Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2014

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ - ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΑΕΚΤΖΗΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΚΙΛΙΦΗΣ...


 Από τις μορφές που είχα την τύχη να συναντήσω στη ζωή μου και να γνωρίσω μέσα από τον λόγο του και τα βιβλία του, τι εστί ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ.
Ο Θεός,ας  αναπαύσει την ψυχούλα του.

Πόπη Σουφλή
kilifis1

Εκοιμήθη σήμερα Κυριακή, σε ηλικία 86 ετών, ο αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Κιλίφης της Ιεράς Μόνης Πεντέλης. Ήταν ένας προβεβλημένος κληρικός, μαχητής των απόψεων του, που υπεράσπιζε με πάθος τις απόψεις του. 
 
Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο και άφησε πίσω του μεγάλο συγγραφικό έργο. 
 
 Γνωστός για τα ΑΕΚτζήδικα αισθήματα του, ενώ είχε τελέσει αγιασμούς πολλές φορές τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα όσο και σε άλλα τμήματα του συλλόγου. 
 
Για τον λόγο αυτό ήταν αγαπητός και στον Ενωσιτίκο λαό.

Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1928, όπου τελείωσε το ...εξατάξιο τότε γυμνάσιο το 1948. 
Το 1952 συνεργάστηκε,  κατόπιν έγινε μέλος, της Αδελφότητας Θεολόγων «Η Ζωή» και το 1960 της Αδελφότητας Θεολόγων «Ο Σωτήρ», απ” όπου κι αποχώρησε το 1972 για να γίνει μοναχός στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στην οποία έμεινε μέχρι το θάνατό του.

Ήταν τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Πανελλήνιας Ένωσης και του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2000, βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών με το βραβείο Α” τάξεως και το Χρυσό Μετάλλιο, για τη λογοτεχνική και την εν γένει προσφορά του στα γράμματα, αλλά και στην κοινωνία.

Η Σύγκλητος της Ακαδημίας Φλωρεντίας, Τεχνών, Λογοτεχνίας, Επιστημών, Εργασίας και Θεάματος, στις 24 Νοεμβρίου 2001, τον ανακήρυξε Επίτιμο Ακαδημαϊκό με χρυσό Μετάλλιο, «Για την ένθερμη και γενναιόδωρη συμβολή του στην επιβεβαίωση των υψηλότερων ιδανικών της ζωής, για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό».

O Παπά Τιμόθεος ήταν γνωστός για τα Ενωσίτικα αισθήματα του. Πολλές φορές τον είχαμε δει να τελεί τον αγιασμό για την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...
Πηγή

4 σχόλια:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=xqtu3lnzLhk

  Γενικα ηταν πολυ δυναμικος τύπος και ευθυς. Σημαντικα προσόντα για ενα ιερωμένο.
  Εκει που θα πάει σιγουρα θα ειναι καλλίτερα απο εδω.
  Απάντηση
 2. http://www.youtube.com/watch?v=3Q5shYEgqPg
  Απάντηση
 3. καλό παράδεισο γέροντα. Να πρεσβεύεις στον κύριο για μας και την πατρίδα....
  Απάντηση
 4. να πεις παππουλη στον ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΗΜΩΝ, ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ να μας σωσει απο τΙς αμαρτιες μας και τους κολασμενους προδοτες που μας κυβερνουν,,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια