Powered By Blogger

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Το άλλοθι των ''ψυχολογικών προβλημάτων'', για τα φονικά μνημόνια!


Το άλλοθι των ''ψυχολογικών προβλημάτων'', για τα φονικά μνημόνια!

Είδαμε χθες στην πρωινή εκπομπή του Παπαδάκη, τον άνεργο, του οποίου κάηκε το σπίτι, λόγω έλλειψης ρεύματος, και χρήσης άλλου μέσου για θέρμανση, να παίρνει μαχαίρι, και να απειλεί "θεούς και δαίμονες". 


Του Σπύρου Γουδέβενου

Αμέσως μετά, πλην του Μπαλάφα, έτρεξαν τα παριστάμενα κυβερνητικά στελέχη, με την βοήθεια του ίδιου του Παπαδάκη, να υπονοήσουν, ότι ο άνθρωπος είχε ψυχολογικά προβλήματα. Δηλαδή, δεν έφταιγε, ότι έμεινε χωρίς ρεύμα, και αποτέλεσμα είναι να καεί το σπίτι του, και μαζί με αυτό κόντεψε να καεί το 5χρονο εγγονάκι του.

  • Και που ξέρετε βρε αληταριά, αν είχε ο άνθρωπος ψυχολογικά προβλήματα;;
  • Και δεν γίνεται να τρελαθείς, αν σε μία στιγμή χάσεις το σπίτι σου, να γίνεται στάχτη;;
  • Αν δεις, το εγγόνι σου, να γλιτώνει από του Χάρου τα δόντια, γιατί η ΔΕΗ, εφάρμοσε τον νόμο, δεν τρελένεσαι;;

Δεν είναι η πρώτη φορά, που "παπαγαλάκια", και κυβερνητικά στελέχη μνημονιακών κυβερνήσεων, πράξεις απόγνωσης συμπολιτών μας, που οφείλονται στην έλλειψη χρημάτων, φαγητού, ρεύματος κτλ, τις αιτιολογούν με τον όρο, "ψυχολογικά προβλήματα"......Ιδιαίτερα στις αυτοκτονίες, ακόμα και αν υπάρχουν και τα σημειώματα των απελπισμένων συμπολιτών μας, ο παραπάνω όρος έρχεται, να χρησιμοποιηθεί, για να "αθωώσει" τους κυβερνητικούς πολιτικούς, με τις πολιτικές τους.

Δεν είμαι ψυχίατρος, για να το αναλύσω με επιστημονικούς όρους, αλλά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πέρα από τα λίγα άτομα, που πάσχουν από σχοιζοφρένεια, και ταλαιπωρούνται επί σειρά ετών, με αυτό το πρόβλημα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, που αυτοκτόνησαν τα τελευταία τρία χρόνια, ή αυτών που σήκωσαν όπλο, ή έκαψαν το σπίτι τους, πριν το πάρει τράπεζα, δεν άνηκαν σε αυτή την κατηγορία. Ήταν άνθρωποι, μαγαζάτορες, μεροκαματιάρηδες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που πίναμε κάνα κρασάκι κιόλας μαζί!

Σαφέστατα η επιλογή της αυτοκτονίας, είναι μία ακραία επιλογή, και σαφέστατα, οι συμπολίτες μας που το έπραξαν, την στιγμή που το έκαναν, ήταν σε κατάσταση ψυχολογικής διαταραχής. Και το ξαναλέω, εκείνη την στιγμή, και ένα ίσως μικρό χρονικό διάστημα νωρίτερα.


Απορεί κάποιος, ποιος τους οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση;;

  • Μήπως είναι, ότι από νοικοκυραίοι έγιναν "μπαταχτσήδες", χρωστώντας, απειλούμενοι ακόμα και με φυλάκιση, λόγω της κρίσης;
  • Μήπως είναι, ότι ξαφνικά έμειναν άνεργοι, παροπλισμένοι;;
  • Μήπως φταίει, ότι δεν υπάρχει λίγο φαί, όχι για αυτούς κυρίους, αλλά και για παιδιά τους;
  • Μήπως, είναι ζόρικο να μένεις επί σειρά μηνών, σε ένα σπίτι χωρίς ρεύμα;
  • Μήπως φταίει, ότι ξαφνικά θα πρέπει να διαμένουν σε παγκάκια, αφού έμεναν χωρίς στέγη, γιατί δεν είχαν να πληρώσουν ενοίκιο ή γιατί τους το παίρνει το σπίτι η εφορία και η τράπεζα;
  • Μήπως φταίνε οι πολιτικές, που δεν δίνουν καμία προοπτική, για το μέλλον;;

Όλα τα παραπάνω, κάνουν τον μέσο άνθρωπο, να χάσει την ψυχική του ισορροπία. Είναι τεράστια βάρη, και πολύ δύσκολα σηκώνονται......Από εκεί και πέρα, τα πάντα εξαρτώνται από την δόση του αισθήματος αυτοσυντήρησης που έχει απομείνει στον καθένα!

Και για όλα τα παραπάνω, υπάρχουν ένοχοι.....Και οι ένοχοι είναι οι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου, τα τελευταία χρόνια! Και η απονομή Δικαιοσύνης, έρχεται ως προαπαιτούμενο, για όποια πολιτική δύναμη, φιλοδοξεί να αλλάξει την ρότα αυτού του τόπου και αυτού του λαού!

Πηγή:
Άνεμος Αντίστασης


Πηγή: Το άλλοθι των ''ψυχολογικών προβλημάτων'', για τα φονικά μνημόνια! - RAMNOUSIA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια