Powered By Blogger

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013

Οι στρατηγοί της Γαλλικής Επανάστασης έφτιαχναν παντελόνια και εξώφυλλα από το ανθρώπινο δέρμα των θυμάτων τους!




Παντελόνιασέλλες και βιβλία από ανθρώπινο δέρμα...

Στα επίσημα αρχεία του νομού Μαιν-ε-Λουάρσώζεται η κατάθεση τουΕιρηνοδίκη Jean Humeauαπό το Ponts-de-Ceπου αναφέρει τη λειτουργίαστην περιοχή τουενός από τα βυρσοδεψεία όπου οι ρεπουμπλικανοί έφτιαχναν παντελόνια και σέλλες από το ανθρώπινο δέρμα τωνγδαρμένων θυμάτων τους!


Tο έργο του γδαρσίματος είχε αναλάβει ο αρχι-χειρουργός του 4ου ΤάγματοςΑρδεννώνPequelβοηθούμενος από απλούς στρατιώτες τουΤα δέρματακατέληγαν σε ειδικευμένα βυρσοδεψείαόπως αυτό του Ponts-de-Ce.
Έχουν σωθεί οι ανατριχιαστικές περιγραφές μαρτύρων από τις περιοχές απόόπου είχαν περάσει ο Pequel και οι άνδρες τουΤα γυμνά ανθρώπινα κορμιάκείτονταν άταφαγδαρμένα κατά κανόνα μόνο από τη μέση και κάτω,προκειμένου να φτιάξουν παντελόνιαμε τέτοιον τρόποπου από μακριά οινεκροί φαινόταν «σαν να ήταν γυμνοί μόνο πάνω από την μέση» -όπωςαναφέρει μια από τις περιγραφές.
Ο Καθηγητής ιατρικής του Πανεπιστημίου της Τουρκαι αντεπιστέλλον μέλοςτης ΑκαδημίαςRaoul Merrierέχει εκδώσειστον μεσοπόλεμοένα βιβλίο[7] στο οποίο εκτίθεται πληθώρα σχετικών μαρτυριών και ντοκουμέντωνσχετικά με τη μακάβρια αυτή δραστηριότητααλλά και με τη χρήση τέτοιωνπαντελονιών από πολλούς ρεπουμπλικάνους στρατηγούς.
Εκτός από τους στρατηγούς τουςόμωςκαι αρκετοί Ιακωβίνοι βουλευτέςφορούσαν τέτοια παντελόνιαεμφανιζόμενοι με αυτά στις Εορτές του«Υπέρτατου Όντος» τουςΜεταξύ άλλωναυτό το επιβεβαιώνει στοδιάσημο Ημερολόγιο της [8] και η Aimee de Coigny η πνευματώδης καιθαρραλέα γυναίκα των Γραμμάτων (που υπήρξε μούσα του Ελληνο-γάλλου ποιητή Αντρέ Σενιέ) Αυτή η μακάβρια φορεσιά ήταν δηλαδή, κατά κάποιον τρόπο, τα «κυριακάτικα» ρούχα τους, που σίγουρα πολύ ευαρεστούσαν το «Ον» τους, προς τιμήν του οποίου τα φόραγαν.


Αλλά αυτό που έχει πιο πολλή σημασία, είναι ότι η ενθάρρυνση και αυτής της κτηνωδίας προερχόταν από την πολιτική τους ηγεσία. To alter egoτου Ροβεσπιέρου, ο Σαιν Ζυστ, στην Έκθεση του της 14ης Αύγουστου του 1793 προς την Επιτροπή Έκτακτων Μέσων, έγραφε: 

«Στο Meudon γίνεται κατεργασία του ανθρωπίνου δέρματος. Το δέρμα που προέρχεται από άνδρες έχει αντοχή και ποιότητα ανώτερη από αυτό της κατσίκας. Αυτό που προέρχεται από θηλυκά υποκείμενα (sicείναι μεν πιο απαλό αλλά παρουσίαζε μικρότερη αντοχή»...

Αποσπάσματα απ’ την πολύ καλή έρευνα του κ. Σπύρου Αναγνώστου για την Γαλλική Επανάσταση στο περιοδικό Τρίτο Μάτι τεύχος 215. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα το περιοδικό στο αναγνωστικό κοινό γιατί πράγματι κάνει εις βάθος μελέτες σημαντικών γεγονότων της ανθρωπότητας.



Πηγή

1 σχόλιο:

  1. http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/12/blog-post_6114.html

    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/12/blog-post_791.html

    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/12/blog-post_5920.html

    Για να συμπληρωθεί το σετ, ...αν μπορεί ποτέ κανείς να συμπληρώσει τόσο εύκολα αυτό που ονομάστηκε "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ", "ΦΩΣ και ΠΡΟΟΔΟΣ".
    Αυτό το έργο ήταν γνωστό στον επαναστατικό πυρήνα του 1821. Γι αυτό και πριν δολοφονηθεί, ο Παναγιώτης Κρεββατάς, Πελοποννήσιος πρόκριτος, χρηματοδότης του Κολοκοτρώνη πρόλαβε να πει: "Η δημοσιογραφία και η τυπογραφία θα χαλάσει τα μυαλά των ξυπόλητων και των κολιγάδων. Θα πάρει ο νους των αέρα γιατί οι γαζετατζήδες θα γράφουν ο,τι τους κατέβει και θα μας φέρουν την αθεΐα και το ρεμπούμπλικο, όπως και στην Φράντζα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια