Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012


Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μ.Ανδρουλάκης – Θέμα ηγεσίας θέτει ο Λοβέρδος με επιστολή καταπέλτη – 6 βουλευτές διέγραψε ο Βενιζέλος

- “Δεν πάω στο ΣΥΡΙΖΑ” λέει ο Μ. Ανδρουλάκης
– Ο Α. Λοβέρδος ζητά σύγκληση της Κ.Ο. πριν τον προϋπολογισμό
– Μέσα σε 24 ωρες το ΠΑΣΟΚ μετρά 7 απώλειες
Με πουλόβερ που ξηλώνεται μοιάζει το ΠΑΣΟΚ καθώς οι απώλειες στην Κ.Ο. διαδέχονται η μια την άλλη. Μετά τη χθεσινή ψηφοφορία και τη διαφοροποίηση έξι βουλευτών ο Ε. Βενιζέλος τους διέγραψε. Πρόκειται για τους κυρίους Σκανδαλίδη, Κασσή, Παραστατίδη, Κουτσούκο, Μπόλαρη και την κυρία Γκερέκου. Πριν καλά, καλά κάποιοι σπεύσουν να καταμετρήσουν τη νέα δύναμη του ΠΑΣΟΚ στους 27 βουλευτές … ξημέρωσε και από τον αέρα του ραδιοφώνου ο Μίμης Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι ανεξαρτητοποιείται, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει πρόθεση να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ…
Ο Μίμης Ανδρουλάκης δήλωσε πως δεν προτίθεται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ενώ ζήτησε την αντικατάσταση του υπουργού Οικονομικών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Γ. Στουρνάρας δεν είναι ικανός για … σκληρό ροκ με τους εταίρους και την τρόικα.
Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε επίσης ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις, δεν θέλω να γίνω υπουργός, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως είναι ανάγκη να γίνει ανασύσταση της κεντροαριστεράς, λέγοντας ότι με την κίνησή του αυτή απελευθερώνεται για να έρθει πιο κοντά στη βάση του ΠΑΣΟΚ .
Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ βιώνει κρίση και αποσυντίθεται και ότι ο ίδιος δεν αισθάνεται μέρος αυτής της κρίσης, επικρίνοντας κορυφαία στελέχη του Κινήματος τα οποία, όπως είπε, ενώ έκαναν 30 χρόνια υπουργοί, κρύβονται πίσω από τους νέους βουλευτές.
Ο ρόλος που επιλέγει για τον εαυτό του ο κ. Ανδρουλάκης είναι αυτός του καταλύτη, μεταξύ των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να υπάρξει ανασύσταση του χώρου της ευρύτερης Αριστεράς.
Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου που ζητά την σύγκληση της Κ.Ο. πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού.
Μετά και τη στάση Σκανδαλίδη, πολλοί πλέον βλέπουν ευθεία αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ε. Βενιζέλου.
Ολόκληρη η επιστολή Α. Λοβέρδου:
«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Βαγγέλη,
Με την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η τετράμηνη περίοδος της κυβέρνησης, την οποία ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Για τέταρτη φορά, από το 2010, η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε την προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια, δίχως μικροκομματικούς υπολογισμούς. Η αυτοθυσία, όμως, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν συνδέθηκε με κάποια παράλληλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο της χώρας και των πολιτών από την κρίση. Οι θυσίες, ο αγώνας και ο μόχθος του ελληνικού λαού υπάρχει
κίνδυνος να είναι χωρίς αντίκρισμα.
Τον Ιούνιο είχα εισηγηθεί μια διεξοδική στρατηγική συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η εισήγησή μου δεν έγινε δεκτή. Προτίμησα να μην σταθώ εμπόδιο στην εφαρμογή των επιλογών σου και αποφάσισα να μην συμμετέχω στα κομματικά και κοινοβουλευτικά μας όργανα. Η συμμετοχή μου, λόγω των ριζικών μου διαφωνιών, θα “εξαγόταν” ως διαρκής ενδοκομματική σύγκρουση, η οποία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια της χώρας και στην ενότητα της παράταξης.
Τις επόμενες ημέρες έχουμε μπροστά μας την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά από αυτά τα κρίσιμα βήματα, κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα .Η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη.
Ανδρέας Λοβέρδος»

2 thoughts on “Το ΠΑΣΟΚ διαλύεται – Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Μ.Ανδρουλάκης – Θέμα ηγεσίας θέτει ο Λοβέρδος με επιστολή καταπέλτη – 6 βουλευτές διέγραψε ο Βενιζέλος

 1. τον συριζα βγαλτον εξω.ειναι κομουνιστικο κομμα.μεταξυ πασοκ δα και ενενταχτων δημοκρατικων δυναμεων χρειαζεται λαικη ενοτητα.μακρια απο αντιμνημονιακους και νδ.
   
  0
   
  0
   
  Rate This

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια