Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

ΑΔΜΗΕ:ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!!


ΑΔΜΗΕ:ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ,ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!!
 
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/8302607.pdf
Ο ΑΔΜΗΕ είναι περιουσία του Ελληνικού λαού: τα δίκτυα μεταφοράς της ηλεκτρ. ενέργειας δημιουργήθηκαν  απ' το μηδέν στη ρημαγμένη απ' το 2ο Παγκόσμιο & τον Εμφύλιο Πόλεμο Ελλάδα, με χρηματοδότηση απ' το υστέρημα των πολιτών, αλλά και τις εισφορές των εργαζομένων στη ΔΕΗ. 
 
Ο ΑΔΜΗΕ δεν είναι μόνο καλώδια & πυλώνες, είναι ο μόχθος των ανθρώπων να πάει το ρεύμα και στην τελευταία γωνιά της Ελληνικής γης, εκεί πού μόνο ένας δημόσιος φορέας μπορούσε ποτέ να το πάει, χωρίς να σκέφτεται με όρους κερδοφορίας, αλλά με όρους κοινωνικής προσφοράς. 
 
Αυτή την περιουσία έρχεται η κυβέρνηση να την ξεπουλήσει, χωρίς να λογαριάζει ούτε καν το προστατευόμενο απ' το Σύνταγμα δικαίωμα στην περιουσία....
 
Η ΔΕΗ είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και η αξία του ΑΔΜΗΕ είναι ενσωματωμένη στην αξία της μετοχής της ΔΕΗ. Το 51% το έχει το Δημόσιο, αλλά το υπόλοιπο 49% το έχουν ιδιώτες: επενδυτικά σχήματα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ, ακόμα και απλοί εργαζόμενοι της ΔΕΗ. 
 
Οι ιδιώτες λοιπόν αποξενώνονται απ' την περιουσία τους, που ...
ξεπουλάει η κυβέρνηση ανάλογα με τις μνημονιακές ανάγκες της, και, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον οικονομικό τύπο, δεν αποζημιώνονται ούτε καν με τη μορφή μερίσματος. 
 
Το πιο ωραίο δε είναι ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να αποζημιώσει τη ΔΕΗ (και τους ιδιώτες μετόχους, βεβαίως-βεβαίως) ούτε καν για το 34% του ΑΔΜΗΕ που θα περάσει στην κυριότητα του Δημοσίου, αφού ναι μεν έχει success story, ναι μεν έχει πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά λεφτά δεν έχει !
 
Κι αφού δεν έχει λεφτά, έβαλε στο άρθρο 1 παρ. 4 του νομοσχέδιου την "πολύ ωραία" διάταξη ότι "το τίμημα για την απόκτηση των μετοχών, που αντιστοιχούν στο ανωτέρω ποσοστό 34%, προσδιορίζεται με βάση την τελική προσφορά του επενδυτή που θα αποκτήσει τις μετοχές που αντιστοιχούν στο 66% των μετοχών εκδόσεως της ΑΔΜΗΕ ΑΕ στο πλαίσιο του οικείου διαγωνισμού και δύναται να εξοφληθεί δια συμψηφισμού με οφειλόμενους φόρους τέλη ή άλλες απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της ΔΕΗ ΑΕ, από οποιαδήποτε αιτία και αν προκύπτουν αυτές, περιλαμβανομένωνμελλοντικών απαιτήσεων και δικαιωμάτων".
 
Ωραίο κράτος δικαίου, κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Με τέτοιες διατάξεις η Ευρώπη μας μάρανε! 
 
Αφού δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε, αλλά έχουμε τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία δικιά μας, ρίχνουμε, όποτε γουστάρουμε στο μέλλον, μια "ρύθμιση" για να δημιουργήσουμε απαιτήσεις έναντι της ΔΕΗ, να τις συμψηφίσουμε και καθαρίσαμε! 
 
Στην Ευρώπη όμως των ιδεών του διαφωτισμού και των κοινωνικών δικαιωμάτων κάτι τέτοιες κουτοπονηριές τις λένε "δήμευση της περιουσίας της ΔΕΗ".
Και για να δείτε και τη μεγάλη ωφέλεια που προκύπτει για τους πολίτες απ' την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, δείτε αριστερά την "Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων", που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή: το απόλυτο κενό ως απάντηση στα ερωτήματα που βάζει το τυποποιημένο έντυπο! Δείτε στο 4.3 το "Περιγράψτε ξεχωριστά και αναλυτικά τα οφέλη που αναμένεται να προκύψουν για τον πολίτη από την προτεινόμενη ρύθμιση". 
 
Δεν υπάρχει τίποτα, ούτε καν έτσι, για τα μάτια του κόσμου, βρε αδερφέ! 
 
Η κυβέρνηση, που υποτίθεται φροντίζει για το καλό μας και μας έχει σώσει δυο-τρεις φορές τουλάχιστον, δεν βρήκε ούτε ένα επιχείρημα να γράψει.  
 
Εκτός κι αν ήταν τόσο μεγάλη η πρεμούρα, να καταθέσουν τη σχετική έκθεση άρον-άρον, που κατέθεσαν το έντυπο μόνο για το θεαθήναι, αδιαφορώντας για την ουσία. 
 
Άλλωστε "στη δημοκρατία κυβερνάει η πλειοψηφία", έτσι δεν μας λένε; 
 
Πόσο όμως δημοκρατικό είναι να κάνει η πλειοψηφία ό,τι γουστάρει, χωρίς να προκύπτουν οφέλη για τον πολίτη;Πηγή

1 σχόλιο:

 1. Σε αυτό το άρθρο δεν υπάρχει ούτε ένα σχόλιο!!!!
  ΜΗΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ........

  ΕΘΝΟΚΟΠΡΙΕΣ,ΕΘΝΟΓΚΑΒΑΔΙΑ ΚΑΙ ΕΘΝΟΚΑΤΟΥΡΗΜΑΤΑ..
  ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ,ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΟΚΑΜΜΕΝΟΙ...
  ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΙ ΤΟΥ "ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ" ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΚΟΥΒΕΛΗΣ& ΠΑΠΟΥΛΕΡΙΚΟΣ..

  ΣΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΟ......ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΜΑ ΜΕ Β320....ΑΕΙ ΣΙΧΤΕΙΡ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ


  RODRIGO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια