Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Το ύπουλο «λευκό» χτύπημα, είναι η επιλογή της ημερομηνίας με απώτερο σκοπό να καταργήσουν την αργία της Μεγάλης εβδομάδας, των Αγίων Παθών


Εκστασιασμένος έμεινα ακούγοντας την πρόταση των ξενοδόχων για την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας» κατά τα πρότυπα χωρών της Ευρώπης.

Να κλείνουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, να παίρνουν οι γονείς τα παιδιά, να πηγαίνουν στα χιόνια
εκδρομή!!! Για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού….

Ο εξαθλιωμένος και πεινασμένος θα παίρνει τα παιδιά του και θα πάει για σκι!!! Και επειδή συνήθως (λόγω του κλίματος) δεν υπάρχουν χιόνια και δεν λειτουργεί σχεδόν το σύνολο των χιονοδρομικών κέντρων, ας πηγαίνουν στις Άλπεις!!!

Αφού και στο σπίτι του έτσι κι αλλιώς κρυώνει, χωρίς πετρέλαιο, ας απολαύσει την φύση τουλάχιστον. Ας φροντίσει και η εκκλησία να' χει ένα συσσίτιο σε κάθε χιονοδρομικό κέντρο και οι δήμοι να βάλουν πούλμαν για την διακίνηση των εκδρομέων, αφού έχουν παραδώσει τις πινακίδες των ι.χ. τους…

Πίσω όμως από το πικρό χιούμορ υπάρχει το ύπουλο «λευκό» χτύπημα. Είναι η επιλογή της ημερομηνίας με απώτερο σκοπό να καταργήσουν την αργία της Μεγάλης εβδομάδας, των Αγίων Παθών και να γίνονται μαθήματα στα σχολεία και αναπληρώσεις, απομακρύνοντας έτσι από το πνεύμα των ημερών.

Δεν καθορίζεται ημερολογιακά από τις τάδε του μηνός μέχρι τότε, αλλά βάσει του εκκλησιαστικού ημερολογίου. Είναι η πρώτη εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής !!!

Η καθαρή εβδομάδα της νηστείας και των πνευματικών αγώνων. Όχι της Απόκρεω ή της Τυροφάγου...

Τι πονηριά! πόσο ύπουλα δουλεύουν και πασάρουν τις διαβολικές τους προτάσεις.
Μήπως κάποιος από τους εγκολπιοφόρους πρέπει να ανοίξει το στόμα του;
http://poikilotropos.blogspot.gr/Πηγή

3 σχόλια:

  1. αυτος εδω πρεπει να ειναι παντως πολυ σοβαρος μπλογκερ και ανθρωπος .

    να τον χαιρεται η μανα του

    http://pitsirikos.net/2014/01/%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%AF%CE%B6%CF%89-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1/

    Απάντηση
  2. Τελικα αποδεικνυεται για μια ακομη φορα, οτι πολυς κοσμος στη χωρα μας, βρισκεται αλλου γι' αλλου. Και ετσι διερωτωμαι : μηπως τελικα δεν ειναι στραβος ο γυαλος αλλα στραβα αρμενιζουμνε οι νεοΕλληνες ? Μηπως ηλθε ο καιρος να κανουμε ολοι μας την αυτοκριτικη μας και να διορθωσουμε πορεια ? Την πορεια που μας οδηγει συνεχεια σε πατους . . . . . . . . .πολλους πατους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια