Powered By Blogger

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αρβανίτης: «Οι ψευτοτρικλοποδιές με γραβάτα είναι απαράδεκτες»



Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Αρβανίτης: «Οι ψευτοτρικλοποδιές με γραβάτα είναι απαράδεκτες»


Αρβανίτης για το κόψιμο της εκπομπής: «Οι ψευτοτρικλοποδιές με γραβάτα και μαντιλάκια στο πέτο είναι απαράδεκτες»

Ο Κώστας Αρβανίτης και η...

Μαριλένα Κατσίμη σε μία κοινή συνέντευξη μιλούν για το κόψιμο της εκπομπής τους «Πρωινή Ενημέρωση» στη ΝΕΤ!

Η δημοσιογράφος αναφέρει στο «Πρώτο Θέμα»: «Μια από τις ειδήσεις που ήταν πάρα πολύ σημαντική ήταν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις που αφορούσαν τους βασανισμούς στην ΓΑΔΑ και η άποψη του ανακριτή ότι πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη στους αστυνομικούς σε βαθμό κακουργήματος. Όταν ο ανακριτής βγάζει τέτοιο πόρισμα και το διαβάζει στον εισαγγελέα , αυτό από μόνο του αποτελεί είδηση». «Η ερώτηση "και τώρα τι θα κάνει ο Δένδιας, είναι σε δύσκολη θέση" ήταν το πλέον αυτονόητο να γίνει από ένα δημοσιογράφο και δεν άφηνε καμία απολύτως αιχμή. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής είπαμε πως ο κ. Δένδιας είναι σοβαρός άνθρωπος και μάλιστα ότι είναι και κοντοχωριανός μου. Έπειτα τα πράγματα είναι γνωστά. O Αιμίλιος Λιάτσος κάλεσε τον αρχισυντάκτη μας, όχι εμάς τους δυο προσωπικά και τον ενημέρωσε να μας μεταφέρει ότι κοβόμαστε και οι δυο» τονίζει.
Αναφερόμενη στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Νίκος Σίμος η δημοσιογράφος απαντά:
«Ο κ. Σίμος αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι δεν τηρήσαμε τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Έχω να πω πως τη δημοσιογραφική δεοντολογία την καταπάτησε η ίδια η διοίκηση. Το κόψιμο της εκπομπής μας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Εκτός από τα περιστατικά λογοκρισίας, στην ΕΡΤ τίθενται και άλλα ζητήματα. Θέλουν να ξεκινήσουν μικτές παραγωγές, θέλουν να επαναφέρουν τα μπλοκάκια, έχουν γίνει προσλήψεις 35 ανθρώπων όταν διώχνουν δεκάδες συμβασιούχους. Μάλιστα, οι νέες προσλήψεις έχουν γίνει με ειδικές συμβάσεις παίρνοντας 4.000 ευρώ μικτά, όταν ο Κώστας Αρβανίτης παίρνει 1.200 μικτά. Είναι πρόκληση!».
Ο δε Κώστας Αρβανίτης τονίζει: «Το κόψιμο της εκπομπής μου είναι η απόλυτη λογοκρισία. Μου έλεγε συνάδελφος του BBC ότι αν αυτό που συνέβη σε εμάς είχε συμβεί σε παρουσιαστές του BBC, είτε θα είχε πέσει η κυβέρνηση είτε θα είχε παραιτηθεί ο υπουργός». Ενώ διευκρινίζει πως «τίποτα από όλα αυτά που είπαμε δεν προσέβαλε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια».
«Είπαν από την ΕΡΤ ότι μου είχαν κάνει συστάσεις και δεν τις ακολούθησα. Δεν έγινε ποτέ σύσταση. Από την άλλη τι σημαίνει σύσταση στον δημοσιογράφο; Αυτό και μόνο είναι προσβλητικό για την δημοσιογραφία. Επίσης η ατάκα που χρησιμοποίησε ο κ. Αιμίλιος Λιάτσος ότι η εκπομπή κόβεται μέχρι ...νεωτέρας, μου δείχνει ότι έχουν μάλλον μπερδέψει τον λόχο και το τάγμα με τη δημόσια τηλεόραση. Αυτά τα λέγαμε στο στρατό. Τι σημαίνει μέχρι νεωτέρας; Μέχρι νεωτέρας σημαίνει ή ότι ο δημοσιογράφος θα συντάξει έγγραφο, όπως έκαναν οι κρατούμενοι επί χούντας, είτε ότι συναινώ και ζητώ συγνώμη, είτε ότι θα γίνει δικαστήριο. Θα ήταν πολύ πιο έντιμο να πουν "κόβεται η εκπομπή γιατί δεν τη θέλουμε". Οι ψευτοτρικλοποδιές με γραβάτα και μαντιλάκια στο πέτο είναι απαράδεκτες».
Με αφορμή τις καταγγελίες για κρούσματα λογοκρισίας στην ΕΡΤ ανέφερε: «Είναι έντονη η αίσθηση ότι η ΕΡΤ αντί για δημόσια τηλεόραση λειτουργεί πλέον ως κλειστό κομματικό όργανο. Στην προηγούμενη εκπομπή από αυτήν που κόπηκε, υπήρξε μια αποκάλυψη για βασανισμό πολιτών. Βγήκε στον αέρα ένας οικονομικός μετανάστης και κατήγγειλε ξυλοδαρμό σε χώρο που βρίσκονταν μετανάστες , ενώ υπήρξε καταγγελία για συνεργασία φασιστών με αστυνομικούς και ότι αντί να συλληφθούν αυτοί συνελήφθησαν τα θύματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει την Παρασκευή η Εισαγγελία. Το Σάββατο είχαμε την απόλυση συναδέλφου στην ΕΡΤ3 που κάλυπτε την παρέλαση. Τη Δευτέρα είχαμε το κόψιμο της δικής μας εκπομπή» , λέει ο δημοσιογράφος.
«Σε ότι μας αφορά η απάντησή μας στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ που μας κατηγόρησε για στρατευμένη δημοσιογραφία, είναι ότι ναι, κάνουμε στρατευμένη δημοσιογραφία σε ότι αφορά τη δημοκρατία και την ελευθεροτυπία. Δεν είμαι τοποθετημένος στην ΕΡΤ από κάποιο πολιτικό κόμμα, ούτε έχω πιει καφέ σε κάποιο πολιτικό γραφείο, ούτε πήρα θέσεις μέσα από κάποιον κομματικό οργανισμό, ούτε είχα σχέσεις με pay roll. Είναι προφανές ότι υπήρχε πολιτική εντολή».

http://www.gossip-tv.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια