Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Απλουστεύονται οι συναλλαγές με τα ληξιαρχείαΣτην απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν στις συναλλαγές των πολιτών με τα ληξιαρχεία και τα δημοτολόγια της χώρας προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την πάταξη της γραφειοκρατίας.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, δημιουργούνται βάσεις δεδομένων από τις οποίες οι πολίτες θα μπορούν γρήγορα και εύκολα να παραλαμβάνουν δημόσια έγγραφα  όπως πιστοποιητικό οικογενειακής μερίδας, οικογενειακής κατάστασης και γέννησης, καθώς και ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου και θανάτου.
Ήδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η λειτουργία του Εθνικού Δημοτολογίου με την ενσωμάτωση όλων των δήμων στην κεντρική βάση δεδομένων του υπουργείου. Παράλληλα ξεκινάει άμεσα η υλοποίηση του Εθνικού Ληξιαρχείου. Το έργο αφορά στη δημιουργία κεντρικής βάσης δεδομένων  στο υπουργείο Εσωτερικών όπου θα καταγράφονται, θα μεταβάλλονται και θα παρακολουθούνται με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο όλες οι ληξιαρχικές πράξεις που δηλώνονται στα ληξιαρχεία της χώρας. Οι πολίτες πλέον θα μπορούν με μία επίσκεψη τους στους δήμους ή τα ΚΕΠ να παραλαμβάνουν αυθημερόν τα πιστοποιητικά που χρειάζονται.
Το έργο  Εθνικό Ληξιαρχείο και Εθνικό Δημοτολόγιο, που θα αποτελέσει τη βάση για τη λειτουργία του Μητρώου Πολιτών σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου, χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση του ΕΣΠΑ.
http://www.proslipsis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια