Powered By Blogger

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΠΕΡΙΣΣΟΣ ΕΚΕΙ??? ΕΔΩ ΜΠΑΜΠΗΣ... ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ???

Η χθεσινή συζήτηση στο κατοχικό κοινοβούλιο για τον κατοχικό προϋπολογισμό, είχε βεβαίως και μια δεύτερη ανάγνωση. Και αυτή είναι που έχει ιδιαίτερη σημασία να ψηλαφίσουμε επισταμένα…


Διότι τα δεδομένα της πρώτης ανάγνωσης, επί της ουσίας είναι γνωστά. Όπως γνώριμο είναι – χρόνια τώρα – και το σκηνικό των παράλληλων μονολόγων, μέσα στο οποία διαδραματίστηκαν. Έτσι, από αυτή την πρώτη ανάγνωση καταγράφουμε  τα εξής
  • Ο προϋπολογισμός αποτύπωσε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία, μέσα από την οποία το εντεταλμένο ανδρείκελο προσέγγισε τον ισοσκελισμό των λογιστικών του καρτελών, με τρόπο ψυχρό ωσαν να πρόκειται για απλά καταγραφή ληγμένων προϊόντων στα ράφια του μπακάλικου…
  • Ο συγκεκριμένος ισοσκελισμός, όχι μονάχα δεν εμφορείται από την ανάγκη εξυπηρέτησης των επειγουσών και καίριων αναγκών της Ελληνικής κοινωνίας, αλλά αντίθετα τις περιφρονεί με τρόπο άκρως επιδεικτικό, και προσαρμόζεται απλά στις οδηγίες που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη κατοχική διαχείριση μιας χώρας που διοικούν προσκυνημένοι κοτζαμπάσηδες…
  • 153 γίδια από τη γνωστή πια γαλαζοπράσινη στάνη επαναστοιχήθηκαν, μετατρέποντας με την ψήφο τους το προσχέδιο των κατοχικών οδηγιών σε... προσωρινό νόμο κατεχόμενου κράτους (και λέμε προσωρινό, γιατί η ψήφος των γιδιών, δεσμεύει μόνο τα ίδια τα γίδια στον κατήφορο της υποταγής τους, ενώ η ίδια η κατοχική διοίκηση, έχει προαποφασίσει πως θα κουρελιάσει κατά το δοκούν το κωλόχαρτο στο οποίο είναι αποτυπωμένη αυτή η απόφαση του κατοχικού κοινοβουλίου)…
  • Και φυσικά, το κατεχόμενο κράτος, έχει έναν μπούσουλα οικονομικής διαχείρισης πάνω στον οποίο θα κινηθεί η ολοκλήρωση της καθολικής αποδόμησής του, την αμέσως επόμενη περίοδο.
Επομένως, κενό πολιτικής δεν υφίσταται, και αυτό δεν συνιστά απλά μια αυτονόητη αλλά παράλληλα συνιστά μια ολέθρια αλήθεια.

Ας δούμε όμως τώρα ποια είναι τα στοιχεία της δεύτερης ανάγνωσης, που είναι και τα σημαντικά.

Με την κοινωνία κλεισμένη στα παγωμένα σπίτια της, απογοητευμένη από τις «παρελάσεις» που δεν απέδωσαν, από τους χαμένους της αγώνες που τίποτε δεν κατοχύρωσαν και από την απόλυτη έλλειψη εμπνευστή και μπροστάρη, προκειμένου να δώσει τη μάχη της εθνικής της αξιοπρέπειας, περνώντας στην καθολική αντεπίθεση και διαμορφώνοντας ατζέντα ανατροπής…

Οι δωσίλογοι της κατοχικής διοίκησης με προεξάρχοντα το δηλωσία πρωθυπουργό, επιδόθηκαν σε ένα πρωτοφανές επικοινωνιακό κρεσέντο, με στόχο να αποδομήσουν, κάθε αξιακή σπίθα που θα μπορούσε να βάλει φωτιά στο φυτίλι του δυναμίτη.

Τι έκανε λοιπόν το παπαγαλίζον ανθρωπάκι που συγκυριακά εκτελεί χρέη πρωθυπουργεύοντα, χωρίς αιδώ και χωρίς - όπως όλα δείχνουν - να συναισθάνεται την κορυφαία του εθνική ευθύνη???
  • Έπλεξε το εγκώμιο του «πρωτογενούς πλεονάσματος»,αποδεικνύοντας τελικά πως μετά από τόσα χρόνια στα περισπούδαστα πανεπιστήμια, έμαθε μια δίδυμη λέξη προκειμένου να την χρησιμοποιεί ως φάρμακο δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, και αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που φρόντισε να κάνει και κατά τη διάρκεια της χθεσινής του παρέμβασης.
  • Έγραψε στα παπάρια του τα γίδια της συγκυβερνώσας αυλής, γνωρίζοντας πως ίχνος μαγκιάς δε διαθέτουν στα απόλυτα συνένοχα χέρια τους, και το έκανε συναισθανόμενος πως μια ακόμη θετική ψήφος ντροπής, είναι δεδομένη.
  • Αγνόησε με τρόπο απόλυτα ταπεινωτικό τα πρόθυμα «μαξιλαράκια» της αριστεροδέξιας «κυβερνώσας της ΡΗΜΑΔ, όπως και το πρίμο σεκόντο του «πολύς καβγάς για το τίποτε» Καμμένου.
  • Διακριτικά και πάντως εμφανώς υποτιμητικά, προσπέρασε τους φτωχούς πλην πολύτιμους συνεταίρους του στο συγκυβερνών επιτελείο, υπενθυμίζοντας τους πως η «πολυτιμότητά» ους εξαντλείται στο ρόλο του χρήσιμου δεκανικιού, στο δωσιλογικό κατήφορο.
  • Το μοναδικό λοιπόν ενδιαφέρον στοιχείο από την πρωθυπουργική ομιλία, ήταν ο επικοινωνιακός στραβισμός του Α. Σαμαρά, ο οποίος επιδιδόμενος σε μια προσπάθεια απαξίωσης της έτσι κι αλλιώς απαξιωμένης πολιτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ, το έκανε με τα μάτια στραμμένα στο ΚΚΕ.
Τα «μοντέλα»… τα «ιδεολογήματα»… τα «πρότυπα»… ο «υπαρκτός σοσιαλισμός»… αλλά και δεκάδες άλλες αυθαιρεσίες επικοινωνιακές με τις οποίες επεχείρησε να κατακεραυνώσει το ΣΥΡΙΖΑ ο κατοχικός πρωθυπουργός,αποτελούν ένα σύστημα αντιλήψεων, το οποίο ούτε καν φραστικά δεν επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό το γνωρίζει καλά ο Α. Σαμαράς.

Στην προσπάθειά του λοιπόν να αντιπαρατεθεί στην ουσιαστική κενή λόγου αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που επεχείρησε ήταν να αποδυναμώσει δια της απαξίωσης την πολιτική επιχειρηματολογία του ΚΚΕ.

Και φυσικά σε ένα κρεσέντο πρωτοφανούς τσαλαβουτήματος σε μια ομιλία – σαλάτα, δε δίστασε να επισφραγίσει έναν λόγο φαινομενικά και δομικά ασυνάρτητο, με την επίκληση του παραδείγματος της χαμηλής έως ανύπαρκτης λαϊκής συμμετοχής, σε κινητοποιήσεις με συνθήματα που «δεν εμπνέουν» και δεν συνεγείρουν την πολύπαθη Ελληνική κοινωνία.

Εν κατακλείδι…
Προφανώς και δεν περιμένουμε από το ΣΥΡΙΖΑ να συναισθανθεί το που οδηγεί τα πράγματα η πολιτική του ρητορική. Άλλωστε επ αυτής της πολιτικής έχουμε εκφράσει πληρέστατα την άποψή μας, και είναι ενδεικτική η πρόσφατη ανάρτησή μας με τίτλο: "ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥ"

Περιμένουμε όμως από το ΚΚΕ να συναισθανθεί, πως όσο αρκείται στην επικοινωνιακή νουθεσία της κοινωνίας, αρνούμενο να αναλάβει πρωτοβουλίες πολιτικής δράσης ικανές να τροποποιήσουν την κυρίαρχη πολιτική ατζέντα και να δρομολογήσουν εξελίξεις σε άλλη κατεύθυνση,  τότε ούτε ο δικός του ρόλος θα δικαιώνεται… ούτε οι κυρίαρχες επιλογές των υπερεθνικών συμμοριών θα ανακόπτονται… ούτε βεβαίως η κοινωνία και οι εργαζόμενοι θα χειραφετούνται και θα ριζοσπαστικοποιούνται…

Απλά κάποιοι θα απολαμβάνουν παρκαρισμένοι στη γωνιά την καθαρότητα της πολιτικής τους αντίληψηςευλογώντας τα γένια τους και την κομματική τους ιστορία…

Και κάποιοι άλλοι θα ενστερνίζονται τα ωφελήματα και τη δυνατότητά τους να υλοποιούν συγκεκριμένες πολιτικές, μέσα σε ένα καθεστώς ανοχής και πολιτικής αδρανοποίησης των μαζών. Και δεκάρα τσακιστή δε δίνουν για το πλεόνασμα επαναστατικότητας στην πολιτική νουθεσία, όσο αυτό δε μετατρέπεται σε στοχευμένη πολιτική δράση, ικανή να καταστήσει το λαό – τιμωρό για το ολέθριο έργο τους και τις επικίνδυνες πολιτικές τους.

Θα το καταλάβει κανένας αυτό πριν το παιχνίδι χαθεί οριστικά για τον τόπο???

Περισσός εκεί??? Εδώ Μπάμπης… Ακούει κανείς???

Σχετικό μας άρθρο: 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΝΟΧΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια