Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

κ.κ. Βουλευτές. Το παραμύθι “σας σώζουμε” τελείωσε μετά την ομολογία και του Όλι Ρεν: “Σας θυσιάσαμε για να σωθεί η Ευρωζώνη και οι Τράπεζες”



 Έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής, για τις Μνημονιακές ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ  και πλέον εναπομένει σ' ΕΜΑΣ τον ελληνικό λαό να  πράξει σύμφωνα με ότι επιτάσσει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και το ΧΡΕΟΣ προς την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Πόπη Σουφλή
L1 - ΟΛΙ ΡΕΝ 

κ.κ. βουλευτές πως αισθάνεστε τώρα που ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΑΤΕ όλο αυτό το διάστημα;Πως αισθάνεστε που και με το δικό σας “ναι σε όλα” συμβάλλατε στην θυσία της χώρας μας και των πολιτών της, με σκοπό την σωτηρία της Ευρωζώνης και των τραπεζών; Πως αισθάνεστε τώρα που ξέρετε αυτά που σας λέγαμε στο Ολυμπία και στο L1 τόσο καιρό, ότι δηλαδή τα μνημόνια και οι θυσίες ήταν αποκλειστικά για την προστασία του ευρώ, για τις τράπεζες και για τις δυνάμεις όπως η Γερμανία, που έμμεσα ή άμεσα εξυπηρετήσατε τα συμφέροντα τους; 

Σ.Σ. Αποτελεί ή όχι εθνική προδοσία το γεγονός ότι δεν εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της αδυναμίας της Ευρώπης για να διαπραγματευτούν πρός όφελος της χώρας; Όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να χρησιμοποιήσουν αυτό το “χαρτί” με τους δανειστές.  

Μετά την κυνική ομολογία της Μέρκελ, έρχεται και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν να δηλώσει έμμεσα, αλλά ξεκάθαρα, ότι η Ελλάδα θυσιάστηκε και ότι επιβλήθηκαν τα μνημόνια, αποκλειστικά και μόνο για τη σωτηρία της Ευρωζώνης...


Πιο συγκεκριμένα, ο Όλι Ρεν απαντώντας στον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή, δήλωσε “στο ξεκίνημα της κρίσης στην αρχή του 2010 και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε αμέσως αναδιαθρωθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης, τόσο σε άλλα κράτη-μέλη, όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη.”


Πρόκειτα για ξεκάθαρη ομολογία ότι τα μνημόνια επιβλήθηκαν στη χώρα, αποκλειστικά και μόνο για τη προστασία των άλλων κρατών της ευρωζώνης -και δη της Γερμανίας-,  και των τραπεζών.


Τράπεζες, που μαζί με τα λαμόγια, τους επιχειρηματίες που ως μέλη εγκρίνανε δάνεια στις επιχειρήσεις τους, υπο την ανοχή των εκάστοτε κυβερνούντων και της τράπεζας της Ελλάδας, μετέτρεψαν το προσωπικό / εταιρικό τους χρέος, και τα χρέη των νταβατζήδων και των μεγαλαμογιών, σε δημοσιονομικό χρέος που καλείται να πληρώσει ο μισθωτός, ο συνταξιούχος, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ο ελεύθερος επιχειρηματίας.

Η δήλωση και έμμεση παραδοχή του Όλι Ρεν, έρχεται λίγες μέρες μετά την κυνική και επαίσχυντη δήλωση της “αφέντρας” Άνγκελα Μέρκελ, ότι ένα “πιθανό ελληνικό ατύχημα” θα είχε τεράστιο κόστος για την ευρωζώνη, και ότι έπρεπε να προστατευτούν.


Εθνική Προδοσία λοιπόν; Εσχάτη Προδοσία; Ανικανότητα; Επί σκοπώ έργο; κ.κ. βουλευτές, κάντε εσείς την επιλογή σας.


Το γεγονός είναι ένα και παραμένει. Τα μνημόνια -έτσι όπως έγιναν- ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

Και οι όποιοι όροι προσαρμογής, θα έπρεπε να είναι διαπραγματεύσιμοι, έχοντας το πανίσχυρο χαρτί “θα σας πάρουμε όλους μαζί”.

Άλλωστε το γεγονός είναι ένα και το ξέρετε πολύ καλά.

Το χρέος, δεν είναι χρέος των πολιτών, και ειδικά των νομοταγών, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για τα λαμόγια, για τα δάνεια, για τα κουρέματα, για τις μίζες και για την ανικανότητα των κυβερνήσεων, των βουλευτών και των δοτών.  L1





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια