Powered By Blogger

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014



Το όργιο κακοδιαχείρισης του υπαλληλικού ταμείου του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών (ΙΓΜΕ)περιέγραψε ο νέος πρόεδρος του Ε.Κ.Β.Α.Α, Βασίλης Κωστόπουλος, στα μέλη της επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής.

Ο κ. Κωστόπουλος περιέγραψε μια αντίστοιχη υπόθεση με αυτή που αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και αφορά τα διπλά «παχυλά» εφάπαξ των υπαλλήλων του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου.

Συγκεκριμένα, ο σημερινός διοικητής εξήγησε ότι είχε συναφθεί ασφαλιστήριο συμβόλαιο χωρίς καμία νομοθετική ρύθμιση αλλά με μια απλή συμβαση εργασίας. Στο κοινό υπαλληλικό ταμείο που είχε δημιουργηθεί οδηγούνταν κρατήσεις από μισθούς καθώς επίσης συμμετείχε και το Ινστιτούτο με ένα ποσοστό με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 60 εκατ. ευρώ. Πρόσθεσε όμως ότι «το πρόβλημα, όμως, ήταν ότι 500 πήραν τα 60 εκατ. και έφυγαν και οι άλλοι 500, δηλαδή 250 συνταξιούχοι και 250 εργαζόμενοι, έμειναν ενώ είχαν δώσει τον οβολό τους στο συμβόλαιο» και συμπλήρωσε ότι αυτό έχει ως αποτέλεσα τα εν λόγω ποσά να απαιτούνται σήμερα από τον Ινστιτούτο.

Αναφορικά δε με τον προκλητικό τρόπο που δαπανήθηκαν τα 60 εκατ. ευρώ είπε ότι ακόμα και οι μεταταγέντες σε άλλες υπηρεσίες εργαζόμενοι λάμβαναν περι τα 60.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα είπε: «Αυτό το βάρος που ήρθε, πραγματικά, μόνο εισαγγελέας μπορεί να το λήξει. Ας υποθέσουμε ότι το αρχικό συμβόλαιο ήταν εντάξει με την έννοια του ασφαλιστικού υγιούς συμβολαίου. Έγιναν 8 τροπολογίες, έφευγαν 10 εργαζόμενοι και έπαιρναν 10 χρόνια πριν.

Έφυγαν 200 μεταταγέντες και πήραν από 60.000 σε ευρώ. Επομένως, τα 60 εκατ. ευρώ που ήταν μέσα στον οργανισμό και πλήρωσαν 1.000 για να έχουν κάτι να παίρνουν, από ευθύνη αρχικά της Εθνικής Ασφαλιστικής το κεφάλαιο εξανεμίστηκε και εξαφανίστηκε. Δεύτερον, βρήκαν ότι υπήρχαν αποφάσεις των διοικήσεων μετά από εισηγήσεις του συνδικάτου των εργαζομένων χαριστικές για όσους έφευγαν. Τρίτο και τελευταίο, καταλήγοντας, η εποπτεύουσα αρχή δεν είχε κάνει ποτέ έλεγχο».

Πέραν αυτού ο κ. Κωστόπουλος σημείωσε ότι «ανακαλύψαμε και καταλάβαμε και στη συνέχεια ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο και όλες οι εποπτεύουσες υπηρεσίες της χώρας, που θεωρητικά κάθε μήνα εποπτεύουν τον οργανισμό, δεν έκαναν τη δουλειά τους 7 χρόνια. Δεν έλεγξαν ποτέ τίποτα και εμείς κάναμε τον έλεγχο και ζητήσαμε επίσημα από την Πολιτεία και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών και από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικού Ελέγχου να μας κάνει μια κανονικότητα στον οργανισμό μας, γιατί υπάρχει νόμος για το ενιαίο. Αν κάποιος δεν το πιστεύει είναι δικό του θέμα».

Πάντως, εξήγησε ότι «εμείς δεν έχουμε πρόθεση ο εργαζόμενος να μην πάρει τα λεφτά του. Ίσα-ίσα, εμείς με μεγάλη πίεση και με καθυστέρηση 6 μηνών, η πρώτη απόφαση που πήραμε στο διοικητικό συμβούλιο ήταν η καταγραφή των χρημάτων που χρωστάμε στους εργαζόμενους. Ίσως ήταν λίγο κομπογιαννίτικος ο υπολογισμός, γιατί δεν υπάρχουν και πολλά στοιχεία και βγάλαμε 50 εκατ. Με το που αναλάβαμε, στείλαμε στο ΥΠΕΚΑ έναν πίνακα με 50 εκατ. και είπαμε ότι αυτά τα χρήματα τα διεκδικούν οι συνταξιούχοι και είναι και τα θεωρητικά διεκδικούμενα από τους εργαζόμενους. Τα δώσαμε όλα από τον Μάρτιο, με το που αναλάβαμε. Από εκεί και πέρα, το ΥΠΕΚΑ έκανε 6 μήνες για να τα στείλει στο Γενικό Λογιστήριο. Δηλαδή, εμείς αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε, αλλά δεν έχουμε λεφτά δικά μας, γιατί μόνο το 5% του προϋπολογισμού μας είναι από έσοδα. Πρέπει να μας δώσουν τα χρήματα για να τα δώσουμε».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια