Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013


Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013

Είναι ο Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν Εβραίος;


Πόσο μεγάλη είναι η επιρροή του Διεθνούς Σιωνισμού στην Ρωσία; Για να δωθεί στην ερώτηση αυτή μία ικανοποιητική απάντηση, θα πρέπει να ερευνηθουν οι σχέσεις του Σιωνισμού με τους ηγέτες της Ρωσίας Πούτιν και Μεντβέντεβ


του Εμμανουήλ Σαρίδη 

Εμείς οι Έλληνες είχαμε πάντα μια συμπάθεια απέναντι στους Ρώσους. Απο τα Ορλωφικά  στα τέλη του 18. αιώνα, όπου ρώσοι πράκτορές προφήτευαν τον ερχομό του „ξανθού γένους“ που θα βοηθουσε για την δημιουργία ενός ελληνικού κράτους, τον εμφύλιο 1946-1949, όπου ο Στάλιν υποστήριζε τους Κομμουνιστες (μέχρι την διάσκεψη της Γιάλτας, που τους αφησε στα κρύα του λουτρού), και ακόμη και μέχρι σήμερα, όπου πολλοί απογοητευμένοι απο την Δύση εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Ρωσία, που θα μας στηρίξει, λέει, οικονομικά ή θα μας βοηθήσει να πάρουμε πίσω την Κωνσταντινούπολη και την Αγιά Σοφιά, ο Έλληνας ελπίζει στην βοήθεια της Ρωσίας. Όπως, στο μεταξύ διάστημα, ήλπιζε στην βοήθεια της Αγγλίας, Γαλλίας ή Γερμανίας, ήλπιζε πάντοτε μια βοήθεια απο κάποιον ισχυρό, που τον φανταζεται κάπως έτσι σαν τον μπαμπά του, που θα δείρει αυτούς που τον πειράζουν. Ποτέ στη ζωή του όμως δεν έκανε γυμναστική, για να δυναμώσει και να μπορεί να δέρνει ο ίδιος τους εχθρούς του ή να γίνει προστάτης κάποιου πιο αδύναμου, Σκοπιανού ή Αλβανού φερ’ ειπείν. Διαβάζεις στις φυλλαδες, ότι η Γαλλία ή η Γερμανία είναι με το μέρος μας ή είναι με το μέρος της Τουρκίας, ότι η Γερμανία μας  εκμεταλλεύεται, η Αμερική είναι εχθρική απέναντί μας, η Ρωσία είναι πρόθυμη να μας βοηθήσει, το ίδιο και οι μακρινή Κίνα. Ή μαζί μας ή με τους άλλους. Και απορείς, πώς ο Έλληνας δεν κατάλάβε ακόμη, ότι δεν υπάρχουν εχθροί ή φίλοι, αλλά μόνο κράτη, που ζυγίζοντας το συμφέρον τους σου φέρονται φιλικά, την ίδια στιγμή, που φέρονται φιλικά και στον „εχθρό“ σου. Καί ότι, όπερ και το σπουδαιότερο, κράτη που φαίνονται ισχυρά, έχουν κι’ αυτά τα δικά τους προβλήματα απο ακόμη ισυρότερα κράτη ή δυνάμεις, που στέκονται πάνω απ’ αυτά (παραδέιγματα οι ΗΠΑ και η Διεθνής του Σιωνισμού ή η Γερμανία και το USRAEL ) και έτσι οι 
δυνατότητές τους είναι σχετικα περιορισμένες, σε σχέση με τα μέσα που έχει στην διάθεσή του ο υψηλότερα ιστάμενος; 

Ας παραμείνουμε στην Ρωσία. Στο άρθρο που δημοσίευσα στις 16.06.2010 „Οι (εβραίικες) τράπεζες χρηματοδότησαν την Οκτωβριανή Επανάσταση“ (http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[tt_news]=1581&tx_ttnews[backPid]=215&cHash=02fa9ec225e3910b8b956253cf85a6c0 υπήρχαν πολλά στοιχεία, που απεδείκνυαν, ότι η περίφημη Οκτωβριανή Επανάσταση των Μπολσεβίκων και του Λένιν (1917-1920) δεν θα γινόταν χωρίς την υποστήριξη των εβραίικων τραπεζών, της Warburg φερ' ειπείν, που διακινούσε εβραίικα κεφάλαια στο τρίγωνο Αγγλια-ΗΠΑ-Γερμανία. Υπάρχουν μάλιστα και πολλά άλλα αξιόλογα στοιχεία, που αποδεικνύουν, ότι το Εθνικοσοιαλιστικό Κόμμα του Χίτλερ χρηματοδοτήθηκε απο τους Εβραίους, για να καθυποτάξει την Σοβιετική Ένωση, αλλα περι αυτού θα γράψω μιαν άλλη φορά. Σήμερα θα ασχοληθώ με την επιρροή των Εβραίων στην μετασοβιετική Ρωσία, η οποία, σε γενικό κανόνα, υπακούει στο σιωνιστικό δόγμα, ότι η πολιτική των χωρών του Πλανήτη θα πρέπει να ασκείται απο Εβραίους ή, εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, απο μή Εβραίους, οι οποιοι θα είναι όμως απόλυτα υποχείριοι των Εβραίων. Όποιος αμφιβάλλει, δεν έχει παρα να δεί ποιός κυβερνά τις ΗΠΑ, την Γερμανία, την Αγγλία ή την Γαλλία. Ή, για να μήν πάμε μακριά, την Ελλάδα. 
    
Μια τέτοια φιγούρα στην μετασοβιετική Ρωσία ήταν ο αλκοολικός Μπόρις Νικολάγεβιτς Γιέλτσιν (Boris Nikolajewitsch Jelzin, ρωσικά Борис Николаевич Ельцин) που διαδέχθηκα στο Κρεμλίνο τον παράφρονα Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσώφ (Michail Sergejewitsch Gorbatschow, ρωσικά Михаил Сергеевич Горбачёв). Ο ρόλος αυτού του Γιέλτσιν λοιπόν, δεν ήταν να οδηγήσει την Ρωσία σε μια "δημοκρατία", όπως μας λένε οι παπαγάλοι των ΜΜΕ, αλλά να διανείμει τον πλούτο που είχε δημιουργήσει η Σοβιετική Ενώση σ’ έναν κύκλο φανατικών σιωνιστών, κάνοντας τους δισεκατομμυριούχους: Στον Beresowski, τον Gussinskij, τον Wechselberg, τον Chodorkowski, Fridman, Abramowitsch κ.π.α. Ο καθένας απο τούς οποίους έπαιζε τον ρόλο που προέβλεπε η Agenda των Rothschilds και των Rockefellers. Γιατί όμως οι Rothschilds, Rockefellers και Σία να επιτρέψουν στον Πούτιν να ξεδοντιάσει τους ανθρώπους τους ή να τους πετάξει από τη χώρα, αφήνοντας τα πετρέλαια της YUKOS (βλέπε καιhttp://de.wikipedia.org/wiki/Yukos) να ρέουν και παλι προς όφελος της Ρωσίας; Τί "όφελος" θα είχαν απ’ αυτό; 

Ας υποθέσουμε το εξής: Όπως η Διεθνής του Σιωνισμού υποστηρίζοντας τον Χίτλερ ήθελε να ανακόψει την πρόοδο της Σοβιετικής Ενώσεως και να την θέσει και πάλι υπο τον απόλυτο έλεγχό της (κάτι που έκανε και με την μεταπολεμική Γερμανία, που σύμφωνα με την συνθήκη του Potsdam το 1945 θα έπρεπε να είχε γίνει ουδέτερη, να μην αποκτήσει ποτέ πλέον στρατό και να παραμείνει σ’ εναν χαμηλό βαθμό εκβιομηχανήσεως), έτσι και η "ενδυνάμωση“ της Ρωσίας του Πούτιν έγινε σκόπιμα, για να καταστεί ένας καλός "εταίρος" σ' ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, με την Κίνα φερ’ ειπείν. Για μένα είναι προφανές ότι οι Πούτιν και Μεντβέντεφ έχουν επιλεγεί για να „αναβαθμίσουν“ την Ρωσία, σχετικά βέβαια και όχι πάρα πολύ. Γι’ αυτό η Ρωσία και η ηγεσία της βρίσκονται υπο συνεχή επιτήρηση, παρά το ότι οι δύο αυτοί ηγέτες της είναι Εβραίοι (ή έχουν, εν πάσει περιπτώσει, εβραικές ρίζες ή στενούς δεσμούς με τους Εβραίους). 

Στο άρθρο μου „Επίκειται επίθεση εναντίον του Ιραν“ (http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=205&tx_ttnews[tt_news]=1598&tx_ttnews[backPid]=215&cHash=76f784c74dcba33b00c5386dccb08263) της 28.06.2010 έγραφα, ότι υπάρχουν πολλές ενδείξεις, που συνηγορούν στο ότι η Ρωσία πίσω απο τίς πλάτες του Ιράν παίζει στην περιοχή ένα όχι και τόσο καλό παιχνίδι, με συμφωνίες υποστήριξης των αμερικανών εισβολέων στο Αφγανιστάν ή με οικονομικές συμφωνίες με τους Άγγλους (βλέπε και "Britischer Premier bietet Russland Kooperation auch in strittigen Fragen an" http://de.rian.ru/world/20100626/126875017.html. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις ΗΠΑ μεταξύ του Μεντβέντεφ και του Barack Obama, όπως παραδείγματος χάριν η συμφωνία για βοήθεια των ΗΠΑ στην δημιουργία ενός τεχνολογικού κέντρου κοντά στη Μοσχα. Και, τέλος, αυτό που καίει σήμερα τους Σιωνιστές σε ΗΠΑ και Ισραήλ, το τραινάρισμα παραδόσεως στο Ιράν των πυραύλων SS 300, για τίς οποίες η Ρωσία έχει δεσμευθεί βάσει συμβολαίου, δεν τους παραδίδει όμως ακριβώς την ώρα που το Ιράν διατρέχει θανάσιμο κίνδυνό απο τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα, τα πολεμικά πλοία και τα -αεροπλάνα που έχουν παραταχθεί σε θέση μάχης απέναντί του. 
   
Φαίνεται λοπόν, ότι απο τότε που ανέλαβε την προεδρεία ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ τα πράγματα στην Ρωσία έχουν αλλάξει: Η προσέγγιση της με το USRAEL εμβάθυνε και η σταση της έναντι του Ιραν άλλαξε απο θετική σε ουδέτερη, για να μήν πώ εχθρική. Παράξενο για μια χώρα, που θα είχε κάθε λόγο να σταθεί στο πλευρό του Ιραν, έχοντας έτσι καλυμένα τα νότα της, την στιγμή που όλα σχεδόν τα κράτη, οι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες γύρω-τριγύρω της, βρίσκονται υπο δυτικό έλεγχο. Και τί άλλο συμφέρον να έχει η Ρωσία απο μια προσέγγιση με το USRAEL, όταν αυτό εποφθαλμιά εκτός απο τον Καύκασο και ολόκληρη την Κεντρική Ασία, την οποια ήδη κατα μέγα μέρος ελέγχει; Όχι, έτσι δεν βγαίνει κανένα συμπέρασμα. Βγαίνει όμως απο τις εβραικές ρίζες των δύο ηγετών του και τις στενές σχέσεις τους με τον Διεθνή Σιωνισμό. 
   
Όπως έγραφα και στο άρθρο για την εβραίική χρηματοδότηση της Οκτωβριανής Επανάστασης που ανέφερα παραπάνω, ο Ντμίτρι Ανατόλιγιεβιτς Μεντβέντεφ (Dmitri Anatoljewitsch Medwedew, ρωσικά Дми́трий Анато́льевич Медве́дев) που εξελέγη τον Μάρτιο 2008 πρόεδρος της Ρωσίας, ήταν απο το 2002 μέχρι το 2008 πρόεδρος του Επιτροπείου της Gazprom, έχοντας πάρε δώσε με όλους εκείνους τους Εβραιους απατεώνες (Beresowski, Chodorkowski κ.λπ.) που ο Πούτιν έκανε ύστερα απο μέγαλες προσπάθειες πέρα. Η μητέρα του Μεντβέντεβ είναι Εβραία, το πραγματικό του όνομα ήταν David Aaronovitch Mendel, το μετέτρεψε όμως σε Dmitri Anatoljewitsch Medwedew (πέρνοντας το όνομα του πατέρα του, που λεγόταν Anatoli Afanasjewitsch Medwedew), όταν στα 23 του χρόνια ασπάσθηκε την Ορθοδοξία. Όμως για τους Εβραίους όποιος έχει μάνα Εβραία, είναι πάντα Εβραίος και έτσι σήμερα ο Μεντβέντεφ είναι για τον αρχιραββίνο Berel Lazar το καμάρι της τεράστιας εβραικής κοινότητας της Μόσχας. 

Είναι όμως το ίδιο και με τον Πούτιν; Είναι ο Πούτιν Εβραίος; Ας δούμε τί λέει επ' αυτού το “The Second Annual Joseph Graham Memorial Lecture Presents” (http://www.oxfordchabad.org/templates/articlecco_cdo/aid/640796/jewish/Chief-Rabbi-of-Russia-Berel-Lazar.htm). Στήν φωτογραφία αριστερά ο Πούτιν με τον αρχιραββίνο της Μοσχας Berel Lazar. 

Το τί είπε ο Chief Rabbi of Russia Berel Lazar δεν μπορούμε να το ακούσουμε, γιατί κάποιοι το σβύσαν. Γράφει μέν "To hear a recording of the lecture please click here" αλλά ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. 

Πάμε παρακάτω, στο “Welcome and tribute” του Rabbi Eli Brackman, Director of Oxford University Chabad Society 

Good evening! I would like to welcome everyone here tonight to the Oxford University Chabad Society's second Joseph Graham memorial lecture. Tonight’s lecture is hosted in memory of Joseph Graham, the grandfather of Elliot Shear. We are very grateful to Elliot and his parents for joining us tonight and for sponsoring tonight’s lecture. 

<!--[if !vml]--><!--[endif]-->Joseph Graham is someone who came to England from Germany in 1939, leaving behind his entire family who perished in the Holocaust. This is part of a series of lectures we host in memory of people who died in the Holocaust and it is in these lectures and the general perpetuation of Jewish life that the memory of these people live on and we dedicate tonight’s lecture to Joseph Graham. 


Tonight’s lecture will be delivered by Chief Rabbi of Russia Berel Lazar. We are honoured to be hosting him and we thank him for coming out to Oxford despite his extremely busy schedule. His lecture is the second Joseph Graham memorial lecture which follows the previous lecture given by former Chief Rabbi of Israel, Rabbi Israel Meir Lau. 


Tonight we are also honoured to be hosting the Honourable Nathaniel Rothschild, who is here with us tonight as Guest of Honour. We thank him very much for coming. 


<!--[if !vml]--><!--[endif]-->We are also honoured to be hosting the Head of the Russian Studies Centre at St Antony’s College, Professor of Russian Studies at Oxford University, Professor Robert Service. 


We are also hosting the Honourable president of the Oxford University Chabad Society, Melissa Friedman, and all the esteemed guests who are with us tonight. 


The subject of tonight’s lecture is “Jewish life in Russia: Yesterday and Today”. We will proceed with an introduction by Professor of Russian Studies, Professor Robert Service, who has agreed to offer some introductory remarks on behalf of the university. 


Introduction: Professor Robert Service,
Director of the Russian Studies Centre, St Antony’s college

It is a great pleasure to have been invited to help to introduce Chief Rabbi of Russia Rabbi Berel Lazar. 

It is impossible to understand the history of Russia, the USSR and Russia again, without understanding the relation between Russians and Jews, Russians and Ukrainians and Ukrainians and Jews. It was complex and tormented. For most of the 20th century it was extremely tormented.
Often we think of the years of the 1930’s as being the nadir of Jewish religious life, Christian religious life, Muslim religious life and all religious life. But in fact, one of the greatest persecutors of religious faith in the USSR was the successor to Stalin, namely Nikita Khrushchev. 


<!--[if !vml]--><!--[endif]-->In other words, the decades of religious persecution, the decades in attempt to eradicate religious belief, religious organisation, religious practice, were very long indeed and then vastly outlived Joseph Stalin. 


We are talking about a theme that is now possible to talk of as historical. There is now something like religious tolerance in Russia but it is contested religious tolerance in Russia. It is not completely simple matter to be a religious believer in the Russian federation today. All sorts of political, cultural, social as well as religious questions are involved. It gives me really much pleasure in introducing the speaker tonight. He is Chief Rabbi of Russia, recognised by President Vladimir Putin. It is a great honour to have the pleasure to help introduce Rabbi Lazar, our speaker, tonight. 


Guest of Honour: The Honourable Mr. Nathaniel Rothschild

My only qualification for speaking tonight is that I am very good friends with Rabbi Lazar. I thank Elliot Shear for sponsoring this event and I thank my friend and business partner David Slager for sponsoring this centre and making it a reality. 


I have been going to Russia since 1992, when I was still a student in Oxford. When I began visiting Russia regularly around 2001, I didn’t have much idea about the resurgence of Jewish life. However, I met Rabbi Lazar in Switzerland at the World Economic Forum in Davos and I was struck by watching this figure and we eventually connected and started talking, and from there began a friendship and I started visiting his centre in Russia, many times a year. 


<!--[if !vml]--><!--[endif]-->For me it was an incredible experience to watch it grow and his efforts in this. It has over 140,000 members, serves over 1,000 meals a day and helps 15,000 elderly people. It is a place where Jews and non-Jews visit. It has a synagogue and swimming pool and there is work a foot to build a Jewish museum. At the same time Rabbi Lazar is a great unifying force in Russia. I have met some important people at his centre, including a leading Muslim businessman n Russia, who is now a close friend. 


I have only wonderful things to say and I am very honoured to introduce him here tonight. 


Lecture: Chief Rabbi of Russia Rabbi Berel Lazar

<!--[if !vml]--><!--[endif]-->My call to fame is actually being Mr. Rothschild’s friend and it is a pleasure to honour Mr. Rothschild and David Slager for what they have done here in Oxford for the Oxford University Chabad Society, with the opening of the Slager Chabad Centre, under the leadership of Rabbi Brackman. It should be a lesson for many of us not to forget ones Alma-Ata. Not to forget what one received and remember to give back. Another reason I am here is in honour of Elliot Shear who has sponsored tonight’s lecture in memory of his grandfather, Joseph Graham. 

We will be celebrating in a few weeks the holiday of Purim, when we read the scroll of Esther. The story begins with a big feast, divorcing his wife, remarrying and goes on and on until finally arrives at the point, when the Jews were saved from the wicked Haman during the Persian of the Jewish people in 5th century BCE. Most of the narrative, however, has nothing to do with actual point of the story. Many people have asked why it’s necessary all the details, aside from the fact that Jews are good story tellers. 


A young Russian boy


I will tell you a small story, which took place in St Petersburg about 50 years ago. A young non-Jewish boy grew up in a very poor family. Those times, most people lived in communal apartments, which had different rooms for families and shared kitchen and living area. 


This boy had poor parents who were barely home. He was fortunate that a neighbouring family from another room in the apartment started inviting him over. The father was a professor who helped him with his homework, they babysat for him. He was a young boy. The family, who was Jewish, also invited him for the Friday night Shabbat meals. He remembers how they used to take out an old book and read from this book after the meal. 


At that time, the boy said, look how impressive these people are. They never fight with each other. There is respect between the husband and wife; a beautiful family to emulate. 


Many, many years later, the same boy grew up and became the vice-Mayor of St Petersburg. There was an issue of opening a Jewish school in St Petersburg, about 19 years ago. The vice Mayor heard that the city government was not giving permission for the school to open. 


He went over to the deputy minister of education and asked him how comes you don’t want to give permission to open the Jewish school. He said, because I am Jewish and everyone will say that it is because I am Jewish I opened the Jewish school. I thought it would be better to leave the status quo. There is no Jewish school and we will leave it how it is; it will be better for all. 


The boy, now vice-Mayor of St Petersburg, took the papers and signed the papers himself. Although he wasn’t allowed to sign because it wasn’t his department he nevertheless signed the papers. This was how the first Jewish school opened up in St Petersburg. This boy was Vladimir Vladimirovich Putin.


Today, he has a few more days of being president of Russia, as on Sunday there are elections and it just shows how G-d pre-plans our life with us realizing.
<!--[if !vml]-->
<!--[endif]--> 


Fifty years, a young boy, was helped by a Jewish family and there is no question that the revival and success of Jewish life today in Russia is due to the president of Russia Mr. Putin. 


There was recently an article published in the NY Times by a Professor at Maryland University entitled “the anomaly of the President of Russia and the Jewish community”. One thing that we have seen in the last eight years of Mr. Putin’s presidency is his great support fighting for the Jewish community against anti-semitism. No other president in the world has come out so forcefully in such a radical way against anti-semitism. 


I heard from Elliot Shear an hour ago that there is a meal planned at Buckingham Palace by the Duke of Edinburgh in honour of an official visit to the UK by President of Israel Shimon Peres. When Mr. Sharon came to Russia he had many long meetings with Mr. Putin. Every time he came out of such meetings, he said, as Mr. Olmert and Mr. Netanyahu have, that we have a close friend of Israel in the Kremlin.


Once when Mr. Sharon was meeting Mr. Putin, the meeting was taking much longer than expected. Every so often someone would walk into the meeting with a small piece of paper. Mr. Putin would say a few words in Russian and the person would leave. A few minutes later someone else walked in with another piece of paper. The president tells him something and the person walks out. On the third time, Mr. Sharon turns to President Putin and says, when, in Israel, someone comes in during an important meeting with a piece if paper, it’s a sign that something terrible has happened in the country. Did anything happen, should we cut the meeting short. 


The president said, actually my staff realised that the meeting is taking much longer than expected, so they offered we should have lunch. I told them that you will surely eat Kosher and I gave them the instructions how to arrange a Kosher meal. 


Mr. Putin then said to Mr. Sharon that, looking at you, I am sure you wouldn’t refuse a meal. So I am happy to let you know that we have a Kosher meal coming in, in a few minutes. 


That wasn’t the first time that we had a Kosher meal arranged in the Kremlin. When President Katzav came to Russia the reception was completely Kosher. We koshered the whole kitchen in the Kremlin. At that time there was an article in the NY Times, “why did the rabbi blow torch the kitchen in the Kremlin”. 


What is the situation today with the Jewish community in Russia?


What is the situation today with the Jewish community in Russia? A famous Jew who comes daily in to our centre asks for a coffee and the communist Pravda newspaper. This continued for some time, asking the same question and always receiving the same response that he can have a coffee but the Pravda newspaper has not been published for some 20 years already with fall of the Soviet Union. Finally, the worker asks him why he asks daily for a coffee and the Pravda when he knows that the Pravda has not been published for 20 years. He responded, you don’t know what pleasure I get when I hear you saying that the Pravda newspaper is not being published anymore. 


<!--[if !vml]--><!--[endif]-->If you look at history, things have changed drastically; none would have believed that one can be openly Jewish and so proud of ones Jewishness. On Chanukah we try to put up large Menorot (Chanukah candelabras) in many cities in Russia. Of course, there is one also in the Red Square.


Many of the Governors today in Russia are still from the communist era and they give a hard time to the Jewish community who would like to put up these Menorot. It happened to be that one year President Putin came to our centre for Chanukah and he lit the Shamash (the centre candle), which was broadcasted on national television. 


The next morning our rabbis around Russia got calls asking what time is the lighting of the Menorah in their city, as they would like to participate. The rabbis responded that they have no permission to put up such a Menorah. The Governor immediately said that there is permission granted and the Menorah should go up; please let me just know what time you would like the lighting to take place. 


Challenges

As much we see the changes, we know Russia has gone through 70-80 years of hard times, popular anti-semitism and government anti-semitism. We don’t take anything for granted. Everything that happens is for us a new miracle. I would say that Russia is still going through a process. Everyone thought that when Russia opened and the Soviet Union fell, everything would just change in a few years, as a full democracy, and people will dance in the streets and would all have suddenly food on their tables. 

The situation is not as simple as that. They said at that time that Russia went through shock-therapy. It was more shock than therapy. The shock was felt and people resented it and that is one of the many reasons for what we see today. 


On the other hand we do see how not just the government but also people on the street have a new attitude towards the Jewish community.
One example, this morning the speaker of the parliament came to visit the synagogue and this evening the head of the election committee came to visit the synagogue to speak to the Jewish community about the upcoming elections. Having in one day two such important people visiting a Jewish community centre shows how much things have actually changed. In the past the same people in the government were attacking the Jews, blaming all problems on the Jews. If there was no water in the sink, it was because the Jews took it. We finally see that there is not just understanding but respect, as well. 


How did Judaism survive through all the years of communism?


How did Judaism survive through all these years? If you look at the history of different countries, the moment the Jewish community had to hide their Jewish identity, they vanished. The modern Jewish community in Spain has nothing to do with the former community, the Marranos, who vanished with almost no remnants today. 


How than did Russian Jewry survive through seventy five years of communism? It was forbidden to observe Shabbat. If one didn’t come to work on Shabbat, one was considered a parasite. One was not allowed to send one’s children to a Jewish school. One was not allowed to study Torah or do anything that was Jewish. Nevertheless the Jewish community survived. 


There is no question that one of the reasons for the survival of the Jewish community is thanks to the Jewish mother. They kept Jewish life alive in the home. They did this through Jewish food. There was kneidlach, gefilte fish, kreplech and also Matza. Matza was the most identified Jewish item with the Jewish community throughout communism. People would bake Matza at home, role it and make the holes with forks. This is the Matza they ate for 70 years. 


Today, when people come to the synagogue, they come primarily when they hear we are giving out Matza, either for free for those who need or for a nominal price. Through the Matza we reach out to lots of Jews and slowly educate them who they are and show them the way home.
I was once sitting in a taxi in Russia, not long after we moved to Russia, and the driver asked me, are you Jewish? I responded, yes. He said that he also is Jewish. Can you answer me one question, he said, why must we, the Jews, eat the Matza? 


I told him the Biblical story that the Jews were in Egypt and there wasn’t time to bake bread before the exodus. To remember this story we eat the Matza. He asks, but why the Matza? I explained the story over again. He said, but why do de we have to put blood of Christian children in the Matza? 


This was in 1985. As a Jew, he still believed that Jews baked Matza with Christian blood. This shows how myth and anti-semitic propaganda managed to convince even Jews how bad they were. 


Today, when we have this huge change, when Jews can finally be proud of who they are and find about their Judaism it is truly a great miracle. 


Jewish education

There is one more important point to remember. Eighty one years ago, the previous Lubavitcher Rebbe, Rabbi Joseph Isaac Schneersohn (1880-1950) arranged a gathering in Moscow, where he gave a talk that has been published numerous times. He knew that at the gathering there were KGB agents in the room, in particular the Jewish section of the communist party, the Yesvesetzia, who, as Jews themselves, were the Jewish community’s worst enemy in Russia. 

Although they were present at the gathering, the Rebbe said that there is one thing that we must ensure, that the children should get a Jewish education. They should continue going to Jewish schools and receive a full Jewish education. At that time, this was going against the government, it was counter-revolutionary and he was actually arrested a few months later for his work in teaching and preserving Judaism. He was sentenced to death and by a great miracle it was commuted and he was able to leave the Soviet Union. 


There is no question that what we see today is thanks to the children of those parents who sent their children to Jewish schools, against the orders of the government, that there is any Jewish life today in Russia. In every city, when we came twenty years ago, we saw there was one Jew who was willing to risk his life to keep the Jewish community alive, whether it was opening a Mikvah, as the opening of the Mikvah in Oxford, or the publishing of Jewish books. 


The publishing of Jewish books was done by taking a picture of an original book, develop the picture in a dark room in their apartment, and people would study from the picture. In effect they were learning from pictures taken from books, which was against the law. 


They would also perform circumcision, despite the fact that it was outlawed. They would do this by having a particular person who would meet interested people, put them in a car and would have to blindfold them, before bringing them to a place, without them knowing where they were. This was done in case he would be called in for questioning by the police, and he wouldn’t be able to reveal where the circumcision took place. 


In each city they would have one person who survived communism, who, as a young child, learnt in a Jewish school and was able to later keep the Jewish community alive. I met some of these people, when I first came to Russia, and they became my heroes in my life, to meet someone who was ready to risk their life to make sure that a child should have Jewish education and families should have some sort of Kosher food, despite the scarcity of food at that time in the USSR. It was thanks to these people that Judaism survived in Russia throughout the Soviet era and was able to be revived today. 


What is the difference if one's child receives a Jewish education or if the child goes to a public school? They could get a Jewish education at home. It is impossible to underestimate the affect is has on a child to have a group of Jewish children around him or her, finding out about their Jewish heritage and growing up as a knowledgeable Jew. 


Today, finally, when being Jewish is something to be proud of and not, as most people thought during the communist era, something bad and unfortunate that happened in their life, we need to be thankful to the government for allowing this new era to develop. 


In the beginning of the Perestroika, when Gorbachev came to power he turned to his minister and asked, how many Jews do you think live in Russia. His minister said around five-six million. Gorbachev asked him, if we open the doors and allow them to go to Israel, how many do you think would leave? He said, around ten million.


Today, the opposite is happening. It is sad that people are leaving Israel. There are over a hundred thousand people who have returned to Russia. Russians who, when they left said that they will never step foot back in that country, cursed place, ever again, today they are coming back, getting involved in the Jewish community and helping rebuild it, whether it’s in Vladivostok, Moscow or anywhere in the country where one can see a thriving Jewish community. It is amazing that in small villages, people find out that it is possible to celebrate Judaism proudly. 


To illustrate this, on Sunday there are elections in Russia. When one searches on Google in Russia the name Medvedev, the most popular result for his name is the question, is Medvedev Jewish? There is much discussion whether his mother is Jewish or not. Why are people suddenly discussing his Jewishness? We don’t believe he is actually Jewish, aside from the fact that his mother’s name could have been a Jewish surname. One, indeed, never knows who in Russia might be Jewish. It is however unlikely that the President of Russia would have selected a successor who is Jewish. 


The reason why everyone is discussing this is because of the attitude of Mr. Medvedov towards the Jewish community. Three days before he was hand picked as Mr. Putin’s successor, he visited the Jewish community centre, the Jewish day school, where the young boys and girls asked him questions, and the synagogue. In the synagogue he asked what the Torah is, what is the Kabbala.


His visit was followed by a meeting he held with the leaders of the Jewish community for close to two hours. He then promised much help to the Jewish community, whatever is needed. In the eyes of many, Russia cannot swallow this change. Many anti-semitic and nationalistic groups, when trying to attack the government, they do this by saying the president is Jewish. 


This says a lot about the new relationship that exists between the government and the Jewish community. This respect has also caused a big change in the Jewish community itself. Today, Jews are able to find out who they are, celebrate the holidays, and we can say that we are no longer citizens number two, but regular citizens of Russia. 


An old lady recently told me that she has walked her whole in the street with her head bent down, and today, finally, she said, “I can walk straight, looking eye to eye with people”, not being ashamed who she is, as a Jew.
This is in short the story of the Jewish community in Russia. When we talk about the future, we keep on praying that everything will continue to be good. However, we could never be certain. This current change in Russia might just be a window of opportunity. We don’t know if things will change to the worse. We pray that things will remain good and become even better. Indeed, more and more people realise that by giving freedom of religion and freedom to people, this is the best way for a country to develop and they can be sure that the Jewish community will give their investment for the future of Russia". 


Έλπίζω με τίς παραπάνω πληροφορίες να σας έχω δώσει μια εικόνα των ηγετών της σημερινής Ρωσίας και της κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η μεγάλη, δυνατή, αλλά αδύνατη σε ηγέτες χώρα. Διότι οι δύο σημερινοί ηγέτες τους μπορεί σε σχέση με τους δύο τελευταίους παράφρωνες Γκορμπατσώφ και Γιελτσίν να φαίνονται γίγαντες, στην πραγματικότητα όμως είναι πιόνια ή εργαλεία (έτσι μεταφράζω την αγγλική λέξη pawn) των Iluminati. Όχι μόνο γιατί και οι δύο είχαν εβραίες μητέρες και για τον λόγο αυτό θεωρούνται για τους Εβραίους Εβραίοι (Πούτιν: "We have to clean the mess"), αλλά και γιατί ο Πουτιν, όπως λέγεται, είναι και Μασώνος της Στοάς 33°. 
   
Μόνο η έρευνα λοιπόν στο ακόμη πλούσιο σε πληροφορίες Ιντερνετ μπορεί, δεν ξέρω για πόσο ακόμη, να μας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζονται για να βγάλουμε τα δικά μας, σωστα συμπεράσματα. Αντί να διαβάζουμε αυτά που μας σερβίρουν τα μεγάλα διεθνή - και εβραίικα - πρακτορεία ειδήσεων. Και στην Ελλάδα τις μπουρδες των Παπαχελάδων, των Πρετεντέρηδων ή οποιων άλλων πουλημένων προπαγανδιστών του επικρατούντος συστήματος. Για να μην παραμένει η κατάσταση, παρά τίς κάποιες τεχνικές προόδους, όπως ήταν πρίν 60 χρόνια στο χωριό μου, την Σταυρούπολη, που όταν ερχόντουσαν κάποτε με το λεωφορείο οι εφημερίδες απο την Ξάνθη άνοιγε στο καφενείο ο γραμματιζούμενος την εφημερίδα (την Μακεδονια ή τον Ελληνικό Βορρά) και οι άλλοι συγκεντρώνονταν γύρω του να μάθουν τα νέα. Τι μάθεναν; Αυτά που ήθελαν οι τότε νταβατζήδες να μαθαίνει ο κόσμος, ναί, ναί, οι νταβατζήδες υπήρχαν πάντοτε. Και έτσι φθάσαμε σήμερα στον εβραίο Geoffrey, που αλυσσόδεσε την Ελλάδα μέχρι το 1960 στα κάτεργα του Διεθνούς Σιωνισμού.   

Και για να τελειώσουμε με την κατάσταση που επικρατεί στην συμπαθητική Ρωσία, που την έχουν περιζώσει οι ύαινες του διεθνούς Σιωνισμού, δείτε και μερικά πολύ ενδιαφέροντα Links: 

Για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του Πούτιν με τον Εβραίο μεγαλοαπατεώνα 
Roman Abramovich βλέπε και το "Putin's Russia -- Illuminati Controlled & Corrupt" στο http://www.henrymakow.com/putins_russia_is_also_illumina.html

Για το "PUTIN - THE MINDKONTROLL KID?" στο 
http://blacksnacks13.spaces.live.com/blog/cns!BD779161601D08D0!

Δείτε και αυτό: ''русский'' Путин спасает еврейский народ στο
http://www.youtube.com/watch?v=kOYcf0kk8Xs&feature=player_embedded


Και τέλος αυτό: "Putin Meets Rabbi Lazar", στο http://vimeo.com/9016652

Για το ίδιο θέμα στο   
http://politikglobal.blogspot.com/2008/11/0811-17-vladimir-putin-und-juden-in.html

9.07.10
 von Εμμανουήλ ΣαρίδηΠηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια