Powered By Blogger

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

ΟΟΣΑ: τα μετρήσαμε, τα καταγράψαμε και τώρα τί;

Μετά την έκθεση - καταπέλτη του ΟΟΣΑ για τα 329 εμπόδια στην λειτουργία της αγοράς, δηλαδή τις στρεβλώσεις που...
κάποιους ωφελούν και τις πληρώνουμε όλοι πάνω από 5 δις το χρόνο, η κυβέρνηση ισχυρίστηκε χωρίς ντροπή ότι θα φέρει σταδιακά ρυθμίσεις στην αγορά που θα υλοποιούν τις συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού για την απελευθέρωση των αγορών και τη διασφάλιση του ανταγωνισμού.

Τώρα που η κυβέρνηση είδε το φως το αληθινό περιμένουμε απαντήσεις στα ακόλουθα ερωτήματα:

- Οι περισσότερες από αυτές τις στρεβλώσεις είναι ήδη γνωστές και έχουν καταγραφεί σε παλαιότερα κείμενα και μελέτες και η κατάργησή τους υπάρχει στις υποχρεώσεις τις χώρας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Γιατί λοιπόν το μόνο που εφαρμόσατε από αυτά, τρία χρόνια τώρα, είναι η φοροεπιδρομή και οι οριζόντιες περικοπές που διαχειρίζονται τη φτώχεια και όχι οι μεταρρυθμίσεις που δημιουργούν πλούτο για όλους; Γιατί μας κάνετε κάθε μέρα φτωχότερους τρία χρόνια τώρα;

- Πόσο θα διαπραγματευτείτε με τα κόμματα της συγκυβέρνησης για να αποφασίσετε; Ποιο υπουργείο έχει αναλάβει κάθε μια αλλαγή; Υπάρχουν χρονοδιαγράμματα με όνομα και επώνυμο δίπλα; Για να ξέρουν ποιον να θυμούνται οι άνεργοι και οι νεόπτωχοι για ό,τι τους συμβαίνει.

- Ποιος και πότε επέβαλε την κάθε μία από αυτές τις αντιπαραγωγικές ρυθμίσεις και για ποιο λόγο; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούσε; Υπέρ ποιων δούλευε; Πόσες θέσεις εργασίας κατέστρεψε; Πόση φτώχεια δημιούργησε; Πόσο ΑΕΠ χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια; Όνομα και επίθετο κύριοι. Οι ίδιοι κυκλοφορούν ακόμη ανάμεσά μας. Υπάρχουν ανεύθυνες αποφάσεις. Ανεύθυνοι πολιτικοί δεν υπάρχουν;

- Και τέλος πώς θα αποφύγουμε στο μέλλον νέες στρεβλώσεις; Ποιους θεσμούς θα δημιουργήσετε; Πώς θα αλλάξετε το παρασιτικό σύστημα που παράγει διαρκώς στρεβλώσεις;

Η «Δημιουργία, ξανά!» προτείνει την κατάργηση της διακοσμητικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, και την θεσμοθέτηση μιας ισχυρής με ειδικούς και κατάλληλα μέσα«Ανεξάρτητης Αρχής για τη Διασφάλιση του Ανταγωνισμού, της Καινοτομίας και της Προστασίας των Ελευθεριών των Πολιτών», με εξουσίες προληπτικού και κατασταλτικού ελέγχου της σκοπιμότητας των αποφάσεων αλλά και των παραλείψεων της Διοίκησης που οδηγούν σε περιορισμό του Ανταγωνισμού και των Ελευθεριών των πολιτών. 

Με δυνατότητα έκδοσης άμεσα εφαρμοστέων αποφάσεων σε περιπτώσεις κρατικών ή ιδιωτικών μονοπωλίων και ολιγοπωλίων. Με δυνατότητα έκδοσης προσωρινών ρυθμίσεων εκεί όπου η Διοίκηση αμελεί τις υποχρεώσεις της και με υποχρέωση προσφυγής στην δικαιοσύνη κατά των υπαιτίων στο όνομα των πολιτών.

Η αδυναμία των θεσμών δεν διορθώνεται με ευχολόγια από τους ίδιους που δημιούργησαν τα προβλήματα. Διορθώνεται με θεσμούς.

3 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΝΕΙΣ ΜΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΟΥΛΕΒΕΙ,ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΜΙΖΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ 25 ΦΟΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΠΟ ΟΤΙ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΛΗΘΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝΕ ΚΩΛΟΒΑΡΟΝΤΑΣ, ΨΩΛΑΡΜΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΝΤΑΣΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΑΚ ΝΤΑΝΙΕΛΣ ΤΕΝΕΣΣΥ ΟΥΙΣΚΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΡΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝΕ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ 50 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ 50 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΞΕΦΤΙΛΩΝ. ΠΡΩΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙ ΕΥΘΗΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΚΛΕΨΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΒΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ(ΒΑΓΓΕΛΑ ΠΙΑΣΕ ΜΙΑ ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (Ο ΕΓΚΡΗΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΑΡΧΩΝ ΑΛΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΦΟΥ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΛΕΦΤΗ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ.) ΑΠΑΛΕΙΨΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΤΙ Η ΚΛΕΨΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΛΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΒΕΙ ΚΙΟΛΑΣ, ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΛΑΜΠ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
    Απάντηση
  2. ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΙΖΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ 50.000 ΟΠΩΣ Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΜΙΑ 10.000.000. ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΒΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.
    Απάντηση
  3. Η Ελλαδα πριν υπαχθει στην κατοχη της τροικας ηταν υπο την κατοχη των συντεχνιων των δημοσιων υπαλληλων.Καταπατηθηκαν και καταπατωνται τα περισσοτερα δικαιωματα των πολιτων ιδιως αυτω. του ιδιωτικου τομεα.Η κομματοκρατια που ειναι μια μορφη ολιγαρχιας λειτουργει εδω και 40 χρονια αδιαλλειπτα και η διωκωμενη σιωπηρα πλειοψηφια των μη δημοσιων υπαλληλων πρεπει να αντιδρασει κατα συνειδηση και συμφωνα με το τελευταιο αρθρο του συνταγματος.Η κυβερνηση ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ.Το λεει πρωτιστως η κοινη εμπειρια και λογικη αλλα και κορυφαιοι συνταγματολογοι.Παιρνουν τα λεφτα των μονων πραγματικα εργαζομενων και τα μοιραζουν πλουσιοπαροχα σε αργομισθους η υποαπασχολουμενους δημοσιους υπαλληλους.Ενας καθηγητης στα ΑΕΙ κανει 2-3 περασιες απο την σχολη του ασκει συνηθως και ελευθερο επαγγελμα και γενικα ειναι ασυδοτος.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.Ενας καθηγητης γυμνασιου στην καλυτερη περιπτωση δουλευει 15 ωρες την εβδομαδα και καθεται 3μηνες.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.Ενας πυροσβεστης βγαινει 45 χρονων στην συνταξη (2πλασια απο τον μισθο)ενος πτυχιουχου εργαζομενου 30 ετων σε μια ιδιωτικη επιχειρηση.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ. Η δικαιοσυνη που θα μπορουσε να αντιδρασει και ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ δεν αντιδρα για να κυρηξει αντισυνταγματικους τους παραπανω νομους που ειναι η σταγονα στον ωκεανο της παρανομης και κακουργηματικης συμπεριφορας.Τρωνε τρωνε τρωνε χωρις να νοιαζονται για τους ιδιωτες που τους ευεργετουν και που ειναι οι μονοι κατα κυριο λογο που εργαζονται και πληρωνουν φορους με πραγματικα λεφτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια