Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

υριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΟΣΜΙΟ: TO AΠΟΛΥΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΟ και ο «κρυφός πόλεμος» εναντίον της ΕΛΛΑΔΑΣ για την κατοχή του ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΗΡΑΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ «ΣΥΜΜΑΧΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΩΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.

Το ιρίδιο, το όσμιο και ο κόκκινος υδράργυρος, μέταλλα στοιχεία, χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των πυρηνικών για τις χημικές ιδιότητές τους.

Τα έτη 1992-1994, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, άνθησε το εμπόριο του κόκκινου υδράργυρου, ουσίας με εκρηκτικές ιδιότητες. Κάπου 300.000 λίρες Αγγλίας ή 400.000 δολάρια ΗΠΑ το κιλό.

Υπόθεση - μυστήριο με λαθρεμπόρους πυρηνικών απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της χώρας μας τον Νοέμβριο του 1991, οπότε και έλαβε χώρα η σύλληψη Ούγγρου στην Ελλάδα που επιχειρούσε να πουλήσει κόκκινο υδράργυρο στην Αθήνα. Για παρόμοια υπόθεση, έξι χρόνια αργότερα, κατηγορείται και ο Σαλιόνικ: ότι μετείχε σε κύκλωμα που διακινούσε κόκκινο υδράργυρο.

Στα μέσα Νοεμβρίου 1995 οι αρχές των Σκοπίων κατέσχεσαν ποσότητα οσμίου πολύ κοντά στα σύνορά μας με τη χώρα αυτή. Η αξία του οσμίου στις ΗΠΑ ανέρχεται στα 150.000 δολάρια ανά γραμμάριο, ενώ στην Ευρώπη στα 100.000 δολάρια ανά γραμμάριο. Στα Βαλκάνια η τιμή του είναι πιο χαμηλή (43.000 δολάρια ανά γραμμάριο). Η αξία του οσμίου είναι υψηλή γιατί είναι δυσεύρετο στη φύση, ενώ είναι γνωστό ότι μεταλλουργία οσμίου υπήρχε εδώ και χρόνια στην τέως Σοβιετική Ενωση.

Η διάλυση της τέως Σοβιετικής Ενωσης, πέρα από τα όσα προβλήματα δημιούργησε στον πλανήτη, προκάλεσε μεγάλη αναταραχή ώς πανικό στις χώρες της Δύσης για την αδυναμία στη φύλαξη των πυρηνικών οπλοστασίων και των μονάδων παραγωγής πυρηνικών.

 Ετσι, οι πολλές βάσεις των πυρηνικών (περίπου 28 τον αριθμό) φαίνεται να είναι σήμερα εκτός ελέγχου, κάτι που παραδέχθηκε και ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Ιγκόρ Ροντιόνοφ το 2010.

 Το πλουτώνιο βγήκε στο σφυρί και μάλιστα φαίνεται να εμπλέκονται και πυρηνικοί φυσικοί - επιστήμονες που το πωλούν όσο - όσο. Πολλοί από αυτούς, όταν εγκατέλειψαν την πατρίδα τους σε αναζήτηση καλύτερης τύχης, κατέφυγαν σε χώρες της Δύσης, κατά κυριότητα στις ΗΠΑ, και πήραν μαζί τους και «λίγο» πλουτώνιο ή ουράνιο εμπλουτισμένο, για «να βγάλουν τα έξοδά τους» ή καλύτερα «να κάνουν την καλή» στη νέα πατρίδα τους. Ως και ρώσος υπουργός κατηγορήθηκε ότι ήταν μπλεγμένος σε σκάνδαλο πλουτωνίου.

Η κλοπή των ραδιενεργών υλικών, που προσλαμβάνει γιγαντιαίες διαστάσεις, είναι η πιο μεγάλη και εγκληματική απειλή όμοια της οποίας δεν υπάρχει άλλη. Δεν μπορείς να ξέρεις σε τι χέρια είναι δυνατόν να πέσουν. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα χέρια αυτά να είναι τρομοκρατών. Και τότε...

΄Οσμιο υπάρχει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας. 

Και εδώ αρχίζουν και μπαίνουν σε εφαρμογή τα μεγάλα σχέδια των «αγαπημένων συμμάχων» μας που προσπαθούν να μας διαλύσουν και να μας κάνουν κρατίδια- κρατίδια για να το πάρουν. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά και οι Τούρκοι, οι οποίοι δεν διστάζουν να το διαλαλούν δημόσια σε έντυπα και τηλεοράσεις…..

΄Οταν ρώτησα...διαπίστωσα ότι η τιμή του ήταν 60 χιλιάδες δολάρια για ένα γραμμάριο. Δηλαδή, το ένα κιλό κοστίζει 60 εκατομμύρια δολάρια...


Απόσπασμα από τη συνέντευξη με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις του στρατηγού ε.α. Γιώργου Αϋφαντή.

" Ο κ. Αϋφαντής υποστηριίζει ότι, το επεισόδιο στα ΄Ιμια έγινε γιατί κάτω από τη βραχονησίδα υπάρχει όσμιο, πολύς χρυσός αλλά και κόκκινος υδράργυρος, που είναι το δεύτερο κατά σειρά ακριβότερο μέταλλο. Δηλαδή ένα κιλό όσμιο, κοστίζει όσο 8 τόνοι χρυσού και ένα κιλό κόκκινος υδράργυρος αγοράζεται με 2 τόνους χρυσό.

Γι' αυτό, προσθετει, τα ΄Ιμια ειναι στις γκρίζες ζωνες...
"
 
...Το 1995 είχε εντοπιστεί όσμιο από τις αρχές των Σκοπίων σε περιοχή κοντά στα ελληνικά σύνορα. 

Κι' εμείς τώρα...
Κοιμόμαστε ήσυχοι...
Μεγαλώνουμε παιδιά...
Κάνουμε όνειρα για το μέλλον...

Τα αρχαιότερα πετρώματα της Ελλάδας μέχρι στιγμής , συνεχίζει ο κ. Κωστόπουλος, έχουν εντοπισθεί στις περιοχές Φωτεινού Τρικάλων, Δεσκάτης Γρεβενών και λίγα χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας. Πρόκειται για γρανίτες ηλικίας 700 εκατομμυρίων ετών. Η χρονολόγησή τους έγινε σε ορυκτά ζιρκόνια με τη μέθοδο ουρανίου-μολύβδου.

Οι πλέον επιβλητικοί μαγματικοί θάλαμοι ωκεάνιας λιθόσφαιρας βρίσκονται στην Πίνδο, μεταξύ Περιβολίου και Αβδέλας Γρεβενών και κατά μήκος του Ασπροπόταμου στη δασική οδό Περιβολίου - Μικρολίβαδου, καθώς επίσης και στον οφιόλιθο του Βούρινου στην περιοχή της Κράπας και του Ασπρόκαμπου. Ιδιαίτερα στον οφιόλιθο της Πίνδου, οι παραπάνω μαγματικοί θάλαμοι συνοδεύονται και από θεαματικές εμφανίσεις λάβας με σφαιρικές μορφές που είναι τυπικές των υποθαλάσσιων εκχύσεων.

Επίσης, λόγος γίνεται και για τον μανδύα της γης, που διατηρείται, σήμερα, επάνω στις κορυφές των βουνών, στη Βάλια Κάλντα και το Βούρινο, λόγω των τεράστιων τεκτονικών δυνάμεων που χώρισαν μία φορά την Ελλάδα και μετά την ξαναένωσαν. Μέσα στα πετρώματα του μανδύα, φιλοξενούνται τα τεράστια κοιτάσματα χρωμίου που διαθέτει η Ελλάδα, όπως παραδείγματος χάριν αυτό στο Ξερολίβαδο Κοζάνης.

Τα κοιτάσματα χρωμίου δημιουργούνται από βασαλτικά μάγματα, πλούσια σε χρώμιο, που γεννώνται από την τήξη του περιδοτίτη (δηλ. του μανδύα) και τα οποία, λόγω άνωσης, διαπερνούν τη μανδυακή μήτρα που τα γέννησε και οδεύουν προς τα επάνω μέσα στην ωκεάνια λιθόσφαιρα να τροφοδοτήσουν τους θαλάμους μάγματος και αυτοί με τη σειρά τους τις υποθαλάσσιες εκχύσεις λάβας. Το πρώτο ορυκτό που κρυσταλλώνεται από τα μάγματα αυτά λέγεται σπινέλιος και είναι ένα οξείδιο του χρωμίου, αργιλίου, μαγνησίου και σιδήρου. Η κρυστάλλωση μεγάλων ποσοτήτων σπινέλιου και η μετέπειτα μηχανική συγκέντρωση του ορυκτού σε μεγάλες ποσότητες λόγω τεκτονικών δράσεων οδηγεί στο σχηματισμό κοιτασμάτων χρωμίου. Επειδή ο σπινέλιος αποτελεί την κύρια πηγή χρωμίου στη γη, κοινά λέγεται χρωμίτης.

Αν η περιεκτικότητα σε αργίλιο είναι μεγάλη, τότε ο χρωμίτης λέγεται πυρίμαχου τύπου, ενώ αν υπερισχύει η περιεκτικότητα σε χρώμιο λέγεται μεταλλουργικού τύπου. Τα κοιτάσματα χρωμίτη του Βούρινου είναι μεταλλουργικού τύπου και από τα πλουσιότερα του είδους τους στη γη. Ένα σημαντικότατο παραπροϊόν κατά τη μεταλλουργική επεξεργασία του χρωμίτη είναι τα πλατινοειδή (όσμιο, ιρίδιο, ρουθήνιο, ρόδιο, πλατίνα και παλλάδιο).

Θέλετε και άλλα στοιχεία;

Το περιοδικό NEMECIS επίσης  σε άρθρο του, επισημαίνει την σπουδαιότητα για το μέταλλο όσμιο και μας δίνει πληροφορίες  για την στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου.

Γνωρίζετε τι είναι το όσμιο;
 Είναι ένα μέταλλο με ατομικό αριθμό 76 και ατομικό βάρος 190,2. Ανήκει στην ομάδα του λευκόχρυσου και είναι ένα από τα σκληρότερα στοιχεία που βρίσκονται στη φύση. Το στοιχείο με τη μεγαλύτερη πυκνότητα απ΄ όλα τα γνωστά στοιχεία και το πλέον δύστηκτο μέταλλο της ομάδας του.

Τα μεγαλύτερα αποθέματα οσμίου στο κόσμο βρίσκονται στην Τουρκία. Υπολογίζεται ότι τα αποθέματα οσμίου είναι 127.000 τόνοι. Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα που έχει αποθέματα είναι η Βουλγαρία με 2.500 τόνους.

Η αξία του οσμίου που υπάρχει στην Τουρκία ανέρχεται στα 9 τρισεκατομμύρια δολάρια. Εάν αναλογιστείτε ότι το εσωτερικό και το εξωτερικό χρέος της χώρας είναι 220 δισεκατομμύρια δολάρια, η αξία του οσμίου είναι 40 φορές μεγαλύτερη από το συνολικό χρέος.


Οι φιλοδυτικοί δημοσιογράφοι μας άρχισαν να λένε ότι :

Η Τουρκία είναι μια πολύ πλούσια χώρα για να την αφήσουνε στους Τούρκους (Τζουνέιτ Ουλσεβερ).
Παρόμοια δήλωσε έκανε και ο Μεμχέτ Αλί Μπιράντ σε ένα σεμινάριο στη Βιέννη : "Απευθυνόμαστε σε όλους τους πατριώτες για να γνωρίζουν την αλήθεια."

Ο στρατηγός  Γ.Αϋφαντής  υποστηρίζει ότι ο διευθυντής του 2ου Ε.Γ του ΓΕΣ στρατηγός Στράτος Νταϊλάκης, του έδειξε μια φωτοτυπία δορυφορικής φωτογραφίας αμερικανικού δορυφόρου η οποία απεικόνιζε όλο το Αιγαίο.

Το επίκεντρο της έρευνας των φωτογραφήσεων ήταν τα πετρέλαια του Αιγαίου. Στο νοτιοανατολικό άκρο υπήρχε μια πιο σκούρα κηλίδα. Οι αναλύσεις της οποίας έδειξαν ότι υπάρχουν πολύτιμα μέταλλα κ.α, τα οποία εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή των Ιμίων!

Για να αντιληφθούμε την αξία του οσμίου πρέπει να αναφέρουμε ότι ένα γραμμάριό του στοιχίζει 60.000 δολάρια!!! Ένα κιλό οσμίου αντιστοιχεί με πέντε τόνους χρυσού! Εάν στα στοιχεία αυτά προσθέσουμε και τα κοιτάσματα ουρανίου που υπάρχουν στη Καβάλα και αλλού σημαίνει ότι και η Ελλάδα είναι χώρα που δεν μπορούν να την αφήσουν στους Έλληνες!

Επειδή κανένας πόλεμος δεν γίνεται για τα μάτια της <<ωραίας Ελένης>> αλλά μόνο για τεράστια οικονομικά συμφέροντα, περιμένουμε από το Ίδρυμα Γεωλογικών και μεταλλευτικών Ερευνών να ενημερώσει τον ελληνικό λαό εάν αληθεύουν όλα αυτά.

Είναι τυχαία η στροφή της αμερικανικής πολιτικής στο ζήτημα του Αιγαίου;
Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε εγγράφως από την Ελλάδα να προσέλθει σε διμερή ελληνοτουρκικό διάλογο με στόχο την επανεξέταση των συνθηκών που ρυθμίζουν το καθεστώς του Αιγαίου.

Με λίγα λόγια οι ΗΠΑ υιοθετούν τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και μας οδηγούν σε κάποιο συμβιβασμό. Πιθανότατα σε μια συνδιαχείριση του πλούτου της περιοχής, ο οποίος θα διανέμεται στα τρία, με λιγότερα ποσοστά στις δύο παράκτιες χώρες και μεγαλύτερα στους φίλους και συμμάχους. Κάτι σαν την εκμετάλλευση του πετρελαίου του Πρίνου...

.....................................................................................................................................


ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΗΡΑΤΕ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ «ΣΥΜΜΑΧΩΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΩΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ – ΣΙΓΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ.
Πηγές: geraki-grevena.blogspot.gr
            ypogeia-drasi.blogspot.gr


Πηγή

8 σχόλια:

 1. αλλο παλι και τουτο!!
  ο καθενας λεει την κοτσανα του,και οπου πιασει!! ποιο οσμιο βρε βλακα??
  εδω το θεμα ειναι πολυ χοντρο!!
  ο ενας λεει την ενεργια τα πετρελαια το αιγαιο ,τα ψαρια του...
  ρε αι στο διαολο,βαρεθηκα κουταμαρες!!
  Απάντηση
 2. Το Όσμιο ΔΕΝ είναι το ακριβότερο μέταλλο. Η τιμή του δεν είναι $60.000 το γραμμάριο... είναι $13 το γραμμάριο (περίπου 400 δολλάρια η ουγκιά). Συμφωνώ πλήρως με το πνεύμα του κειμένου περί υποδούλωσης της Πατρίδας για την κατοχή (η οποία κατά την γνώμη μου δεν είναι μόνο οικονομική) αλλά -σύμφωνα με τους κανόνες της δεοντολογίας- θα πρέπει να γίνεται μια σχετική διασταύρωση των στοιχείων προς δημοσίευση.
  Απάντηση
 3. Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟΤΡΑΠΗΚΕ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 1996 ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ 3 ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ 2 ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΙ ΝΑ ΒΟΣΚΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΓΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΣ.....ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΦΡΑΠΕΔΑΚΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΑΚΙ.....
  Απάντηση
 4. Ό ορυκτός μας πλούτος σε ευρώ(κατά προσέγγιση) απο αρχεία και έρευνες

  ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ

  (Βωξίτης,Οσμιο,κλπ.) 500.000.000.000.000 ΗΤΟΙ 500 ΤΡΙΣ ΕΥΡΩ

  Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΣ = Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ "ΧΡΕΟΥΣ"

  http://www.youtube.com/watch?v=E19y5dPxwhY
  Φρύνη
  Απάντηση
 5. ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ $ 96.000.000.000 (96 δισεκατομμύρια δολάρια)!!!!

  Το άρθρο είναι μεν παλιό,(Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2010),αλλά...
  ΕΛΛΑΔΑ: Η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης

  ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ 96.000.000.000 $

  Διαβάστε το δυνατά (96 δισεκατομμύρια δολλάρια)

  *Άποσπάσματα,άρθρου*

  Να γιατί "διεκδικούν" οι Αλβανοί εθνικιστές την Ήπειρο, οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία, οι Τούρκοι τη Θράκη και το Αιγαίο! (γιατί από πίσω τους βρίσκονται οι Αμερικάνοι που θέλουν να λεηλατήσουν και να ληστέψουν τον εθνικό μας πλούτο)

  Τον Φεβρουάριο του 1998 έφτασε στην δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε την μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράιδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150!

  Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μύκονου, Καβάλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδα, Λουτράκι, Νιγρίτα, Σουρωτή (1), κλπ. Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη στο υπέδαφος των άνω τουλάχιστον περιοχών ΟΥΡΑΝΙΟΥ. Στο όρος Παγγαίο στην Καβάλα επίσης υπάρχει ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής ήδη έχει ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την TVX Gold του (γνωστού ανθέλληνα χρηματοδότη της σκοπιανής προπαγάνδας) George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!!!.

  Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως με δημοσίευμα της εφημερίδας "Επενδυτής" στις 23/2/96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του ΙΓΜΕ (Ίδρυμα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων για δορυφόρους και πυραύλους. Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους με συμπύκνωμα ουρανίου 16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων. Αναφέρεται ΜΟΝΟΝ για την περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλας. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ. Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (199 είναι 20.000 δολάρια το γραμμάριο !)

  Συνεχίζεται....

  Απάντηση


 6. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα "περίεργα" και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται. Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:

  α') Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),

  β') Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),

  γ') Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),

  δ') Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).

  Πηγές: Δημοσιεύματα του τύπου, Forum Μ.Π.Ε. , ΙΟΑΝΝΙS


  Χρυσός: Μπορεί να αποφέρει κρατικά έσοδα ύψους 500 εκατ. ευρώ ετησίως και να εξασφαλίσει πάνω από 7.000 θέσεις εργασίας.
  Γεωθερμικά πεδία: Αν αξιοποιούνταν η ενέργεια που θα προέκυπτε, θα ισοδυναμούσε με 160.000 τόνους πετρελαίου ετησίως.
  Πετρέλαιο: Ένα δισ. βαρέλια είναι τα πιθανά απολήψιμα αποθέματα αργού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.
  Ουράνιο: 10.000 τόνοι στο υπέδαφος της Βόρειας Ελλάδας.

  Περισσότερα,εδω:

  http://stakarfakia.blogspot.gr/2013/11/96000000000-96.html
  Φρύνη
  Απάντηση
 7. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Γ.Γ.ΑΥΦΑΝΤΗ <>ΑΘΗΝΑΙ 2000

  ΑΝΟΙΞΗ 1978,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ,Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ 2ου Ε.Γ. ΤΟΥ ΓΕΣ Ο ΤΟΤΕ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΤΑΗΛΑΚΗΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΛΑΚΗ ΝΤΑΗΛΑΚΗ ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ.ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Γ.Γ.ΑΥΦΑΝΤΗ(ΑΔΕΛΦΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ)
  Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 10,ΚΤΥΠΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΟΥ,ΤΟ ΣΗΚΩΝΩ:”ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΩΡΓΟ ΕΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ;”ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΜΕΣΩΣ ΠΩΣ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ.”ΣΤΡΑΤΟ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΜΕ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ,ΝΑ ΕΡΘΩ;” ”ΝΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΛΑ”ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΧΑΙΡΕΤΗΘΗΚΑΜΕ ΜΟΥ ΔΙΔΕΙ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ,ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩ.ΣΤΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΑΥΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΡΩ ΣΤΕΡΙΕΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ,ΘΡΑΚΗΣ,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,ΑΝ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΒΑΘΟΣ ΣΤΕΡΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.”ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ;” ”ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ,ΚΟΥΡΑΣΤHΚΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΩ”.

  ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΟΥ ΚΑΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΩ ΤΗΣ ΜΙΑ ΓΚΡΙΖΑ ΚΗΛΙΔΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΗΜΝΟ.ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ.”ΣΤΡΑΤΟ ,ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ,ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;” ”ΝΑΙ” ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑ,ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΧΡΟΝΙΑ,ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΗΘΕΛΕ ΓΙ ΑΥΤΟ,ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΤΑ ΖΩΝΕΣ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΑΜΑΤΩ,ΠΡΟΣΔΙΩΡΙΣΑ ΤΟ ΕΠΙΜΑΧΟ ΘΕΜΑ.

  ”ΣΤΡΑΤΟ ΕΔΩ ΣΤΟ Ν.Α. ΑΙΓΑΙΟ ΒΛΕΠΩ ΜΙΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΑ,ΣΧΕΔΟΝ ΜΑΥΡΗ ΚΗΛΙΔΑ,ΑΡΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;”ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ”ΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΣΕΞΕΣ ΤΗΝ ΚΗΛΙΔΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΛΕΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!”.
  ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟΥΧΑ ΜΙΚΤΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΥΣΟΣ,ΧΑΛΚΟΣ,ΑΡΓΥΡΟΣ,ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ .ΠΟΙΚΙΛΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΟ ΒΡΑΧΟ ΣΕ ΒΡΑΧΟ.Η ΚΗΛΙΔΑ ΚΑΛΥΠΤΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ Ν.Α. ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ,ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΕΝ ΚΑΙ ΕΝΘΕΝ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ ΝΗΣΟΙ ΙΜΙΑ-ΛΕΡΟΣ-ΔΗΛΟΣ.”ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ;” ”ΟΧΙ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΒΓΑΛΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΒΕΒΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗ ΘΑΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΕΜΑΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ ΜΟΥ,ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ ΜΕ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ”.

  ΚΟΥΝΗΣΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ.”ΣΤΡΑΤΟ ,ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΣΕ ΤΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ;” ”ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΦΩΝΑΞΑ ΓΙΩΡΓΟ.”ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ,ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΣΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ(2000).

  Συνεχίζεται....
  Απάντηση
 8. ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ:

  Α.ΟΣΜΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ Η ΡΩΣΙΑ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΣΜΙΟ,ΤΟ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΣΗ ΤΙΜΗ 60.000 ΕΞΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΕΝΩ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ 12 ΔΟΛΛΑΡΙΑ,ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΤΕΡΟ ΥΛΙΚΟ ΤΗΣ ΓΗΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΟΣΜΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 5.000 ΚΙΛΑ ΧΡΥΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ 1000 ΚΙΛΑ ΧΡΥΣΟ,ΔΙΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΤΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΩΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ,ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ(ΑΟΡΑΤΑ.)ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ.

  Β.ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΛΑΤΙΝΑΣ-ΛΕΥΚΟΧΡΥΣΟΥ,ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΧΩΡΑ ΛΕΥΚΟΧΡΥΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

  Υ.Γ.1 ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ 1978 ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.ΣΚΟΠΙΜΑ Ή ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ;;;

  Υ.Γ.2 ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ;;;

  Υ.Γ.3 ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ;;;

  Υ.Γ.4 ΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ Ή ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΑΙ.ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ.

  Υ.Γ.5 ΟΙ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΕ ΟΣΑ ΚΑΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

  http://olympia.gr/2010/05/12/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%B9%CE%BF/
  Φρύνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια