Powered By Blogger

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ελληνικό Παράρτημα
της Λέσχης της Ρώμης
Η κρίση αξιών που πλήττει την κοινωνία θέτει τη συνέχιση της ζωής στον πλανήτη μας σε κίνδυνο. Στόχος του Ελληνικού Παραρτήματος της Λέσχης της Ρώμης είναι να δρα ως καταλύτης για την επανεξέταση των κοινωνικών αξιών και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ελπίδας βασισμένης στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο χρόνος πιέζει και η προστασία του περιβάλλοντος ορίζει πλέον την επιβίωση των επόμενων γενεών, οι οποίες θα κληθούν να αποκαταστήσουν τις καταστροφές που τους κληροδοτούμε. Καθώς γινόμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας οικονομικής και περιβαλλοντικής κρίσης σε ολόκληρο τον πλανήτη, χρειάζεται να αξιολογήσουμε νέα πρότυπα και να προβούμε σε νέα επίπεδα διεθνούς συνεργασίας.

Ιστορικό
Έτος Ίδρυσης: 2008
Νομική Δομή: Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία
Μέλη
Διοικητικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Καθηγήτρια Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη
Γενική Γραμματέας: Δρ. Ευαγγελία Αρβανιτάκη
Ταμίας: Στέφανος Τσολακίδης
Μέλη: Αλέξανδρος Βραχνός
Ιωάννης Τζεν
Γιώργος Ενεπεκίδης
Δρ. Σπύρος Σπύρου

Γενικές Συνελεύσεις
Πέμπτη Γενική Συνέλευση – 11 Δεκεμβρίου 2012Η Πέμπτη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Παραστήματος της Λέσχης της Ρώμης πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2012. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε παμψηφεί την συμμετοχή του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος ως Υποστηρικτικού και Θεσμικού Μέλους, με εκπρόσωπο τον Καθ. Νικόλαο Μουσίοπουλο, Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής. Ενόψει της ανακήρυξης του 2013 ως Διεθνούς Έτους Συνεργασίας για το Νερό από τα Ηνωμένα Έθνη, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα τη διεθνή συνεργασία και διπλωματία για την προστασία των υδάτινων πόρων, στα πλαίσια του Athens Money Show, στις 21 Δεκεμβρίου 2012.

Τέταρτη Γενική Συνέλευση – 15 Νοεμβρίου 2011
Η Τέταρτη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Παραρτήματος της Λέσχης της Ρώμης έλαβε χώρα στις 15 Νοεμβρίου 2011. Καθότι είχαν λήξει οι τριετείς θητείες του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής, πραγματοπιήθηκαν εκλογές. Τα μέλη συζήτησαν επίσης για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα του 2012.

Τρίτη Γενική Συνέλευση – 15 Δεκεμβρίου 2010
Η Τρίτη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Παραστήματος της Λέσχης της Ρώμης πραγματοποιήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2010. Η κα. Καίτη Π. Κυριακοπούλου και ο κ. Νίκος Παπαδόπουλος ανακηρύχθηκαν Επίτιμα Μέλη. Η Γενική Συνέλευση συζήτησε τις λεπτομέρειες για την διοργάνωση εκδήλωσης στην Αθηναϊκή Λέσχη με κεντρικό ομιλιτή τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Καθ. Αρθούρο Ζερβό. Η εκδήλωση προγραμματίστηκε για τις 19 Ιανουαρίου 2011.
Δεύτερη Γενική Συνέλευση – 23 Ιουνίου 2009
Η Δεύτερη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Παραρτήματος της Λέσχης της Ρώμης πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2009. Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης συζήτησαν για το έργο της προηγούμενης χρονιάς και συμφώνησαν να διοργανωθεί εκδήλωση τον Οκτώβριο του 2009 ενόψει της επικείμενης Σύσκεψης της Κοπεγχάγης για το κλίμα. Επίσης, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσίασε τις προγραμματισμένες για το 2010 δραστηριότητες.

Πρώτη Γενική Συνέλευση – 26 Μαρτίου 2008

Η Πρώτη Γενική Συνέλευση του Ελληνικού Παραρτήματος της Λέσχης της Ρώμης έλαβε χώρα στις 26 Μαρτίου 2008 και εξέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή. Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης συζήτησαν την μελλοντική πορεία του φορέα, καθώς και την διοργάνωση ημερίδων και εκδηλώσεων. Συζήτησαν επίσης προοπτικές για την έκδοση πονήματος σχετικά με την ανάπτυξη την ανεργία και την προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου θα εκπροσωπήσει το Ελληνικό Παράρτημα στη Γενική Σύνοδο της Λέσχης της Ρώμης στις 22-25 Μαΐου 2008 στο Βουκουρέστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια