Powered By Blogger

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014


Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2014

Εντάλματα σύλληψης για το Τ.T. - Όλα τα ονόματα


Τουλάχιστον δέκα εντάλματα σύλληψης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, εξέδωσαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν δικογραφία για τη χορήγηση δανείων.


Η υπόθεση που χειρίζεται ο ανακριτής κ. Ανδρεάδης, αφορά έλλειμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να εντοπίστηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο...
βάσει στοιχείων της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος αλλά και του υλικού της έρευνας των εισαγγελέων Διαφθοράς, ενώ ελέγχονται και δάνεια με επισφαλείς και χαριστικούς όρους που είχαν χορηγηθεί από το Ίδρυμα.


Η είδηση όπως την μετέδωσε ο ΣΚΑΙ:

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η ζημιά φέρεται να ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ.


Μεταξύ των προσώπων που πλέον αναζητούνται από την αστυνομία είναι δύο πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, γνωστός επιχειρηματίας (ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο), ένας αλλοδαπός εφοπλιστής, ενώ ήδη έχει συλληφθεί ένας εκ των κατηγορουμένων.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Μάριος Βαρότσης. Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι οιΆγγελος Φιλλιπίδης, Κλέων Παπαδόπουλος, (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), ο επιχειρηματίας Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Έλληνας, ο Χ. Σιγανός (πρωην στέλεχος του ΤΤ) και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στο νοσοκομείο.


Α. Φιλιππίδης: Θα γυρίσω να δώσω εξηγήσεις


Με παρέμβασή του στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, σχετικά με την υπόθεση του ΤΤ.


Ο κ. Φιλιππίδης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στο εξωτερικό για δουλειές. «Βεβαίως και θα γυρίσω πίσω, για να δώσω τις εξηγήσεις που αρμόζουν στην ελληνική δικαιοσύνη», δήλωσε ο κ. Φιλιππίδης, προσθέτοντας: «Το ταξίδι ήταν προγραμματισμένο για έναν μήνα, αλλά πρόκειται ασφαλώς να το επισπεύσω και να έρθω πολύ νωρίτερα».


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα τα δάνεια του κ. Κοντομηνά, γιατί έχουν εχέγγυα. Το πρόβλημα αφορά σε μια πιστωτική κάρτα μεταξύ του ΤΤ και εταιρείας του. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Real fm 97,8 και ο Γ. Ντουδεσκέας, ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς που νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, ζητήθηκε από τον ιατροδικαστή να μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο προκειμένου εκεί να διαπιστωθεί το πρόβλημα της υγείας που έχει και για να εκτελεστεί το ένταλμα.


Από real

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 20 κατηγορούμενοι, 15 εντάλματα, δύο συλλήψεις για υπόθεση δανειοδοτήσεων
Σε βάρος πρώην προέδρων του Τ Τ, μελών της διοίκησης, μελών της επιτροπής δανειοδότησης καθώς και επιχειρηματιών που πήραν τα δάνεια - Δήλωση κύκλων Κοντομηνά στο vima.gr
Είκοσι κατηγορούμενοι και γιγαντιαία επιχείρηση σύλληψης 15 από αυτών, είναι το περιεχόμενο δικογραφίας για την υπόθεση δανειοδοτήσεων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Τα 15 εντάλματα σε βάρος πρώην προέδρων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μελών της διοίκησης της τράπεζας, μελών της επιτροπής δανειοδότησης καθώς και επιχειρηματιών που πήραν τα δάνεια, εκδόθηκαν από τον ανακριτή κ. Γεώργιο Ανδρεάδη και την Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου.

Ηδη έχουν συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού ΤαμιευτηρίουΜάριος Βαρότσης και ο πρώην διοικητής του ΤΤ Κλέων Παπαδόπουλος.

Την έρευνα της υπόθεσης έκανε η εισαγγελέας του τμήματος Διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου. Κατά τη Δικαιοσύνη η τράπεζα ζημιώθηκε με το ποσό των επισφαλών δανειοδοτήσεων κατά 500.000.000 ευρώ. Τα δάνεια χορηγήθηκαν την περίοδο 2006-2011, ήταν ύψους 200.000.000, αλλά αφορούν και την υπόθεση Καρούζου και άλλες 10 τράπεζες για 300.000.000 ευρώ.

Για την υπόθεση του ΤΤ πορίσματα έχει καταρτίσει και η Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και η Αρχή κατά του Ξεπλύματος. Τα πορίσματα της κεντρικής τράπεζας, πάντως δεν εντοπίζουν τις επισφάλειες, οι οποίες αναδεικνύονται από τη Δικαιοσύνη, ιδιαίτερα για τους επιχειρηματίες, που έχουν δώσεις εγγυήσεις με την προσωπική τους περιουσία. Το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος εντοπίζει ποια δάνεια ελήφθησαν από ορισμένους επιχειρηματίες, χωρίς να δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις ενώ μεταξύ των υπό σύλληψη επιχειρηματιών είναι και ζευγάρι που πήραν δάνειο 20.000.000.

Το σχετικό πόρισμα της Αρχής, αλλά και της Δικαιοσύνης κάνει λόγο για δάνεια ανεπίδεκτα είσπραξης. Οι κατηγορίες είναι αυτές της απιστίας σε βάρος των στελεχών της τράπεζας, της συνέργειας σε απιστία για τους επιχειρηματίες και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Δήλωση κύκλων Κοντομηνά

Κύκλοι του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά, το όνομα του οποίου εμφανίζεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του ΤΤ και να είναι μεταξύ εκείνων για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα, είπαν στο «vima.gr»:«Ο πρόεδρος του Alpha δεν είχε ενημερωθεί για την υπόθεση. Δεν έχει λόγο να ανησυχεί και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Tο δάνειο έχει ληφθεί σύμφωνα με τις τραπεζική πρακτική και νομιμότητα και δεν υπάρχει παρανομία. Το δάνειο εξυπηρετείται και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί είναι προσωπικές και υπερβαίνουν το ύψος του δανείου. Μόλις λάβει γνώση του κατηγορητηρίου θα υπάρξει κανονική ανακοίνωση».

Από tovima

Σαρωτικές συλλήψεις για επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου
Του Παναγιώτη Στάθη
Επιχείρηση σαρωτικών συλλήψεων από την Ελληνική Αστυνομία με εντολή της εισαγγελέα διαφθοράς Ελένης Ράκου σε συνεργασία με τον ανακριτή διαφθοράς κ. Ανδρεάδη, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων που φέρονται να είχαν χορηγήσει διοικήσεις του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την μετά το 2006 περίοδο.

Τα εντάλματα που έχουν εκδοθεί φέρονται να αγγίζουν τα 10, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι μέλη της διοίκησης της Τράπεζας τις συγκεκριμένες περιόδους που υπέγραψαν τα συγκεκριμένα επισφαλή δάνεια, καθώς και συγκεκριμένοι επιχειρηματίες που πήραν αυτά τα δάνεια. Μεταξύ αυτών φέρεται να είναι και ένας Έλληνας επιχειρηματίας, η επιβεβαιώση του ονόματος του οποίου θα προκαλέσει "σεισμό" καθώς πρόκειται για πρόσωπο πασίγνωστο και πολύ προβεβλημένο που έχει πάντως απασχολήσει γενικώς τη δικαιοσύνη. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ήδη οι αστυνομικές αρχές πήγαν στο σπίτι του και τον αναζήτησαν, όμως ήδη έιχε μεταβεί σε γνωστό ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο καθώς αυτή τη στιγμή ουδείς επιβεβαιώνει πλήρως τα στοιχεία της έρευνας δεδομένου πώς η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη μέσα στη νύχτα και υπάρχει ο φόβος της διαφυγής των προσώπων αυτών.

Εκατοντάδες εκατομμύρια
Τα δάνεια του ΤΤ που σύμφωνα με πορίσματα των αρμόδιων αρχών θεωρούνται ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις φέρονται να δόθηκαν από το 2006 έως το 2011 και εκτιμώνται πως είναι συνολικού ύψους 200.000.000 ευρώ. Πρόκειται δε για ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση δεδομένου πως το Ταχυδρομικό Ταμιευτηρίο, έσπασε σε good και bad bank και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αναγκάστηκε να το ανακεφαλαιοποιήσει με 5,5 δισ. ευρώ, καθώς το χρηματοδοτικό κενό (funding gap) ανέρχεται στο ποσό των 500.000.000 ευρώ και η τρύπα από τα ακάλυπτα δάνεια στα 200.000.000 ευρώ.

Η υπόθεση επιταχύνθηκε μετά την παραλαβή απο την εισαγελία Διαφθοράς και δη από την επίκουρη εισαγγελέα διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου δύο σχετικών πορίσματων από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Δεν μπορούν να εισπράξουν

Το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναδεικνύει ποιοι επιχειρηματίες έλαβαν δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις αφορά σε δάνειο περίπου 30.000.000 ευρώ σε γνωστό επιχειρηματία. Το πόρισμα της Αρχής αναφέρεται επίσης σε επιχειρηματία και τη σύζυγό του που έλαβαν δάνεια ύψους 20.000.000 ευρώ.

Το πόρισμα της συγκεκριμένης Αρχής αφορά σε δύο συμβάσεις ομολογιακών δανείων τις οποίες το Τ.Τ. συνήψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009, για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με εταιρεία συμφερόντων γνωστού επιχειρηματία και της συζύγου του. Παράλληλα, εκτός από τα δάνεια των 17.000.000 ευρώ, τα οποία -σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα- «έχουν καταστεί ανεπίδεκτα εισπράξεως», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται να χρηματοδότησε για δεύτερη φορά τρεις ακόμη εταιρείες των ίδιων επιχειρηματιών, με ποσά συνολικού ύψους 2.385.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος της ζημίας του Τ.Τ. μόνο από αυτά τα δάνεια υπολογίζεται σε περίπου 20.000.000 ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr

Αναρτήθηκε από Greki στις 10:29 π.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείουBlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook

Ετικέτες Δικαιοσύνη, Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια