Powered By Blogger

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

” Μη πίνεις νερό την ώρα που τρως”



Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

” Μη πίνεις νερό την ώρα που τρως”


Μήπως το αθώο νεράκι κατά την ώρα του φαγητού είναι αιτία δυσπεψίας και η βάση της παχυσαρκίας; Το γνωμικό λοιπόν του λαού μας ” μας έπρηξες το συκώτι ” είναι  πέρα για πέρα αληθινό αφού στη σωστή του λειτουργία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό και η καλή μας υγεία.
Πόσο αληθινή  όμως μπορεί να είναι και η συμβουλή της μητέρας ” μη πίνεις νερό την ώρα που τρως“; Στις μέρες μας αποτελεί έναν από τους βασικούς κανόνες υγιεινής διατροφής . Όσο προσεχτική  κι αν είναι κάποια με το διαιτολόγιο της ,όσο κι αν ακολουθεί σωστούς συνδυασμούς τροφών, η συνήθεια να καταναλώνει νερό ή αναψυκτικά κατά τη διάρκεια του φαγητού και λίγο μετά, έχει ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Για να επιτευχθεί με επιτυχία η διαδικασία της πέψης εκκρίνονται από το στομάχι φυσικά οξέα τα οποία, όταν αραιώνουμε με την κατανάλωση υγρών, τα εμποδίζουμε να κάνουν σωστά τη δουλειά τους δηλαδή, τη χώνεψη του φαγητού και τη μετατροπή του σε ενέργεια και δύναμη. Αντίθετα αποθηκεύει τις ουσίες που έχουν τη δυνατότητα να μετατραπούν σε λίπος και τις υπόλοιπες τις διώχνει αχώνευτες.

Μια απλή καθημερινή συνήθεια λοιπόν μπορεί να είναι η αιτία της δυσπεψίας και η  βάση της  παχυσαρκίας. Εσείς σκεφτήκατε πόσα ποτήρια νερό θα καταναλώσετε σήμερα την ώρα του φαγητού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση: Μη βάζετε σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο.
Τ α σχόλιά σας ας είναι κόσμια