Powered By Blogger

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014


ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ! ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ AΝΤΩΝΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Βγάζουν στο σφυρί και τα «Προσφυγικά» της λεωφόρου Αλεξάνδρας



Μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση μαζί με άλλα 167 ακίνητα του Δημοσίου. Δυσφορία τρόικας για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στις αποκρατικοποιήσεις.

Με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, 167 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή.
Μεταξύ των 167 ακινήτων είναι και τρία ολυμπιακά: το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου, ενώ μεταβιβάζεται όχι η κυριότητα, αλλά το δικαίωμα
παραχώρησης σε τρίτους, μέσω σύμβασης, της εκμετάλλευσης του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά.
Στην Πλάκα φτάνουν τα «πωλητήρια» της κυβέρνησης
Σειρά ακινήτων που βρίσκονται στην Πλάκα παίρνουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Ειδικότερα, ακίνητο στην οδό Ανδοκίδου 5, ακίνητο στη διασταύρωση των οδών Κλεψύδρας 2 και Μουσαίου 1, ακίνητο στη διασταύρωση των οδών Πελοπίδα 2 και Αιόλου 1 και ακόμη ένα στην οδό Θρασυβούλου 13. Επίσης, ακόμα 11 ακίνητα στην Πλάκα και άλλο ένα στην οδό Ιπποκράτους 88, στην Αθήνα.
Παράλληλα, μεταβιβάζονται γεωτεμάχια στο Τουρκολίμανο, το αγρόκτημα Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής, καθώς και οι εκτάσεις του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Δασάκι-Κρυονέρι και Τρανό Λιβάδι. Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ αποκτά τις παραλίες Αρκούδι Πηνειού Ηλείας και Πλύτρα- «Παχειά Άμμος» Μονεμβασιάς Λακωνίας, το Ξενία του Πλαταμώνα, καθώς και ακίνητα του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων.
Καθυστερήσεις βλέπει η τρόικα
Το θέμα της άμεσης αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου έθεσε μετ’ επιτάσεως η τρόικα στις τελευταίες συναντήσεις που είχε με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Στις συναντήσεις οι δανειστές δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για τις μεγάλες καθυστερήσεις που σημειώνονται στις αποκρατικοποιήσεις, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να βρίσκεται εκτός στόχων.
Ειδικά για τα ακίνητα, η τρόικα ζητάει να προχωρήσει το νομικό πλαίσιο για την τιτλοποίησής τους, από την οποία η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι μπορούν να προκύψουν έσοδα 350-400 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασμό της ΤτΕ για την αποπληρωμή του χρέους.



στις 8:18 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια