Powered By Blogger

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014


Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Δεν θα πιστεύετε πόσα εκατομμύρια ευρώ πληρώνουμε για ΠΟΥΡΑ ΑΒΑΝΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΧΡΥΣΑ ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ...

33.500 ευρώ μόνο για ένα πάρτι και πολλά άλλα
Τι σχέση μπορούν να έχουν τα κουβανέζικα πούρα και τα μεταξωτά εσώρουχα με τα χρυσά μπόνους πολλών μηχανισμών του Δημοσίου Τομέα; Και όμως έχουν…


Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το σώμα ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έχει καταγράψει στις εκθέσεις του ακραίες περιπτώσεις κατασπατάλησης δημόσιου κρατικών χρημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μία από τις περιπτώσεις είναι ένα πάρτι με κόστος πάνω από 33.000 ευρώ, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί χρήματα για την αγορά κουβανέζικων πούρων και μεταξωτών δημοτικών εσωρούχων. Συγκεκριμένα, το εν λόγω πάρτι διοργανώθηκε για τον εορτασμό της νέας χρονιάς από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητων Απασχολούμενων και κόστισε 33.500 ευρώ. Επίσης ο δήμος Ορμυλίας της Χαλκιδικής είχε πληρώσει 6.000 ευρώ για κάρτες που έστειλε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Ο δήμος Λουτρακίου έδινε 13.000 ευρώ από τα κρατικά ταμεία στους αριστούχους μαθητές και φοιτητές.

Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήθελαν εκλεκτό χαρμάνι και είχαν ξοδέψει 5.300 ευρώ προκειμένου οι επισκέπτες να μπορούν να καπνίζουν κουβανέζικα πούρα. Η σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Τρικάλων ενδιαφερόταν πολύ για την εκπαίδευση των δευτεροετών και έτσι χάρισε σε 300 από αυτούς σετ «Στρατιωτικής Ναυτικής και Αεροπορικής Εγκυκλοπαίδειας» ξοδεύοντας 15.000 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα μπροστά στο λογαριασμό της ΔΕΗ, ύψους 300.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει το κράτος επειδή τα φώτα της Φιλοσοφικής Σχολής ήταν ανοιχτά το καλοκαίρι επειδή κάποιος ξέχασε να τα σβήσει. Η σχολή υποστηρίζει πάντως ότι πρόκειται για τα φώτα ασφαλείας. Η κατασπατάληση για τον σχεδιασμό ιστοσελίδων του Δημοσίου ξεπερνά κάθε προηγούμενο καθώς αυτοί που έφτιαξαν τον ιστότοπο του ΙΚΑ το κοστολόγησαν στα 2,2 εκατομμύρια ευρώ, αυτό του Εφετείου στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ και της Βουλής φθάνει το 1.100.000 ευρώ.

Και οι πρωτοφανείς σπατάλες δεν τελειώνουν εδώ. Στην Παλλήνη της Χαλκιδικής οι δημότες πλήρωσαν 900 ευρώ για τα πρακτικά του Οκτωβρίου αλλά εκείνο τον μήνα δεν έγινε καμία συνεδρίαση. Στα Γρεβενά η Δημοτική Εταιρεία Ύδρευσης και αποχέτευσης βάρυνε το Δημόσιο με 4,5 εκατομμύρια ευρώ με τις αποδείξεις να αναγράφουν ότι αγοράστηκαν τα πρώτα δημοτικά εσώρουχα αξίας 3.000 ευρώ.

Στις εκθέσεις των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης υπάρχει και το πορτρέτο που έφτιαξαν στο Δήμο Πειραιά για να θυμούνται τον μακαρίτη δήμαρχο αξίας 4.500 ευρώ ενώ στη Γλυφάδα πλήρωσαν 37.000 ευρώ για την κηδεία του δημάρχου.


Όλα αυτά έρχονται στον απόηχο της κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος που δεν μπορεί να ξεχαστεί από κανέναν, όπου οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ είχαν στήσει κομπίνα ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για την χρηματοδότηση εξωτικών ταξιδιών από το 2008 μέχρι το 2010.....

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πόσα χρήματα στοιχίζουν οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του δημόσιου τομέα και πόσο βαρύνουν τον κρατικό προύπολογισμό; Η κυβέρνηση αναρωτήθηκε και αποφάσισε να προχωρήσει στην καταγραφή τους.....

Σύμφωνα με την Καθημερινή η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των τηλεφωνικών συνδέσεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου - από τα τηλέφωνα του Μεγάρου Μαξίμου μέχρι τη σύνδεση στο τελευταίο ΚΕΠ της επικράτειας, προκειμένου να προκύψει με το πόσα χρήματα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το έργο θα αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) ενώ το νέο σύστημα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαΐου. Αν τελικά επιτύχει τότε θα συνεχίσει και με άλλες δημόσιες δαπάνες, όπως τα ταξίδια, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και τα ενοίκια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν είναι καν γνωστό ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων των δημοσίων υπηρεσιών που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πάντως μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η δημόσια τηλεπικοινωνιακή δαπάνη φθάνει στα 285 εκατομμύρια ευρώ, αλλά στον τακτικό προϋπολογισμό έχει εγγραφεί ποσό της τάξεως των 125 εκατ. μόνο για τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης, ενώ εκτιμάται ότι δαπανώνται επιπλέον 10 εκατ. εκτός τακτικού προϋπολογισμού.

Η δαπάνη για τους δήμους, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους φορείς της γενικής κυβέρνησης (συνολικά υπερβαίνουν τις 30.000), εκτιμάται ότι φθάνει στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Αν τα παραπάνω νούμερα είναι πραγματικά, θα επιβεβαιωθεί με τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που αναμένονται στις αρχές Ιουλίου καθώς μέχρι τότε η ΓΓΠΣ έχει προγραμματίσει να έχει ολοκληρώσει την έρευνα.

Την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η σχετική απόφαση η οποία καλεί όλους τους φορείς του Δημοσίου να συμπληρώσουν σε ηλεκτρονική βάση τους αριθμούς που χρησιμοποιούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Επίσης οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες θα πρέπει να αναγράψουν τα ποσά που εισπράττουν για κάθε σύνδεση.

Αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας στον οποίο μίλησε η Καθημερινή, δήλωσε πως δεν αποκλείει να προκύψουν εντυπωσιακά ευρήματα τόσο για το πόσο «φουσκωμένοι» θα εμφανιστούν ορισμένοι λογαριασμοί όσο και για το ποιοι (και πώς) κάνουν χρήση «κρατικών» κινητών τηλεφώνων.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει ότι οι καταχωρήσεις στοιχείων θα γίνονται στο σύστημα ΕΣΥΠ (Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών) το οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει παραγωγικά από την 1η Μαΐου. Μέχρι το τέλος Ιουλίου όλοι οι φορείς του Δημοσίου οφείλουν να εγγραφούν στο «μητρώο φορέων του Δημοσίου», που θα τηρείται στο ΕΣΥΠ. Ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρχει για τους αριθμούς που έχουν χαρακτηριστεί «απόρρητοι» καθώς μπαίνουν και θέματα εθνικής ασφάλειας.

Στο σύστημα θα δηλώνονται:

Οι οικονομικές απαιτήσεις των εταιρειών, όπως αποτυπώνονται στους λογαριασμούς και
τα πάγια κόστη και τα στοιχεία κλήσεων ανά προορισμό (αστικά, υπεραστικά, κινητά κ.λπ). «Θα μπορούμε με ευκολία να εντοπίσουμε υπερχρέωση του Δημοσίου για διεθνείς κλήσεις ή τηλεφωνήματα σε αριθμούς τύπου 090» υποστηρίζει ο ίδιος παράγοντας. Στη βάση δεδομένων, η καταχώριση των λογαριασμών θα γίνεται ανά σύνδεση έτσι ώστε να φαίνονται οι χρεώσεις για κάθε σταθερό ή κινητό ξεχωριστά.
Επιπροσθέτως, οι φορείς του Δημοσίου θα έχουν το δικαίωμα να βλέπουν το ποιες συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνδιαλέξεις έχουν γίνει όπως επίσης και το πόσο έχουν στοιχίσει προκειμένου να αποδέχονται ή να απορρίπτουν τα τιμολόγια του παρόχου. Η εν λόγω διαδικασία θα πρέπει να γίνεται εντός τριών ημερών.

Μετά την αποδοχή του παραστατικού θα εκδίδεται βεβαίωση καταχώρισης της δαπάνης στο σύστημα και αποδοχής της χρέωσης από τον φορέα. Η συγκεκριμένη βεβαίωση θα θεωρείται απαραίτητο πιστοποιητικό για την εξασφάλιση της νόμιμης καταβολής της δαπάνης: «Χωρίς αυτή τη βεβαίωση, ο πάροχος δεν θα πληρώνεται» αναφέρει το κυβερνητικό στέλεχος που γνωρίζει τις λεπτομέρειες του έργου στην Καθημερινή.

Πρόσβαση στις πληροφορίες για τις τηλεπικοινωνιακές δαπάνες του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα έχει το ίδιο το υπουργείο ενώ τα ευρήματα αναμένεται να δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα opengov.gr. H αναλυτική καταγραφή των τηλεπικοινωνιακών δαπανών θα χρησιμεύσει και ως διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια του Δημοσίου προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερες τιμές από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. «Μπορούμε να επιτύχουμε εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ καθώς, σε χιλιάδες περιπτώσεις, το Δημόσιο χρεώνεται με τιμές που κυμαίνονται κοντά σε αυτές της λιανικής», κατέληξε το κυβερνητικό στέλεχος.



Read more: http://www.oparlapipas.com/2014/03/blog-post_8385.html#ixzz2wFSD7sUy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια