Powered By Blogger

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2014

Παίρνουν πίσω το εισιτήριο 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Ανέκρουσε πρύμναν η κυβέρνηση στο ζήτημα του εισητηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία και υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής και του δυσβάσταχτου πολιτικού κόστους αναγκάζεται να ....
αποσύρει τη σχετική ρύθμιση με νέα τροπολογία που θα μετακυλύει την επιβάρυνση στον ΕΦΚ στα ποτά και τα τσιγάρα που θα αυξηθεί κατά 5 λεπτά.

Η απόφαση αυτή αφήνει έκθετο και πολιτικά μετέωρο τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος "έχυνε ιδρώτα" στα τηλεπαράθυρα υπερασπιζόμενος μακιαβελικά το μέτρο, από το οποίο το Μαξίμου είχε εξ αρχής λάβει αποστάσεις. Υπό τα νέα δεδομένα ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν αποκλείεται να είναι ο πρώτος υπουργός που θα πέσει στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αλλαγή κλύματος, έχοντας ολοκληρώσει όμως το έργο της διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να αναιρέσει ψηφισμένο νόμο "αδειάζοντας" κατ ουσίαν τον αρμόδιο υπουργό είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στην κυβέρνηση και της δυσαρέσκιας στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το Sofokleousin.gr η επικοινωνιακή στρατηγική του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών έβγαλε "όφσάιντ" τον υπουργό Υγείας ο οποίοας αγωνίστηκε μόνος του να πείσει για την αναγκαιότητα ενός κατάφορα άδικου μέτρου.

Ως ισοδύναμο μέτρο, προκρίθηκε η επιβολή "έκτακτης εισφοράς" 5 λεπτά ανά πακέτο στα τσιγάρα και στα ποτά.

Τις επόμενες ώρες μάλιστα θα κατατεθεί τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα καταργείται το τέλος στα νοσοκομεία.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, ύστερα από τη συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου, και διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα.


http://www.sofokleousin.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια