Powered By Blogger

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. 
ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ

ΣΥΡΡΊΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΛΎΣΕΙΣ ΜΈΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΊΛΙΟ

Μέχρι τον Απρίλιο θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο συρρίκνωσης του δημοσίου που στέλνει στην ανεργία ή στην καλύτερη των περιπτώσεων στη διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενους. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρουσιάζοντας τα σχέδια του για το 2014, στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.
Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, “προτείνεται να μειωθούν κατά περίπου 48% οι γενικές διευθύνσεις, οι διευθύνσεις και τα τμήματα”, και αυτές όπως διευκρίνισε “είναι οι αποφάσεις που έχουν εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης”. Το χαρακτήρισε, δε, “κατάκτηση για τη δημόσια διοίκηση” και ζήτησε τη στήριξη του Κοινοβουλίου.

Ο υπουργός ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα Προεδρικά Διατάγματα με τα καινούργια οργανογράμματα των υπουργείων, ξεκαθαρίζοντας ότι “θα είναι αποτέλεσμα της αξιολόγησης των υπουργείων, αλλά και των νομικών προσώπων του Δημόσιου και των ανωνύμων εταιρειών” και τόνισε πως “όπου υπάρχει περιττό προσωπικό αυτό θα φύγει”.
Παράλληλα ως ένα από τους πυλώνες της μεταρρύθμισης, μετά την αξιολόγηση και την οριστικοποίηση των κεντρικών δομών του κράτους, ανέφερε την επαναξιολόγηση του προϊόντος που θα παράγει κάθε δημόσια διαδικασία, έτσι ώστε "να πραγματοποιείται με τον απλούστερο τρόπο και με τη χρήση του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού και τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των εργαλείων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης".
Επίσης έκανε λόγο για σύγχρονη στρατηγική διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων, “ώστε να αποκατασταθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ως φορείς της ποιότητας και του ήθους που απαιτεί αυτή η μεταρρύθμιση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια