Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013

Tα λαβράκια στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για το δημόσιο, εντόπισαν κλιμάκια του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο πλαίσιο ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος...
Όπως ανακοινώθηκε, οι εκθέσεις ελέγχου για σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής και αδήλωτων εισοδημάτων, στάλθηκαν ήδη στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα, στις αρμόδιες ΔΟΥ και στα Τελωνεία.

Ενδεικτικά παρατίθενται μερικές από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

- Στην περιοχή Αττικής διαπιστώθηκε ότι, 21 επιχειρήσεις έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 9.850.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδώσουν ΦΠΑ ύψους 2.265.000 ευρώ και 31 επιχειρήσεις εξέδωσαν εικονικά τιμολόγια ύψους 64.269.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να μην αποδοθεί ΦΠΑ από τους λήπτες ύψους 14.782.000 ευρώ.

- Υπάλληλος του ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 250.000 ευρώ.

- Συγγενικό πρόσωπο σχετιζόμενου με την έρευνα των εξοπλιστικών προγραμμάτων, προσαύξησε την περιουσία του κατά 230.000 ευρώ.

- Κόρη τέως προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας, κατά την έρευνα των παράνομων στοιχημάτων- στημένων αγώνων, προσαύξησε την περιουσία της κατά 1.000.000 ευρώ.

- Ιατρός, πλαστικός χειρουργός στο Κολωνάκι, δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 1.356.000 ευρώ προς τους ασθενείς του.

- Ιατρός, μαιευτήρας- γυναικολόγος στο Μαρούσι, δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών ύψους 595.000 ευρώ.

- Αγρότης στην περιοχή της Σπάρτης, προσαύξησε την περιουσία του κατά 12.558.000 ευρώ, όπως έδειξε ο έλεγχος των τραπεζικών καταθέσεών του.

- Επιχείρηση εμπορίας αγροτικών προϊόντων εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 3.660.000 ευρώ και επίσης αγροτική επιχείρηση έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 830.000 ευρώ, όπως διαπίστωσε το ΣΔΟΕ Π.Δ. Πελοποννήσου σε ελέγχους επιδοτήσεων.

- Μονάδα Βιομηχανικής παραγωγής στην Ημαθία, έλαβε εικονικά τιμολόγια ύψους 1.050.000 ευρώ, προκειμένου να υπερτιμολογήσει επιδοτούμενο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 4.830.000 ευρώ. Ζητείται η επιστροφή της επιδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης.


- Είκοσι τρεις επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, έλαβαν εικονικά τιμολόγια ύψους 15.157.000 ευρώ, από αθλητικά σωματεία.

- Επιχείρηση καθαρισμού στις Σέρρες, σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ Π.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας, έλαβε εικονικά τιμολόγια ύψους 2.111.731 ευρώ, προκειμένου να μην αποδοθεί ΦΠΑ ύψους 398.215 ευρώ.

- Στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας επιχείρηση πετρελαιοειδών, νόθευε το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης με καμένα ορυκτέλαια σε ποσοστό 46%. Μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το ΣΔΟΕ Δυτ. Μακεδονίας, είχαν διατεθεί στην αγορά 650.795 λίτρα καμένων ορυκτελαίων ως πετρέλαιο κίνησης, με συνέπειες τόσο σε βάρος των οικονομικών του δημοσίου, όσο και του περιβάλλοντος.

- Το ΣΔΟΕ Π.Δ. Στερεάς Ελλάδας επέβαλε πρόστιμα 2.921.000 ευρώ σε 11 αγρότες της περιοχής Θηβών, γιατί έλαβαν και εξέδωσαν πλαστά και εικονικά τιμολόγια τα οποία σχετίζονται με αγροτικές επιδοτήσεις.

tro-ma-ktiko.blogspot.gr

10 σχόλια:

 1. ΚΡΙΜΑ!
  ΑΤΙΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
  ΑΤΙΜΗ ΜΕΡΚΕΛ! ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!
  διαβάστε για το δράμα αρκετών συμπολιτών, Θυμα του μνημονιού και αυτοί......
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ .
   ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ;
   Ο Νόμος για τη δίωξη της διακίνησης μαύρου χρήματος, που καταργεί ασυλίες και παραθυρικές παραγραφές , από τον οποίο δεν ‘’γλιτώνει’’ κανείς, και εφοδιάζει τις αρμόδιες αρχές δίωξης με τα σχετικά ‘’όπλα’’ ,αποτελεί την αποφασιστικότερη προσπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Έτσι δεν υπάρχει παραγραφή για το μαύρο χρήμα και η τιμωρία των ενόχων σε ΟΠΟΙΟ κομματικό χώρο και αν ανήκουν, είναι απόδειξη της Ευνομίας και της Ισονομίας που ζητά ο πολίτης !
  2. Πριν το 2010 οικονομική αστυνομία δεν υπήρχε.
   • Πριν το 2010 οικονομικοί εισαγγελείς δεν υπήρχαν.
   • Πριν το 2010 διασταυρώσεις σε στοιχεία δεν γινόντουσαν.
   • Πριν το 2010, άρση απορρήτου τραπεζικών λογαριασμών, ούτε κατά διάνοια.
   • Πριν το 2010, χειροπέδες σε εκδότες και μεγαλο-φοροφυγάδες ήταν ανέκδοτο.
   • Πριν το 2010 προσπάθεια για συμφωνία με την Ελβετία, καμία.
   • Πριν το 2010, να ζητήσει υπουργός Οικονομικών στοιχεία από κυβερνήσεις του εξωτερικού, τι λέμε τώρα...Αποτέλεσμα υπήρξε; Ναι, αλλά όχι το επιθυμητό.
   • Αλλά έγινε μια αρχή. Ελπίζω όλα αυτά που ζούμε σήμερα να μην τα θάψουν αυτά τα βήματα.
  3. Γιώργο Παπανδρέου ευχαριστούμε,
   υπάρχουν εκατομμύρια Έλληνες που σε ευχαριστούν για όσα έκανες και για όσες διαρθρωτικές αλλαγές ψήφισες. Είμαστε δίπλα σου, είμαστε μαζί σου, στον αγώνα για μια νέα Ελλάδα. Είμαστε δίπλα σου ενάντια στους διαπλεκόμενους υβριστές, τους άθλιους σπεκουλαδόρους, τους πουλημένους δημοσιογράφους, και τους εμπαθείς και αγράμματους εκείνους ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ διαχειριστές του διαδικτύου και νοικιασμένους κομματάρχες των σχολίων της παραπληροφόρησης και της αναντρίας.
   Ο Λαός σε ευχαριστεί, σε περιμένει και γνωρίζει ότι τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αποτελούν την μοναδική εγγύηση των διαρθρωτικών και θεσμικών αλλαγών(ΑΣΕΠ!-ΔΙΑΥΓΕΙΑ και τόσα άλλα) που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία και σαν κράτος.
 2. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ7 Δεκεμβρίου 2013 - 11:28 π.μ.
  ειδικεύεται στο ψάρεμα η Θούλη!!!
  τρελλάθηκε στους κοκοβιούς!!!
  ίχα!προδότες!
  Απάντηση
 3. ΚΡΙΜΑ! ΑΤΙΜΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΑΤΙΜΗ ΜΕΡΚΕΛ! ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ!

  αποχάζεψες τον τρελό σακάτη, με τα πούπουλα
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ7 Δεκεμβρίου 2013 - 11:53 π.μ.
   μωλό μου !!!! καρεκλάτο!
 4. ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΩΡΑΙΑ ΤΟ ΣΔΟΕ ΒΡΗΚΕ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΕ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ κλπ. Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΟΙ OFF SHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ; ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ??? ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΒΑΛΕΙΣ?

   ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ή ΑΜΕΑ ??
 5. Ρε Αλέξη σκίσε το γαμημένο το μνημόνιο μπας κι αγοράσουμε κανα BMW: Αυξημένες πωλήσεις κατά 30% τον Νοέμβριο!

  Αύξηση 29,3%, την πρώτη μετά από χρόνια, σημείωσε η κυκλοφορία νέων αυτοκινήτων τον Νοέμβριο καθώς κυκλοφόρησαν 7.177 για πρώτη φορά, έναντι 5.551 που είχαν κυκλοφορήσει τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
  Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια