Powered By Blogger

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ο Τσολάκογλου υποστήριζε ότι έσωσε την Πατρίδα στα απομνημονεύματά του!!!

Αναρτήθηκε από τον/την antexoume στο Νοεμβρίου 2, 2012
ΓΑΠ-Ναζί
Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω τα απομνημονεύματα του Τσολάκογλου.
Για την ιστορία…
Μετά την απελευθέρωση, ο Τσολάκογλου συνελήφθη και παραπέμφθηκε στο δια της Συντακτικής Πράξεως με αριθμό 6/1945 συσταθέν Ειδικό Δικαστήριο, κατηγορούμενος για παράνομη συνθηκολόγηση που είχε προβεί με τον εχθρό, χαρακτηριζόμενη ως «συνθηκολόγησιν εν ανοικτώ πεδίω» και «πριν η υπ’ αυτόν στρατιωτική δύναμις εκπληρώση πάν ό,τι το στρατιωτικόν καθήκον επιβάλλει» , καθώς και για εθνική αναξιότητα για την συνεργασία του, στη συνέχεια, με τις κατοχικές Δυνάμεις, αναλαμβάνοντας Πρωθυπουργός της χώρας. Στις 31 Μαΐου του 1945, το Ειδικό αυτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο, αλλά το Συμβούλιο Χαρίτων μετέτρεψε την ποινή σε ισόβια κάθειρξη.

11 Σχόλια to “Όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ο Τσολάκογλου υποστήριζε ότι έσωσε την Πατρίδα στα απομνημονεύματά του!!!”

  1. ALANI είπε

    ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ?
  2. [...] [...]
  3. akerman_kai_kolokythia είπε

    ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΣΚ@ΤΑ, ΤΟΤΕ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΟΧΤΡΩΝ.
  4. Ioannis Konstantinidis είπε

    Τουλάχιστον αυτός ανέλαβε μετά την ήττα της Ελλάδας, δεν τους κάλεσε να παραλάβουν τη χώρα χωρίς να έχουν ελπίδα να την καταλάβουν αλλιώς όπως οι σύγχρονοι προδότες
  5. Μαλέας είπε

    Ο Τσολάκογλου όμως αν και προδότης αρνήθηκε να παραδώσει Εθνική κυριαρχία.
    Και τότε που το έκανε είχαμε χάσει σε πολεμο με στρατό κατοχής εντός.
    Ετούτοι εδώ και εθνική κυριαρχία έδωσαν και δεν έδωσαν μάχες.
    Άρα;
  6. Διονύσιος Βούτος είπε

    Μου αρέσει που ξεκινά το βιβλίο με το βιογραφικό .. Φαίνεται πως δεν του έμαθαν ποτέ πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα …
    Όλοι αυτοί οι δήθεν “σωτήρες της πατρίδας” , έχουν μια τελείως στρευλή εντύπωση για το τι σημαίνει πατρίδα .. Πατρίδα για αυτούς είναι η μικρή τους κάστα και η οικονομική εξουσία που διαχειρίζεται αυτή η κάστα ..
    Όλοι οι άλλοι είναι απλά παρίσακτοι που τους κουράζουν με το να μπερδεύονται στα πόδια τους ..
    Κοντόφθαλμοι παρτάκηδες με παρασιτική νοοτροπία ..
  7. Έκτωρας είπε

    Ο τσολάκογλου ναι ήταν προδότης και είχε συνεργαστεί με τον εχθρό.
    Αλλα ότι έκανε ο τσολάκογλου δεν συγκρίνεται με τίποτα απο αυτά που έκανε ο αρχιπροδότης παπανδρέου με τους υποτακτικους του, που μπροστά στον ΓΑΠ ακόμα και αυτά που έκανε ο εφιάλτης ήταν πταίσμα…
    Χωρίς να γίνει πόλεμος, χωρίς να δωθεί καμία μάχη ο παπανδρέου ήταν ο εκτελεστής ενός σχεδίου που ετοιμαζόταν στην χώρα μας αρκετά χρόνια. Ο τρισκατάρατος πήρε όλα εκείνα τα μέτρα, έκανε ότι περνούσε απο το χέρι του ώστε να ξεκινήσει η πιο σύχρονη και φοβερη μορφή γενοκτονίας για το Ελληνικό Έθνος γενικότερα…
    Να διαμελιστεί η Ελλαδα σε κρατίδια μεσω των ανεξάρτητων οικονομικών ζωνών (κρατίδια με δική τους ΑΟΖ που θα τις εκμεταλευονται οι προστάτες μας) μέσω των λαθρομεταναστών την αλλοίωση του πλυθησμου ώστε να μην ενωθούν ποτέ ξανα τα κρατίδια σε εννιαίο κράτος και μέσω της υπογεννητικότας την σταδιακή μείωση και μετά εξαφάνιση του Ελληνικού έθνους και αντικατάσταση του πλυθησμού απο ασιάτες….
    Το τερατώδες έγκλημα συμπληρώνει η αλλοίωση των βιβλίων της ιστορίας ούτως ώστε οι ελάχιστοι εναπομείναντες “Έλληνες” του Μέλλοντος να μην ξέρουν τίποτα για το παρελθόν τους στα διάφορα κρατίδια με ισλαμικό καθεστώς που κάποτε αποτελούσαν όλα μαζί την Ελλάδα…
    Μιλάμε για γενοκτονία ολόκληρου Έθνους, όχι μόνο πολιτών που είναι εν ζωή αλλα και μέσω της αλλοίωσης της ιστορίας του, την εξαφάνιση του απο την ανθρώπινη μνήμη και δεν μιλάμε απλά για γενοκτονία μέρους του πλυθησμού….
    Δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψουν την προδοσία του παπανδρέου ενός ονόματος που όλοι οι Έλληνες θα καταριώμαστε στους αιώνες, σε αυτήν την ζωή και στην άλλη…
  8. μανος2626 είπε

    η διαφορα ειναι οτι ο Τσολακογλου συνεργαστηκε με τον εχθρο οταν μας κατελαβαν.ο ΓΑΠ ομως συνεργαστηκε με τον εχθρο για να καταληφθει η πατριδα….μακραν μεγαλυτερο το εγκλημα του…..
  9. Άκης είπε

    Προσωπικά διατηρώ ακόμα αμφιβολίες για τον πραγματικό ρόλο του Τσολάκογλου, παρά το ότι η κατηγορία περί προδοσίας είναι σχεδόν αυτονόητη, δεδομένων των αξιωμάτων που κατέλαβε στην Κατοχή.
    Ήταν διακεκριμένος στα πεδία των μαχών στρατιωτικός για σχεδόν 30 χρόνια, τη στιγμή που άλλοι, οι οποίοι μετά την Κατοχή περίπου ηρωοποιήθηκαν και πάντως ουδόλως κατηγορήθηκαν, δεν είχαν προσφέρει τίποτα στην πατρίδα.
    Οι επιφυλάξεις μου περί Τσολάκογλου οφείλονται κυρίως στο ότι, από στρατιωτικής άποψης, ο αγώνας ήταν χαμένος από τη στιγμή που κατέρρευσε η Γιουγκοσλαβία. Δυστυχώς, η διάταξη των στρατιωτικών μας δυνάμεων δεν ήταν προετοιμασμένη για ένα τέτοιο σενάριο, ενώ υπήρχε και η αφελής άποψη ότι πρέπει να διατηρηθεί όλο το εθνικό έδαφος, χωρίς να διατίθενται κατ’ ελάχιστον οι δυνάμεις για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό και οι Γερμανοί έκαναν περίπατο τον Απρίλιο του 1941 και έφτασαν στην Αθήνα σε 20 ημέρες (!), δηλαδή στις 27 Απριλίου 1941, έχοντας ξεκινήσει την εισβολή στις 6 Απριλίου.
    Συνεπώς, από τη στιγμή που ολόκληρος ο στρατός και κυρίως οι δυνάμεις της Ηπείρου, κινδύνευαν με πλαγιοκόπηση και εξολόθρευση, δεν είχε κανένα νόημα η αντίσταση. Η παράδοση υπό τέτοιες συνθήκες δεν έχει καμμία σχέση με δειλία ή προδοσία, αλλά με την κοινή λογική, ενώ η ιστορία (ακόμα και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου) βρίθει ανάλογων παραδειγμάτων.
    Αν ο Τσολάκογλου δεν έπαιρνε τα διοικητικά αξιώματα της Κατοχής, ίσως η ιστορία να ήταν πολύ επιιεικέστερη μαζί του.
    • Μιχαήλ είπε

      …ΑΝ.-
    • Άκης είπε

      Σωστά.
      Απλώς, έχω δυσανεξία προς την ευκολία με την οποία αποδίδουμε τον χαρακτηρισμό του «προδότη» εμείς οι Έλληνες, διαχρονικά.
      Ακόμα και ο τελευταίος εξ ημών, ο οποίος μπορεί όχι μόνο να μην έχει προσφέρει τίποτα, αλλά να βλάπτει κιόλας την πατρίδα με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, στο τμήμα που του αντιστοιχεί, και αυτός ακόμα είναι έτοιμος να κατηγορήσει κάθε άλλον.
      Σε κάθε περίπτωση και κατόπιν αρκετής μελέτης, το δίλημμα «συνθηκολόγηση ή εξολόθρευση» για τον ελληνικό στρατό υπήρχε όντως τον Απρίλιο του 1941. Λόγω κακού σχεδιασμού πιθανώς, πάντως υπήρχε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια