Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Δημάρχους, γιατρούς ΕΣΥ, διαιτητές μέχρι και δημοσιογράφους οι έλεγχοι για «μαύρο» χρήμα

Άντε να μάθουμε επιτέλους, πόσες δεκάδες εκατομμύρια έβγαλε έξω, ως φοροφυγάς, ο Δήμαρχος του Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, και να ρωτήσουμε επιτέλους όλους αυτούς που κτυπούν την πόρτα του για να είναι υποψήφιοι με τον ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑ: 
Δηλαδή, ρε άχρηστοι, θέλετε να στηρίξετε έναν ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑ;
Άρα κι εσείς ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, είστε; 

Πόπη Σουφλή

forodiafigi 

Σύμφωνα με την έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου χρήματος» που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η έκθεση δείχνει ότι πρωταθλητές στην απόκρυψη στοιχείων το 2013 ήταν δήμαρχοι, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι οργανισμών του Δημοσίου, μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, διαιτητές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αλλά και δημοσιογράφοι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση, σε σύνολο 413 υποθέσεων ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες», βρέθηκαν:

un%20EK

Η Αρχή, από τις υποθέσεις που κλήθηκε να ερευνήσει, δέσμευσε 200 εκατ. ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις και απέστειλε τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη.

Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Η έκθεση αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες εβδομάδες στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Πηγή

1 σχόλιο:

 1. ----- Original Message -----
  From: FRINI
  To: kataggelies@sdoe.gr ; info@sdoe.gr
  Cc: aneksartitoi.ellines.blog@gmail.com ; hyperiongr@yahoo.gr ; kke@parliament.gr ; syn@parliament.gr
  Sent: Wednesday, September 19, 2012 8:31 AM
  Subject: Έρευνα της ΕΣΗΕΑ για εμπλοκή δημοσιογράφων σε οικονομικά σκάνδαλα

  18 Σεπτεμβρίου 2012

  Έρευνα για τις δραστηριότητες δημοσιογράφων και τις σχέσεις τους με εταιρείες δημοσίων σχέσεων, αλλά και εταιρείες που εμπλέκονται σε σκανδαλώδεις συναλλαγές με το Δημόσιο έχει ξεκινήσει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

  Όπως είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, η Ένωση ερευνά τις περιπτώσεις εταιριών, στο μετοχολόγιο των οποίων εντόπισε δημοσιογράφους.

  Οι εταιρείες, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τρίμη, έχουν αναλάβει έναντι αστρονομικών ποσών τις δημόσιες σχέσεις προμηθευτών του Δημοσίου, δημιουργώντας την υποψία ότι με αυτό τον τρόπο μοιράζεται χρήμα και σε άλλα μέλη του κλάδου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπόθεση της Siemens.

  Προέβλεψε ακόμα ότι το επόμενο μεγάλο θέμα έχει να κάνει με τις σχέσεις δημοσιογράφων και τραπεζών, κάποιοι από τους οποίους, ενώ καλύπτουν το οικονομικό ρεπορτάζ, εργάζονται παράλληλα και για λογαριασμό τραπεζικών ιδρυμάτων.

  http://www.newsbomb.gr/prionokordela/ellada/story/235572/esiea-ereyna-gia-emploki-dimosiografon-se-oikonomika-skandala
  Απάντηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια