Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 2  — Μεγάλη αναπαραγωγή της προβοκάτσιας από ΤΟ ΘΕΜΑ του κοπρίτη Θέμου και άλλες πουλημένες μεγαλοκωλοφυλλάδες, οι οποίες παρουσίασαν ένα γεγονός της 4 Νοεμβρίου 2011, χωρίς να αναφέρουν τη ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΗ πηγή, ούτε την άμεση απάντηση του ευρωβουλευτή Χατζημαρκάκη, σχετικά με τα «ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ»

  — Όντως στις 4 Νοεμβρίου 2011, ο Ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής, βρέθηκε στα Σκόπια, μαζί με άλλους ευρωβουλευτές, μέλη της ΜΚΕ (Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής) του Ετρωκοινοβουλίου. Στη συνέντευξη που παραχώρησαν στους δημοσιογράφους, ο Χατζημαρκάκης είπε 4-5 λέξεις-χαιρετισμό στα «ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ» χρησιμοποιώντας της λέξη «ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ» την οποία παρέλαβε η Σκοπιανική φασιστική προπαγάνδα, για να τη παραδώσει στους… Χρυσαυγίτες και στον… Θέμο!!!

  — Τις τελευταίες μέρες, με ευκαιρία τι κινητικότητα του Χατζημαρκάκη στην Ελλάδα εν όψει ευρωεκλογών, αρκετοί τυφλοί προς τη προδοτική συμπεριφορά κυβερνήσεων και «αντιπολιτεύσεων» του καθεστώτος δοσίλογων των Αθηνών, αναπαράγουν την είδηση, σύμφωνα με τα… σκοπιανικά προπαγανδιστικά μέσα.

  — Το πλήρες «στόρι» της υπόθεσης, είναι το παρακάτω (μαζί με το περιλάλητο βίντεο):

  —Πόσα θέλει για να μας τρελλάνει ο κύριος Χατζημαρκάκης;

  === Αφού αποκάλεσε «μαλάκες» Σκοπιανούς δημοσιογράφους σε φόρουμ για την ελευθερία των ΜΜΕ στην πΓΔΜ στο ευρωκοινοβούλιο, ο Γιώργος Χατζημαρκάκης επισκέφτηκε τα Σκόπια αποστέλοντας χαιρετισμό στη… «Μακεδονική» γλώσσα!
Ο Ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του γερμανικού κόμματος «Φιλελεύθεροι Δημοκράτες», Γιώργος Χατζημαρκάκης, προέβει σε προκλητικές για την Ελλάδα δηλώσεις την Παρασκευή στα Σκόπια, καθώς δεν υποστήριξε μόνο το δικαίωμα των Σκοπιανών να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες», αλλά και δήλωσε κατηγορηματικά ότι η γλώσσα που ομιλείται στην Ελλάδα είναι … «Μακεδονική».
Ο γερμανός ευρωβουλευτής πραγματοποίησε επίσκεψη στα Σκόπια ως συμπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής και είχε συναντήσεις με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νικόλα Γκρουέφσκι και άλλους αξιωματούχους. Κατά τις δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης απήυθηνε χαιρετισμό στα Σκόπια, τον οποίο αποκάλεσε «Μακεδονικό».
— Σύμφωνα με το σκοπιανό «ΜΙΑ», ο Χατζημαρκάκης δήλωσε συγκεκριμένα:
«Είμαι χαρούμενος που μπορώ να πω σε εσάς μερικά λόγια στην “Μακεδονική’, την γλώσσα σας.»
Όταν ρωτήθηκε αν θα αντιμετωπίσει συνέπειες στην Ελλάδα, επειδή μίλησε τη γλώσσα και την αναγνώρισε ως «Μακεδονική», ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής, δήλωσε ότι δεν φοβάται αντιδράσεις, επειδή «πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα μιλούν «Μακεδονικά», ενώ αστειευόμενος δήλωσε ότι αναμένει περισσότερα προβλήματα  από τη Βουλγαρία, λόγω της προφοράς, δεδομένου ότι του θυμίζει την βουλγαρική γλώσσα λίγο περισσότερο.
Ο Χατζημαρκάκης υποσχέθηκε να παρέμβει ώστε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συμπεριλάβει τον όρο «μακεδονικός» στην τελευταία έκθεση προόδου για τις σχέσεις μεταξύ των Σκοπίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως ήταν φυσικό, τα Σκοπιανά ΜΜΕ γιόρτασαν τις δηλώσεις του ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτή. Το SITEL παρουσίασε την είδηση με τον πυχιαίο τίτλο «Ο Χατζημαρκάκης μίλησε μακεδονικά».
Αυτό ας αποτελεί υπενθύμιση για εμάς, ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί έναν πολιτικό, καθώς στην πολιτική δύο και δύο δεν κάνει απαραίτητα τέσσερα!
MacedoniaHellenicLand.Eu  με πληροφορίες από το αγγλικό δημοσίευμα στο… Πρώτο Θέμα

=== Η ΑΜΕΣΗ 8-11-2011 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΑΚΗ
— Ανοικτή επιστολή – απάντηση Γιώργου Χατζημαρκάκη 08-11-2011 – 17:26
Φαίνεται πως η εθνικιστική προπαγάνδα που έχει αναπτυχθεί από ορισμένους στα Σκόπια εναντίον μου βρίσκει συμπαραστάτες και στην Ελλάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται με στοχευόμενο και στρεβλό τρόπο οι αναφορές μου σε ορισμένα θέματα. Λυπάμαι που η προβοκάτσια πέρασε με τον τρόπο αυτό στους Έλληνες. Η αλήθεια παραποιήθηκε επιμελώς στα Σκόπια και δυστυχώς αναμεταδόθηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Περίμενα με αρκετή υπομονή μην πιστεύοντας πως κάποιοι στην Ελλάδα προσπαθούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη με τίτλους εφημερίδας όπως: «Εθνική προδοσία από τον κολλητό της Ντόρας» και πολλά άλλα. Κάποιοι επιλέγουν να στοχοποιούν και να σπέρνουν προβοκάτσιες για τους πολιτικούς που τους ενοχλούν.
Είναι εκείνοι ακριβώς που οδηγούν σήμερα στην στοχοποίηση μου στην ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» όπου παρουσιάζομαι σε εισαγωγικά ως «Έλληνας» ή στη στοχοποίησή μου σε ακροδεξιά και εθνικιστικά Blogs όπου είναι απίστευτες οι βρισιές και οι απειλές που δέχομαι όπως και εκείνες που φτάνουν καθημερινά στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και συναγωνίζονται τις μόνιμες ύβρεις και απειλές των Σκοπιανών.
Παραθέτω τα πραγματικά γεγονότα, σε απάντηση της στημένης προπαγάνδας που δυστυχώς κάποιοι σκόπιμα υιοθέτησαν στην Ελλάδα.
Είναι γνωστό πως αποτελούσα και αποτελώ «κόκκινο πανί» για πολλούς στα Σκόπια. Τον περασμένο Δεκέμβριο δήλωσα ξεκάθαρα, ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – FYROM, πως ανώτερα στελέχη του κόμματος του κ. Γκρουέφσκι, με απείλησαν πως θα χάσω την αξιοπιστία μου. Μάλιστα διεθνούς εμβέλειας ΜΜΕ κλήθηκε από τους Σκοπιανούς να ερευνήσει για να αποκαλυφθεί εάν έχω δωροδοκηθεί από τους Έλληνες. Την κατηγορία αυτή την απέρριψα και την χαρακτήρισα γελοία.
Ακολούθησε πρόσφατα το γνωστό επεισόδιο προβοκάτσιας στο Ευρωκοινοβούλιο από τρεις δήθεν δημοσιογράφους από τα Σκόπια που δεν επέτρεπαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την ελευθερία του τύπου στη FYROM. Οι αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα είναι γνωστά με πολλά υπονοούμενα και συγκεκριμένο κλίμα που δημιουργήθηκε στη FYROM.
Έτσι, φτάσαμε στην συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (ΜΚΕ) στα Σκόπια. Οφείλω να σημειώσω πως κανένας από τους Έλληνες ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή δεν παραβρέθηκε στις συνεδριάσεις, για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας. Χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για κανένα.
Για πρώτη φορά στην επταετή θητεία μου ως ευρωβουλευτής είχα 24ωρη φρούρηση από τρεις αστυνομικούς που διέθεσε το κράτος της FYROM, εξαιτίας των πολλών δημοσιευμάτων και των απειλών εναντίον μου.
Μετά το τέλος των συνεδριάσεων, δήλωσα, ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι υπάρχουν από τις Βρυξέλλες σημάδια για την ένταξη της χώρας, η χώρα αξίζει καλύτερους αντιπροσώπους από τα τρία πρόσωπα που δημιούργησαν τα επεισόδια και ως Πρόεδρος έχω στόχο να βοηθήσω στην ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.
Αυτός ο χαιρετισμός ξεκίνησε με τη φράση ότι θα πω λίγα πράγματα στα «Makedonski». Αυτός ήταν και ο όρος που χρησιμοποίησα καθόλη τη διάρκεια των δηλώσεων μου και έγιναν στη γλώσσα αυτή. Φαίνεται και στα σχετικά βίντεο.
Το πρακτορείο Ειδήσεων των Σκοπίων MIA ανέφερε ότι μίλησα για «Μακεδονική» (Macedonian) γλώσσα. Την είδηση μάλιστα αναπαρήγαγε το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ελλάδα και κάποια ΜΜΕ και Blogs έσπευσαν να την υιοθετήσουν, δίνοντας ερμηνείες ανάλογα με τις προθέσεις που είχαν.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορώ να κατανοήσω πως πρόκειται για αγνό πατριωτισμό. Στις περιπτώσεις όμως εφημερίδων ή blogs που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και απόψεις, αυτό δεν ισχύει.
Η γλώσσα – αγγλικά «makedonski» και κυριλλικά «Македонски» – έχει μεγάλες επιρροές από τις δυτικές διαλέκτους της Βουλγαρίας και κωδικοποιήθηκε αμέσως μετά το 1944 από τον Τίτο, ως γλώσσα στην περιοχή των Σκοπίων.
Ο όρος «Macedonian» χρησιμοποιείται από όσους αποκαλούν διεθνώς τη FYROM με τη συνταγματική της ονομασία. Είναι γνωστό σε όλους πως οι αρχαίοι Μακεδόνες που ήταν πολιτισμικά και εθνοτικά Έλληνες μιλούσαν Ελληνικά.
Στο σκεπτικό αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που φανερώνει την αντίληψη περί γλώσσας. Στη Νότια Αφρική ομιλείται από μετανάστες Ολλανδούς μία γλώσσα η οποία αποκαλείται «Afrikaans». Υπάρχει λοιπόν μια «Αφρικανική» γλώσσα που ομιλείται σ’ ένα κομμάτι της Αφρικανικής ηπείρου, αλλά η γλώσσα αυτή δεν αναφέρεται ως γλώσσα «της Αφρικής», δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές άλλες γλώσσες που ομιλούνται στην Αφρική.
Η γλώσσα «Makedonski» στην Κυριλλική γραφή, που προέρχεται κατά 70% από Βουλγαρικές διαλέκτους και 30% από Σλαβικές δεν μπορεί να ονομαστεί ως «Μακεδονική» αφού απηχεί μια μόνο τοπική παράδοση. Η ελληνική γλώσσα ήταν εκείνη που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες και αυτό αποτελεί ξεκάθαρη ιστορική καταγραφή.
Τη διαφοροποίηση ανάμεσα σε «makedonski» και «Macedonian» την επεσήμαναν και σε αναλύσεις που έγιναν στα Σκόπια από τηλεοπτικά κανάλια αποκαλώντας με «Δούρειο Ίππο».
Ωστόσο δεν διάλεξαν να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο θέμα στην Ελλάδα, μιας και δεν εξυπηρετούσε τη σκοπιμότητα να χαρακτηριστεί ο Χατζημαρκάκης «προδότης» και «ανθέλληνας». Κι αυτό αφορά όσους ενήργησαν με σκοπιμότητα και το γνωρίζουν.
  === Έτσι ακριβώς έχει τα πλήρη συμβάντα, αλλά κανένας κοπρίτης δεν πρόβαλε το πως αποκάλεσε δημόσια ΜΑΛΑΚΕΣ τους Σκοπιανούς δημοσιογράφους, αλλά έκαναν το «ΜΑΚΕΝΤΟΝΣΚΙ» Μακεδονία και Μακεδονική γλώσσα!!!!!! Και έρχονται Θέμος Αναστασιάδης και Χρυσή Αυγή, να κάνουν μαθήματα πατριδοκαπηλίας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια