Powered By Blogger

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

Επείγον - κίνδυνος εθνικής προβοκάτσιας - Να απαιτηθεί ταυτοποίηση DNA των σωρών





Η Ελλάδα ενδεχομένως να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή και καλοστημένη προβοκάτσια, προκειμένου να πατήσουν άλλοι πόδι στο Φαρμακονήσι και στην ευρύτερη περιοχή, με εργαλείο... το πολύτιμο για την τουρκική διπλωματία "παιχνίδι" γύρω από την έρευνα και τη διάσωση...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 
Οι μέρες λοιπόν είναι πολύ σκοτεινές, και στην κυβέρνηση του τόπου, δε βρίσκονται πολιτικοί που διαπρέπεουν για τον εθνισμό τους, αλλαβολικά κουτάβια απόλυτα χειραγωγούμενα, εμείς θα τολμήσουμε γι ακόμη μια φορά να πούμε τα πράγματα με τ όνομά τους. 
Ξέρουμε ότι οι επαγγελματίες «ανθρωπιστές» του μισθολόγιου θα μας επιτεθούν… θα βρίσουν… θα εξοργιστούν… και βεβαίως κάποιοι αφελείς θα τσιμπήσουν από τις άναρθρες κραυγές τους... Θα συνεχίσουμε να τους ξεβρακώνουμε

Γιατί για μας, πάνω απ όλα είναι η αγάπη για την πατρίδα μας που δε την αποσυνδέουμε και δε την αλλοτριώνουμε με την ανθρωπιά μας. Και όπως ξεκαθαρίσαμε ήδη σε όλους τους τόνους, η ανθρωπιά μας δεν είναι "μισθωμένη" σε συμφέροντα και σκοπιμότητες, γι αυτό...
και μπορούμε να λέμε τα πράγματα με τ όνομά τους.

Το τονίσαμε κατ επανάληψη…

Στο Αιγαίο και ειδικά στο Φαρμακονήσι παίζονται μεγάλα παιχνίδια… διακυβεύεται η εθνική κυριαρχία της χώρας… και το σημαντικότερο όλων είναι πως…
Σ αυτά τα παιχνίδια της προβοκάτσιας και της βρωμιάς, η Τουρκία είναι αδίστακτη. Την ίδια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση δε συναποτελείται από... αποφασισμένους πολιτικούς, αλλά από προσκυνημένους χαλβάδες, πρόθυμους να ενδώσουν σε κάθε πίεση, και ευάλωτους να πατήσουν κάθε πεπονόφλουδα που θα τους στήσουν στο δρόμο τους.

Πέρα λοιπόν από την ανθρωπιά… Πέρα από την ανάγκη διερεύνησης όλων των παραμέτρων που οδήγησαν σε μια ανθρώπινη τραγωδία…Υπάρχει και η ανάγκη της αυξημένης εθνικής επαγρύπνησης γιατί οι καιροί επιφυλάσσουν απρόβλεπτες εκπλήξεις.

Δυο πράγματα λοιπόν οφείλει να απαιτήσει εν πρώτοις η Ελληνική κυβέρνηση:
Το πρώτο είναι να περιθωριοποιήσει τους τσαρλατάνους του «ανθρωπισμού» που με πρόσχημα τη δήθεν ευαισθησία τους εμπλέκονται απροκάλυπτα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια. Και
Το δεύτερο να απαιτήσει την άμεση ταυτοποίηση DNA των σωρώνπου εντοπίστηκαν στα τουρκικά παράλια με τους διασωθέντες παράνομους μετανάστες.

Δυστυχώς αλλά σ αυτούς τους καιρούς, κανείς δε δικαιούται να έχει την όποια άκριτη εμπιστοσύνη στην Τουρκιά. Ποιός μπορεί λοιπόν να αποκλείσει πως η Ελλάδα δε βρίσκεται αντιμέτωπη με μια καλοστημένη προβοκάτσια, προκειμένου να πατήσουν άλλοι πόδι στο Φαρμακονήσικαι στην ευρύτερη περιοχή με εργαλείο το πολύτιμο για την τουρκική διπλωματία "παιχνίδι" γύρω από την έρευνα και τη διάσωση???
 
Τα συμφέροντα είναι μεγάλα…
Τα παιχνίδια που παίζονται είναι επικίνδυνα…
Η Τουρκική στρατηγική είναι καλά και επιμελώς σχεδιασμένη…
Και δυστυχώς τον τόπο μας τον διοικεί ένα δεμάτι κλήματα, και όχι μια κυβέρνηση ικανή να διαχειριστεί τις εθνικές μας προτεραιότητες ασυμβίβαστα και καλά σχεδιασμένα.
Κατά τα λοιπά, την άποψη μας για τα συμβαίνοντα στο Φαρμακονήσι την έχουμε διατυπώσει σε σχετικές μας αναρτήσεις..

Πηγή

4 σχόλια:

  1. 18/05/11

    Επεισόδιο με "χρώμα" Ιμίων στο Αγαθονήσι - Βίντεο (ανανέωση)

    Τούρκος απόστρατος αξιωματικός, υποψήφιος βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος (DP) που έχει κατηγορηθεί για στενές σχέσεις με την ΜΙΤ, αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο Αγαθονήσι μερικές ημέρες μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Αρχηγού του κόμματος Namik Kemal Zeybek που ισχυρίστηκε σε δήλωση του ότι η Ελλάδα κατέχει παράνομα το Φαρμοκονήσι και το Αγαθονήσι.

    (Ανανέωση 02.30) Το περιστατικό επιβεβαιώνεται από το ΓΕΕΘΑ και σύμφωνα με πηγή του Γενικού Επιτελείου συνέβησαν τα εξής:

    "Ένα τουρκικό σκάφος δέκα μέτρων περίπου, εντοπίστηκε από την φρουρά του νησιού να πλέει με κατεύθυνση προς το λιμάνι του νησιού. Στο σκάφος, όπως διαπιστώθηκε εκ των υστέρων επέβαιναν πέντε άτομα.

    Το σκάφος μπήκε στον κολπίσκο του λιμανιού, αλλά δεν έφτασε στην προκυμαία καθώς σκάφος του λιμενικού το προσέγγισε για έλεγχο. Από τους επιβαίνοντες τέθηκε θέμα αποβίβασής τους στο νησί, αλλά εισέπραξαν αρνητική απάντηση από τον ελέγχοντα λιμενικό και ενώ άνδρες της φρουράς είχαν θέσει στο σκόπευτρο τους το σκάφος.

    Τους ζητήθηκαν χαρτιά και ειδικές άδειες εισόδου τις οποίες δεν είχαν. Τους ζητήθηκε να αποχωρήσουν και αυτό έγινε χωρίς να προβάλουν αντίσταση".

    Ο Συνταγματάρχης εν αποστρατεία Ümit Yalım αποπειράθηκε να αποβιβαστεί στο τουρκικό νησί όπως δήλωσε στους Έλληνες λιμενικούς μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος του. Όπως δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ μόλις επέστρεψε πίσω στα τουρκικά παράλια, ζήτησε από τους Έλληνες λιμενικούς στο Αγαθονήσι να του επιτρέψουν να επισκεφτεί το «δικό μας (τουρκικό) νησί» και δεν τον άφησαν.

    Τους έδειξε δε και το διπλωματικό του διαβατήριο χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού οι άνδρες του λιμενικού όπως αναφέρει δεν τον άφησαν να αποβιβαστεί στο νησί. Συνεχίζοντας το κρεσέντο προκλητικότητας ο υποψήφιος Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και πρώην Συνταγματάρχης Ümit Yalım δήλωσε στα τουρκικά ΜΜΕ ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι βρίσκονται υπό ελληνική στρατιωτική κατοχή.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα ο Αρχηγός του κόμματος Namik Kemal Zeybek ισχυρίστηκε ότι προτίθεται να επισκεφτεί τα νησιά αυτά χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο, και ότι αν δεν βρει βάρκα για να πάει στα δύο νησιά θα κολυμπήσει μέχρι αυτά. Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του σημείωσε ότι «Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο».

    Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι δουλέμποροι επέλεγαν "εντελώς τυχαία" τα δύο αυτά νησιά για να αποβιβάζουν τις χιλιάδες των παράνομων μεταναστών πιέζοντας απελπιστικά τον τοπικό πληθυσμό ο οποίος κάποια στιγμή είχε φτάσει στα όρια του.

    Το γεγονός αυτό, δηλαδή της απόπειρας αποβίβασης του Τούρκου υποψήφιου Βουλευτή, έρχεται να δέσει με τις αποκαλύψεις του Wikileaks που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ σήμερα για τις αληθινές προθέσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Ahmet Davutoglou όσον αφορά το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, ο οποίος όπως αναφέρεται στο απόρρητο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2009 ότι «η κυριαρχία αυτών των “βράχων” ήταν υπό αμφισβήτηση, όπως τα Ίµια» (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4631367).

    Η αντίδραση αυτή του Davutoglou ήρθε σε απάντηση της τοποθέτησης του Αμερικανού πρέσβη στην Άγκυρα ότι οι τουρκικές υπερπτήσεις πάνω από τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να σταματήσουν. Με απλά λόγια δηλαδή ο Τούρκος ΥΠΕΞ μπορεί να μας μιλά περί μηδενικών προβλημάτων με τους γειτόνους χωρίς όμως να ξεχνά τις επεκτατικές βλέψεις του τουρκικού κράτους που όπως αποδεικνύεται είναι διαχρονικές ανεξαρτήτως αν στην εξουσία της γειτονικής χώρας είναι οι κεμαλιστές ή οι ισλαμιστές.

    Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση όλων αυτών που προπαγανδίζουν και προωθούν την ελληνοτουρκική φιλία ειδικότερα δε οι τοπικοί άρχοντες των νησιών του Αν. Αιγαίου που πιστεύουν ότι οι Τούρκοι ξαφνικά ξέχασαν τον μακροχρόνιο επεκτατικό γεωπολιτικό τους σχεδιασμό και αποφάσισαν να συμπεριφερθούν ως μία άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

    http://www.defencenet.gr/defence/o/20097
    Φρύνη
    Απάντηση
  2. 19 Μαϊου 2011

    ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ!

    http://www.youtube.com/watch?v=e-v1FuHvfq4

    Προκλητική επιχείρηση κατά της ελληνικότητας του Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου πραγματοποίησαν οι Τούρκοι, με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και απόστρατο Συνταγματάρχη Ουμίτ Γιαλίμ - άνθρωπο του Κεμαλιστών Στρατηγών και του Τουρκικού Σοβινισμού - ο οποίος, αφού την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου χάρτες και φωτογραφίες της "ελληνικής κατάληψης" των δήθεν "τουρκικών" ακριτικών μας νησιών, την Τετάρτη 18-5-2011, ταξίδεψε ο ίδιος με σκάφος από τα Μικρασιατικά Παράλια στο Αγαθονήσι, όπου του ζητήθηκε να επιδείξει διαβατήριο από τις ελληνικές αρχές, κάτι το οποίο χρησιμοποίησε ύστερα κατά την επιστροφή του στην Τουρκία, ως τραγικό γεγονός, αφού για να πάει στα "τουρκικά νησιά" χρειάζεται διαβατήριο... Ο Γιαλίμ ζήτησε την παρέμβαση της Τουρκικής Κυβέρνησης για να σταματήσει η "ελληνική κατοχή", ενώ δεσμεύτηκξε πως θα φέρει το ζήτημα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση!
    Ο Γιαλίμ, δήλωσε πως προσπάθησε να πάει και στο Φαρμακονήσι, αλλά εμποδίστηκε!
    Η Τουρκική Επιχείρηση-Πρόκληση είχε και πάλι τη δημοσιογραφική κάλυψη της εφημερίδας Χουριέτ, η οποία πρωταγωνίστησε το 1996 στη δημιουργία των Υμίων, όταν δημοσιογράφοι της κατέβασαν με ελικόπτερο την ελληνική σημαία από την ελληνική βραχονησίδα!
    Οι Τούρκοι στήνουν ΚΡΙΣΗ! Σημειωτέον ότι οι κρίσιμες Εκλογές τους είναι στις 12 Ιουνίου, ένας αγώνας ζωής και θανάτου Κεμαλικών-Ισλαμιστών!
    http://www.NOIAZOMAI.net

    Φρύνη
    Απάντηση
  3. 14 Μαϊου 2011

    ΣΟΚ: "ΥΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ & ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ"!

    http://www.youtube.com/watch?v=CZ3k46UGw7g

    ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! "Υπό ελληνική κατοχή το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι" υποστηρίζει το Δημοκρατικό Κόμμα του Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, που έχει προκύψει από συγχώνευση των παλαιών Κομμάτων της Τσιλέρ και του Γιλμάζ!
    Μάλιστα τα στελέχη του Κόμματος Ümit Yalım και Bünyamin Altunelli οργάνωσαν στην Κωσνταντινούπολη συνέντευξη τύπου, όπου πρόβαλαν χάρτες με τουρκικά τα ελληνικά νησιά, αλλά και φωτογραφίες που δείχνουν εκκλησίες, φυλάκια και ελληνικές σημαίες στο Αγαθονήσι και αποτελούν κατά τους Τούρκους "ντοκουμέντα της κατάληψης των νησιών από τους Έλληνες"!
    Οι Τούρκοι του DP, ισχυρίζονται εν όψει των εκλογών της 12ης Ιουνίου 2011, ότι τα νησιά τα κατέλαβαν οι Έλληνες το 2004, επί εποχής δηλαδή Ερντογάν, ώστε και να πλήξουν τον Ερντογάν και τον Ισλαμισμό, αλλά και να εδραιώσουν τους άμεσους στόχους του βαθύτερου Κεμαλικού Κράτους, το οποίο υποστηρίζουν!
    Ίδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός, πως οι προκλητικές και παράλογες αυτές διακηρύξεις των Τούρκων έτυχαν ευρείας κάλυψης και προβολής από τη Χουριέτ, η οποία πορωταγωνίστησε στο παρελθόν στην πρόκληση των Υμίων, αλλά και από το CNN Turk!
    Ακόμη σοβαρότερα γίνονται τα πράγματα, εάν μετρηθούν οι άπειρες χαμηλές πτήσεις των Τούρκων Στρατηγών πάνω από το Αγαθονήσι και οι προσπάθειες παρεμπόδισης ελικοπτέρων και σκαφών της φρουράς μας στο Φαρμακονήσι! Που σημαίνει πως μόνο τυχαίες δεν είναι οι δηλώσεις Ζεϊμπέκ...
    http://www.noiazomai.net
    Φρύνη
    Απάντηση
  4. 6 Φεβρουαρίου 2013

    ΤΟΥΡΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ «ΚΑΤΟΧΗ» ΣΕ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ, ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ

    Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

    Νέα τουρκική πρόκληση από τον Τούρκο βουλευτή, Gürkut Acar, του Λαϊκού κόμματος από την Αττάλεια, ( ο αρχηγός του οποίου συνεργάζεται με τον ΓΑΠ στην σοσιαλιστική Διεθνή), ο οποίος αφού με προκλητικό τρόπο χαρακτηρίζει παράνομη την κατοχή από την Ελλάδα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, καθώς και του Καστελόριζου, ζητά με επερώτηση του στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να προβεί η Τουρκία στις κατάλληλες ενέργειες για να αποχωρήσουν οι Έλληνες και να κατεβεί η ελληνική σημαία από τα νησιά αυτά

    Συνέχεια,εδω
    http://olympia.gr/2013/02/06/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%83-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD/
    Φρύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια