Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014


Έπεσαν οι μάσκες της δοσίλογης κυβέρνησης του ψευτοσαμαρά. Η Κομισιόν διαψεύδει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014


Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές το 2014, ωστόσο η ΕΕ δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της. Τι αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου

news247

Μπορεί η κυβέρνηση να προβλέπει έξοδο στις αγορές το 2014, ωστόσο η διάψευση είναι ηχηρή και έρχεται από τα πιο επίσημα χείλη.


"Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015", αναφέρεται σε επίσημη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για απάντηση, που έδωσε η Κομισιόν στο ερωτηματολόγιο της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία ερευνά το πως τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, μπήκαν στο Μνημόνιο.
Τα επίμαχα έγγραφα, φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Αυγή" και στην 17σελιδη απάντηση της Κομισιόν, στο ερώτημα αν οι δανειστές είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθείται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει:
"Η επιστροφή στις διεθνείς αγορές για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια έχει επιτευχθεί όσον αφορά την Ιρλανδία, ενώ σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά την Πορτογαλία. Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015".
Η απάντηση αυτή δόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2014 και πρόκειται για εντυπωσιακό "άδειασμα" στον πρωθυπουργό, ο οποίος στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό στις 30 Δεκεμβρίου, έκανε λόγο για έξοδο στις αγορές το 2014.
Τη δυνατότητα της Ελλάδας να βγει στις αγορές φέτος, αμφισβητούν διεθνείς οργανισμοί, ωστόσο μια διάψευση από την Κομισιόν, έχει άλλη βαρύτητα.

στις 8:44 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια