Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Το ΥΠΕΚΑ θα δώσει τα δεδομένα της PGS μόνο στη προπαγάνδα και στους Ερμήδες;

H κυβέρνηση της παράδοσης της Εθνικής κυριαρχίας έχει ήδηεπίσημα, τα δεδομένα της εταιρείας PGS.
Για ερευνητικούς λόγους ζήτησα τα δεδομένα αυτά επίσημα απο τον υπουργό ΠΕΚΑ κ.Μανιάτη μαζί με όλες τις διευκολύνσεις που θα χρειασθώ.
Σκοπός μου είναι να ελέγξω την ποιότητα των ερευνών που έγιναν, όπως και τα αποτελέσματα τους. Την αίτηση την έκανα μέσω διαδικτύου και μπορείτε να τη διαβάσετε στη συνέχεια.
Δεν περιμένω ότι ο κ.Μανιάτης θα απαντήσει, όπως δεν απάντησε και για το θέμα των ρίψης των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.
Η κυβέρνηση αυτή έχει κακή αντίληψη του ρόλου της. Αν είναι έξυπνη και απαντήσει ή μου στείλει τα δεδομένα θα σας ενημερώσω απο αυτό το ιστολόγιο.
Θα περιμένω την απάντηση του κ. Μανιάτη και να θυμάσθε ότι έχω μνήμη πολλών ελεφάντων…
Υπενθυμίζω ότι δημοκρατική και θεσμική υποχρέωση του κάθε Υπουργείου είναι να απαντά με ταχύτητα, ακρίβεια και σαφήνεια σε ότι ερωτάται και όχι να κρύβεται.
Δεν μπορεί ο νοικοκύρης να μη γνωρίζει τί έχει το χωράφι του…
Η παρουσία “ανάλογων δομών”, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για τα αποτελέσματα που προέκυψαν απο τους χάρτες της PGS στα ΜΜΕ της κατοχής, με αυτές της Αλβανίας που βρέθηκε πετρέλαιο δεν αρκεί κατά τη γνώμη μου για να φέρει σοβαρούς πελάτες στη χώρα και για να ενισχυθούν τα Ελληνικά συμφέροντα.
Αυτό που λέει το ΥΠΕΚΑ στην ανακοίνωσή του μπορεί να δείχνει ότι δεν βρέθηκαν και καθόλου υδρογονάνθρακες!
Έγινε όμως το ερευνητικά σωστό; Ποιός θα το κρίνει;
Χρειάζεται ανάλυση των δεδομένων και απο Ελληνικής πλευράς και απο τους καλύτερους.
Κάποιος πρέπει να κινηθεί. Το ΥΠΕΚΑ δεν πληροφορεί κανένα.
Ακολουθεί η αίτηση μου  στο ΥΠΕΚΑ για τη πληροφόρηση σας, με την οποία αποφάσισα να ζητήσω όλα τα DATA της PGS για να τα αναλύσω για ερευνητικούς λόγους.
Ίδομεν… αλλά καλύτερα να μη αναμένομεν. Το κράτος δεν λειτουργεί.
Στη φωτογραφία, σας δείχνω πώς φαίνονται τα κοιτάσματα απο αναλύσεις σεισμικών δεδομένων.
Αν σας δείξουν ποτέ τέτοια στα ΜΜΕ δεν θα τα έχουν σχεδιάσει Έλληνες.

Το μεγάλο κόλπο. Η λουμπίνα του 50% των Ερμήδων της Ενημέρωσης και άλλων

Όλα τα ΜΜΕ είναι εναλλακτικές μορφές προπαγάνδας της ίδιας αρχής που απλά αλλάζει χρώμα και φωνή. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέραν αυτού.
Ευτυχώς οι πράξεις τους είναι προβλέψιμες. Είναι φοβερά αστεία. Όσο και να κρυφτούν, στο τέλος θα τη πετάξουν την πατάτα τους. Την τελευταία φορά εγράφη το εξής φοβερό! Έτσι γίνεται η προετοιμασία…
Εγράφη, ότι στο Ιόνιο δεν υπάρχουν μεγάλα κοιτάσματα υδρογοναθράκων και ότι οι εταιρείες θα δώσουν το 50% στην Ελλάδα γιατί το υπόλοιπο θα πάει στα έξοδα εξόρυξης!
Φοβερρρρό! Τους πιστεύετε; Εγώ όχι. Ούτε για πλάκα…. 
Μάλλον θέλουν να περάσει στο λαό, ότι τα έξοδα θα είναι πολλά σε σχέση με τα κέρδη απο τα κοιτάσματα, για να δώσει η κυβέρνηση μεγαλύτερο κέρδος στις εταιρείες. Αυτό όπως έχει δείξει η ιστορία συμβαίνει συνήθως με το αζημίωτο…
Στην εκπομπή Αντιθέσεις, που όπως θα διαφανεί σε όσα στη συνέχεια θα σας υποψιάσω δεν βγήκα τυχαία.
Μέσω αυτής, διεμήνυσα στους κουτούς και παρωχημένης εποχής πολιτικούς της χώρας, όπως και στα επιστημονικά αποβράσματαπου αφοδεύουν “ιδέες” δίπλα στην “εξουσία”, ότι υπάρχουν κοιτάσματα σε όλη την Ελλάδα και ότι χρειάζονται επιπλέον τεχνικές για να υπάρξει επιβεβαίωση των όσων λέω. 
Ποιός όμως να να καταλαβαίνει απο δαύτους τι εννοώ; Mε τι προσόντα;
 • Στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται βασικά πράγματα, όπως ότι ένας σεισμός με διαφορετικό επίκεντρο δεν είναι μετασεισμός αλλά νέος σεισμός. Δεν γνωρίζουν πώς να ξεχωρίζουν προσεισμικά ή μετασεισμικά γεγονότα! Δεν ξέρουν και το λένε. Δεν αντιλαμβάνονται τις προβλέψεις των 10 δευτερολέπτων και του μισού λεπτού. Δεν μπορούν να βαθμονομήσουν σωστά ένα σεισμό. Τα αποτελέσματα που δίνει ο καθένας τους έχουν τεράστιες αποκλίσεις. Tί σημαίνει αυτό γνωρίζετε; Σημαίνει ότι σας δουλεύουν καλά… Αυτό σημαίνει. Είναι ανίκανοι. Αυτό σημαίνει. Το κράξιμο το θυμάστε τι είναι; 
 • Τους πήρε μια εικοσαετία για να καταλάβουν ότι άλλο είναι σεισμικό επίκεντρο και άλλο ηλεκτρομαγνητικό επίκεντρο ενός σεισμού. Μια ντουλάπα προστασίας έφτειαξαν τόσα χρόνια για προφύλαξη του κόσμου ενώ δεν υπάρχει σχέδιο για εκκένωση μεγάλων περιοχών άν συμβεί σεισμός. Σε αυτούς δίνουν μικρόφωνο; Φυσικά, γιατί τον άσχετο και τον μπαγλαμά τον ελέγχεις καλύτερα. Aυτούς θέλετε να ακούτε ή την αλήθεια; Το σκ.. έχει φτάσει στο λαιμό σας και έχει μπουκώσει η μύτη σας. Πολύ βρώμα.
 • Το επιστημονικό επίπεδο της χώρας καθορίζεται, όπως και το τί θα πεί, απο τα ΜΕΓΑλα και ΔΟΛια κέντρα αποφάσεων. Η επιστημονική κοινότητα βοθροκοιμάται. Είναι ασήμαντη. Μόνο λεφτά τρώει απο τα Ευρωπαικά προγράμματα. Συμμετοχή στη παραγωγή μηδέν. Κοινωφελής προσφορά μηδέν. Το απόλυτο τίποτα. Ε, ναί. Εϊναι στο κόλπο. Δεν δικαιολογείται αλλοιώς τέτοιο καλαμπαλήκι.
 • Ποιός είπε πρώτος, ότι οι σεισμοί στο Ιόνιο προέρχονται από τον άσχημο τρόπο που έκανε η PGS τις έρευνες στο τόξο; Εγώ. Βλέπετε την απόδειξη γραμμένη εδώ και εδώ. Δεν τα έγραψα τυχαία αυτά τα άρθρα. Γνώριζα. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των σεισμών – και θα αυξάνεται – τόσο θα αποδεικνύεται ότι έχω δίκιο. Πού ήταν οι σεισμολόγοι και οι γεωλόγοι όταν τα έγραψα; Πού ήταν οι δημοσιογράφοι; Mύριζαν όλοι μαζί πετρέλαιο σε καμμιά τρύπα ή έστηναν δουλίτσες με τη κυβέρνηση της τρόμπας για τις ευρωεκλογές ώστε να βγούν τα ίδια αναμασημένα σκατά; Κρά ρε. Κρά.
 • Γιατί όμως δεν αναφέρουν πουθενά στα ΜΜΕ το όνομα μου; Γιατί θέλουν να το κάνουν Σκουριές και για να μασήσει η “μαρίδα” μισθουδάκια και γιατί στην υπόθεση αυτή θέλουν να βάλουν τους πελεκάνους - θύματα της ζούγκλας να κάνουν τον ειδικό, ώστε να παίξουν παιγνίδια στις εκλογές. Εγώ δεν είμαι με κανένα. Δεν είμαι διαχειρίσιμος. Αυτή είναι η απάντηση.
Στην εκπομπή Αντιθέσεις, χρησιμοποίησα στη παρουσίαση μου, μια και μόνο τεχνική (ονομάζεται ΜΑD). Σημειώστε ότι δεν αναφέρθηκα ποτέ στην έκταση των πετρελαικών κοιτασμάτων γιατί η τεχνική αυτή δεν δίνει πληροφορία για το βάθος. Στο θέμα αυτό μόνο εκτιμήσεις μπορεί να υπάχουν και το ανέφερα.
Ζήτησα και περιμένω το ΥΠΕΚΑ να μου στείλει ΕΠΙΣΗΜΑ τα δεδομένα της PGS, ΟΛΑ τα δεδομένα για να δώ τί άλλο μπορώ να κάνω…
Μέχρι στιγμής δεν έχω λάβει καμμία απάντηση απο το ΥΠΕΚΑ ούτε καν αριθμό πρωτοκόλου (άλλη μια απόδειξη ότι το κράτος δεν λειτουργεί ή ότι φοβάται πολύ) και την ευθύνη της σιγής ιχθύος για αυτό, την έχει και η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Συμμαχάκια είναι όλοι. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

Αυτή είναι η χώρα. Μια μπαρμπουτιέρα…

Μήπως χρειαζόταν τους χάρτες κοιτασμάτων υδρογοναθράκων που είχα στο ιστολόγιο ο Σαμαλάς για να τους δείξει στον Ομπάμα (χωρίς να με ρωτήσει), την τελευταία φορά που πήγε στις ΗΠΑ;
Αυτό νομίζω ότι παίζει…
Γιατί το State Department έκανε περασάδα απο το ιστολόγιο μου μια μέρα πρίν η υφυπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ έλθει στην Ελλάδα για να επισκεφθεί το Σαμαρά;
Πολλές οι συμπτώσεις, δεν νομίζετε;
Υποψιάζεστε τώρα πότε με βγάζουν και γιατί, σε εκπομπές στα ΜΜΕ; Εγώ υποψιάζομαι.
Η χώρα αυτή είναι Μπανανιστάν.

3 σχόλια:

 1. Ισως επειδη δεν εχουμε τις γνωσεις σα να μην μπορουμε να κανουμε τετοιες αιτησεις προς τους ΄΄αρμοδιους΄΄ Σας ευχαριστουμε ξανα και θα περιμενουμε με αγωνια την απαντηση οπως και εσεις.Πιστεψτε μας ειμαστε παρα πολλοι.
  Απάντηση
 2. κ. καθηγητα ,,, γιαυτο τι λες....? Μακριά από τις κραυγές της πολιτικής επικαιρότητας και στην κατάμεστη αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, το ΕΛΙΑΜΕΠ σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ, την Kantor, την Κίνηση Πολιτών και την Διεθνή Διαφάνεια-Ελλάς διοργάνωσε το βράδι της Πέμπτης μια συζήτηση με θέμα «Το ενεργειακό δίλημμα της χώρας – Αναπτυξιακό και γεωπολιτικό».

  Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Κωνσταντίνος Καστρινάκης (Κantor) ενώ τρεις ομιλητές, η κα Σοφία Σταματάκη και οι κ.κ. Ραφαήλ Μωυσής και Αλέξης Αλεξόπουλος με τις ομιλίες τους αιχμαλώτισαν στην κυριολεξία το ενδιαφέρον του κοινού που παρέμεινε καρφωμένο στις θέσεις του για 2,5 ώρες. Και οι τρεις στάθηκαν στην σημασία της έρευνας και της καινοτομίας με τον κ. Μωυσή να υπογραμμίζει την σημασία της εξοικονόμησης της ενέργειας.

  Ο κ. Αλέξης Παπαλεξόπουλος Πρόεδρος της ECCO International μας ταξίδεψε στο (κοντινό) μέλλον των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και μίλησε γαι τα Εικονικά Εργοστάσια που θα βασίζονται στα Έξυπνα Δίκτυα τα οποία με την βοήθεια του Wi Fi θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα συμβατικά, τουλάχιστο σ΄εκείνες τις χώρες που θα επενδύσουν στην καινοτομία. Η κα Σοφία Σταματάκη, Καθηγήτρια Ε.Μ.Π. και Πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, μίλησε για τις πολύ θετικές ενδείξεις που υπάρχουν για τον εντοπισμό πλούσιων κοιτασμάτων. Μόνο που η εκμετάλλευσή τους θα μπορούσε στο καλύτερο σενάριο να ξεκινήσει μετά από 15-20 χρόνια. Ως τότε όπως παρατήρησε ο κ. Μωυσής ( Αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ), είναι πολύ πιθανό οι ανάγκες της χώρας να καλύπτονται σε ένα ποσοστό πάνω από το 90% από τις ΑΠΕ και η εξόρυξη των κοιτασμάτων να μην είναι η πλέον συμφέρουσα.

  Όλοι τους συμφώνησαν στην σημασία της αξιοπιστίας, της πολιτικής σταθερότητας και της συνέπειας που πρέπει να διακρίνει τη χώρα μας ώστε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες προυποθέσεις για την σωστή τοποθέτηση της Ελλάδας στον ενεργειακό χάρτη.
  Απάντηση
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω ότι όλοι τους βασίζονται σε λάθος δεδομένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια