Powered By Blogger

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Η εισαγγελέας που έβαλε φωτιά στο κατεστημένο

Ποια είναι η Πόπη Παπανδρέου
Το θρίλερ που έχει εκτυλιχθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει αφανή, πλην όμως καθοριστική πρωταγωνίστρια: την επίκουρη εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το....
«Βήμα της Κυριακής», αν και μικρή το δέμας, η κ. Παπανδρέου αναμετρείται με μεγέθη πολιτικά, επιχειρηματικά, κοινωνικά που θα τρόμαζαν άλλους εισαγγελείς. Σαν Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, είναι προφανές ότι αντλεί εμπιστοσύνη από την ίδια της τη δουλειά, γνωρίζει καλά άλλωστε ότι είναι νομικό «αστέρι».

Διά ζώσης η 37χρονη εισαγγελέας είναι εύχαρις, ευγενής, με κοφτερή γλώσσα, επιλέγει, ωστόσο, κάποιες φορές να μην είναι ιδιαίτερα προσιτή – «για να μην αναπτύσσει εξαρτήσεις και καταδυναστεύεται από βαρίδια», λένε όσοι την γνωρίζουν. Δεν υπάρχει δικαστικός που να μην παραδέχεται ότι είναι «άφθαστη νομικά», «προσηλωμένη στο αντικείμενό της», «ακαταπόνητη».

Η Πόπη Παπανδρέου αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 1999 με άριστα, είναι κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών στο Ποινικό Δίκαιο-Ποινική Δικονομία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εκπονεί διδακτορική διατριβή, πάντα στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το 2006-2007 τελείωσε πρώτη και με διαφορά (σε σύνολο 35 δικαστικών λειτουργών) τη Σχολή Δικαστών, ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει σε σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παρά το νεαρόν της ηλικίας της, είναι και συγγραφικά δραστήρια καθώς έχει ήδη υπογράψει τέσσερα νομικά βιβλία.

Ανώτερος δικαστικός που τυχαίνει να τη γνωρίζει επιμένει ότι η στάση της είναι στενά συνδεδεμένη με το κοινωνικό προφίλ της. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «η προσωπική και επαγγελματική θωράκιση είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος για να επιβιώσει μια γυναίκα που δεν έχει προνομιακή αφετηρία, έχει γεννηθεί στην ελληνική επαρχία, τις Συκιές Άρτας, έχει μεγαλώσει στην περιοχή της Λαμπρινής στα Πατήσια, έχει τελειώσει το Αρσάκειο, προέρχεται από μια τυπική μέση οικογένεια. Διακρίνεται βεβαίως από φιλοδοξία και επιθυμία για διάκριση αλλά αυτό δεν μπορεί να της το προσάψει κανείς ως μειονέκτημα».

Δεν αποχωρίζεται εύκολα τα τακούνια της όταν όμως το απαιτεί η περίσταση δεν διστάζει να προτάξει την ανδρική της πλευρά: «Έπρεπε να σας έχω πει ότι θα έρθω να σας συλλάβω;», ρώτησε σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας τον διαμαρτυρόμενο Άκη Τσοχατζόπουλο όταν εισέβαλε στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια