Powered By Blogger

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Γκρεμίζουμε τον μύθο του «εθνάρχη»!

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Γκρεμίζουμε τον μύθο του «εθνάρχη»!

Πάντοτε η καταγωγή του «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούσε ένα μυστήριο για τους βιογράφους του, αλλά και τους πολιτικούς αναλυτές. Οι πραγματικές του ρίζες χάνονται σε ένα παρελθόν γεμάτο «καταχνιά» και έτσι είναι δύσκολο να μιλήσουμε με σιγουριά για μη ξεκάθαρη ελληνική του προέλευση. Την αμφισβήτηση την συντήρησε έντεχνα και ο ίδιος , αφού ποτέ δεν είχε δώσει εξηγήσεις σχετικά με την καταγωγή της οικογενείας του.
.
Επίσημα ο Καραμανλής γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1907 στο χωριό Κιούπκιοϊ της περιοχής Σερρών, λόγω του ότι η Μακεδονία ανήκε τότε στην Οθωμανική αυτοκρατορία γεννήθηκε ως Οθωμανός υπήκοος και....
ανήκε στο «ρωμέικο» βιλαέτι, που ξεχώριζε τους ντόπιους Έλληνες (αλλά και τους Ελληνόφωνους αλλοεθνείς που οι Σλάβοι τους ονόμαζαν υποτιμητικά «γραικομάνους») τόσο από τους Τούρκους Μουσουλμάνους όσο και από τους Βούλγαρους Χριστιανούς Ορθόδοξους.
.
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου με επιτυχία αναλύεται το φαινόμενο «Καραμανλισμός», που τόσα δεινά προκάλεσε στην χώρα μας. Από το 1935 που εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής όλες του οι πράξεις καταδεικνύουν την χωρίς όρια ματαιοδοξία του και την αχαριστία του απέναντι σε όλους αυτούς που κάποτε τον είχαν στηρίξει. Το χειρότερο και πιο καταστροφικό από όλα τα ελαττώματα του αυταρχικού του χαρακτήρα, ήταν το ότι δεν δίσταζε να θυσιάσει ακόμα και το συμφέρον της ίδιας του της χώρας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα.
.
Ξεκινώντας από την εκλογή του το 1935 και συνεχίζοντας με την στάση του απέναντι σε φίλους αλλά και πολιτικούς αντιπάλους, λιτά και τεκμηριωμένα ο συγγραφέας γκρεμίζει τον «εθνάρχη» από το βάθρο στο οποίο τον έχουν τοποθετήσει οι πολιτικοί του επίγονοι και διαλύει τον μύθο του.

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

3 σχόλια:

PRODOTH POUSTH POU EDWSES THN KYPRO KAI OLUS

TOUS ELLHNES TOURKOSPORE GAMW TA KOKALA SOU...
Απάντηση
Απαντήσεις
  1. http://users.sch.gr/pchaloul/polytekhneio.htm ( Όσα κατέγραψαν οι ξένοι ανταποκριτές)
    =============================
    Και φέτος πάλι στον εορτασμό του Πολυτεχνείου θα πλημμυρίσει το προαύλιο και οι γύρω δρόμοι από προσκυνητές που ξέρουν να τιμούν τους αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη των ηρώων.
    Ας σταθούμε κι εμείς μπροστά στην πόρτα του Πολυτεχνείου, ταπεινοί προσκυνητές, κι ας προσευχηθούμε ν' απαλύνουν οι ψυχές όλων μας. Και η μνήμη να διδάξει σ' όλους πόσο μεγάλο είναι το αγαθό της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Ενότητα κι αποφασιστικότητα είναι το νόημα της Ειρηνικής πορείας που κλείνει κάθε χρόνο τη γιορτή.
    Στ' αυτιά μας θ' αντηχεί κάθε χρόνο αυτές τις μέρες. Εδώ Πολυτεχνείο, Εδώ Πολυτεχνείο ο Σταθμός των ελεύθερων Ελλήνων:
    Γιατί τούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.

    Ήρωες του Πολυτεχνείου,

    Από τα βάθη της ψυχής μας, σας ευχαριστούμε.
  2. ΑΛΗΤΕΣ μπλόγκερς μας «βάζουν» να σκοτωθούμε ! .
    =============================
    Άνθρωποι ασυνείδητοι, χωρίς ίχνος ηθικής, χωρίς ενδοιασμούς , με μόνο σκοπό και σκέψη το βρώμικο και μαύρο ΧΡΗΜΑ ! «γράφουν» σαν..σχολιαστές και απαντούν οι ΙΔΙΟΙ!! με τρόπο εμπαθή , προκλητικό ,βρώμικο και εριστικό ώστε να ανταπαντήσουν οι άλλοι και γεμίσει το διαδίκτυο σχόλια, από τα οποία αυτοί κερδίζουν χρήματα. Υπονομεύουν την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑ για να αισχροκερδίσουν οι ΑΛΗΤΕΣ. Πατριώτες μην απαντάτε σε σχόλια υβριστικά και αντεθνικά . ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΒΛΟΓΚΕΡΣ. Απαντήστε ήρεμα και βρίστε τους διαχειριστές που υπονομεύουν την πατρίδα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια