Powered By Blogger

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Όλη η Εισήγηση του Γεν. Επιτρόπου Επικράτειας, δια της οποίας κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις μείωσης μισθών και συντάξεων Δ.Υ.

11 Νοεμβρίου 2012
by ΜπαρμπαΝίκος Αρβανίτης
  === ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ!!!!
   === Με την ΙΣΤΟΡΙΚΗ Εισήγηση-Γνώμης του, ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας, κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ, αμφισβήτησε εγγράφως και ευθαρσώς, τις διατάξεις του ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ νομοσχεδίου της ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΩΝ Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και των συμμοριών τους, ΚΥΡΙΩΣ στα παρακάτω σημεία:
  1.— Είναι αδικαιολόγητες οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων και επί των συντάξεων καταργείται αυθαίρετα η αρχή της αναλογικότητας προς τις γενόμενες κρατήσεις.

  2.— Οι διατάξεις για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα δημόσιων υπαλλήλων, συμπεριελήφθηκαν σε άλλο νομοσχέδιο, αντί να υποβληθούν με ιδιαίτερο ειδικό νόμο, όπως προβλέπει το σύνταγμα.

  3.— Αλλοιώνεται το συνταξιοδοτικό σύστημα και δεν τηρούνται οι αρχές, βάσει των οποίων προβλέπεται ο υπολογισμός των συντάξεων.

  4.— Οι συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, κινδυνεύουν να υποστούν ΔΙΠΛΗ ΜΕΙΩΣΗ της σύνταξής τους δια του νομοσχεδίου αυτού, αφενός από τις απ΄ ευθείας ποσοστιαίες μειώσεις και αφετέρου, από απανυπολογισμό τους, επί «νέων» μειωμένων αποδοχών, των ….εν ενεργεία υπαλλήλων!!!!

  5.— Η διοίκηση (=κυβέρνηση) επιμένει να ρίχνει το αποκλειστικό βάρος της εξουσίας της, στην εύκολη προτίμηση μείωσης της μισθολογικής δαπάνης, ενώ δεν καταβάλει αντίστοιχη προσπάθεια, για έλεγχο και περιστολή άλλου είδους δαπανών (Μπαρμπανίκος: εκεί που υπάρχουν οι συνεχιζόμενες μίζες) και ΕΠΙΣΗΣ (η κυβέρνηση), δεν καταβάλει τις αναγκαίες προσπάθειες, για αύξηση των εσόδων, ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ!!!!!

  6.— Δεν τηρείται η αρχή της ισότητας συμμετοχής στα δημόσια βάρη, ανάλογα της οικονομικής δύναμης εκάστου και δεν τηρείται η αρχή, περί του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

7.— Η διαρκής, μονομερής και επιλεκτική επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ενέχει τα στοιχεία της άνισης και άδικης μεταχείρισης, σε σύγκριση με άλλες κοινωνικές ομάδες του συνόλου των διοικουμένων. Οι ακολουθούμενες πρακτικές, δεν ανταποκρίνονται στην καθιερωμένη αρχή της αναλογικότητας, ως προς την κατανομή των βαρών.
8.— Η επαναλαμβανόμενη συνεχώς μείωση των συντάξεων, επιφέρει επικίνδυνη επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου των συνταξιούχων, αλλά και η χρήση αυξανόμενων με γεωμετρική μέθοδο ποσοστών, για τη περικοπή μεγαλύτερων συντάξεων, οδηγεί σε ανεπίτρεπτη ισοπέδωση των συντάξεων, αφού δεν λαμβάνει υπόψη, τα βασικά εκείνα στοιχεία, που η διοίκηση χρησιμοποιεί για τον υπολογισμό των συντάξεων, όπως είναι τα έτη ασφάλησης, η θέση ευθύνης, οι καταβληθείσες εισφορές κλπ., και αφού εν τέλει, όλοι οδηγούνται, στο να λαμβάνουν το ίδιο περίπου ποσό σύνταξης!!!!
9.— Δεν είναι νόμιμη η εξαίρεση των υπαλλήλων της βουλής, ή άλλης κατηγορίας δημοσίων υπαλλήλων και πολύ περισσότερο, η εξαίρεση των συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων της βουλής, από τις περικοπές, στις οποίες υποβάλλονται οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι, διότι όταν στο σύνολό τους σχεδόν, έχει πληγεί βάναυσα το βιοτικό επίπεδο των μισθωτών και συνταξιούχων και γίνεται επίκληση έκτακτων συνθηκών, οι εξαίρεσεις αυτές, όπως των υπαλλήλων της βουλής, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ, ώστε να εξαιρούνται!!!!
10.— Εν τέλει, ο Γενικός Επίτροπος της Επικράτειας, αναφέρεται στο ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών, το οποίο ορθώς και σαφώς ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠ΄ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ώστε να εξασφαλίζεται η ισότητα και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της δικαστικής εξουσίας, με τις αντίστοιχες, Νομοθετική και Εκτελεστική. Το Σύνταγμα προβλέπει το ειδικό μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών και τις αρχές που πρέπει να διέπουν αυτό το ειδικό μισθολόγιο, ώστε να εξασφαλίζεται η αυτοτέλεια και ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ των δικαστικών λειτουργών. Αντιθέτως, στο Σύνταγμα δεν προβλέπει κάτι ανάλογο, για άλλες κατηγορίες κρατικών λειτουργών ή υπαλλήλων.
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΜΩΣ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ:







Στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ, η Ολομέλεια Του ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ, με μικρές τροποποιήσεις, ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΟΜΟΦΩΝΑ αλλά και κατά πλειοψηφία, την εισήγηση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΥ, και κρίνει ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ, τις διατάξεις του νομοσχεδίου-μνημονίου, που μειώνουν εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα, μισθούς και συντάξεις Δημοσίων υπαλλήλων και τις λοιπές προτάσεις του!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια