Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014


άββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Εξευτέλισαν στα Σκόπια το Βενιζέλο οι δημοσιογράφοι

Υποπτες και περίεργες αποστολές στα εθνικά θέματα πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Από τη μία, προανήγγειλε, πριν από εβδομάδες, την «αναγνώριση» του ψευδοκράτους μέσω του...


διαπραγματευτή τους, από την άλλη, πετάει την μπάλα στην εξέδρα για τις γερμανικές αποζημιώσεις, και ως κερασάκι πάει χθες στα Σκόπια, που προκαλούν συνεχώς, για να συζητήσει στα... κρυφά το θέμα του ονόματος αλλά και την ενταξιακή πορεία ένταξης της FYROM σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ενωση!

Οπως αποκαλύφθηκε χθες, στα χέρια του κ. Βενιζέλου βρίσκεται το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εξωτερικών, το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους διαβιβάστηκε στις 11 Φεβρουαρίου στο υπουργείο Εξωτερικών με «εμπιστευτικό» έγγραφο.

Αντί όμως να ξεκινήσει τη διεκδίκηση ο κ. Βενιζέλος και να ασκήσει επιτέλους πιέσεις στην κυρία Μέρκελ, αποφάσισε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, ώστε να μη «σκάσει» το θέμα στα χέρια του. Μία ημέρα μετά, στις 12 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εξωτερικών, με επείγον έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΝΣΚ, ζήτησε η πρόταση για τον χειρισμό της υπόθεσης να διατυπωθεί με τη μορφή γνωμοδότησης της Ολομέλειας του ΝΣΚ, στο πλαίσιο του άρθρου 100Α του Συντάγματος και της νομοθεσίας περί Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Οπως κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είχε κάνει και την ερώτηση, ο κ. Βενιζέλος ροκανίζει τον χρόνο, κάτι που αποτελεί μέρος της κοροϊδίας ως προς την αντιμετώπιση του εθνικού θέματος. Ο κ. Γλέζος πρόσθεσε ότι ο κ. Βενιζέλος φοβάται να ομολογήσει ότι δεν είναι διατεθειμένος να ασκήσει πίεση στη γερμανική κυβέρνηση για τις αποζημιώσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος βρέθηκε στα Σκόπια και αντί να αποχωρήσει, μετά τις προκλήσεις των Σκοπιανών που είχαν στήσει πανηγύρι με το ψευτομακεδονικό κογκρέσο και τα... παιδιά του Αιγαίου, παρέμεινε και συναντήθηκε μαζί με την πολιτική ηγεσία των Σκοπίων και με αρχηγούς κομμάτων, συζητώντας και για το όνομα.

Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, ο ομόλογός του, με φόντο το «Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Μακεδονίας» (!!!), κ. Πόποσκι ισχυρίστηκε ότι «το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα, εν όψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση, δεν ευνοεί την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης» και κάλεσε την Ελλάδα να σεβαστεί την «καταδικαστική» γι' αυτήν, όπως τη χαρακτήρισε, ετυμηγορία του Δικαστηρίου της Χάγης από το 2011 και να επιτρέψει την ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσαν συνέχεια τον κ. Βενιζέλο για τη «Μακεδονία», χωρίς εκείνος να τολμήσει να αποχωρήσει από τη... συνέντευξη Τύπου!Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/02/blog-post_9805.html#ixzz2u57K24oX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια