Powered By Blogger

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ «ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ



 Είναι το άγιο Όρος της υποκρισίας και του ξεπουλήματος.

ÓÁÌÁÑÁÓ Á ÁÃÉÏ ÏÑÏÓ ÅÐÉÓÊÅØÇ 

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης


Τοτελευταίο σαββατοκύριακο το άγιο Όρος  «προ(σ)βλήθηκε» με ένα άθλιο μιντιακό τρόπο και αυτό είναι ότι πιο δυσάρεστο για όσους πηγαίνουν επί χρόνια στο περιβόλι της Παναγίας, προσεύχονται στην χάρη της, συνδιαλέγονται με πραγματικά άγιους γέροντες και προσκυνούν τα άπειρα προσκυνήματα και αγιάσματα που αγίασαν δια μέσω των αιώνων. 

Για τα πέντε αργύρια της διεφθαρμένης και άθεης Ευρώπης, οι σύγχρονοι ρασοφόροι εκπρόσωποι του υποδεχτήκαν  «μετά βαΐων και κλάδων» τον εκπρόσωπο της μνημονιακής κατοχής της χώρας.  

Αλλά ακόμα πιο ελεεινό για το τον Άθω, ήταν εκείνες οι τραβηγμένες σκηνές που προβληθήκαν από όλα τα κατοχικά ΜΜΕ δείχνοντας κάποιο γέροντα να αποθεώνει έναν από του πιο ξεπουλημένους πολιτικούς στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, που το τελευταίο του κατόρθωμα, αφού κατέστρεψε τον ελληνικό λαό, είναι η μεγάλη προδοσία της Κύπρου. Αυτό δεν είναι το άγιο Όρος των χιλιάδων προσκυνητών. 

Είναι το άγιο Όρος της υποκρισίας και του ξεπουλήματος. 

Αντί για υποδοχές με καμπανοκρουσίες οι ρασοφόροι θα έπρεπε να δηλώσουν ξεκάθαρα στον κ. πρωθυπουργό, πως η Ορθοδοξία δεν είναι…
«εικονική προπαγάνδα» κάλυψης πολιτικών απατεώνων και των συνενόχων τους, που τρέμουν μην τυχόν και χάσουν την καρέκλα τους και δώσουν λόγο για τα εγκλήματα τους.

Η τελευταία επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας στο άγιο Όρος ήταν το αποκορύφωμα της εικονικής υποκρισίας ενός κατοχικού, αλλά και σφόδρα αντιχριστιανικού καθεστώτος, που δεν διστάζει να ψηφίζει νόμους διάλυσης της οικογένειας, αλλοίωσης της ελληνορθόδοξης ταυτότητας και αντικατάστασης του μαθήματος των θρησκευτικών με ένα πολυθρησκευτικό μόρφωμα. 

Ποιοι ψήφησαν το σύμφωνο συμβίωσης; ποιοι προωθούν αντιρατσιστικά νομοσχέδια με ρατσιστικό μένος κατά του ελληνισμού;  ποιοι προωθούν νομοσχέδια «δήμευσης» ανθρωπινών οργάνων; ποιοι προωθούν την αποχριστανοποίηση της παιδείας και την διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας ; 

Και όμως, κανείς από τους άγιους πατέρες δεν μίλησε για όλα αυτά» 

Το μόνο που τους ενδιέφερε, όπως τουλάχιστον μετέδωσαν και τα κατοχικά ΜΜΕ, ήταν τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Τα τριάκοντα αργύρια σε νέα έκδοση!

Πολλοί ισχυρίζονται  ότι αν ζούσε σήμερα ο μακαριστός Χριστόδουλος δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Πράγματι ο Χριστόδουλος, παρά τα  αρνητικά του στοιχεία, είχε την ικανότητα να κινητοποιεί τον κόσμο και κυρίως να γοητεύει την νεολαία και να την ξεσηκώνει κατά της αποταύτησης της Ελλάδας  ενώ είχε προφητέψει ακόμα απο τότε την επερχόμενη «καταιγίδα» που θα μας μετέτρεπε σε άμορφο κιμά στο μπλέντερ της Νέας Τάξης. 

Σήμερα όμως δεν υπάρχει Χριστόδουλος. 

Ο διάδοχος  του είναι ότι πιο θλιβερό  θα μπορούσε να υπάρξει για την ηγεσία της ελληνορθόδοξης εκκλησιάς σε αυτή την κρισιμότατη συγκύρια. Χαριεντίζετε με τους ληστές και τους πολιτικούς προδότες, απολαμβάνει την εύνοια όλων των καταστροφέων του ελληνισμού και της πατρίδας και το πιο χειρότερο, προωθεί όλους τους φιλοπαπικούς ιεράρχες ενώ αγωνίζεται να βάλει φίμωτρο σε όσους θα μπορούσαν να αντισταθούν σε όλη αυτή την «λαίλαπα». 

Κάποιες εξαιρέσεις από κάποιους ιεράρχες που προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο αντίστασης, αποτελούν μόνο την επιβεβαίωση του κανόνα.

Παράόμως τις λυσσαλέες προσπάθειες όλων αυτών να εξαφανίσουν το ποίμνιο, αυτό όχι μόνο υπάρχει αλλά συνεχίζει να γεμίζει του ναούς και να στέκεται όρθιο επί ώρες για να προσκυνήσει κάποιο άγιο που επιβεβαίωσε με την προσωπική του εμπειρία την αγιοσύνη του. 

Αυτό θα το δει κατάματα κάθε επισκέπτης όταν στις 11 Ιουλίου κάθε καλοκαίρι θα πάει στο μοναστήρι της Σουρωτής και θα δει τους προσκυνητές να περιμένουν επί ώρες στην ατελείωτη ουρά για να  προσκυνήσουν το μνήμα του πάτερ Παΐσιου, που πολλοί αγωνίστηκαν χωρίς επιτυχία να τον γελοιοποιήσουν.

Πως μπορεί όμως όλο αυτό το υπέροχο κομμάτι του ελληνισμού που δεν ταυτίζεται με τους υποκριτές ρασοφόρους και  ακόμα ζει και πιστεύει, να αξιοποιηθεί για να μην χαθεί αυτή η πατρίδα ; Ένα ερώτημα που βασανίζει όλους όσους αγωνιούν μπροστά στον γκρεμό που σπρώχνουν τον  ελληνισμό. 

Πως μπορεί η εκκλησία να αποβάλει τους υποκριτές, «φαρισαίους» και «κόλακες»  και να καθοδηγήσει το ποίμνιο για να σώσει την πατρίδα από τους πολιτικούς καταστροφείς της, από αυτούς που εχθρεύονται κάθε τι το ελληνικό και ορθόδοξο, από τους Νεοταξικούς που κατάκλυσαν και κατακυρίευσαν τις αρχές του τόπου ; 
Έχει την μεγάλη δύναμη αλλά δεν έχει  την ηγεσία. 

Η επίσημη ιεραρχία είναι στο, «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και στο «προσεύχεστε και.. κάνετε τα στραβά μάτια στην καταστροφή του τόπου». 

Ποιοι φωτισμένοι ιεράρχες, και υπάρχουν τέτοιοι, θα σηκώσουν ξανά το λάβαρο της αντίστασης για να αποφευχθεί η τελική καταστροφή και η εξαφάνιση του ελληνισμού ; 

Φωτεινά παραδείγματα υπάρχουν δόξα το Θεό πάρα πολλά στην ιστορία μας. Ο άγιος γέροντας Παΐσιος εύχονταν «να αναστήσει ο Θεός Μακκαβαίους». Ο χρόνος όμως είναι εναντίον μας και η τελική καταστροφή επέρχεται γοργά.

Μετά, θα είναι πολύ αργά και αυτή την φορά η «άλωση» θα είναι τελειωτική, γιατί η «άλωση» δεν θα είναι μόνο των σωμάτων ημών, αλλά και των ψυχών.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος



Πηγή

15 σχόλια:

  1. Tρωνε καλα οι "Νεοταξιτικες Μονες"...κ εχουν βγαλει το σκασμο...! Προσκυνημενοι!!!....Κατεβασατε τα βρακια σας....κ στησατε....κ@λο!!! Τελος....το "Αγιωνυμον Ορος"!!!........ Το ειδαμε...με τα "Παθη"...των Εσφιγμενιτων!!! Με τα 90χρονα γεροντακια...που τα εδιωξαν...απ' τις σκητες τους...κ τα πεταξαν στο δρομο....για να τις νοικιασουν!!! Μια χουφτα ...γεροντες, κρατουν την "Ευλογια"....ακομη στο "Ορος"!!! Αμα "πεσουν" Αυτοι....."Κυριε Ελεησον"!!!
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι ετσι φιλε. Εχουν γνωση οι φυλακες. Νασαι σιγουρος γι' αυτο. Απλα οπως κι εμεις ξεφυγαμε, ετσι και αυτοι εχουν ξεφυγει σε καποιο ποσοστο και κυριως οι ηγεσιες των μοναστηριων. Αυτο ομως δεν σημαινει ουτε κατω βρακια-ουτε στησιμο ουτε προσκυνημα της βασης. Και η βαση ειναι οι απλοι μοναχοι. Οπως υπαρχουν και αρκετοι σωστοι απο εμας τους λαικους. Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ δεν κανει καλο και ειναι χαρακτηριστικο της φυλης μας.
  2. Θα επρεπε τα παππαδακια,γιατι για παππαδακια προκειται -οταν σε αυτον τον ιερο τοπο δεχονται τον αρχιπροδοτη της πατριδας-να του πουν οτι ειναι persona non grata.Anastasıaç
    Απάντηση
  3. Όλα αυτά κύριε Χειλαδάκη αποτελούν μία στημένη εικονική πραγματικότητα. Οι "ξεπουλητές" του Αγίου Όρους αλλά και της πατρίδας μας δεν είναι ούτε έλληνες, ούτε χριστιανοί. Διορίστηκαν εδώ και πολλά - πολλά χρόνια στην πολιτική, στην εκκλησία, δημόσια διοίκηση για να κατασκάψουν εκ θεμελίων αυτό το ελληνοορθόξο οικοδόμημα. Όμως, έχουσι οι φύλακες. Αν μη τι άλλο, εκεί στα βόρεια υπάρχει ο φίλος μας Βλαδήμηρος ο οποίος, πιστεύω, θα επέμβει την κατάληλη στιγμή.
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Περίμενε εσύ ραγιά από τον "φίλο" σου (καγκεμπίτη) Βλαδίμηρο να επέμβει την "κατάλληλη" στιγμή γιά να σε σώσει από τον Στουρνάρα!!! Μέχρι τότε "σκάσε και κολύμπα". Συνέχιζε να πληρώνεις τους φόρους και τα χαράτσια σου σαν καλός ραγιάς ελληνάκος έως ότου κατέβουν οι Οβριοί και σου πάρουν τελικά το σπίτι και ό,τι άλλο έχεις!!! Καληνύχτα Ελλάδα με τους νεοψευδέλληνές σου...
    2. Εσύ αυτό κατάλαβες; Δεν χαίρομαι για τη νοημοσύνη σου.
  4. http://www.zoomblog.org/2013/08/blog-post_1927.html

    Για να θυμηθουμε λιγακι ποιος ειναι ο Ιερωνυμος.
    Απάντηση
  5. http://www.candianews.gr/2014/02/17/%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81/

    Διωκουν το δωρο της μητροτητας.
    Απάντηση
  6. @ drakos........@ km 58.............Kαι οι δυό σας έχετε δίκιο από διαφορετική σκοπιά.......Δυστυχώς υπήρχαν υπάρχουν και θα υπάρχουν οι "μισοί άνθρωποι" παντού ακόμη και σ'αυτό το Αγιο Ορος........Το χρήμα είναι αυτό που αν δεν ξέρεις να το αποκτήσεις και να το διαχειριστείς σε υποδουλώνει,όχι πολιτικός να είσαι ακόμη και καλόγερος....Στη προκειμένη περίπτωση θα συμφωνήσω με τον km58 οτι δέν αντιπροσωπεύουν το Ορος δυό-τρείς ηγούμενοι.......Μη ξεχνάτε οτι το Χριστό τον παρέδωσε μαθητής του για 30 αργύρια,πόσο μάλλον αυτοί οι λίγοι για κάτι ψιλά εκατομμύρια.....Να ξαναπώ για πολλαστή φορά οτι το ράσο είναι όπως το κάρβουνο.....Ανναμένο σε καίει και σβηστό σε λερώνει......Αναρωτιέμαι όμως πώς και δεν απηύθυνε πλήν του "πάτερ ημών" ο προδότης σαμαράς και το "Πιστεύω εις ένα Θεόν"....Λέτε να του το πρότειναν και αρνήθηκε ??? Γιατί πώς να ανοίξει το στόμα του στο σύμβολο της πίστεως όταν πιστεύει στη μασωνία ο ψεύτης ???ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.........Η τέλεια επικεφαλίδα τόσον για το σαμαρά όσο και για τους "άγιους" πατέρες.....Πολύτεκνε μη μου πείς πάλι τώρα τα δικά σου γιατί ήδη τάχω πάρει στο κρανίο,όχι τίποτα δηλαδή είναι νύχτα και δεν θα βλέπω τα φανάρια......<<Καί φυσικά ρε φίλε δεν απευθύνομαι σε όλους γιατί και γώ έχω πνευματικό στο Αγιο Ορος αλλά ο καημένος ασκητεύει και δεν γνωρίζει ούτε σαμαρά ούτε που ξέρει το χρώμα του ευρώ......Αυτόν ακούει ο Θεός όταν προσεύχεται για τις δικές μου αμαρτίες και όχι τον άλλον γέροντα που προσεύχεται να ακολουθήσει ο κόσμος το σαμαρά στη καταστροφή ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.........
    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. Καπετανιε μου...αυτο εννοουσα κι εγω!...Υπαρχουν γερονταδες...που προσευχονται ολη μερα...στο Ορος....αλλα η Υψηλη Ιεραρχεια...ειναι "Προσκυνημενη"!... Για το τι συμβαινει...στο Ορος...τα ξερω απο πρωτο χερι...30 χρονια...τωρα...απο φιλο "Μοναχο"...στις "Κερασιες"!!!.....Παρατησε τις Μονες...γι αυτο το λογο...κ ζει....σε σπηλια...(να σου σηκωνεται η τριχα!)....
  7. Βρε τρομπελες οι καλογεροι απεδωσαν τιμες στο αξιωμα κ οχι στον ανθρωπο,το οτι ο συγκεκριμενο αξιωμα το φερει ο Σαμαρας ειναι δικο μας εργο.
    Απάντηση
  8. Κύριε φύλαττε ημάς από τους ευσεβείς !!! Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές. Α. Παπανδρέου - Μιμίκα, Δρακουμέλ- Μίκης (οι παρθένες) στην λειτουργία της Αναστάσεως,Κοκοβιός ή Μπακατσέτουλας ή Golum smigol -Μαρία Αντουανέτα στην λειτουργία της Αναστάσεως, Γ.Α.Π. ο Εφιάλτης,Λιποτάκτης καταζητούμενος Οβριός, κάηκε από την Λαμπάδα στην λειτουργία της Αναστάσεως-είθε να καεί και στην κόλαση,Τσιπραίϊκο σιωνιστικό κοκορόμυαλο αριστερό απαλειφάδι με το όνομα Αλιέξηςςςςςς ο μονάχους - μονάχους,αυτός δεν πάει σε λειτουργίες αρκείται στο γλύψιμο και τις ευχές των δύο σιωνιστών Αρχιερέων, Σαμαράς ο πατομπούκαλος ή ο γκαβός Εφιάλτης ή Γερμανικό σιελοπαραγωγό γαστερόποδο μαλάκιο,στην λειτουργία της Κυριακής του Ασώτου Υιού, στο Άγιο Όρος!! Τυχαίο;; Έχουν την εντύπωση ότι θα τους ψηφίσουν οι Έλληνες,ανάλογα με τις επικύψεις τους, στα ........μπροστινά των καλογήρων ;;; Θού Κύριε........
    Απάντηση
  9. Μετα το βιντεο προ ημερων που τον εδειχνε σε επιμνημοσυνη δεηση να αποφευγη να κανει το σταυρο του και αντι για αυτό να στρωνει τα μαλλια του και σε όλα τα σαιτ να τον ξεφωνιζουν ως αθεο αποφασησαι το ταξιδακι αναψυχής για να διορθωση την εικονα του επισκεφτομενος το Α;γιον Ορος.
    Απάντηση
  10. εαν.νομιζετε οτι αυτο το θεατρο του παραλογου θα περαση ετσι ....ας προσεξουν καλα απι εδω καο στο εξης οι δηθεν αγιωτατοι μοναχοι του αγιου ορους που σπασανε μεσακι και που αποτημουσαν τα δεοντα....γιατι στο λαιμο τους εινε κρεμασμενες οι ψυχες των απελπισμενων και των αυτοκτωνουντων..για αυτους τι επραξαν και τι θα πραξουν....μονοι τους εξιστωρουν την ιστορια του μοναχου του αγραματου που η προσευχη του.ηταν κυριε μη με ελεης....και ενω πλεον το μονο που τους ενδιαφερη εινε το αγιο ορος να γινη τουριστικη ατραξιον....την εχουν θυμωση την χαρη της...και συντομα θα τους δωθουν τα.του καισαρος τον καισαρα...και να δω τι θα κανουν που θα.τρεχουν να κρυφτουν....οσο για αυτους που πραγματικα την προσκηνουν και δεν εχουν σχεση με ολο αυτο το τσιρκο ξερη η παναγια μας...και θα μερημνηση
    Απάντηση
  11. η εικονα του σαμαρα στο ορος αποδεικνυει για αλλη μια φορα μεχρι που μπορουν να φτασουν οι πολιτικοι για 5-10 ψηφους παραπανω. γελειοδεστερες εικονες απο τα φιλια με τους αγιους πατερες και τον σαμαρα καθισμενο σε χρυσο θρονο δεν νομιζω οτι μπορει να υπαρξουν. προταση να χρησιμοποιειτε απο εδω και περα μονο την εικονα του σαμαρα στον θρονο του καθε φορα που ασχολειστε μαζι του.
    Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια