Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Ο θάνατος του Λένιν και η πολιτική του Διαθήκη. Γιατί δεν ήθελε ως διάδοχό του τον Στάλιν


Lenin_loc_ggbain
Ο Λένιν δεν ήταν ασφαλής στη Μόσχα. Μια φορά τον πυροβόλησαν, ενώ κινούνταν με αυτοκίνητο και μία άλλη τον απείλησαν με όπλο.
Τον Αύγουστο του 1918, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από τον σοσιαλοεπαναστάτη Φάνια Καπλάν.
Ο Καπλάν, μαζί με πολλούς άλλους, πιάστηκαν και μερικοί εκτελέστηκαν...

leninas
Όταν ανάρρωσε, γύρισε στο γραφείο του στο Κρεμλίνο.
Εργαζόταν περισσότερο από ποτέ και περίμενε το ίδιο και από τους συνεργάτες του.
Απαιτούσε συνέπεια και επέβαλε πρόστιμο στους καθυστερημένους.
Μπροστά του, οι καπνιστές έτρεμαν από τα νεύρα τους, επειδή τους απαγόρευε να καπνίσουν.
Vladimir_Lenin-speech
Τα προνόμια δεν ενδιέφεραν τον πρώτο επίσημο ηγέτη της Επανάστασης.
Ο μισθός του ήταν ελάχιστα μεγαλύτερος από εκείνον ενός απλού εργάτη.
Το φαγητό, που του σέρβιραν στο γραφείο, ήταν ίδιο με του προσωπικού του.
Όταν πήγαινε στο κουρείο, περίμενε στη σειρά, όπως όλος ο κόσμος και το χειμώνα το σπίτι του δεν είχε καλύτερη θέρμανση από των υπολοίπων.
tumblr_ljgkm5O6M91qiixnho1_500
Το 1920, ήταν 50 ετών. Οι αυπνίες, οι πονοκέφαλοι και τα στομαχικά προβλήματα, γίνονταν όλο και πιο έντονα.
Ο Λένιν είχε να αντιμετωπίσει ακόμη και ελαφρές καρδιακές προσβολές.
Πολλοί λένε, ότι εκείνη τη χρονιά, το τελειωτικό «χτύπημα» το έδωσε ο χαμός της πρώην ερωμένης και πολιτικής συντρόφου του, Ινέσα Αρμάν.
Σαν να άλλαξε, σε σχέση με πριν.
1919_Lenin_in_Kremlin_Courtyard
Στο δέκατο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Λένιν υιοθέτησε τη Νέα Οικονομική Πολιτική, που έδινε το δικαίωμα στους αγρότες, να κρατούν για τον εαυτό τους ή να πωλούν τα σιτηρά που παρήγαγαν.
Στο κράτος θα έδιναν μόνο ένα μέρος και όχι όλη την παραγωγή.
Επανέφερε τις ιδιωτικές μικροεπιχειρήσεις και νομιμοποίησε το εμπόριο και την αποκομιδή κέρδους.
Έγιναν μάλιστα και σχέδια για επανέναρξη των εμπορικών συναλλαγών, με τις καπιταλιστικές χώρες.
Όπως έλεγε, ήταν μια «μικρή προσωρινή υποχώρηση».
Η προσπάθεια για να πείσει το κόμμα, να στηρίξει τη Νέα Οικονομική Πολιτική, ήταν σκληρή.
72b2bf1a24f3
Είχε εξαντληθεί τόσο πολύ, ώστε τα ανώτατα στελέχη του κόμματος (πολίτμπιρο), επέμεναν να πάρει ένα μήνα άδεια και να αναρρώσει στο χωριό Γκόρκι, τριάντα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μόσχας.
Ο ένας μήνας, έγινε τρεις, και οι τρεις έξι.
Ο Λένιν πήγαινε κάποιες φορές στη Μόσχα, για να προεδρεύει σε συνεδριάσεις.
Ήταν φανερό όμως, ότι δεν μπορούσε.
Οι γιατροί που τον εξέτασαν, δεν συμφωνούσαν στο τι είχε.
Στις 22 Μαΐου του 1922, υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό.158655_600
Η ομιλία του επηρεάστηκε σημαντικά και παρέλυσε όλη η δεξιά πλευρά του σώματός του.
Η σύζυγός του, Ναντζέντα Κρουτσπάγια, μαζί με τη μικρή αδερφή της, Μαρία, φρόντιζαν συνεχώς τον Λένιν.
Σταδιακά, άρχισε να αναρρώνει. Διάβαζε βιβλία και έπαιζε με τον σκύλο του.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν πολύωρες συζητήσεις με τον τακτικό επισκέπτη του, Ιωσήφ Στάλιν, που πλέον είχε αναλάβει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο Κόμμα.
Μέχρι τον Οκτώβριο, κρατιόταν και πάλι καλά στα πόδια του και γύρισε στο Κρεμλίνο, για να αναλάβει πάλι ορισμένα από τα καθήκοντά του.
Ένα από τα βασικά θέματα που τον απασχολούσαν, ήταν και αυτό της διαδοχής του.
lenin_stalin_pliml
Στο γράμμα προς το Συνέδριο του Κόμματος, που έμεινε γνωστό ως «Η Διαθήκη του Λένιν», έδειξε ξεκάθαρα ότι δεν ήθελε να αναλάβει τα ηνία της εξουσίας ο Στάλιν.
«Ο Στάλιν είναι υπερβολικά αγενής κι αυτό το ελάττωμα, που είναι απολύτως αποδεκτό στις σχέσεις μας ως κομμουνιστές, είναι απαράδεκτο από ένα Γενικό Γραμματέα.
Για αυτό προτείνω στους συντρόφους, να βρουν έναν τρόπο να απομακρύνουν τον Στάλιν από αυτή τη θέση και να τη δώσουν σε κάποιον άλλο, που θα είναι ανώτερός του στα πάντα.
Δηλαδή, πιο υπομονετικός, πιο αφοσιωμένος, πιο ευγενικός, και με μεγαλύτερο σεβασμό προς του συντρόφους του».
Τον Μάρτιο του 1923, ο Λένιν υπέστη νέο εγκεφαλικό. Παρέλυσε τελείως και έχασε την ομιλία του.
Δεν υπήρξε νέα ανάρρωση, αλλά μόνο μια θλιβερή ζωή, μέχρι τον θάνατό του.
Lenins-Funeral-January-19-001
Στο πλακάτ δεξιά γράφει: «Ο τάφος του Λένιν είναι το λίκνο της ελευθερίας της ανθρωπότητας».
Πέθανε στις 21 Ιανουαρίου του 1924.
Ήταν μόλις 53 ετών.
Η κηδεία του έγινε έξι ημέρες αργότερα.
Σε όλες τις Δημοκρατίες, τα τρένα ακινητοποιήθηκαν, τα πλοία αγκυροβόλησαν και οι σειρήνες των εργοστασίων έπαψαν να σφυρίζουν.
Στην Κόκκινη Πλατεία, το πλήθος έψαλε την Κομμουνιστική Διεθνή και η σορός του τοποθετήθηκε σε ένα υπόγειο.

trup
Λέγεται ότι με πρόταση του Στάλιν, τα ανώτατα στελέχη του κόμματος, αποφάσισαν να ταριχευτεί το σώμα και να τοποθετηθεί σε ένα μαυσωλείο.
Η γυναίκα του, Κρουτσπάγια, διαμαρτυρήθηκε.
Η επιθυμία της, όπως και η Διαθήκη του άντρα της, αγνοήθηκαν.
 

Πηγή

10 σχόλια:

 1. Η Δαιμονοποίηση του Ιωσήφ Στάλιν απο της ΕΛΙΤ και τα Μ.Μ.Ε. πρέπει να προβληματίζει όλους όσους δεν συμφωνούν με την Νέα Τάξη,την Νέα Εποχή,και την Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Παγκοσμιοποίηση.
  Ορκισμένοι εχθροί του ήταν ,είναι και θα είναι όλοι οι διαχρονικοί κύκλοι εξουσίας ,πρώτοι -πρώτοι οι Βασιλικοί Οίκοι,οι μονοθεϊστικές θρησκείες σε όλες τους της εκδοχές όπως ο Χριστιανισμός,ο Ιουδαϊσμός,ο Μουσουλμανισμός ,επίσης το χρηματοπιστωτικό κατεστημένο που ελέγχει πλέον απόλυτα την πολιτική εξουσία .
  Ο Λένιν έβλεπε στον Στάλιν την θεωρητική ακαμψία που είχε ο χαρακτήρας του,η απόλυτη προσήλωση του στην Λαϊκή Εξουσία ήταν αυτή που κατέπνιξε τους αντεπαναστάτες Κουλάκους .
  Την ίδια σκληρότητα εφάρμοσε και στον πεμπτοφαλαγγίτη Τρότσκι ,ο οποίος προσπάθησε να κλωνοποίηση μία πλαστή θεωρητική πλατφόρμα της Οκτωβριανής Επανάστασης .
  Το ίδιο έπραξε και στους προδότες ,οι οποίοι κατά τον Ισπανικό εμφύλιο δεν στήριξαν το Ισπανικό Λαϊκό κίνημα ολικά.αλλά το χωρίσανε σε Κομμουνιστικό και Αναρχικό.
  Μέχρι και το 1952 που ήταν Γ.Γ. στην Σοβιετική Ένωση δεν υπήρχε ίχνος νομενκλατούρας ,μετά τον θάνατο του (δολοφονία) μπόρεσαν οι αντεπαναστάτες να ανακηρυχθούν έως και Γ.Γ. του Κ.Κ.Σ.Ε. ,η Σοβιετική Ένωση απο μία χώρα που είχε ώς πρόσταγμα την υπερπαραγωγή βιομηχανικών ειδών που ήταν χρήσιμα στην καθημερινή ζωή του Σοβιετικού Λαού ,και βελτίωνε κάθετα το βιοτικού του επίπεδο,έπεσε στην παγίδα της Δύσης τον Ψυχρό Πόλεμο.
  Αυτά επιμελώς κρατούνται σχεδόν μυστικά .
  Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν Κομμουνιστής και Πατριώτης και αυτό το απέδειξε το 1942 όταν ο γιός του πολεμούσε στο μέτωπο με τον Κόκκινο Στρατό τους Ναζί Γερμανούς,όταν λοιπόν του είπαν ότι το μέτωπο καταρρέει και καλό θα ήταν για την ασφάλεια του γιού του να μετατεθεί στα μετόπισθεν ,αυτός διέταξε να προωθηθεί όπως οι υπόλοιποι στρατιώτες του Κόκιννου Στρατού και να μην οπισθοχωρήσει κανείς.
  Για την ιστορία πρέπει να πούμε πως ο Γιός του Στάλιν ήταν ένας απο τα 22.000.000 νεκρούς της Σοβιετικής Ένωσης.
  Αυτό το γεγονός είναι άγνωστο,αλλά αληθές .
  Όπως άγνωστο είναι πως ο Τρότσκι κατά την αυτομόληση του στο Μεξικό ,ήταν φιλοξενούμενος στο σπίτι ενός από τους μεγαλύτερους ζωγράφους της χώρας αυτής,η πίνακες του ,και οι τοιχογραφίες του κοσμούσαν τα κεντρικά γραφεία του ιδρύματος Ροκφέλερ στην Νέα Υόρκη...............
  Για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι ο ζωγράφος αυτός που δέν θυμάμαι το όνομα του,αλλά είναι εύκολο κάποιος να το βρει στο διαδίκτυο ήταν Εβραίος στην καταγωγή όπως και ο Ροκφέλερ,αλλά και ο Τρότσκι !!!!
  Οι βλάκες ή τα Φασιστικά παπαγαλάκια λοιπόν που μιλούν ,ή γράφουν για συνεργασία Κομμουνισμού και Σιωνισμού καλά είναι να ανοίξουν και κανένα βιβλίο,πας και καταλάβουν ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός του Καπιταλισμού,και τί είναι ο Ιμπεριαλιστικός Καπιταλισμός.

  Αντύπας

  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Είναι δυστυχές, φίλε μου, που επαναλαμβάνεις το ποιηματάκι που έχεις μάθει από το κόμμα. Πώς γνωρίζεις ότι όλα αυτά που γράφεις είναι όντως έτσι; Εξάσκησε λίγο την κριτική σου σκέψη;
   Οι κουλάκοι που αναφέρεις για παράδειγμα ήταν αγρότες που δουλεύαν τη γη τους και παρήγαγαν και βέβαια αντιστάθηκαν σε αυτούς που έρχονταν και έκλεβαν όλη τους τη παραγωγή. Και γι αυτό πείνασε η Ρωσία, διότι οι αγρότες αφού τους έπαιρναν όλη τη παραγωγή, δεν είχαν πλέον κανένα κίνητρο να καλλιεργούν τη γή τους, που τη κατάσχεσαν.
   Η επανάσταση του 17, σύμφωνα με πολλούς ιστορικούς είναι υποκινούμενη και χρηματοδοτούμενη από τραπεζικούς οίκους Ευρώπης και Νέας Υόρκης που είναι υπαίτιοι και για την υποδούλωση μέσω δανείων της υφηλίου.
   Ο Τσάρος είχε αντισταθεί στην λειτουργία κεντρικής τράπεζας στην αυτοκρατορία του...
   Ένας από τους λόγους της ισπανικής επανάστασης ήταν για να κλαπεί ο χρυσός της...
   Τα μυστικά είναι πολλά...
  2. ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΚΗ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΧΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΕΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. ΤΟΣΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ.
   ΕΣΥ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΜΑΘΕΣ;
 2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΑΓΚΑ ΑΝΤΥΠΑ ΟΛΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ Η ΠΡΟΟΔΟΣ..ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ [ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ] ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΟΤΣΚΙ [ ΛΕΒΙ ΜΠΡΟΝΣΤΑΙΝ ] ...ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΧΤΙΣΤΗΚΕ Η ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ...ΚΑΙ Ο ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΣΙΑΛΙΣΜΟΣ...ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ...ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ [ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ]...ΠΟΥ ΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤ ΚΥΝΗΓΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ...Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΡΠΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ...ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΙΟΛΑΣ...ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΓΚΙΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΖΑΝΙΩΤΗ ΠΑΛΙΚΑΡΙ......
   ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΚΑΜΠΟΣΟΙ (ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΩΡΕ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ;
   ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ
   ΦΙΛΕ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ.....ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΜΗ....ΑΙΣΧΟΣ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑΝΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;
   ΑΚΟΥ ΔΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΝΑ ΧΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΟΙ ΚΩΛΟΤΡΥΠΙΔΕΣ....

   ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ;
  2. Προς Γιάννη από την Κοζάνη
   Εάν Γιάννη τα συμπεράσματα σου είναι αυτά που καταθέτεις στο σχόλιο σου ,δέν κατάλαβες ούτε το 10% από το νόημα όσων γράφω.
   Διάβασε ξανά της θέσεις που εκφράζω.

   Αντύπας
  3. ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΦΙΛΕ 3.29...ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΤΑ ΣΥΚΑ-ΣΥΚΑ ΝΑ ΛΕΩ ...ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΑΦΗ ΣΚΑΦΗ...Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΓΚΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΘΩΣ ΕΓΡΑΨΕ...ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ...ΚΑΘΩΤΙ ΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΘΕΙΑ ΛΕΓΕΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΤΗΣ ...[Η ΜΗΠΩΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ...ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
 3. Στο κκε ειναι ανιστορητοι δολοφονοι κομματοσκυλα τρεφονται με κοκκινα δολαρια(μαλλον εννοουν οτι ειναι κοκκινα λογω αιματος) ''μασανε'' στη προπαγανδα χρηματοδοτουντε απο εβραιους μασωνους στοες και επαναστατησαν το 1917 επειδη χρηματοδοτηθηκαν απο τραπεζα.....
  αλλα ζητω ο Τσαρος και οι κουλακοι που φυσικα δεν σφαζανε και οι δυο......
  και αυτοι ειναι οι ψυχραιμοι και εγκυροι αναλυτες
  ......και προπαντων οπως οι ιδιοι διαβεβαιωνουν
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Απάντηση
 4. http://www.youtube.com/watch?v=KE_CchGhCl0

  το ταξιδιωτικο μας γραφειο διοργανωνουμαι εκδομες στα ομορφα γκουλαγκ της σιβηριας και στην ομορφη δημοκρατικη Β κορεα με πολυ καλες και προσιτες τιμες!!!!

  σε εμας να ξερετε οτι ο πελατης εχει παντα ΑΔΙΚΟ και δεν δεχομαστε αντιρρησεις οποιοι δεν υπακουν θα εκτελουνται με ομορφες και δημοκρατικες διαδικασιες!!!!!!!!!!!
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Αυτά είναι τα επιχειρήματα σου ;
   Π.χ. περίμενα να με ρωτήσεις πως έλεγαν τον μεγάλο Μεξικανό ζωγράφο που είχε υπο την προστασία του τον Τρότσκι.........

   Αντύπας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια