Powered By Blogger

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014


Μία εβδομάδα μετά τα 5,8R Πανικός στην Κεφαλονιά: Νέος ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ!




Αναφορές για τραυματίες - Κατέρρευσε τοίχος στο νοσοκομείο του Ληξουρίου - Ζημιές και σε άλλα κτήρια του νησιού - Αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει από κατολισθήσεις - Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη Δυτική ΕλλάδαΣτην πόλη του Ληξουρίου φαίνεται προς το παρόν ότι εντοπίζονται οι περισσότερες ζημιές που προκάλεσε ο νέος ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 5.08 τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς τραυματίες που
προσπάθησαν να πάνε στο νοσοκομείο του Ληξουρίου, αλλά δεν μπόρεσαν να νοσηλευτούν καθώς έχει καταρρεύσει ένας τοίχος του νοσοκομείου. Όπως έγινε γνωστό έπεσε και τοίχος ξενοδοχείου από την δόνηση. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια. Όπως δήλωσε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης υπέστη ζημιές η προβλήτα του λιμανιού στην πόλη του Ληξουρίου. Πάντως ο κ Τσελέντης είπε ότι ο νέος σεισμός ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη του φαινομένου και μετά από το σημερινό φαινόμενο ο ίδιος αισθάνεται πιο ήσυχος. Σε νεώτερες δηλώσεις του ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας έκανε λόγο για νέο σεισμικό γεγονός που προήλθε από διαφορετική σεισμική εστία του ιδίου ρήγματος της Κεφαλονιάς. Η εστία αυτή πρόσθεσε ο κ. Λέκκας ενεργοποιήθηκε από τον προηγούμενο σεισμό της περασμένης εβδομάδας.

Οπως μπορείτε να δείτε από την παρακάτω φωτογραφία, οι κάτοικοι έχουν βγει στους δρόμους, αν και οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν κατά πολύ την κατάσταση. Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν αναγκαστεί να παρείνουν στα σπίτια τους καθώς δεν έχουν πού να πάνε με τέτοιο κρύο και αέρα.


Η ηλεκτρονική καταγραφή του γεωδυναμικού ινστιτούτου της Αθήνας έδειξε ότι η ισχυρότατη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει πλήξει τον ίδιο εστιακό χώρο, καθώς ο νέος έγινε 12 χλμ ανοιχτά του Αργοστολίου, που βρίσκεται περίπου στην ίδια ζώνη.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί της Κεφαλονιάς στη Ζάκυνθο και σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας όπως την Πάτρα, την Πρέβεζα, το Νάυπλιο, την Κέρκυρα, ακόμη και τον Βόλο. Στις 5 και 16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Αναφορές υπάρχουν και για κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει αρκετοί δρόμοι.

Στις 5 και 16 ακολούθησε μία ακόμη ισχυρή δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η Πυροσβεστική, η οποία έχει ήδη δεχθεί πάρα πολλές κλήσεις, συνιστά ψυχραιμία.http://www.protothema.gr/

στις 7:50 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια