Powered By Blogger

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Παλιές δημοσιεύσεις για σκάνδαλο ΤΤ: Σκάνδαλο μεγατόνων με εμπλοκή Παπανδρέου - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για συμπεθέρες

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011
Σκάνδαλο μεγατόνων με εμπλοκή Παπανδρέου


Ο κύριος Κλέων Παπαδόπουλος είναι Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Οι ζημιές εξαμήνου για το ΤΤ ανέρχονται στο ιλιγγιώδες, απίστευτο ποσό των 498,4 εκατ. ευρώ.
Δείτε το (πηγή: imerisia):
Kαι δεν είναι κάτι το ξεχωριστό, αφού οι περισσότερες τράπεζες έχουν φέτος ζημίες.

Τι κάνουν λοιπόν οι Τράπεζες; Μαζεύονται. Κλείνουν δηλαδή υποκαταστήματα και μεταφέρουν το προσωπικό σε άλλα ώστε...να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος.

Για τους Θεσσαλονικείς: Θυμάστε την ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ στην οδό Μπότσαρη και Πατρών γωνία, απέναντι από το πάρκο με τις ταβέρνες "ελιά-λεμόνι" κλπ; Έκλεισε.
Θυμάστε την ΑLPHA στην οδό Λαγκαδά 16, κοντά στην Ποδηλατούπολη στο Βαρδάρι; Έκλεισε.
Μόνο το 2011, έκλεισαν 12 καταστήματα τραπεζών στη Θεσσαλονίκη.


Μία τράπεζα όμως, ανοίγει καινούριο υποκατάστημα!
Ποιά; Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του κ.Κλέωνα Παπαδόπουλου.
Ποιός είναι ο κ.Παπαδόπουλος; Στενός φίλος του Ανδρέα Ανδρέα Παπανδρέου, του αδερφού του Πρωυθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου δηλαδή, που έγινε γνωστός από κάτι CDS, I4CENSE, χορηγίες κλπ, αλλά αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε παντού στο διαδίκτυο και κυρίως στο olympia.gr.
Πού στήνεται το νέο κατάστημα του Τ.Τ. του οποίου η μετοχή διαπραγματεύεται 10 φορές κάτω από την εισαγωγή της;
Στη Θεσσαλονίκη και για την ακρίβεια στην οδό Βασιλίσσης 129Α, δίπλα από την εκκλησία της Ανάληψης, στον παράδρομο που βλέπετε όσοι κατεβαίνετε στο κέντρο από τα Ανατολικά.
Και πού είναι το παράξενο;
Ότι στα 200 μέτρα από το σημείο, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας 84 και Σκιάθου, υπάρχει κι άλλο κατάστημα ΤΤ ! Δείτε τον χάρτη:


Τι ήταν όμως το συγκεκριμένο ακίνητο, πριν ανοίξει εκεί νέο κατάστημα Τ.Τ.;
Στο ισόγειο κατάστημα της οδού Βασιλίσσης Όλγας 129 Α (Ανάληψη) στη Θεσσαλονίκη, στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα ένα κατάστημα πώλησης ηλεκτρικών συσκευών της γνωστής σειράς EXPERT, (ενοικιάστρια η εταιρεία ΑΝΑΔΡΑΣΙΣ Α.Ε.) το οποίο όπως χιλιάδες άλλα καταστήματα έκλεισε, αφήνοντας πίσω του χρέη, ανεργία, πόνο και δυστυχία.
Όπως ήταν φυσικό θα έμενε κενό λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης δημιουργώντας αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα και στην ιδιοκτήτρια.
Όμως, παρά το γεγονός ότι στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν 20.000 καταστήματα ανοίκιαστα, το συγκεκριμένο ακίνητο, έδωσε ο ....Θεός και νοικιάστηκε. Ξεκίνησαν μάλιστα οι εργασίες. Δείτε πώς είναι σήμερα:



Ποιανού όμως είναι το συγκεκριμένο κατάστημα που είχε την τύχη να ενοικιαστεί γρήγορα;
Ιδιοκτήτριά του ακινήτου ειναι η κυρία ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝΝΑ σύζυγος ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ, το γένος ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ ΤΣΟΥΔΗ.
Η κ.Αλεξίου, με καταγωγή από σημαντική οικογένεια εμπόρων της Θράκης.

Με το υπ'αριθμ. 39541/30-4-1996 συμβόλαιο του συμβολαιογράφου Θεσσαλονίκης, Δ.Σαραγιώτη, η κ.Αλεξίου Άννα παρεχώρησε την ψιλή κυριότητα του συγκεκριμένου ακινήτου στον γιό της Ευάγγελο και κράτησε την επικαρπία (το εισόδημα δηλαδή).

Η κυρία Αλεξίου όμως έχει και μια κόρη: Την (όμορφη, αξιαγάπητη, γλυκύτατη) Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της Άννας (η οποία έχει το όνομα της γιαγιάς της Μαριάνθης Τσουδή)
Και εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον:
Η Μαριάνθη Αλεξίου του Ζαχαρία και της Άννας, η κόρη της ιδιοκτήτριας του ακινήτου που νοίκιασε με υψηλό μάλιστα τίμημα (300% περισσότερο από ότι το διπλανό κατάστημα UNITED SPORTS),τυχαίνει να είναι ...

σύζυγος του Αντρίκου Παπανδρέου !
Του φίλου του Κλέωνα Παπαδόπουλου. Του αδερφού του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Ιδού η οικογενειακή μερίδα 34377 στο δήμο Ν.Ερυθαίας:


Διατυπώνεται λοιπόν το ερώτημα, αν όλη αυτή η υπόθεση είναι νόμιμη, αν είναι προς το συμφέρον της κρατικής τράπεζας να κάνει και δεύτερο κατάστημα στα 200 μέτρα, και το κυριότερο αν είναι πολιτικά ηθικό να γίνονται όλα αυτά στα όρια της νομιμότητας για να "βολευτεί" οικονομικά η πεθερά του αδελφού του Πρωθυπουργού.
Αναμένονται απαντήσεις για τη «σύμπτωση» αλλά κυρίως για το σκάνδαλο.
Για την υπόθεση πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσει αίτημα, κατά τη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου,να προσκομίσει η διοίκηση του ΤΤ, την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, με την οποία εγκρίθηκε η μίσθωση του συγκεκριμένου χώρου της πεθεράς του κ.Α.Παπανδρέου. Αν υπάρχει απόφαση Δ.Σ. !!!


Από citypress-gr
Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2011
Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για συμπεθέρες


Ο σάλος που έχει ξεσπάσει για τα θέματα διαφάνειας και χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος δεν πτοεί την οικογένεια του πρωθυπουργού, που συνεχίζει να αυτοεξαιρείται από κανόνες και περιορισμούς.

Μάλιστα, η μητέρα του, Μαργαρίτα Παπανδρέου, επανενεργοποίησε τη ΜΚΟ της (που τόσες αντιδράσεις είχε προκαλέσει στο παρελθόν), οργανώνοντας εκδηλώσεις σε συνεργασία με υπουργεία της κυβέρνησης του γιου της και με χορηγό το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!

Το ενδιαφέρον μάλιστα είναι ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει εμπλοκή -όπως αποκάλυψε προ ημερών η «δημοκρατία»- και στην υπόθεση της εκμίσθωσης ακινήτου στη Θεσσαλονίκη, που ανήκει στη συμπεθέρα της Μαργαρίτας Παπανδρέου, και ειδικότερα στην πεθερά του μικρότερου γιου της, Αντρίκου. Ετσι το (υπό κρατικό έλεγχο) Τ.Τ., την ώρα που καταγγέλλεται από την αντιπολίτευση ότι υπογράφει χαριστικά ενοικιαστήρια με την Αννα Αλεξίου, πληρώνει και τα έξοδα για τις εκδηλώσεις που κάνουν, μέσω της ΜΚΟ, οι φίλες της συμπεθέρας της Μαργαρίτας. Και εντελώς συμπτωματικά (;) ο πρόεδρος του Ταχ. Ταμιευτηρίου (το οποίο, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα, έχει βουλιάξει το πρώτο εξάμηνο του 2011) Κλέων Παπαδόπουλος είναι φίλος και έμπιστος της οικογένειας Παπανδρέου...

Η ΜΚΟ έχει την επωνυμία Κέντρο Ερευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ) και για ένα μεγάλο διάστημα δεν παρουσίαζε ιδιαίτερη δραστηριότητα. Παλαιότερα (και λίγο καιρό αφότου το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση) είχε προκαλέσει πάντως πολλά σχόλια το γεγονός ότι η ιστοσελίδα του ήταν γεμάτη από κρατικές διαφημίσεις.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι ιδρύτρια του ΚΕΔΕ και σήμερα έχει τη θέση της επίτιμης προέδρου, ενώ πρόεδρος αναφέρεται η μέχρι πρότινος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (και προσωπική της φίλη) Θεοδώρα Κόκλα. Οπως φίλες της είναι και όλα τα άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η επανεμφάνιση της ΜΚΟ της πρωθυπουργικής μητέρας συνδυάζεται με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Επικοινωνία δίχως βία για σχολεία δίχως βία». Οπως αναφέρεται μάλιστα στη σχετική πρόσκληση, το πρόγραμμα είναι υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας (δηλαδή της Αννας Διαμαντοπούλου) και χρηματοδοτείται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ η ημερίδα θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο αμφιθέατρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Στη δε λίστα των ομιλητών ξεχωρίζουν οι φίλες της κυρίας Παπανδρέου...

Η κυρία Διαμαντοπούλου έθεσε υπό την αιγίδα της το συγκεκριμένο πρόγραμμα προφανώς όχι μόνο διότι δεν θα μπορούσε να πει όχι στη μητέρα του πρωθυπουργού, της οποίας άλλωστε είχε τη συμπάθεια από τη δεκαετία του 1980, όταν χάρη σε αυτήν διορίστηκε, σε ηλικία 26 ετών, νομάρχης Κοζάνης. Το έκανε επιδιώκοντας να έχει την εύνοιά της και στην ακήρυκτη μάχη της διαδοχής που έχει ξεκινήσει στο ΠΑΣΟΚ.

Το ερώτημα πάντως είναι ποια ακριβώς ποσά και από ποιες πηγές έχουν δοθεί για τη χρηματοδότηση τέτοιων εκδηλώσεων αμφιλεγόμενης χρησιμότητας και προφανούς σκοπιμότητας, λίγες ημέρες μάλιστα μετά την αποκάλυψη για την ενοικίαση του ακινήτου στη Θεσσαλονίκη...

Από dimokratiamews

Σχετικό θέμα: Σκάνδαλο μεγατόνων με εμπλοκή Παπανδρέου

Αναρτήθηκε από Greki στις 10:08 π.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Ετικέτες Ελλάδα, Σκάνδαλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια