Powered By Blogger

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Κόψτε το βήχα σας σε λίγα λεπτά - (χωρίς φάρμακα)

Φωτογραφία για Κόψτε το βήχα σας σε λίγα λεπτά - (χωρίς φάρμακα)
Τι σχέση έχει το λεμόνι, το μέλι, το τίλιο και το χαμομήλι; Μπορούν όλα να μας ανακουφίσουν από το βήχα. Δείτε πως Ανακουφιστείτε από το βήχα με εναλλακτικούς τρόπους και μάθετε όλα όσα πρέπει να αποφεύγετε επειδή τον επιδεινώνουν Ανακούφιση συμπτωμάτων *Βράστε ένα μέτριο λεμόνι μέσα σε λίγο νερό για 10 λεπτά και έπειτα το στύβετε. Βάζετε το χυμό σε ένα μεγάλο ποτήρι και προσθέτετε μέλι. Ανακατεύετε καλά και πίνετε λίγο- λίγο μέσα στην ημέρα. Μπορείτε να το διατηρήσετε εκτός ψυγείου.

 Το λεμόνι διαθέτει αντισηπτικές και
αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, ενώ το ο μέλι μαλακώνει το βήχα. *Πίνετε χλιαρά αφεψήματα χαμομηλιού. Το χαμομήλι διαθέτει μαλακτική δράση. Το ίδιο ισχύει και για το τίλιο. *Πιείτε ζεστό γάλα με μέλι αν έχετε πόνο και στο λαιμό. *Κάνετε ζεστές εισπνοές ατμού, που μαλακώνουν το λαιμό και βοηθούν στην απομάκρυνση πτυέλων. *Να τρώτε άφθονα φρούτα και λαχανικά , που περιέχουν βιταμίνη C που βοηθάει το ανοσοποιητικό.

 Αποφύγετε: *Την έντονη σωματική άσκηση. *Σταματήστε το κάπνισμα γιατί ο καπνός του τσιγάρου ερεθίζει το βλεννογόνο του αναπνευστικού *Αποφύγετε να μιλάτε άσκοπα *Μην καταφύγετε σε αντιβηχικά αν δεν συμβουλευτείτε το γιατρό. Αν ο βήχας είναι παραγωγικός, δηλ. έχετε φλέματα, πρέπει να απομακρυνθούν από τον οργανισμό τα αντιβηχικά αναστέλλουν το αντανακλαστικό του βήχα που τα απομακρύνει.
Troktiko2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια