Powered By Blogger

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

άββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ Όλο το πόρισμα για την δράση της Χρυσής Αυγής

Μαρτυρίες και στοιχεία που «δένουν» την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης περιλαμβάνονται στις 190 σελίδες του πορίσματος για τη Χρυσή Αυγή. Με το έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή οι ειδικές ανακρίτριες ζητούν την άρση ασυλίας και των μη προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ.....

Σύμφωνα με το πόρισμα, βουλευτές «μετέρχονται εγκληματικών ενεργειών με σκοπό τη μέσω της βίας επικράτηση των αρχών τους» και με βάση τις μαρτυρίες, τα αποδεικτικά στοιχεία και τις ανατριχιαστικές περιγραφές της δράσης μελών και στελεχών του κόμματος οι ανακρίτριες ζητούν την άρση ασυλίας προκειμένου «να ασκηθεί ποινική δίωξη και απαγγελθεί κατηγορία» σε βάρος τους.
«Στα εκτιθέμενα αποδεικτικά στοιχεία (ένορκες καταθέσεις μαρτύρων, κατασχεθέντα πειστήρια κ.λπ.) οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται, όχι μόνον ως επίσημοι εκφραστές των αρχών της οργάνωσης αυτής, αλλά και υποστηρικτές των θέσεων και των “δράσεων” των μελών της, που διοργανώνονται τόσον στην εκλογική τους περιφέρεια όσον και σε όλη την ελληνική επικράτεια. Φέρονται δηλονότι, ως εντεταλμένοι και διευθύνοντες την οργάνωση αυτή, δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, με καθετοποιημένη διαδικασία, κατευθύνοντας και καθοδηγώντας ή ακόμα εγκρίνοντας, εκ των υστέρων, βίαιες και εγκληματικές ενέργειες των μελών και στελεχών της, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και ανά την Επικράτεια, οι οποίες (εγκληματικές ενέργειες) σκοπούν στη διά της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεών τους», σημειώνουν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου στο πόρισμα σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Μεταξύ άλλων, οι ανακρίτριες επισημαίνουν και συγκεκριμένα περιστατικά με βουλευτές της ΧΑ, κάποιοι από τους οποίους εξακολουθούν να βρίσκονται εντός κοινοβουλίου:
  • «Εκμεταλλευόμαστε τα προνόμια του βουλευτή. Εχουμε οπλοφορία πλέον με άδεια, δεν έχει αυτόφωρο αν γίνει επεισόδιο και είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας», είπε (Χανιά, Νοέμβριος 2012, παρουσία των Ν. Μίχου, Χρ. Παππά, Κ. Μπαρμπαρούση) ο Ηλ. Κασιδιάρης.
  • «Δεν αποδεχόμαστε τον ρόλο του βουλευτή. Εκεί μέσα το μόνο που νιώθουμε είναι σιχασιά και αηδία», είπε ο Ευστ. Μπούκουρας, επαναλαμβάνοντας αναλόγου περιεχομένου τοποθέτηση του Ν. Μιχαλολιάκου (ομιλία στην Τ.Ο. Σαλαμίνας).
  • «Η φύση μας και η δομή μας παραμένει ως έχει. Στο οπλοστάσιό μας απλά προστίθενται νέα όπλα. Αυτά τα όπλα της βουλευτικής νομιμοποίησης. Οι βουλευτές μας είναι τα νέας τεχνολογίας όπλα, τα οποία και ως όπλα σκληρά, θα χρησιμοποιηθούν», είπε ο Ν. Κούζηλος (μετά τις εκλογές του 2012, στην Τ.Ο. Πειραιά).
  • Υπάρχει αναφορά σε προεκλογική ομιλία του Μιχαλολιάκου: «Και όταν γίνουμε εμείς οι δυνατοί, θα είμαστε ανελέητοι. Αν χρειαστεί λερώνουμε τα χέρια μας, αν χρειαστεί δεν είμαστε δημοκράτες».
  • Απόσπασμα από άλλη ομιλία του στις 2/7/11: «Ακόμη και αν εκλέξουμε βουλευτές, στα παλιά μας τα παπούτσια. Η Χρυσή Αυγή είναι μία ακλόνητη εθνικιστική φάλαγγα που θα τσακίσει στο διάβα της όλους τους προδότες».
  • Αρθρο εφημερίδας στην Χρυσή Αυγή του Γ.Μ.: «Τσακίστε με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο ,ο’τι και αν χρειαστεί τον κάθε βλάκα που θα τολμήσει να αμφισβητήσει εσάς και τις ιδέες σας. Κάντε του να μετανιώσουν για τις εκλογές τους».
  • Ομιλία του Γ.Μ. (23/7/11) σε δόκιμα μέλη της Χ.Α.: «Όποιος έχει καταστήσει τον εαυτό του σκώληκα, δεν πρέπει να παραπονιέται όταν τον πατούν. Την ημέρα της κρίσης, θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας οριστικά και αμετάκλητα και με όλους όσους παρίσταναν τους επιτήδειους ουδέτερους. Τότε δεν θα τους ρωτήσουμε αν ταλατευόντουσαν προς τα δεξιά ή τα αριστερά, γιατί απλούστατα θα ταλαντεύονται από τον κρεμασμένο τους λαιμό».
  • Η μαρτυρία του Αλέξανδρου Πνευματικού, δήμαρχου Κορίνθου, για τον Μπούκουρα: «Με πλησιάζει, στέκεται ακριβώς πίσω μου χωρίς να μου μιλήσει καθόλου και αρχίζει τις προκλήσεις, λέγοντας μου χαμηλόφωνα στο αυτί: «Θα σε γ…. ρε σκουλήκι, θα σε λιώσω θα σε σφάξω, γιατί μυαλό δεν έχεις βάλει».
Porisma (1)
Παράλληλα, στις 190 σελίδες του πορίσματος αναφέρονται αναλυτικά και όλα τα στοιχεία για τα παράνομα όπλα που κατασχέθηκαν σε σπίτια βουλευτών της ΧΑ, ενώ περιλαμβάνονται και μαρτυρίες για βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών, πολιτικών αντιπάλων, δημάρχων κ.λπ., ο τρόπος και τα μέσα επίθεσης, έως και οι πεζοδρομιακοί διάλογοι με χυδαίες ύβρεις και εκφράσεις διεστραμμένων σεξουαλικά χαρακτήρων.
«Το Σύνταγμα θέτει ως πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και τη λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος το να εξυπηρετεί τούτο την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η εν λόγω συνταγματική επιταγή, λοιπόν, δεν προστατεύει την οργάνωση αυτή, η οποία υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος έχει ως επιδίωξη την πραγμάτωση των στόχων της με τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής και εν γένει ανάπτυξη εγκληματικής δραστηριότητας, με την οποία πραγματοποιείται ή και απλώς σκοπείται η διασάλευση της δημόσιας τάξης, με τη διάπραξη ή και απλώς την επιδίωξη διάπραξης κακουργημάτων με βάση: α) τις αρχές τις οποίες πράγματι -και όχι κατ’ επίφασηεξυπηρετεί, όπως διατυπώνονται σε επανειλημμένες και σε βάθος χρόνου δημόσιες δηλώσεις του αρχηγού και των ηγετικών στελεχών της, β) την οργάνωση, γ) τη δράση της», αναφέρει το πόρισμα.
Porisma (2)
Ακόμη, οι ανακρίτριες επισημαίνουν: «Σε μια τέτοια περίπτωση, όσοι άσκησαν το ατομικό δικαίωμα της ίδρυσης και λειτουργίας κόμματος έχουν ήδη προβεί σε καταχρηστική άσκηση δικαιώματος, επειδή επιδιώκουν σκοπούς διαφορετικούς από την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Συνεπώς, ο Ελληνας ποινικός δικαστής δικαιούται να αποδώσει την κακουργηματική κατηγορία της ένταξης, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διεύθυνσης αυτής σε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, οι οποίοι αποτελούν την ηγετική ομάδα εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργεί, κατ’ επίφαση, ως πολιτικό κόμμα».


Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/02/blog-post_9751.html#ixzz2u57b44U3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια