Powered By Blogger

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ναι μωρή ανιστόρητη κυράτσα. Είμαστε πατριώτες και Ελληνες

Σχόλιο attikanea: Ένας φίλος, έκανε την καλλίτερη πρόταση για τους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ:
Παγοκολώνα στα πόδια και αντί  το σχοινί κρεμάλας, σύρμα....
ΣΥΜΦΩΝΩ! 

Στάθη Παναγούλη η εν λόγω κυράτσα δεν θέλει ειδικό δικαστήριο.
Λαικό δικαστήριο και κρεμάλα στο Σύνταγμα


Σε ομιλία της απόψε στο κοινοβούλιο στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, η γνωστή ανθέλληνας Ρεπούση απαντώντας στον Τάσο Νεράτζη που σε αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε στον επαίσχυντο "συνωστισμό" που περιγράφει στο βιβλίο της Ε Δημοτικού η εν λόγω "κυρία", τόνισε:
«Στις παλαιοκομματικές πρακτικές θα ήθελα, να εντάξω και τα εθνικολαϊκιστικά μαθήματα ιστορίας που δίνονται και σε αυτή ακόμα την Αίθουσα. Είναι, στην πραγματικότητα, μαθήματα πατριδοκαπηλίας και λαϊκισμού, που ..επενδύουν...
στα φοβικά αισθήματα που έχει μερίδα των πολιτών, καλλιεργώντας ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό. Και καλά όταν αυτό γίνεται από τους χρυσαυγίτες ή όσους τους συναγωνίζονται στις εθνικιστικές κορώνες ζηλεύοντας τη δημοσκοπική τους άνοδο.
Να το κάνουν όμως και οι Βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης και μάλιστα αυτοί που προσβλέπουν, κατά τα λεγόμενά τους, σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, είναι τουλάχιστον αντιφατικό.
Ας επιλέξουν τι τελικά θέλουν.
Ένα σύγχρονο κράτος που αξιοποιεί την ιστορία του για να βελτιώσει το παρόν και το μέλλον του, για να μάθει τους πολίτες του να σκέφτονται κριτικά ή ένα κράτος που χρησιμοποιεί την ιστορία του για να φανατίσει τους πολίτες του και να φυλακίσει το μέλλον τους στο παρελθόν;
Αυτό θα ήθελα να απαντήσω σε όσους, όπως πριν από λίγο ο κ. Νεράντζης, θυμούνται το συνωστισμό, για να αποδείξουν τον πατριωτισμό τους. Θα τους πρότεινα να επιλέξουν κάτι άλλο.
Στο συνωστισμό επενδύει σήμερα η Χρυσή Αυγή. Θέλω να ελπίζω, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι έχετε πια πάρει οριστικό διαζύγιο από αυτή τη ρητορική, γιατί πρέπει να ξέρετε ότι όσο συνωστίζεστε μαζί τους σε αυτή τη λογική, δεν κάνετε τίποτα άλλο παρά να τους ενισχύετε.»

Στάθη Παναγούλη η εν λόγω κυράτσα δεν θέλει ειδικό δικαστήριο.

Λαικό δικαστήριο και κρεμάλα στο Σύνταγμα







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια