Powered By Blogger

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

"Αν δε σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα"


 Η φιλοσοφία του άρθρου είναι εξαιρετική...και διαχρονική!

Πόπη Σουφλή

Με δεμένα τα χέρια σφιχτά μέσα στον ζουρλομανδύα του, βρίσκεται ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος. Απομένουν μόνο λίγες ώρες πριν από την σύσκεψη με τους δύο βαστάζους του, που έχει προγραμματισθεί για σήμερα το απόγευμα.  Οι διαφορές των τριών πολιτικών σκυβάλων επί του επίμαχου θέματος της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, υποτίθεται ότι παραμένουν αγεφύρωτες, κάνοντας τη Φράου Καγκελάριο, να βγαίνει για άλλη μια φορά έξω από τα ρούχα της με τον υποτακτικό της και να τον ψάχνει στα τηλέφωνα για να τον κατσαδιάσει. 

Ιδού ποιες είναι οι επιλογές του Αντωνάκη "Πρωθυπουργού", σύμφωνα με τις ενδελεχείς αναλύσεις που πυρετωδώς αναπτύσσει για λογαριασμό του, η πολυσχιδής ομάδα της "Αλήθειας":

-Να επιμείνει –ίσως και κατ’ εντολή του Θεού, ως γνωστόν συνομιλεί 
μαζί Του τακτικά- και η Πράξη Πραξικοματικού Περιεχομένου να πάει στη Βουλή των Αχρησίμευτων, όπου όπως εξελίσσονται τα πράγματα, ενδέχεται να καταψηφισθεί από τη συμμορία της Τρόικας Εσωτερικού, παρόλο που οι περισσότεροι από τα μέλη της, φέρονται αρκετά ικανοποιημένοι από την πορεία του ξεπουλήματος της Ελλάδας, αντί πινακίου φακής.

-Να υποχωρήσει ατάκτως, ανακαλώντας την Πράξη Πραξικοματικού Περιεχομένου και να αποδεχτεί ότι από τούδε και στο εξής θα κυβερνά σφιχτά τυλιγμένος στον ζουρλομανδύα του. Αυτό σημαίνει ότι θα αναγκασθεί να διαπραγματευθεί μια νέα "προγραμματική συμφωνία" με τον παρασυνταγματολόγο και το μικροτσούτσουνο έκτρωμα της ανανεωτικής αριστεράς. Αυτό, άλλωστε, ζητάει επιμόνως ο Μπένι-όχι-ο-Χιλ, ο δικός μας ο αστειότερος. Σε αυτή τη βάση, ενδεχομένως να προχωρήσει εν συνεχεία και στον πολυθρυλούμενο ανασχηματισμό.

-Να επιδιώξει προσφυγή στις κάλπες, όπου, συνυπολογίζοντας και τις αναφορές των δημο(σ)κόπων για τον καλπασμό των Αυγουλοκέφαλων, μπορεί να ελπίζει σε αλλαγή του συσχετισμού κοινοβουλευτικών δυνάμεων υπέρ του φυσικού του πολιτικού χώρου, της αρτηριοσκληρωτικής δεξιάς.

Στην πραγματικότητα όμως, όλοι γνωρίζουμε ότι η μοναδική ασφαλής διέξοδός του, προκειμένου να παραμείνει κι αυτό το καλοκαίρι προσκολλημένος σαν βδέλλα  στον πρωθυπουργικό θώκο και να συνεχίσει να κατευνάζει το σύμπτωμα του Ιεχωβά από το οποίο είναι κατακυριευμένος, περνάει μέσα από το Συμβούλιο της Επικράτειας. 

Αυτή διαφαίνεται ως η μοναδική ασφαλής οδός "διαφυγής", προκειμένου να υποχωρήσει, χωρίς να χαρακτηριστεί ηττημένοςˑ τουλάχιστον με τα κριτήρια του δικού του διαταραγμένου κόσμου. Αυτή την ευκαιρία την αξιολογεί αυτές τις δύσκολες ώρες η ομάδα της "Αλήθειας", αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να σταθμιστούν όλα τα δεδομένα. Αυτός είναι κι ο λόγος που αναβλήθηκε κατά μια μέρα, από σήμερα, για αύριο Τρίτη, η συζήτηση στο ανώτατο δικαστήριο για την αίτηση αναστολής εφαρμογής της Πράξης Πραξικοματικού Περιεχομένου.

Έγκυρες πηγές μέσα από την ομάδα της "Αλήθειας", διαρρέουν ότι θα δοθεί εντολή στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη να αποφασίσει υπέρ της αναστολής, έτσι ώστε η παραπαίουσα Τρόικα Εσωτερικού να βγει από τη στενωπό, χωρίς να φανεί ότι κάποιος από τους συνεταίρους υποχωρεί. 

Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα στους κυβερνητικούς βαστάζους –οι οποίοι για κανέναν λόγο δεν επιθυμούν τις πρόωρες εκλογές που είναι βέβαιο ότι θα τους εξαφανίσουν πολιτικά- να μηρυκάσουν για το επόμενο διάστημα μια μικρή επικοινωνιακή νίκη. Ταυτόχρονα είναι και μια δικαιολογία για τον πρωθυπουργεύοντα σφουγγοκωλάριο προς την Φράου Καγκελάριο και τους προϊσταμένους της Τρόικας εξωτερικού, προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο οι υπεσχημένες 4.000 απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Αλλά μήπως αυτοί οι απίθανοι τύποι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο?

Πέρσι, ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, μαζί με τον Οικονομικό του Διευθυντή, αμνήστευσαν τη Siemens και χάρισαν την Αγροτική Τράπεζα. Αυτό το καλοκαίρι, όμως, διαφαίνεται ότι θα κάνουν πολύ χειρότερα πράγματα... Γι’ αυτόν, κυρίως, τον λόγο δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο, αλλά να βγούμε στους δρόμους και να ρίξουμε αυτήν την άθλια κυβέρνηση των πολιτικών παρασίτων.

Σε ένα πράγμα, λογικά, συμφωνούμε όλοι: "Αν δε σπάσεις αυγά, δεν κάνεις ομελέτα". 





Πηγή

1 σχόλιο:

  1. Συγνώμη βρε Πόπη αλλά ο δικός του φυσικός χώρος είναι η αρτηριοσκληρωτική δανειοδουλεία. 
    Δεν υπάρχει "δεξιά" ούτε "αριστερά" αυτά είναι παρωχημένες ταμπέλες που χρησιμοποιηθηκαν στο παρελθόν για να διαιρέσουν κι η δουλειά τους έχει πλέον ολοκληρωθεί. 

    Τα νεοταξίτια είναι ενωμένα ασχέτως ταμπέλας. Και όλα κάνουν ένα πράγμα.. προωθούν τον εθνομηδενισμό.
    Με τους χρυσαυγίτες δεν νομίζω να συνυπάρξει. Όχι γιατί δεν θα θέλει, αλλά γιατί δεν τον θέλουν αυτοί. 
    Με τον σύριζα τους ενώνει η αντιπολιτευτική κρυφομνημονιακότητα. 
    Δεν πιστεύω ότι θέλει να κάνει εκλογές. 

    Το άτομο ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ (το λέω και το εννοώ) ΚΑΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ. 
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ. 
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ: "ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ" όπως έχει πει. 
    Κι αυτός είναι το ξεκοκκάλισμα της χώρας.
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια