Powered By Blogger

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014


Ομολογία από Σαμαρά: «Αυτοί δεν θα κατέβουν εκλογές - Δεν θα το επιτρέψω»


Το ότι η άρση ασυλίας των Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι μια κυβερνητική «παραγγελία» δεν υπάρχει νοήμων άνθρωπος που να μην το έχει αντιληφθεί. Είναι τόσο κραυγαλέα η απόφαση αυτή των δύο ανακριτριών ώστε δεν χρειάζεται να την σχολιάσουμε παραπάνω.
Υπάρχουν, όμως, ακόμη και ιστολόγια φίλα προσκείμενα στη ΝΔ, τα οποία ομολογούν ευθέως ότι υπάρχει πολιτική παρέμβαση γύρω από το θέμα της δίωξης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, όπως το Newpost, το οποίο μεταξύ άλλων γράφει και τα εξής:

«Τις τελευταίες ώρες επανήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου η συζήτηση για το εάν υπάρχει ή όχι τρόπος ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις επερχόμενες ευρωεκλογές με τη σημερινή ονομασία και τα σύμβολά της.
Νομικοί, βουλευτές της ΝΔ, όπως ο Μάκης Βορίδης, υποστηρίζουν ότι μπορεί με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο να απαγορευτεί η συμμετοχή του ναζιστικού αυτού μορφώματος. Υπάρχουν όμως και πρωθυπουργικοί σύμβουλοι που κάνουν δεύτερες σκέψεις τονίζοντας ότι οι διατάξεις του Συντάγματος λειτουργούν αποτρεπτικά και παρέχουν πλήρη προστασία του δικαιώματος συγκρότησης πολιτικών οργανώσεων.
Σε αυτό το κλίμα ορισμένοι υπουργοί μιλάνε για το επιχείρημα της «θυματοποίησης» των ναζιστών που μπορεί να λειτουργήσει μπούμερανγκ για ένα τμήμα των ψηφοφόρων που αρέσκεται στην συνωμοσιολογία και θεωρεί ότι υπάρχει πλεκτάνη. Τον τελικό λόγο θα τον έχει ο Αντώνης Σαμαράς που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι πρέπει να γίνει, αν και από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί κατά της Χρυσής Αυγής με βαρύτατους χαρακτηρισμούς.
Κορυφαίοι υπουργοί υποστηρίζουν όμως ότι η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής με νόμο θα ήταν αλυσιτελής. Και αυτό, διότι, όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές της, ελλείψει ειδικής συνταγματικής διάταξης για την αυτοδίκαιη έκπτωσή τους (αντίστοιχης με το άρθρο 58 παρ. 6 των Συνταγμάτων της δικτατορίας), δεν θα έχαναν τη βουλευτική τους ιδιότητα. Τούτο σημαίνει ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν το «θεάρεστο» έργο τους και να κατέλθουν στις επόμενες εκλογές με άλλο όνομα.
Επομένως η μόνη δυνατότητα για να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή είναι μόνο στην περίπτωση που η ευθύνη από την δράση των μελών του κόμματος κρίνεται ποινικώς κολάσιμη αντίστοιχη με εγκληματικές πράξεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του ποινικού δικαίου και των ποινικών νόμων.
Ιδιαίτερη σημασία έχει και η προ μηνός επισήμανση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κήρυξη της Χρυσής Αυγής ως παράνομης οργάνωσης. «Πρέπει να καταπολεμηθεί με πολιτικά προγράμματα. Η απαγόρευσή της δεν είναι μια καλή ιδέα, διότι το αποτέλεσμα θα ήταν η αύξηση της επιρροής της» τόνιζε ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε αυτή την συγκυρία το Μέγαρο Μαξίμου αν και έχει σε απόσταση τον Βύρωνα Πολύδωρα, θεωρεί την πολιτική του κίνηση ένα ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή και κρίνουν ότι υπό προϋποθέσεις μπορούν μελλοντικά να συνομιλήσουν πολιτικά μαζί του και γιατί όχι, εάν το επιβάλλουν οι συνθήκες να συνεργαστούν.
«Το κόμμα του Πολύδωρα θα είναι μια αντιμνημονιακή λαϊκή Δεξιά όπου πράγματι θα μπορέσει να πάρει ψηφοφόρους ή εν δυνάμει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής» αναφέρει κεντρικό στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου και απλά θυμίζει την παλαιότερη φράση του Πρωθυπουργού για το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου: «Αυτοί δεν θα κατέβουν στις εκλογές. Δεν θα το επιτρέψω». Και ο νοών νοείτο…»
Όταν, λοιπόν, υπάρχει συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου για το αν είναι δυνατόν να αποκλειστεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ από τις ευρωεκλογές είναι ολοφάνερο ότι ασκείται πίεση (άλλοι θα το έλεγαν πιο ωμά, ότι δηλαδή δίνονται εντολές) στον Άρειο Πάγο να δράσει μεροληπτικά εναντίον ενός Νομίμου Πολιτικού Κόμματος αναγνωρισμένου εδώ και δεκαετίες.
Όταν το φιλονεοδημοκρατικό ιστολόγιο υποστηρίζει ότι «τον τελικό λόγο θα τον έχει ο Αντώνης Σαμαράς» αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός τίθεται υπεράνω της Δικαιοσύνης και «δίνει γραμμή» σε συγκεκριμένους λειτουργούς για το τι θα πράξουν. Ειδικά όταν προς το τέλος του κειμένου, όταν παρατίθεται η φράση του Σαμαρά η οποία λέει «Αυτοί δεν θα κατέβουν στις εκλογές. Δεν θα το επιτρέψω», εκτός του ότι του αποδίδει στοιχεία μεγαλομανίας και ναρκισσισμού, είναι φανερό ότι επιχειρείται άλωση της Δικαιοσύνης από τον πρωθυπουργό για να προστατέψει τα δικά του συντηρητικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι με άθλιες και παράνομες διαδικασίες διώκονται Αθώοι Άνθρωποι και στοχοποιείται ένα Κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τεράστια απήχηση στον Ελληνικό Λαό.
Θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει ακόμη και για αντιποίηση αρχής διαβάζοντας τις συγκεκριμένες δηλώσεις του Σαμαρά, όπως τις αποδίδει το συγκεκριμένο ιστολόγιο. Μα ποιος νομίζει ότι είναι επιτέλους ο αποκαλούμενος ως «αλήτης» και «προδότης» για αρκετά χρόνια από τους οπαδούς του κόμματος, στο οποίο για λίγο καιρό ακόμη θα είναι επικεφαλής; Θεωρεί ότι όχι απλώς βρίσκεται πάνω από την Δικαιοσύνη αλλά της δίνει και κατευθυντήριες εντολές;
Όσο για το «ανάχωμα Πολύδωρα» το δημοσίευμα είναι αποκαλυπτικό των προθέσεων της ΝΔ να στήσει ένα ψευτοπατριωτικό κόμμα - μαϊμού, το οποίο αρχικά θα έκοβε ψήφους από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και μετέπειτα θα γινόταν δεκανίκι του Σαμαρά. Μόνο που για τον προσκυνημένο αυτόν υπάλληλο των διεθνών τοκογλύφων η Ιστορία θα κυλήσει πολύ διαφορετικά απ΄ό,τι περιμένει, αδιαφορώντας πλήρως για το τι επιτρέπει και τι δεν επιτρέπει στην φαντασία του.
Η Αλήθεια και το Δίκαιο πάντοτε θριαμβεύουν στο τέλος!
Γιώργος Μάστορας
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/omologia-parembash-samara-autoi-den-tha-kateboun-ekloges.-den-tha-to-epitre#ixzz2u2p9k1Yz

στις 12:15 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια