Για τη σημαντική προσφορά της οικογένειας Ρότσιλντ στην εβραϊκή ζωή της Ελλάδας, οι Κοινότητες της Αθήνας και της Χαλκίδας, στις αναμνηστικές μαρμάρινες πλάκες όπου αναγράφονται τα ονόματα των μεγάλων ευεργετών, αναφέρουν και το όνομα της οικογένειας Ρότσιλντ. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι οι δεσμοί μελών της οικογένειας Ρότσιλντ με τους Εβραίουςτης Ελλάδας υπάρχουν από τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Σε όλητην Ευρώπη μέλη της οικογένειας υποστήριζαν των αγώνα των Ελλήνων για ανεξαρτησία, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά, χρησιμοποιώντας την πολιτική καθώς και την κοινωνική τους επιρροή στους διπλωματικούς κύκλους της Ευρώπης.

Ωστόσο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (και καθόλου τυχαία όχι… Ελληνική Εθνική Τράπεζα),ιδρύθηκε το 1841 και ήταν εξαρχής ιδιωτική τράπεζα, η οποία είχε το προνόμιο τηςέκδοσης του χρήματος στην Ελλάδα μέχριτο 1928, όταν μια άλλη ιδιωτική Τράπεζα,η «Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος», πήρε τα προνόμια . Και πάλι, όχι τυχαία…

Για όσους δεν κατάλαβαν ακόμη, ισχύει το «Δώσε μου τον έλεγχο των χρημάτων ενός έθνουςκαι δεν με νοιάζει ποιος φτιάχνει τους νόμους»,όπως έλεγε τον 18ο αιώνα ο Μάγιερ Άμσκελ Ροτσιλντ, μέλος της γνωστής οικογένειας βεβαίωςβεβαίως, η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη γέννηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ρότσιλντ στήριξαν με την παρουσία καιτη δραστηριοποίησή τους την ίδρυση του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και των οικονομικών οίκων.

Το όνομά τους στα γερμανικά σημαίνει «κόκκινη ασπίδα» και οι ιστορικοί εικάζουν ότι μπορεί να προέρχεται από μια κόκκινη ασπίδα που ανακρεμόταν στην πύλη του σπιτιού τους, στη Φρανκφούρτη.

Όπως αναφέρει ακόμη και ο γνωστόςγια τις αναζητήσεις του σχετικά με «απαγορευμένα» θέματα Δρ Κλεάνθης Γρίβας, οι Ρότσιλντ απέκτησαν εξουσία όταν οι μοναρχικές κυβερνήσεις της εποχής άρχισαν να ενσωματώνουν ανεξάρτητους τραπεζίτες για να καλύψουν υπέρογκες ανάγκες, που είτε αφορούσαν διοικητική μέριμνα, είτε σπατάλες πουοφείλονταν σε δαπανηρούς πολέμους.

Η πρώτη αξιοσημείωτη αναφορά του ονόματος Ρότσιλντ, που στο μέλλον θα αποτελούσε βασικό κύτταρο του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ήταν αυτή του Μάγιερ Άμσκελ, που γεννήθηκε το1743.

Ήταν ένας έμπορος σπάνιων μετάλλων, κερμάτων, αντικών και άλλων αξιοπερίεργων αντικειμένων. Σύντομα, ο Μάγιερ Άμσκελ ανέπτυξε κατά πολύ τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Είχε άλλωστε 10 παιδιά να θρέψει! Ξεκίνησε την επέκταση της πίστωσης στους πελάτες του και στη συνέχεια ανακατεύτηκε με το ξένο συνάλλαγμα και τα κυβερνητικά δάνεια. Μέχριτις αρχές του 19ου αιώνα ήταν βαθύπλουτος. Δεν ήταν όμως πια ένας άνθρωπος που εμπορευόταν αντίκες. Ήταν ο τραπεζίτης, ο οποίος μάλιστα παρείχε τις υπηρεσίες του ακόμα και στον Γουλιέλμο ΙΧ, πρίγκιπα της γερμανικής αυτοκρατορίας.

Εδραίωσε τη θέση του στο διεθνές χρηματοοικονομικό σύστημα και άρχισε να εκδίδει δικά του διεθνή δάνεια.

Ακόμα και όταν ο Ναπολέων έπληξε την κυριαρχίατης Γερμανίας, ο Ρότσιλντ μπόρεσε να συνεχίσει τις τραπεζικές του δραστηριότητες επενδύοντας κεφάλαια στο Λονδίνο. Ταυτόχρονα, στέλνοντας έναν από τους γιους του στην Αγγλία για την προώθηση των συμφερόντων της οικογένειας, με κεφάλαιο £20.000 δημιούργησε το πρώτο υποκατάστημα της τράπεζάς του στο εξωτερικό.Φυσικά αποκόμισε κέρδη και από την εισαγωγή προϊόντων σπάζοντας την εντολή περί του ηπειρωτικού αποκλεισμού του Ναπολέοντα. Το 1811 έστειλε άλλον έναν γιο του στο Παρίσι, ενισχύοντας την ικανότητα της οικογένειας να δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό τους επέτρεψε να χρηματοδοτήσουν το στρατό του Ουέλινγκτον στην Πορτογαλία, που απαιτούσε την προμήθεια μεγάλων ποσοτήτων χρυσού εν ονόματι της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Μάγιερ Άμσκελ Ρότσιλντ πέθανε τονΣεπτέμβριο του 1812 στη Φρανκφούρτη και θάφτηκε στο παλιό εβραϊκό νεκροταφείο,αφήνοντας τους απογόνους του να ενισχύσουν την οικογενειακή περιουσία στην Ευρώπη.

Η οικογένεια επέκτεινε κι άλλο τις οικονομικές δραστηριότητές της, αποκτώνταςκαι άλλα παρακλάδια σε Αυστρία και Ελβετία.

Έγιναν μέλη ακόμα και σε διάφορες βασιλικές αυλές, με τρανταχτή περίπτωση αυτή του Σερ Άντονι Ρότσιλντ που πήρε τίτλο ευγενείας στην Αγγλία.

Οι Ρότσιλντ, όμως,παρέμεναν πάντοτε πάνω απ’ όλα επιχειρηματίες και δεν τους πήρε καιρό να εξαπλώσουν τις επιχειρήσεις τους στη Ροδεσία καιαπό εκεί να πάρουν τα ηνία της εταιρείας εξόρυξης Rio Tinto, ενώ κατά τη διάρκεια του ρωσοϊαπωνικού πολέμου, μέσω των γνωριμιών τους στο αγγλικό Σίτι, δάνεισαν υπέρογκα ποσά στην ιαπωνική κυβέρνηση.

Η οικογένεια επεκτάθηκε και στην Ελλάδα.

Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν στο κονσόρτσιουμ που χορήγησε τα δύο δάνεια στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήτανκαι από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841.

Ο χρηματιστής Μαξντε Ρότσιλντ ήταν μεταξύ των Εβραίων που εγκαταστάθηκαν από τη Γερμανία στην Ελλάδα μετά το 1834 και την ανακήρυξη της Αθήνας ως πρωτεύουσας του ανεξάρτητου κράτους, συμμετείχε μάλιστα στην ακολουθία του βασιλιά Όθωνα, ενώ το 1890 έναςακόμη Ρότσιλντ, ο Κάρολος, διετέλεσε πρόεδρος της Εβραϊκής Κοινότητας εδώ.

Ότανελλείψει αρσενικού διαδόχου το σπίτι τηςΦρανκφούρτης έκλεισε τις πόρτες του, τίποτε δεν τελείωσε. Το 1989 επέστρεψε ξανά, χάρη στον βρετανικό επενδυτικό βραχίονα και τα ελβετικά της υποκαταστήματα.

Από τα τέλη του 19ου αιώνα, η οικογένεια διατηρεί ένα χαμηλό δημόσιο προφίλ.

Αναφέρεται συχνά ότι η «οικογένειαεξαιτίας της δύναμης που απέκτησε αποτέλεσε πολλές φορές θέμα έρευνας και σχολιασμού, ενώ το όνομα “Ρότσιλντ” πρωταγωνιστεί και σε πολλές συνωμοσιολογικές αναφορές».
Για τον γράφοντα αυτά δεν ισχύουν. Είναι κάτι πολύ πιο... δύσκολο να εξηγηθεί ή να περιγραφεί με όρους της δικής μας καθημερινότητας.
Κάτι πιο φοβερό από όσα κατανοούμεμε τις προσλαμβάνουσες και τις εμπειρίεςμας.
Είναι απλώς Ρότσιλντ!

25 σχόλια:

 1. ΙΝΔΙΑΝΟΣ

  ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΕΖΙΚΟ Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΕΔΑΦΗ..
  ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΛΕΦΤΟΚΟΤΑΔΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΝΑ ΚΑΝΗ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ ΟΙ ΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ..
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Σωστότατος. Μπράβο ρε Ινδιάνε. Κάθε σου σχόλιο είναι εύστοχο.
  2. ΚΟΙΝΩΣ ΤΗΝ ΕΓΑΜΗΣΑΜΕΝ ΔΙΟΤΙ ΠΑΣΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΘΝΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΡΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΘΝΟΣ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΝ.
   ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ;
 2. ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ
  ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΕΧΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ-ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΤΟ ΕΠΙΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΧΙΣΜΑ-ΣΧΙΣΜΑΤΟΑΙΡΕΣΗ ΠΑΛΑΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟ.
  ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΗΔΗ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΑΛΜΟΥΔΟΜΑΡΞΙΣΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΟΒΙΕΤ.
  ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΥΠΟΔΟΡΕΙΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ VERY-CHIP ΤΟ ΟΜΟΙΑΖΩΝ ΜΕ ΚΟΚΚΟ ΣΥΝΑΠΕΩΣ
  ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ ΘΑ ΨΑΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
  ΕΙΔΑΛΛΩΣ, ΤΡΑΒΑΤΕ ΜΕ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΩ ΘΕΛΩ ΔΕ ΘΕΛΩ
  Απάντηση
 3. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ ΑΥΤΟΙ Ή ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ;;;
  Απάντηση
 4. Να είπωμεν και ένα παράδειγμα, να ιδήτε την δύναμιν του Σταυρού. Εις την Αίγυπτον ήτον ένας βασιλεύς ασεβής · είχε και ένα Εβραίον βεζίρην, όστις έπειτα έγινε Τούρκος. Εις την Αλεξάνδρειαν ήτον ένας Πατριάρχης, το όνομα Ιωακείμ, άγιος άνθρωπος και σοφός. Ακούων ο βασιλεύς ότι ήτο άγιος άνθρωπος ο Πατριάρχης, τον ηγάπα πολύ. Λέγει ο Εβραίος του βασιλέως: Κάτι πολλήν αγάπην έχεις εις τον Πατριάρχην. Του λέγει ο βασιλεύς: Ο Πατριάρχης είναι καλός άνθρωπος. Του λέγει ο Εβραίος: Κράξε, βασιλεύ, τον Πατριάρχην να έλθη να διαλεχθώμεν μαζί, και να ιδής οπού θα μείνη αναπολόγητος. Έκραξεν ο βασιλεύς τον Πατριάρχην να έλθη. Λέγει του ο Εβραίος: Εγώ θέλω, Πατριάρχη, να διαλεχθώμεν μερικά περί πίστεως.

  - Με τον ορισμό σου. Έτοιμος είμαι διά την πίστιν μου να χύσω και το αίμα μου.

  Και κάμνων αρχήν ο Πατριάρχης να φιλονεική με τον Εβραίον, με έναν τρόπον επιδέξιον πάντοτε τον ενίκα τον Εβραίον. Λέγει ο Εβραίος του Πατριάρχη:

  - Διατί να φιλονεικώμεν; Ακούω οπού λέγει ο Χριστός εις το Ευαγγέλιον ότι, όστις έχει πίστιν ως κόκκον σινάπεως, μεταφέρει ένα βουνό από ένα μέρος εις άλλο.

  - Μάλιστα, του λέγει ο Πατριάρχης.

  Λέγει του ο Εβραίος:

  - Λοιπόν, αν είσαι άξιος, πρόσταξε και συ να γίνη και τότε να πιστεύσω.
  Απάντηση
 5. Τότε εζήτησε ο Πατριάρχης τρεις ημέρας διορίαν, και λέγει του βασιλέως:

  - Έτοιμος είμαι διά το πρόσταγμα οπού είπωμεν.

  Ήτο εκεί ένα βουνό τρεις ώρας μακράν. Λέγει ο Εβραίος του Πατριάρχη να σηκώση εκείνο το βουνό. Τότε πιάνει ο Πατριάρχης και θυμιατίζει εκείνο το βουνό, και κάμνει τον σταυρόν του τρεις φοράς λέγων και το όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Είτα λέγει:

  - Σε προστάζω εσέ, βουνό, να σηκωθής να έλθης εις την Αίγυπτον.

  Και ώ του θαύματος! Ευθύς εσηκώθη το βουνόν και έγινεν εις τρία, εις τύπον της Αγίας Τριάδος, και εκίνησε και ήρχετο. Φωνάζει ο βασιλεύς:

  - Πατριάρχη, βοήθησέ μας, διότι εχαθήκαμεν.

  Και κάμνων δέησιν πάλιν ο Πατριάρχης, εστάθη το βουνόν εις εξ μίλλια μακράν από την πόλιν. Αλλ’ ο Εβραίος δεν επίστευσε και λέγει του βασιλέως:

  - Ο Χριστός λέγει και άλλο · ότι όποιος έχει πίστιν, αν πίη θανάσιμον φαρμάκι, δεν αποθνήσκει. Λοιπόν, ειπέ του Πατριάρχη να του κάμω ένα φαρμάκι να το πιή, και αν δεν αποθάνη, να πιστεύσωμεν και ημείς. Να ηξεύρης και τούτο, βασιλεύ, ότι οι χριστιανοί έχουν τον σταυρόν · κάμνοντές τον τα διαλύουν όλα ·και το πικρό το κάμνουν γλυκό.

  Κάμνει λοιπόν ο Εβραίος το φαρμάκι ένα άμα το εγγίξη εις το στόμα του ο Πατριάρχης αποθάνη. Το πηγαίνει εις τον βασιλέα και του λέγει:

  - Πρόσταξε τον Πατριάρχην να το πίη και να μη κάμη τον σταυρόν του.
  Απάντηση
 6. Κράζει ο βασιλεύς τον Πατριάρχην και τον προστάζει να πίη το φαρμάκι ως ήθελεν ο Εβραίος.

  - Καλά, λέγει ο Πατριάρχης · μου έδωσες, βασιλεύ, τούτο το ποτήρι, μα δεν μου είπες πόθεν να το πίω, και κάμνων το δεξιόν του χέρι ως ευλογή εις τύπον, ερωτά πόθεν να το πίη, εδώθεν ή εκείθεν, και το σταυρώνει.

  Αμή εκείνος δεν το κατάλαβε. Λέγει του ο Εβραίος:

  - Πίε το όθεν θέλεις.

  Και πίνοντάς το ο Πατριάρχης έμεινεν υγιής. Λέγει τότε του βασιλέως:

  - Εγώ έπια όλο το φαρμάκι, ο δε Εβραίος να ξεπλύνη το ποτήρι με ολίγο νερό και να το πίη · και αν πάθη τίποτε, να πιστεύσωμεν και ημείς εις την πίστιν του.

  Δεν ήθελεν ο Εβραίος να το πίη, τον εβίασεν όμως ο βασιλεύς και το έπιε, και ώ του θαύματος! Έσκασεν ευθύς και απέθανεν. Εκαταλάβατε, αδελφοί μου; Όστις έχει πίστιν εις τον Χριστόν μας και είναι καθαρός δεν παθαίνει κανένα κακόν.
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ...ὅστις ἔχει πίστην εἰς τό Χριστόν μας καί εἶναι καθαρός δέν παθαίνει κανένα κακόν...
   Ὡστόσο'οὐκ ἐκπειράσω Κύριον τόν Θεόν μου'δέν χρειάζονται ἀποδείξεις-ὁ πατριάρχης μέ ἄδεια Θεοῦ τό ἔκαμε προφανῶς.Καλλ.
  2. Παει αυτος!

   Εκραξε!
 7. Θέλετε ν’ ακούσετε και άλλο διά τον σταυρόν, πώς δεν ενεργεί, όταν είναι μολυσμένο το χέρι από αμαρτίας;

  Ήτο ένας άνθρωπος ονομαζόμενος Ιουλιανός αναγνώστης, όστις εσπούδασε γράμματα με τον Μέγαν Βασίλειον, ο οποίος ηθέλησε να γίνη βασιλεύς. Πηγαίνει λοιπόν και ευρίσκει έναν μάγον Εβραίον και του λέγει: είσαι καλός να με κάμης βασιλέα και να σε κάμω βεζίρη; Του λέγει ο μάγος: Αρνήσου τον Χριστόν, και εγώ να σε κάμω. Λέγει του ο Ιουλιανός: Τον αρνούμαι. Τότε κάμνει ένα γράμμα ο μάγος και του λέγει: Πάρε τούτο το χαρτί και πήγαινε εις ένα μνήμα ελληνικό και ρίψε το υψηλά και θα έλθουν δαίμονες · και ότι σου κάμνουν μη φοβηθής και να μη κάμης τον σταυρόν σου, διότι θα φύγουν. Επήγεν ο Ιουλιανός εις το μνήμα και ρίχνοντας το χαρτί ήλθαν οι δαίμονες. Αυτός φοβηθείς και κάμνοντας τον σταυρόν του έφυγον οι δαίμονες. Πηγαίνει ευθύς εις τον μάγον και του λέγει τα γενόμενα. Τότε του λέγει ο μάγος: Πήγαινε να σφάξης ένα παιδί και να μου φέρεις την καρδιά του. Επήγε και έσφαξε το παιδί και του έφερε την καρδιά. Τότε κράζει πάλιν τους δαίμονας ο μάγος. Αυτός πάλι από τον φόβον του έκαμε τον σταυρόν · αλλ’ οι δαίμονες δεν εφοβήθησαν, διότι ήτο μολυσμένος από τον φόνο. Έτσι έκαμε το θέλημά του και εβασίλευσε δύο χρόνους και επήγεν εις την κόλασιν να καίεται πάντοτε. Πρέπει και ημείς να είμεθα καθαροί από αμαρτίας, και τότε φεύγει ο διάβολος.
  Απάντηση
 8. + Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός Διδαχές
  Απάντηση
 9. ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἐὰν ἔχητε πίστιν ὡς κόκκον σινάπεως, ερεῖτε τῷ ὄρει τούτῳ· μετάβα ἔνθεν ἐκεῖ, καὶ μεταβήσεται· καὶ οὐδὲν ἀδυνατήσει ὑμῖν.
  Απάντηση
 10. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΠΛΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ;;; ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ;;;
  ΒΡΕ ΑΝΟΗΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ, ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΤΙ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;
  "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ"
  ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΣΑΣ!!!!
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες Ρωμιοί ἐκτός ἀπό τό Ἀθηνᾶ καί χείρα κίνει λέμε,γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε...Στόν καναπέ ξαπλώνουν τά Ἀμερικανάκια.Στά ἑλληνικά σπίτια δέν ὑπάρχου,καναπέδες....ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ.ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΑ;Καλλ.
 11. Ἅγιος Ἀντώνιος ὁ Μέγας
  Οἱ ἄνθρωποι καταχρηστικά λέγονται λογικοί. Δεν εἶναι λογικοὶ ὅσοι ἔμαθαν ἀπλῶς τὰ λόγια καὶ τὰ βιβλία τῶν ἀρχαίων σοφῶν, ἀλλ' ὅσοι ἔχουν τὴ λογικὴ ψυχὴ καὶ μποροῦν νὰ διακρίνουν ποιὸ εἶναι τὸ καλὸ καἰ ποιὸ τὸ κακό καὶ ἀποφεύγουν τὰ πονηρὰ καὶ βλαβερὰ στὴν ψυχή, τὰ δὲ ἀγαθὰ καὶ ψυχωφελῆ, τὰ ἀποκτοῦν πρόθυμα μὲ τὴ μελέτη καὶ τὰ ἐφαρμόζουν μὲ πολλὴ εὐχαριστία πρὸς τὸν Θεό. Αὐτοὶ μόνοι πρέπει νὰ λέγονται ἀληθινὰ λογικοὶ ἄνθρωποι.
  Απάντηση
 12. Κάρτα Πολίτη
  Ὄχι στὸν "ἄνθρωπο-ἀριθμό", ἀντικείμενο μηχανικῆς διαχείρισης.
  Ναὶ στὴν ἐλευθερία πού μᾶς ἔδωσε ὁ Θεός,
  τὴν ἀνθρώπινη ἀξιοπρέπεια καὶ
  τὸ δικαίωμα ἐπιλογῆς.
  Μὲ φόβο Θεοῦ καὶ τὴν βοήθεια Του:
  Δὲν θὰ παραδώσουμε τὴν ἐλευθερία μας
  στὰ χέρια ὁποιασδήποτε κοσμικῆς ἐξουσίας.
  Θὰ μείνουμε προσηλωμένοι στὴν Ἁγία Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ.
  Απάντηση
 13. Κύριος διασκεδάζει βουλὰς ἐθνῶν, ἀθετεῖ δὲ λογισμοὺς λαῶν καὶ ἀθετεῖ βουλὰς ἀρχόντων· ἡ δὲ βουλὴ τοῦ Κυρίου εἰς τὸν αἰῶνα μένει, λογισμοὶ τῆς καρδίας αὐτοῦ εἰς γενεὰν καὶ γενεάν. (Ψαλ. 32, 10-11)
  Απάντηση
 14. ΧΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΗΜΩΝ.
  ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΘΕ.
  Ἑλπίς μου ὁ Πατήρ,καταφυγή μου ὁ Υἱός,σκέπη μου τό Πνεῦμα τό ἅγιον,
  ΤΡΙΑΣ ΑΓΙΑ ΔΟΞΑ ΣΟΙ.
  Απάντηση
 15. ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΤΟΥ
  Απάντηση
 16. Τρια πουλακια καθονταν!

  Διαβαζεις τα σχολια και νομιζεις οτι εχουν δωσει Λαπ τοπ στους τροφιμους ψυχιατριου!
  Απάντηση
 17. 12 34
  ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ ΑΜΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ
  ΟΜΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΤΟ ΧΑΡΑΓΜΑ
  ΤΙΜΗΤΗΣ-ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ-ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ-ΔΗΜΙΟΣ
  ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ
  Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΙΩΝΙΩΣ
  ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΤΟΜΑ
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Εσει που θα παρεις το χαραγμα τριακοστος τριτος, κερδιζεις κατι;
 18. ΤΑ ΒΕΛΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΑ
  Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια