Powered By Blogger

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013


Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013

Συνελήφθη ο Δ. Παπαχρήστος για τις μίζες στα εξοπλιστικά

Τους πρώτους... καρπούς απέδωσαν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνη Κάντα με τη....
σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας WEGMANN στην Ελλάδα.
Ο Δ. Παπαχρήστος ο οποίος κατονομάστηκε από τον Α. Κάντα για διακίνηση μιζών συνελήφθη σήμερα το πρωί στο δρόμο, κοντά στο σπίτι του, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στην οικεία και το γραφείο του. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες ενώπιον του ανακριτή για θέματα διαφθοράς.
Η σύλληψη του Παπαχρήστου δρομολογήθηκε έπειτα από την απολογία – ποταμό του Αντώνη Κάντα, αντίγραφα της οποίας (αρχικής και συμπληρωματικής) διαβιβάστηκαν από τον ειδικό ανακριτή Γ. Μαλλή στην εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Ράικου. Στην απολογία του ο ήδη προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό Αντώνης Κάντας αποκάλυψε σειρά εξοπλιστικών προγραμμάτων που συνδέονται με μίζες.
Η εμπλοκή του Δ. Παπαχρήστου αφορά στην προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού για την οποία υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ η 017Α/2001 σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας KRAUUS - MAFFEI WEGMANN έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 €. Για την υπόθεση αυτή ήδη είχαν ανοιχτεί τραπεζικοί λογαριασμοί και είχαν επιβεβαιωθεί οι μίζες πριν την απολογία του Αντώνη Κάντα.

Επιπλέον ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση και για την υπόθεση προμήθειας 54 συστημάτων K/B STINGER επί οχήματος και του αναγκαίου εξοπλισμού και ανταλλακτικών αρχικής υποστήριξης για την οποία υπεγράφη στις 3/8/2000 επίσης επί Άκη Τσοχατζόπουλου σύμβαση (030Α/2000) μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της εταιρείας STN ATLAS ELEKTRONIK έναντι τιμήματος 142.731.079 €. Για την υπόθεση αυτή προέκυψαν πολλά στοιχεία από τις έρευνες για τα υποβρύχια σε εταιρείες που σχετίζονται με την υπόθεση το περασμένο καλοκαίρι.
Πλέον και οι δυο δικογραφίες περνούν στα χέρια των ειδικών ανακριτών Γ. Μαλλή και Σπ. Γεωργουλέα, καθώς ήδη και κατόπιν εντολής της εισαγγελέως για θέματα διαφθοράς Ελένης Ράικου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ενεργητική δωροδοκία κατά του δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του δημοσίου και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Για τα υπόλοιπα εξοπλιστικά προγράμματα οι ήδη σχηματισθείσες δικογραφίες, οι οποίες είναι πάνω από δέκα, βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο. Για το λόγο αυτό έχουν πυκνώσει οι επαφές της κ. Ράικου με την εισαγγελέα διαφθοράς της Γερμανίας και ανταλλάσσουν συνεχώς στοιχεία.


newsbomb

στις 3:30 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Ετικέτες ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Read more: http://www.oparlapipas.com/2013/12/blog-post_5578.html#ixzz2oyrnfVB3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια