Powered By Blogger

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ν. Υόρκη: Ισχυρή έκρηξη και κατάρρευση δύο πολυκατοικιών στο Μανχάταν

Στην περιοχή του ανατολικού Χάρλεμ
Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014 16:02
 
UPD:19:06
REUTERS/ERIC THAYER
Ισχυρή έκρηξη στο ανατολικό Χάρλεμ του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη, είχε ως αποτέλεσμα την κατάρρευση δυο πολυκατοικιών. Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 17 έχουν τραυματιστεί, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.
Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους ότι στα συντρίμμια των πολυκατοικιών υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα.
Τα δύο θύματα είναι γυναίκες.
Η περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί από τις αρχές, ώστε να διερευνηθεί πιθανή διαρροή αερίου.
Τα κτήρια βρίσκονταν επί της λεωφόρου Παρκ 1644 και 1646 αντίστοιχα και φιλοξενούσαν μεταξύ άλλων μια εκκλησία και ένα κατάστημα πιάνων.
Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προβάλλουν εικόνες από το σημείο της έκρηξης, πάνω από το οποίο σχηματίστηκε πυκνό σύννεφο καπνού.
Στην περιοχή έχουν μεταβεί περισσότεροι από 170 πυροσβέστες και μεγάλος αριθμός αστυνομικών και σωστικών συνεργείων. Πυροσβέστες προσπαθούν να εμποδίσουν την περαιτέρω επέκταση της φωτιάς, ενώ ήδη έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές και σε διπλανά κτήρια.
Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη στις 9:31 το πρωί (τοπική ώρα), δηλαδή στις 15:31 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).
Διαρροή αερίου η αιτία
Σε διαρροή αερίου οφείλεται η έκρηξη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, σύμφωνα με τον οποίο αγνοείται ακόμη η τύχη πολλών ατόμων.
«Σήμερα γύρω στις 9.30 (τοπική ώρα, 15.30 ώρα Ελλάδας) μια ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε δύο κτήρια. Η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου», είπε ο κ. Ντε Μπλάζιο, μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον τόπο της καταστροφής στο Ανατολικό Χάρλεμ.
REUTERS/MIKE SEGAR
Σύμφωνα με τους New York Times, έχουν σκοτωθεί δύο γυναίκες ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 18.
Από την έκρηξη προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν 250 πυροσβέστες.
«Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία γιατί δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική ένδειξη που θα μας επέτρεπε να σώσουμε ζωές. Ξέρουμε ότι χάσαμε δύο ανθρώπους. Και αυτήν τη στιγμή ξέρουμε ότι υπάρχουν 18 τραυματίες», τόνισε ο δήμαρχος.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, το μοναδικό σήμα κινδύνου που υπήρξε δόθηκε 15 λεπτά νωρίτερα (πριν από την έκρηξη) όταν αναφέρθηκε στην Con Edison (την εταιρεία παροχής αερίου) ότι παρατηρήθηκε διαρροή», εξήγησε ο κ. Ντε Μπλάζιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια