Powered By Blogger

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

“Και ποιός σας είπε ότι ένας αριστερός δεν μπορεί να επενδύει στην δολοφονία Γηγενών και την ληστεία δημόσιου πλούτου”;

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 29, 2013

Του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.            Στην ΑΥΓΗ (19.12.13 ) διαβάσαμε: “Όσον αφορά το ηθικό ζήτημα του θέματος, ο Ευκλ. Τσακαλώτος απάντησε ότι ‘θεωρεί υποκρισία ότι ένας άνθρωπος που είναι εύπορος δεν μπορεί να είναι και αριστερός. Ακόμα και βιομήχανος να ήταν, έχει δικαίωμα να είναι αριστερός’ (ο κ. Τσακαλώτος)”.   

Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν και άλλοι πλούσιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

- Γ. Σταθάκης: “Και ποιος σας είπε ότι ένας αριστερός δεν μπορεί να διαθέτει και αμοιβαία κεφάλαια ξένων funds; Ποιος το απαγορεύει;” (ΒΗΜΑ, 22.12.13).

- Δ. Τσουκαλάς: “Δεν μπορεί να είναι αριστερός όποιος ανήκει στη μεσαία τάξη;”(ΑΥΓΗ, 22.12.2013).

Όλοι τους, όμως, απαντούν σε λάθος ερώτημα: Το ζήτημα δεν είναι αν ένας πλούσιος απλός πολίτης μπορεί να είναι και αριστερός. Ασφαλώς και μπορεί!

                  Το θεμελιώδες ηθικό και κοινωνικό ζήτημα είναι αν ένας πλούσιος (μέχρι και βιομήχανος, εφοπλιστής ή τραπεζίτης, κε Τσακαλώτε;) μπορεί να είναιεκπρόσωπος αριστερών πολιτών.

2.            Πώς συγκεκριμένα απαντά σ’ αυτό η μαρξιστική, κοινωνική και ηθική,  θεωρία περιμέναμε να μας το πουν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μας το έχουν πει ακόμα… Ενώ, στην ΑΥΓΗ, αντί για μια μαρξιστική (ή, έστω, νεο-αριστερή) εξήγηση, αρθρογράφοι της επέλεξαν:

- να δικαιολογήσουν τις επενδυτικές επιλογές των πλούσιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑμε “επιχειρήματα” του τύπου: Ποιες τοποθετήσεις αποταμιεύσεων είναι ηθικές και ποια είναι τα κριτήρια που τις καθορίζουν ως τέτοιες; Ένας εργαζόμενος που έχει καταφέρει να κάνει καλή αποταμίευση, δεν προβληματίζεται για το πού τον συμφέρει να τοποθετήσει τα χρήματα για τα οποία έχει δουλέψει μια ζωή; Δεν έχει ως κριτήριο την ασφάλεια και την απόδοση; (ΑΥΓΗ 22.12.13, Δ. Χρήστου),

- να στηλιτεύσουν “το ρεύμα του λαϊκισμού, της υποκρισίας και της ζηλοφθονίας εχθρών και φίλων” και την υποκρισία των ΜΜΕ και αρκετών μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ” (που σχολιάζουν δυσμενώς τις οικονομικές επιδόσεις των πλούσιων αριστερών βουλευτών) (ΑΥΓΗ 22.12.13, Δ. Χρήστου),

- να επιστήσουν την προσοχή των συντρόφων τους, ώστε να μην “καλλιεργούν τον φθόνο” και να μην υποκύπτουν σε… “μνημονιακά στερεότυπα”: “Ας προσέξουμε όμως, σύντροφοι της Αριστεράς. Όταν δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα σε αξιοπρεπή ζωή και εισόδημα σε σκληρά και τίμια εργαζόμενους αυτοαπασχολούμενους ή επιστήμονες, όταν χωρίς να το καταλαβαίνουμε κάνουμε τη λιτότητα ιδανικό και καλλιεργούμε τον φθόνο υποκύπτοντας στα μνημονιακά στερεότυπα, παίζουμε το παιχνίδι τους” (ΑΥΓΗ 21.12.13, Γ. Μπασκόζος).

3.           Εμείς θεωρούμε πως η αριστερή λογική ανάλυση θα επιβεβαίωνε ότι:

Δεν μπορεί να εκπροσωπεί αριστερούς ο πλούσιος, αφού το συμφέρον του τον υποχρεώνει να επιλέγει την προστασία και την αύξηση της δικής του (μεγάλης) περιουσίας (“χαρτιών”, καταθέσεων, ακινήτων) και να αντιστρατεύεται αντικειμενικά (θέλοντας ή μη) “το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων”.

Εκπρόσωπος αριστερών δεν μπορεί να είναι εκείνος που στηρίζει τα διεθνή καπιταλιστικά funds με πράξεις (αγορές “χαρτιών”, καταθέσεις…) και τους “κάνει κριτική” με λόγια!

- Ισχύει πάντα η γνωστή ρήση: “Είμαστε ό,τι πράττουμε, όχι ό,τι δηλώνουμε!”.                             

4.            Μιας και ο αριστερός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει τελευταία να προσεγγίζει και την Εκκλησία, ας μας επιτραπεί να θυμίσουμε τα απλά εκείνα που ο Ιδρυτής της είπε, δυο χιλιάδες χρόνια πριν από τον Μαρξ:

- “Όπου είναι ο θησαυρός σας, εκεί είναι και η καρδιά σας”!

- “Κανείς δεν μπορεί να υπηρετεί δύο κυρίους”!

Από τους ΑΝΤΙΛΟΓΟΥΣ (www.antilogoi.gr)

27 Σχόλια to ““Και ποιός σας είπε ότι ένας αριστερός δεν μπορεί να επενδύει στην δολοφονία Γηγενών και την ληστεία δημόσιου πλούτου”;”

  1. Mastoras είπε

    “Στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ”, είπε με νόημα ο Alexis
    capire ?
  2. V είπε

    Ούτε ο πεινασμένος μπορεί να μας εκπροσωπεί, γιατί μόλις πάρει εξουσία είναι πιο ευάλωτος στη μάσα. Καλύτερα χορτάτος από γεννησιμιού του παρά στερημένος..
  3. ANEXARTISIA είπε

    ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΕΙΣ.
  4. Bob O Mastoras είπε

    Οι αριστεροί, δεν είναι δυνατόν να είναι πλούσιοι, γιατί η ίδια η κοσμοθεωρία τους θεωρεί τους πλούσιους ταξικούς τους εχθρούς…
    Άρα ένας πλούσιος αριστερός, δε μπορεί παρά να είναι ή υποκριτής ή κομπλεξικός που μισεί τον εαυτό του…
    Μάλλον έτσι εξηγείται γιατί οι αριστεροί είναι υπέρ της ισοπέδωσης των πάντων και μισούν θανάσιμα την πατρίδα τους και κάθε τι φυσιολογικό και υγιές…
    • Γ.ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ είπε

      Αναφέρεσαι σε ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ αριστερούς παραλείποντας το επίθετο σαν πλούσιος δεξιός.Ενας αριστερός θα αναφερόταν σε Πλούσιους παραλείποντας το ουσιαστικό.
  5. Ουστ Λαμογια είπε

    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να γδέρνω, να μαδάω.
    Να τρέφομαι απ’ το καθεστώς,
    αυτό που … πολεμάω!
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να παίρνω χορηγίες,
    επιδοτήσεις, αρπαχτές,
    κονδύλια, αργομισθίες.
    Θέλω να γίνω αριστερός
    και στη δεξιά μου τσέπη,
    να βάζω όσα ο λαός
    σε μια ζωή δεν βλέπει.
    Θέλω να γίνω αριστερός,
    χρυσά να ‘χω κουτάλια
    κι όταν μαζί μου διαφωνούν
    να σπάω και κεφάλια.
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να έχω ασυλία.
    Θολές παρόλες να πετώ,
    να γράφω και βιβλία.
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Ένα με τους παρίες,
    κοστούμι Αρμάνι να φορώ,
    δίπλα τους στις πορείες.
    Θέλω να γίνω αριστερός,
    ξερόλας τελοσπάντων,
    κήνσωρ, Ιεροεξεταστής
    και τιμητής των πάντων.
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Μοντέρνος, ριζοσπάστης.
    Δανδής και ανανεωτής.
    Φελλός κι απεργοσπάστης.
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Μονά-ζυγά δικά μου.
    Ο πιο στυγνός δικτάτορας
    να ωχριά μπροστά μου.
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να μένω στην Εκάλη.
    Φασίστες, ρατσιστόμουτρα
    να είναι όλοι οι άλλοι.
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να εισβάλω στη Βουλή.
    Να καταλάβω … έδρανο,
    να κοιμηθώ πολύ.
    Θέλω να γίνω αριστερός,
    την ανεργία να σκίσω.
    Δούλους πολλούς, εισαγωγής,
    τον τόπο να γεμίσω.
    Θέλω να γίνω αριστερός,
    να σπάσω τα ταμπού.
    Κόκα, παρτούζα κι αστακοί
    να γίνουν του συρμού.
    Θέλω να γίνω αριστερός
    για να υμνώ τη φύση.
    Ν’ αφήνω οικολογικές πορδές,
    να καλλιεργώ χασίσι.
    Θέλω να γίνω αριστερός
    και να πουλώ κουλτούρα.
    Να εξαίρω καλλιτεχνικά σκατά,
    ξεράσματα και ούρα.
    Θέλω να γίνω αριστερός,
    να βγάζω και φιρμάνια.
    Να κάθονται όλοι προσοχή
    στη γκέι περηφάνια.
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να βρίζω τον Χριστό.
    Αλλοδαποί αλλόθρησκοι
    να μ’ έχουν για αρχηγό.
    Θέλω να γίνω αριστερός,
    τις εκκλησιές να κλείσω,
    μπούργκες να βλέπω ολόγυρα,
    πολλά τζαμιά να χτίσω.
    Θέλω να γίνω αριστερός
    και πολυπολιτισμικός.
    Τις παραδόσεις τού Έλληνα
    να θάψω δια παντός.
    Θέλω να γίνω αριστερός.
    Να είμαι χιπ και τρέντι.
    Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί
    να μ’ έχουν για αφέντη.
  6. Αριστερόχειρ είπε

    “…………..Το θεμελιώδες ηθικό και κοινωνικό ζήτημα είναι αν ένας πλούσιος (μέχρι και βιομήχανος, εφοπλιστής ή τραπεζίτης, κε Τσακαλώτε;) μπορεί να είναι εκπρόσωπος αριστερών πολιτών………”
    Κύριε Μαϊόπουλε, θα διαφωνήσω ότι αυτό είναι το ηθικό και κοινωνικό ζήτημα και μάλιστα θεμελιώδες. Διότι οι συγκεκριμένοι πολιτικοί δεν ούτε εφοπλιστές, ούτε τραπεζίτες, ούτε βιομήχανοι τους οποίους μάλιστα καταχεριάζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ως φοροφυγάδες.
    Κρατικοδίαιτοι είναι και πέστε μου πως ένας κρατικοδίαιτος με την σημαία της αριστεράς απέκτησε τέτοια εισοδήματα. Αυτό είναι το πραγματικό ηθικό και κοινωνικό ζήτημα.
  7. Πετρος Καλογεροπουλος είπε

    Και ποιος ασχολειται με το τι υποστηριζουν τα πασοκοτραφη και συναφη προς αυτα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ ; Ποιος ονομασε τον ΣΥΡΙΖΑ Αριστερα,εκτος απο τον εαυτο του ;
    Ας το μαθουν ,μια και καλη,οι συρφετοι των επιδοξων σωτηρων,ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΕΓΗ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ : Εχουν γινει αντιληπτα ολα πλεον τα κολπα που μετερχονται. Ο λαος μας εχει υποφερει σκληρα . Πληρωσε ηδη με ΑΙΜΑ . Πλη ρωσε για το λαθος του να επιτρεψει να τον προβατοποιησουν με τις τεχνικες της 40ετιας. Αλλα,επειδη υπαρχουν ΠΑΝΤΟΥ ορια,τουτη την τετραετια ειδε στο πετσι του το Λαθος. Γι αυτο και δεν προκειται να ξαναμασησει,ουτε με Συριζα ουτε με οποιοδηποτε καθεστωτικο συνοθυλευμα του προβληθει. Αλιμονο σ αυτους που δεν βλεπουν την ιστορικη καμπη
  8. Raskolnick είπε

    Αν είναι καλό ή κακό, ηθικό ή ανήθικο, να επενδύουν τον νόμιμα αποκτημένο και φορολογημένο πλούτο τους αυτοί οι βουλευτές σε εταιρείες των οποίων ο σκοπός, οι στρατηγικές ή οι δραστηριότητες αποβαίνουν εις βάρος των λαών -μαζί και του ελληνικού λαού- ασφαλώς είναι ένα στοιχείο που οφείλουν να το κρίνουν οι ψηφοφόροι τους, όταν φτάσει η ώρα των εκλογών και η στιγμή της σταυροδοσίας.
    Όμως θα εντοπιζόταν σε αυτό το σημείο η πραγματική ουσία του θέματος, μόνο αν ζούσαμε σε εποχές ρόδινες, σε εποχές κοινωνικής ευμάρειας και προπάντων σε ένα κράτος δικαίου.
    Όμως ζούμε σε εποχές ζόφου, σε εποχές κοινωνικής ανέχειας και προπάντων σε ένα κράτος αδίκου.
  9. Kill Da Arabs είπε

    Μέχρι και η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη δήλωνε αριστερή ενώ ο γιος της αρθρογραφούσε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι θα μας φέρουν την Σοβιετία εδώ, θα μας πάρουν τις ιδιοκτησίες, αλλά θα κρατήσουν τις δικές τους γιατί θα είναι “στελέχη του κόμματος” και θα μας αναγκάζουν να δουλεύουμε για 100 δραχμές την ημέρα! Δεν είναι τυχαίο πως ο Μαρξ είχε χρηματοδότη έναν αμερικανό βιομήχανο ο οποίος προσπάθησε να εφαρμόσει τον κομμουνισμό σε μικρή κλίμακα για τους εργαζόμενους του αλλά τελικά τα παράτησε γιατί είδε πως η ιδεολογική πώρωση δεν γεμίζει στομάχια ούτε κάνει τους εργαζόμενους πιο εργατικούς, αντιθέτως τους καθιστά τεμπέληδες γιατί δεν έχουν κανένα λόγο να εργαστούν όταν θα αμείβονται σαν δούλοι.
    • Κωνσταντίνος είπε

      Τις περιουσίες μας τις πήρε ήδη ο “δεξιός” Σαμαράς… Μαζί με το “σοσιαλιστή” Βενιζέλο. Ή κάποιοι από εσάς το χάσατε αυτό το επεισόδιο και φοβάστε ακόμα πως θα το κάνει η κόκκινη αρκούδα, όταν κατέβει από το Βορρά;
      Μην ανησυχείτε. Οι “αριστεροί” θα κάνουν άλλα όταν θα βγούν… Μπορεί και χειρότερα. Τις περιουσίες όμως δεν θα τις πάρουν, γιατί τους πρόλαβαν άλλοι. Και ας μην ξεχνάμε πως λόγω αριστερίλας, δεν μπορούν να μείνουν πάνω από 3 μήνες στη θέση τους.
      Όμως, δεν πειράζει. Ας εγκλωβιστούμε αδέλφια στη λογική “αριστερά” – “δεξιά”. Ας πιστέψουμε το παραμύθι πως υπάρχει “αριστερά” μετά την πτώση του Τείχους και ας φαγωθούμε για μια διαμαχη που έχει τελειώσει από το 1991.
      Από τότε η “αριστερά” είτε είναι κέντρο που λέει μερικές μπαρούφες περί κοινωνικής δικαιοσύνης για να πείσει τα πλήθη (βλέπε ΠΑΣΟΚ), είτε είναι θρησκευτική οργάνωση και μπίζνα που κάνει και επενδύσεις σε εκατοντάδες εταιρείες που έχει στην κατοχή της, ενώ εκ πεπειθήσεως, δεν πληρώνει όσους δουλεύουν για αυτή (βλέπε ΚΚΕ), είτε είναι επενδυτές της Black Rock που αποτελούν την “κυβερνώσα αριστερά” σε όλες της τις εκφράσεις και κοιτάνε να τρουπώσουν (ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ).
      Και ξεχνάμε το σημαντικότερο: Η εξουσία στην Ελλάδα είναι πάντα νεοφιλελεύθερη μπίζνα που έχει κάνει τα πάντα εμπόρευμα, ακόμα και την χώρα. Τέλος. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε και αυτοί είναι οι εχθροί μας σαν Έλληνες. Αυτοί μας πίνουν το αίμα των παιδιών μας. Αυτοί και οι ντόπιοι αντιπροσώποι τους. Οι νεοφιλελέδες. Εκείνοι που λατρεύουν το χρήμα ως Θεό, οι οπαδοί του Μαμωνά.
      Οι τραπεζίτες, οι Σιμίτηδες, οι Σαμαράδες, οι Βενιζέλοι, οι Τσίπρες και όλα τα ευρωλαμόγια στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες σας ευχαριστούν για την πίστη σας στις @@ριες που σας λένε όλα αυτά τα χρόνια και σας εύχονται χρόνια φτωχά…
      • Eksothen είπε

        Δεν νομιζω πως ειναι θεμα ‘αριστερας’ ή ‘δεξιας’, αυτα πια τα στερεοτυπα εχουν πεθανει, τουλαχιστον για τους νοημων.
        Το θεμα οπως εγω το αντιλαμβανομαι ειναι περι αρχης, δλδ, υποκρισιας. Ο υπορκιτης κανει χειροτερο κακο, σημαδευει και δολοφονει περισσοτερους απ’οτι ενας στυγνος δολοφονος.
        Δεν ειναι θεμα ας κυνηγησουμε του ‘αριστερους’ αλλα ας τελειωνουμε με το υπαρχων πολιτικο συστημα.
  10. Ας μη στεκόμαστε στο πόσο πλούσιοι είναι όλοι αυτοί, οι ”και καλά δημοκράτες”.
    Ο κοσμάκης που ζεi στον Ελληνικό ”παράδεισο”, γνωρίζει. Και γνωρίζει, ΠΟΛΥ καλά.
    Όταν ένα κομματίδιο (γραφικό, εν πολλοίς) του 4%, γίνεται ξάφνου κόμμα εξουσίας,
    τότε είναι απόλυτα φυσικό, να προσελκύει στις τάξεις του, τον κάθε καιροσκόπο.
    Ποιός άραγε ανα την Επκικράτεια αγνοεί, ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που
    ΣΗΜΕΡΑ (αύριο, ποιός να ξέρει;) στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα ορφανά του πάλαι ποτέ
    κυρίαρχου Πασόκ; Ποιός δεν βλέπει το πεινασμένο για επανάκτηση της εξουσίας,
    βλέμμα τους; Ποιός δεν αναγνωρίζει στα βλέμματα αυτά, τον εγγενή πασοκικό ρεβανσισμό;
    Σε ποιόν διαφεύγει, ο καημός και η ανασφάλειά τους, για την απώλεια της κρατικής κουτάλας;
    Και οι μεν Φωτοπουλο-κοτσακο-τσουκαλαδο-κουρουμπλήδες, είναι αυτοί που ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ,
    ως παλαιόθεν γνώριμοι. Οι εκατοντάδες χιλιάδες, αφανείς;;;; Όλος ο εσμός, των κρατικοδίαιτων;;;;
    Οι βδέλλες;;; Οι αιώνιες ρουφήχτρες;;; Αυτούς τους ανασφαλείς, άστεγους, που τους πάτε;;;;
    Ποιός απο μας, δεν έχει γνωστούς πασόκους στο περιβάλλον του; Τι λένε; Ποιό κόμμα,
    ευθαρσώς και με πάθος, υποστηρίζουν ΣΗΜΕΡΑ(αύριο, ποιός να ξέρει;);;;;;;;;;;;;
    Ούτε και να στεκόμαστε, στο πως σε μια πιατέλα, συνταιριάζονται θαυμάσια,το μπρόκολο,
    η σαρδέλα, οι μπανάνες, οι μελιτζάνες, τα ραδίκια, η γαλοπούλα, το παντεσπάνι και η σοκολάτα.
    Ο ΚΟΙΝΟΣ στόχος, απαλύνει τις κακόγουστες προσμίξεις και ΕΝΩΝΕΙ. Όσο κι αν η τσουκνίδα
    με τον κρίνο, βρίσκονται στο ίδιο βάζο. Όσο κι αν η πασιονάρια Γαϊτανέσσα, συναγελάζεται
    με τον μη μου άπτου, distingue και comme il faut, Ευκλείδη. Είπαμε: Ο ΣΚΟΠΟΣ, αγιάζει τα ΜΕΣΑ.
    Oύτε και πρέπει να μας εκπλήσσει, ότι κοτζαμάν Καθηγητάδες Πανεπιστημίου, βαράνε παλαμάκια
    στον καταληψία, πρόεδρ(α) του δεκαπενταμελούς. Εξάλλου η καλή εφημερίδα, αποκαλεί τον
    κ.Σταθάκη, υπαρχηγό του Τσ(ού)πρα κι αυτός, δεν ενοχλείται! Θα ενοχληθούμε εμείς;
    ΥΓ: Η όλη ιστορία, θυμίζει παραμονές Οκτώβρη του ’81. Με δυο ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ διαφορές: α) Δεν υπάρχει
    Ανδρέας και β) Από τότε, πέρασαν 32 χρόνια.
    Σέβας.
  11. Πάνανδρος Έλλην είπε

    Θα επαναλάβω και πάλι τα ίδια σχόλια που έχω πολλές φορές καταθέσει για όλους τους σημερινούς ελληνόφωνους προδότες πολιτικούς
    ‘’Αριστεροί’’ και ‘’δεξιοί’’ το μεγάλο παραμύθι των παγκόσμιων πολιτικών για διαιρούν το πληθυσμό και να τον ελέγχουν καλύτερα….
    Αριστεροί οι πολιτικοί του ΤΖΥΡΙΖΑ με τον άθεο αρχηγό τους ΤΣΙΚΝΑ…. Ωραίο ανέκδοτο! Η τσίκνα τους άρχισε να μυρίζει πριν ακόμη αναλάβουν να παίξουν το ρόλο τους…. Κλασανε οι αριστεροί και βγήκε ο ΤΣΥΡΙΖΑ…. Όλο το ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να αποφύγει τη φυλακή εισχώρησε μέσα σε ένα συνονθύλευμα απατριδων , άθεων , ανώμαλων , και παγκοσμιοτων και αυτό το βάφτισαν ‘’προοδευτική αριστερά’’… Μετά τις επερχόμενες εκλογές που θα κάνει συγκυβέρνηση με τους ΝΟΥΔΟΥΛΗΔΕΣ και τον ψευτο επαναστάτη Πολύδωρα (που ψήφισε ΟΛΑ τα μνημόνια , το αγγλικό δίκαιο και την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας) τότε θα είναι πολύ αργά για κλάματα…. Τις πρώτες ‘’αποδείξεις από τη ΝΟΥΔΟΥΛΑ τις πήραμε ήδη μόλις ‘’καθάρισαν’’ το Νο2 του ΤΣΥΡΙΖΑ τον φοβερό Σταθακη που τον κατηγορούσαν για υπεξαίρεση 1,5 εκατ. στο πανεπιστήμιο της Κρήτης… Δηλαδή για πράξη του κοινού ποινικού δικαίου και η ΝΟΥΔΟΥΛΑ με 59 βουλευτές ψήφησε ΚΑΤΑ της άρσης της ασυλίας του !!!!!!!!!!!!! Ποσό πιο καθαρά να μας το πουν ότι όλα είναι μιλημένα?????????
    Ο Πολυδώρας τα θερμά συγχαρητήρια του ΤΖΥΡΙΖΑ τα πήρε ήδη μετά το όχι του στη ψηφοφορία οπότε οι γέφυρες πιθανής συνεργασίας του υπό δημιουργία κόμμα του με το ΤΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη κάτι παραπάνω από σίγουρες όπως και η συνεργασία αυτού του επικείμενου μορφώματος με τους Γερμανούς και Αμερικανούς δυνάστες των Ελλήνων….. Με λίγα λόγια πάλι ΠΑΣΟΚ (ΤΖΥΡΙΖΑ) και ΝΟΥΔΟΥΛΑ στην εξουσία και στη διάθεση του ‘’Σο’ι’τρελε’’…..
    Για πες μας μεγάλε ‘’πατριώτη’’ Πολύδωρα
    Όταν ψήφιζες τα μνημόνια ‘’γενναίε’’ μου δεν τα ήξερες αυτά???
    Όταν συμφωνούσες με τους τοκογλύφους αγγλικό δίκαιο δεν τα ήξερες αυτά???
    Όταν ψήφιζες ναι στη φορολόγηση των παιδιών της ελληνικής οικογένειας δεν τα ήξερες αυτά?
    Όταν παραχωρούσες την Ελληνική κυριαρχία στα χέρια των έχθρων και τοκογλύφων δεν τα ήξερες αυτά?
    Όταν ψήφιζες ναι στις περικοπές μισθών , συντάξεων , αποζημιώσεων και τόσα άλλα δεν τα ήξερες αυτά?
    Όταν διόριζες τη κόρη σου και τους συγγενείς και φίλους σου ενώ οι υπόλοιποι Έλληνες καταδικάζονταν στην ανεργία και την καταστροφή δεν τα ήξερες αυτά?
    Όταν ψήφιζες την παραχώρηση του νερού , της ΔΕΗ , του ΟΤΕ και τόσες άλλες επιχειρήσεις δημόσιες , που τις έχουν χρυσοπληρώσει οι Έλληνες , βορά στα χέρια των τοκογλύφων αυτά δεν τα ήξερες?
    Τώρα σε έπιασε ο πόνος??? Γιατί άραγε???? Είναι δυνατόν η γριά πουτανα να είναι παρθένα? Είναι?
    Η πράξη σου αυτή θα ήταν σίγουρα άξια και παλικαρίσια αν δεν είχες ψηφήσει όλα τα παραπάνω… Τώρα όμως γιατί?
    Μήπως γιατί η ΝΟΥΔΟΥΛΑ και ομορφούλα σου πάει για πτώχευση (σίγουρο και αμετάκλητο με τις κρυφές δημοσκοπήσεις) αλλά επειδή χρωστάτε – εσείς τα χρωστάτε όχι εμείς – γραμμάτια ακόμα στους Γερμανούς ‘’ανέλαβες ρόλο’’?
    Γιατί λέτε ότι η τρόικα επιβάλει πιεστικά νέα μέτρα χωρίς να φοβάται μη πέσει η παρούσα κυβέρνηση των δοσίλογων? Λέτε οι γερμανοί να θέλουν να αυτοκτονήσουν? Όχι βέβαια! Τα έχουν όλα συμφωνημένα! Και με το ΤΣΙΚΝΑ και με τον Πολύδωρα που θα κάνει ξαφνικά ‘’ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ’’ κόμμα και φυσικά με τη ΝΟΥΔΟΥΛΑ με τη Ντόρα αρχηγό (το πιο μεγάλο σύμμαχο των Γερμανών) .
    Μάθαμε καλά πια πως σας κάνουν ‘’αστέρες ‘’ τις πολιτικής όλοι οι πάτρωνες σας…
    Όλους σας φτιάχνουν οι ξένες μεγάλες δυνάμεις που έχουν συμφέροντα εδώ στην Ελλάδα καθώς και η ντόπια προδοτική οικονομική Ελίτ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΡΙΔΑ. Η συνταγή είναι απλή:
    Σας βουτάνε στη διαφθορά και στη μίζα από νωρίς με κάθε τρόπο συλλέγοντας παράλληλα αποδείξεις για τις πράξεις τους χωρίς βέβαια εσείς να το γνωρίζετε… Μετά , σας προωθούν στα ανώτερα πολιτικά αξιώματα και όταν τα κατακτήσετε τότε…. Τότε απλά αυτοί που σας λάδωναν και σας προωθούσαν τόσα χρόνια θέτουν το εξής ερώτημα: Η κάνεις ότι σου λέμε η αλλιώς θα σε κρεμάσουμε στα μανταλάκια των εφημερίδων για τις πράξεις σου….
    Γιατί νομίζετε ότι έβαλαν το Τσοχατζόπουλο φυλακή? Μα απλά για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι για το τι τους περιμένει αν δεν υπακούσουν….
    Είναι τυχαίο νομίζετε ότι προωθούν πάντα τους πιο άχρηστους και διεφθαρμένους? Όχι βέβαια.. κατασκευασμένο και προγραμματισμένο είναι 100%…
    Ακόμα και αυτό τον πανιβλακα τον φτηνο-Λιάπη οι Σα(χλα)μαραδες με τους Γερμανούς να δείτε ότι του την έστησαν για τρομάξουν τους Καραμανληκους που πάνε να κάνουν ψευτο – επανάσταση μέσα στη ΝΟΥΔΟΥΛΑ…
    Οι Έλληνες έχουν αρχίσει να ξυπνάνε επικίνδυνα ‘’κύριοι’ πολιτικοί και γι αυτό δε σας έχω καλά νέα…
  12. Γ.ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ είπε

    Yπεύθυνοι οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΑ FUNDS και πολύ περισότερο σε ΒLACK ROCK και JP MORGAN και να καλούν τους υπόλοιπους Έλληνες να επαναπατρίσουν κεφάλαια και να παίρνουν μέτρα ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΕΡΔΩΝ των επενδύσεων τους.Δυστυχώς η αποκάλυψη αυτή εκτός από την ΑΝΙΚΟΝΟΜΗΤΗ αφέλεια που έδειξαν γιατί δεν προέβλεψαν το αυτονόητο, εξηγεί και την ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ ΔΥΣΤΟΚΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ,ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΛΠ και την επιφυλακτικότητα των πολιτών παρά την τέλεια καταδίκη των 3 κομμάτων της πινοκιακής μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ και την επιλογή της ψευτοαντιπολίτευσης της ηγετικής ομάδας φανερής και κρυφής της ΧΑ από μερίδα απελπισμένων.Οι απόπειρες δικαιολόγησης αντί η άμεση και πανηγυρική παραδοχή του λάθους και η διόρθωση του, ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και ενισχύουν την επιφυλακτικότητα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.
  13. Αννα είπε

    Πολλα σχολια εχουν μπερδεψει ” τα αυγα με τα Πασχαλια”. Ενας αριστερος σαφως και μπορει να ειναι πλουσιος στον καπιταλισμο, αλλα εχει σημασια ΠΩΣ απεκτησε τα χρηματα του.Οπωσδηποτε ενας εντελως εξαιρετικος ανθρωπος θα μοιραζε την περιουσια του, εστω και αν, σαν αριστερος, γνωριζε οτι η φτωχεια δεν γιατρευεται με γενναιοδωρες ελεημοσυνες.Οπωσδηποτε, οπως ενας φτωχος δεν ειναι απαραιτητως και αγαθος, ολοιδια και ενας πλουσιος δεν ειναι απαραιτητως κλεφτης. Ο π. Παισιος αναφερει βιομηχανο- κι οχι απλως πλουσιο- που τον επισκεφτηκε ωστε να ζητησει την συμβουλη του- την οποια πηρε και ακολουθησε κατα γραμμα- για το τι ημερομισθια να δινει κλπ.Οσο για τους συγκεκριμμενους ομολογω οτι δεν θελω να ειναι στον Συριζα, εκτος ισως, απο τον κ.Τσακαλωτο, που οταν τον γνωρισεις απο κοντα αποπνεει μια αφελη παιδικοτητα και εξαιρετικη ευγενεια. Νομιζω οτι για να βγαλουμε συμπερασμα και γι αυτους, αλλα και για αλλους, οπως, π.χ., ο κ. Καμμενος, θα πρεπει να συμπεριλαβουμε και πολλα αλλα στοιχεια, πολυ προσεκτικα μαζεμενα. Ειναι κριμα να θυσιασουμε ανθρωπους αγνους, αγωνιστες, η να φορτωθουμε καινουργιους κλεφτες.Νομιζω επισης οτι αυτο που ειναι τα προσωπα εξουσιας επηρεαζουν τα στοιχεια εκεινα της προσωπικοτητας των νεαρων μελων της κοινωνιας κι οχι μονον. Επηρεαζει προς αλλη κατευθυνση ο προεδρος της χωρας σου οταν ζει με 1250 δολλαρια, και κυκλοφορει με ενα σαραβαλιασμενο σκαραβαιο (προεδρος της Ουρουγουαης .Τ.Μουχιτο}, και σε διαφορετικη οταν κανει υπερπολυτελη ζωη, σε αλλη να τον συναντα ο κοσμος, και ιδιαιτερα η νεολαια μας, σε βιβλιοπωλεια να αγοραζει βιβλια, και σε αλλη να πεταει γαρυφαλλα σε σκυλουδες. Τυχαιο ειναι που ο Χριστος επλυνε τα ποδια των μαθητων Του !!!!!!!!!!!?
    • Ουστ είπε

      ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΣΟΥ ;;;
      τσακαλακι
      • Ουστ είπε

        Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013
        Η σύζυγος του Ε. Τσακαλώτου, Heather D. Gibson, λογογράφος και σύμβουλος του Προβόπουλου!
        ΒΡΩΜΑΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
      • Ουστ είπε

        Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013
        Να γιατί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καλύπτει τον Γιάννη Στουρνάρα (φωτό)
        Πολύς πολιτικός «θόρυβος» προκλήθηκε για την κάλυψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΕΚΚΕ Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό.
        συριζοβρωμια παντου
      • Ουστ είπε

        Η στήριξη, όμως αυτή έχει παρελθόν -κυριολεκτικά- πολλών σελίδων.
        Η αλήθεια, πάντως, για τη σχέση του υπουργού Οικονομικών με τον κ. Τσακαλώτο φτάνει στο μακρινό 1992, επί βρετανικού εδάφους.
        Οι δύο άνδρες γνωρίστηκαν στο φημισμένο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εκείνη τη χρονιά ο μετέπειτα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιμελήθηκε δημοσίευσης
        (Greece on the Road to Economic and Monetary Union: Problems and Prospects) του κ. Στουρνάρα,
        μαζί με τη σύζυγό του, σκωτσέζικης καταγωγής Χέδερ Γκίμπσον, όπως δείχνει το βιογραφικό σημείωμα του ΥΠΟΙΚ
        τσακαλωτος= στουρναρας= βρωμα και δυσωδια=προβοπουλος
  14. Μιχαήλ είπε

    Μιχαήλ είπε (μεταξύ “ἄλλων”)…
    Το σχόλιό σας περιμένει έγκριση
    Δεκεμβρίου 29, 2013 στις 2:19 μμ
    ….ΥΓ. Ἄσχετο…
    Σᾶς θέλω χαλαρούς καί…ΑΑΑλεξίσφαιρους…
    Μήν μπλέκετε μέ τόν…Γιαλαδο – Μπίθουλα καί τόν…κατιμᾶ…
    Καρπαζοεισπράκτορες, νοικοκυρές καί…μπικουτούδες σέ…ΑΑΑπόγνωση δώστε τους, ΑΑΑγνοώντας τους, νά κατάλάβουν ὅτι ἡ θέση πού…”κληρονομικῶ” δικαίω τούς ἀνήκει είναι στό…πλυσταριό, καί στίς…ΓιΑΑΑλαδο – “πορδές” στήν…λωκο – τρυπίδα τους, καί…
    …ΜΟΝΟ.
    Ἴσως καταλάβουν (λολ τά….παντέρημα) ὅτι είναι ἁπλά καί ἀνεπίγνωστα τά…Γιαλαδο – “ταχυδρόμια”, πού ὅταν ἐκπληρώσουν τόν…ρόλο πού ΑΑΑνεπίγνωστα τούς ἔχετε…μοιράσει καί…ΑΑΑνυποψίαστα παίζουν, πιστεύοντας τά…δύστυχα…”βρώματα” τοῦ…γιαλοῦ καί τῆς…βεράντας, ὅτι ἀπευθύνεστε σ’ αὐτά, ὅτι “γράμμα” καί…”παραλήπτης” είναι…ΑΑΑξιοθέατα πού πάντα θά…ΓιΑΑΑλαδο – καυλώνουνε ὅτι τά…
    …”φιλοξένησαν”.
    Κάποια μέρα, ὅταν ἔχω χρόνο καί…διάθεση, θά σᾶς κάνω καναδυό σεμινάρια…”Ἐπικοινωνίας”, γραπτοῦ καί προφορικοῦ λόγου…
    Πολλές οἱ…τεχνικές, πολλοί καί “διαφορετικοί”, κάθε φορά, οἱ “παραλήπτες”…
    Πολλά τά…”καντούνια” καί τά…”στενοσόκακα”, ΓιΑΑΑλαδο – καλντεριμιτζούδες μου…
    Μέχρι τότε κρατεῖστε ὅτι σχεδόν…ΠΟΤΕ δέν εἴστε ἐσεῖς ὁ…στόχος καί ὁ…”συνομιλητής”…
    Ἐκτός ἀπό τό σπαθάτο καί πανέξυπνο…ΓιΑΑΑλαδο – βλέμμα σας, κεῖνο πού σέ…ρίχνει μέ τό πρῶτο…βόλι του στήν…καραδιά σου (λολ τοῦ λολ…ώ…λολ), ἡ…πουτάνα ἡ “φύση”, δέν σᾶς προίκισε μέ…ΤΙΠΟΤΕ ἄλλο…
    Ἁπλά, σάν καλός…”γκρουπιέρης”, ρίχνει πάνω σας τό στοργικό πέπλο τῆς…ψευδαίσθησης, ὅτι εἴσαστε μέρος τοῦ…”τραπεζιοῦ”, ἐνώ στήν πραγματικότητα δέν εἴστε ούτε ΚΑΝ ἡ…ὀδοντογλυφίδα στά περίτεχνα…ὀρντέβρ πού…ξεγελοῦν τήν λιγούρα τῶν πραγματικῶν…
    …”παικτῶν”.
    Ἔτσι λοιπόν…γατόνια μου, (ἐσεῖς τά πεντέξη πού κυκλοφορεῖτε ἐδῶ μέσα ἀνάκατα μέ τό…ΓιΑΑΑλαδομάνι καί τήν πλέμπα), δέν ξεχνάμε ΠΟΤΕ ὅτι μᾶς διαβάζουν ὅλα τά τοπικά καί…διεθνῆ “εὐαγῆ”. φίλοι καί ὀχτροί, ὀχτροί καί…”ΦΙΛΟΙ”, δέν χάνουμε ΠΟΤΕ τόν…στόχο καί τήν οὐσία, καί τήν ὥρα πού ἡ ΓιΑΑΑλαδο – σαβούρα ἀνταλλάσσει…ΑΑΑναστεναγμο – μουγκανητά “ἱκανοποίησης”, ἐμεῖς…
    …ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ.
    ΥΓ2. Ἐντέλλομαι, τό λοιπόν, ὑμῖν γΑΑΑτόνια μου, ΑΑΑντίδια στόν…ἀτμό μέ λαδολέμονο καί…μπΑΑΑρμπουνάκια στό…ξεροτήγανο…
    Ἄν δέν σᾶς βρίσκεται πρόχειρο κάνα…Batar, μήν μοῦ μαραζώνετε…
    Ἕνα καραφάκι καθαρή…βαρελίσια κάνει μιά χα΄ρα τή δουλειά πού “πρέπει”, ὅταν σερβίρεται…
    …”κατάλληλα”:

    (Ἔλα…τσίου καί…
    …μόκο).”
    …………………………………………………………………………………………………………………………………
    …ΑΑΑύτά. :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια