Powered By Blogger

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014


Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014

ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΤ-ΝΕΡΙΤ!!!

Γράφει ο Κ.Π.

Αγαπητό Fimotro,
Κόλαφος είναι η έκθεση του επιθεωρητή εργασίας, που είχαν προσφύγει εργαζόμενοι της ΕΡΤ, εις βάρος του «νεκροθάφτη» διαχειριστή Γκίκα Μάναλη και του ΥΠΟΙΚ, για τη μη καταβολή αποζημιώσεων. Ενώ...εκκρεμεί και η έκδοση δικαστικών αποφάσεων του ΣτΕ και των εργαζομένων στο άλλο δικαστήριο της Κρήτης, φαίνεται ότι οι εγκέφαλοι των αποφάσεων του «μαύρου» μπαίνουν σε περιπέτεια(..).



Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, τα δικαστήρια δεν μπορούν να αγνοήσουν την παραβίαση του συντάγματος και την ΠνΠ, διατάξεις και τροποποιήσεις σε νομοσχέδια, με σκοπό την επιβολή πρακτικών που δεν συνάδουν με το Ελληνικό δίκαιο. Η έκθεση του επιθεωρητή εργασίας κ. Ευάγγελου Θεοδώρα αυτό ακριβώς το μήνυμα περνάει.

Συγκεκριμένα: Εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν προσφύγει στην επιθεώρηση εργασίας στις 20-12-2013 για μη καταβολή αποζημιώσεων, μετά την απόλυση τους. Ο δικηγόρος της εργοδοτικής πλευράς κ. Καραγιαννόπουλος Φώτιος, δήλωσε ασθένεια και δεν παρέστη στη συζήτηση. Ορίστηκε νέα ημερομηνία, μετά από συνεννόηση για τις 8-1-14 και ώρα 12:00. Η συζήτηση έγινε παρουσία της δικηγόρου των εργαζομένων της ΕΡΤ κ. Φουντέα Κων/νας, του δικηγόρου της «εργοδοτικής πλευράς» κ. Καραγιαννόπουλου Φώτη και του επιθεωρητή εργασίας κ. Ευάγγελου Θεοδώρα. Η δικηγόρος των εργαζομένων θέτει το θέμα της μη καταβολής άδειας των εργαζομένων για τα έτη 2012-2013 μέχρι σήμερα, προσαυξημένη 100%.

Στη συνέχεια, το θέμα των αποζημιώσεων που δεν έχουν τηρηθεί οι κατά νόμο προϋποθέσεις 7 μήνες μετά την απολυσή τους: «Τονίζοντας ότι η μη καταβολή έστω και μιας δόσης εντός του τηρουμένου διμήνου, καθιστά τους καταγγελλόμενους υπερήμερους και ενέχει ακυρότητα της δήθεν απολυσής τους. Τέλος κατά την ημερομηνία απολυσής τους ουδέποτε είχε τεθεί θέμα ενταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Τούτο διαφαίνεται, ότι έως και σήμερα κατά την καταβολή έστω και των δύο δόσεων δεν ελήφθη υπόψη».

Ο δικηγόρος της εργοδοτικής πλευράς, «δήλωσε με τη σειρά του ότι αρμόδιο για τις αποζημιώσεις είναι το γενικό λογιστήριο του κράτους που έχει δεσμεύσει 70 εκατ. αλλά καθυστερεί η καταβολή τους διότι η εκκαθάριση γίνεται από μια ιδιωτική εταιρία, με βάσει το ενιαίο μισθολόγιο»

Ο επιθεωρητής, κάλεσε την εργοδοτική πλευρά να καταβάλλει άμεσα τις αποδοχές αδείας για τα έτη 2012-2013 και τους εργαζόμενους να προσκομίσουν υπεύθυνες δηλώσεις με το ύψος των αποζημιώσεων για να αποσταλούν στον εισαγγελέα. Ωστόσο ο κ. Θοδώρας, επισημαίνει ότι οι προϋποθέσεις έγκυρης καταγγελίας προβλέπονται από το άρθ΄ 2 του Ν.2556/97 ενώ η καταβολή των δόσεων έχει ρυθμιστεί με το άρθ΄ 74 του Ν.3863/10.

Την έκθεση του επιθεωρητή εργασίας όπως βλέπετε υπογράφουν όλες οι πλευρές που σημαίνει ότι τις αποδέχονται. Οι νόμοι όμως που επικαλείται ο κ. επιθεωρητής έιναι καταπέλτης εις βάρος της εργοδοσίας και τα δικαστήρια δεν μπορούν να τους αγνοήσουν. Άρα ΔΤ-ΝΕΡΙΤ είναι ανύπαρκτες, αφού η ΕΡΤ νομικά και ηθικά υπάρχει. Αν έχουμε και πολιτικές εξελίξεις σύντομα, τότε τα δάκρυα αυτών που έκλεισαν την ΕΡΤ και αυτοί που συμβάλλουν στην υποτυπώδη λειτουργία του «μορφώματος» θα ξεπεράσουν τον Νιαγάρα! Άντε γεια!



Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/01/blog-post_9662.html#ixzz2q73Ku9aq

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια