Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Aυξάνεται η σεισμικότητα περιοχών μετά απο έρευνες για υδρογονάνθρακες;

Είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει τον Ελληνικό πληθυσμό. Η απάντηση στο ερώτημα είναι μάλλον θετική.
Η ενέργεια των πυροβόλων που έχουν τα πλοία που κάνουν τις σεισμικές έρευνες στις Ελληνικές θάλασσες θα μπορούσαν να διεγείρουν κάποια σεισμικά ρήγματα. Στη Κρήτη συνέχεια γίνονται σεισμοί τελευταία. Τυχαίο;
Είναι γνωστό ότι στη Ρωσία προκαλούνται με μεγάλες εκρήξεις τεχνητοί σεισμοί μεγέθους πολλών Richter προκειμένου να ερευνήσουν για υδρογονάθρακες στο υπέδαφος. Το reverse engineering δεν φαίνεται να απασχόλησε ποτέ σοβαρά τους Ελληνες σεισμολόγους. Μάλλον ρώτησαν στα “κεντρικά” και δεν τους άφησαν. Έτσι προτιμούν να κυνηγούν φαντάσματα…
Τα σεισμικά γεγονότα που συμβαίνουν στην Ελλάδα θα μπορούσαν να αναλύονται και να προκύψουν αναλύσεις για τα κοιτάσματα υδρογοναθράκων όλου του Ελληνικού χώρου. Δεν υπάρχει καλύτερο σεισμικό πυροβόλο απο ένα σεισμό και σειμοί στην Ελλάδα γίνονται συνέχεια.
Ας δούμε και μια πρόσφατη επιστημονική ανακοίνωση σχετική με το θέμα της τεχνητής διέγερσης ρηγμάτων στο κορυφαίο περιοδικό Science.
Η ανακοίνωση λέει ότι είναι γνωστό απο χρόνια – εσείς το ακούτε πρώτοι φορά απο εμάς – ότι η έγχυση αερίων ή υγρών  σε υπόγειους σχηματισμούς κατά την εξόρυξη π.χ. χρυσού, υδρογοναθράκων κλπ μπορεί να προκαλέσουν σεισμούς.
Η ανακοίνωση επίσης λέει, ότι η απόσυρση υγρών και αερίων απο το υπέδαφος π.χ  εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι ικανός λόγος για να προκληθούν σεισμοί.
Μήπως σας ξύπνησα; Φάτε φυσικό ακατέργαστο ζεόλιθο με μόλυβδο, για να συνέλθετε. Δουλίτσες σε όλα και “Σιωπή των αμνών”.
Mερικοί σεισμολόγοι (όχι όλοι) στην Ελλάδα μου θυμίζουν γιατρούς που εκδίδουν βεβαίωση θανάτου, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ο ασθενής είναι νεκρός!

8 σχόλια:

 1. Μήπως γίνεστε κακός;
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Το να κρύβεις την αλήθεια είναι χειρότερο. Το να τη παραποιείς ακόμη χειρότερο.
 2. (Φάτε φυσικό ακατέργαστο ζεόλιθο με μόλυβδο και καλό ύπνο. Δουλίτσες…)
  Θα μπορούσατε να το πείτε διαφορετικά ίσως... Σε αυτό αναφέρομαι και όχι στις αποκαλύψεις της αναρτήσεως για τις οποίες και σας επιχαίρω όπως και για το σύνολο του ιστοτόπου σας
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Θα μπορούσα δεν αντιλέγω αλλά όταν το καράβι βυθίζεται...
 3. Δεκτόν! Καλή Χρονιά να έχουμε έυχομαι σε ολον τον κόσμο και σε εσας Ιδιαίτερα.
  Απάντηση
 4. κ.Καθηγητα με το μαλακό τα γκολ. Πονάνε...
  Απάντηση
 5. Πράγματι,μάλλον έχετε δίκιο ότι η απόσυρση υγρών και αερίων απο το υπέδαφος π.χ εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου είναι ικανός λόγος για να προκληθούν σεισμοί. Αυτό αποδεικνύεται και απο τους απλούς κανόνες της φυσικής.Ωστόσο η άποψη ότι οι τεχνιτοί σεισμοί, μπορούν να διεγείρουν ρήγματα,θέλει περισσότερο έλεγχο και διακρίβωση.Δεν λέω ότι είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός,πλην όμως λόγω της καταστάσεως θέλει προσοχή και ψυχραιμία το όλο θέμα.
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Λόγω της εμπλοκής που έχω σε πολλά θέματα είναι πολύ λογικό να δώ κάτι μήνες ή χρόνια πρίν απο άλλους και να το επισημάνω.

   Την ώρα που χρειάζεται δράση δεν είναι λογικό να μιλάμε για ψυχραιμία. Δρούμε χωρίς να μιλάμε.
   Δράση χρειάζεται γιατί τίποτα δεν ήταν εκεί που έπρεπε και ακόμη δεν είναι. Το σωστό δεν γίνεται.

   Και άλλο ένα σημείο. Αν εσείς βλέπετε την αρχή του προβλήματος και εγώ μακρύτερα, τότε πάλι οι συστάσεις για προσοχή και ψυχραιμία δεν δείχνουν προς τη σωστή διεύθυνση. Διότι, εσείς δεν αντιλαμβάνεστε πλήρως το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια