Powered By Blogger

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Στα επίπεδα του 1950 η παραγωγή ελληνικού χάλυβα

Rate this post
Η συρρίκνωση μας στην ζώνη του ευρώ συνεχίζεται και κανένα κόμμα δεν αγγίζει το θέμα της διαρκώς μειούμενης παραγωγικής βάσης
 Η κατάσταση χειροτερεύει, ημέρα με την ημέρα γράφει η Ναυτεμπορική. Tο πρόβλημα της χαλυβουργίας, ασφαλώς δεν είναι μόνο ελληνικό, καθώς η κρίση έχει μειώσει στο μισό το μερίδιο της Ευρώπης στην παγκόσμια παραγωγή χάλυβα και έχει οδηγήσει στην απώλεια 65.000 θέσεων εργασίας, τα τελευταία χρόνια.
Στην περίπτωση, ωστόσο, της χώρας μας, οι συσσωρευμένες ζημίες των τριών μεγάλων ελληνικών χαλυβουργιών (Σιδενόρ, Χαλυβουργική, Χαλυβουργία Ελλάδος) την τετραετία 2009-2012 ανήλθαν σε 600 εκατ. ευρώ, ποσό «βαρύ» για τα δεδομένα μας.
Η παραγωγική ικανότητα των ελληνικών χαλυβουργιών προσεγγίζει τα 4 εκατ. τόνους, ωστόσο, λόγω της πτώσης της οικοδομής, η ζήτηση στην Ελλάδα για χαλυβουργικά προϊόντα το 2013 υποχώρησε κάτω από τους 300.000 τόνους, δηλαδή στα επίπεδα της δεκαετίας του 1950. Τη «χαριστική βολή», βεβαίως, τη δίνει το ενεργειακό κόστος που έχει ξεφύγει από κάθε λογική. Η βιομηχανία στενάζει  και από το βάρος του ενεργειακού κόστους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια